Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους τους ψηστες και καλοφαγαδες. Εδω και παρα πολυ καιρο σκεφτομαι να προχωρήσω στην αγορα μιας τετοιας ψησταριάς αλλα ολο κατι συμβαίνει και αναβάλλεται. Εχω αποθήκευση καποιες που μου αρεσαν στο skroutz αλλα μιας και βρηκα σχετική ενοτητα σκεφτηκα να παρω και μια δευτερη γνωμη. Ποια ψησταρια προτείνεται εσεις μεχρι 350€ με πλαϊνό ματι κάλυμμα και σουβλα; Ανέφερα και τα πρόσθετα γιατι αυτα τα λεφτά που προανέφερα ειναι ταβάνι.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Εγώ με πεύκο ψήνω σε απλή ψησταριά κάρβουνου (όταν λέμε απλή εννοούμε του 50άρικου) στο εξοχικό. Τα χρησιμοποιώ και για το ψήσιμο, όχι μονο για μυρωδιά. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι εκπληκτικο και σε γεύση και σε ψήσιμο. Θέλει προσοχή στο τι και πόσα ξύλα θα χρησιμοποιήσεις αλλά πάντα με ανταμείβει.

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, πήρα μια μικρή outdoorchef για το μπαλκόνι, πρώτο κάψιμο με κλειστό το καπάκι κάνα δεκάλεπτο; ευχαριστώ 

Δημοσ.

  

20 λεπτά πριν, ThodorisFel είπε

Καλησπερα σε όλους τους ψηστες και καλοφαγαδες. Εδω και παρα πολυ καιρο σκεφτομαι να προχωρήσω στην αγορα μιας τετοιας ψησταριάς αλλα ολο κατι συμβαίνει και αναβάλλεται. Εχω αποθήκευση καποιες που μου αρεσαν στο skroutz αλλα μιας και βρηκα σχετική ενοτητα σκεφτηκα να παρω και μια δευτερη γνωμη. Ποια ψησταρια προτείνεται εσεις μεχρι 350€ με πλαϊνό ματι κάλυμμα και σουβλα; Ανέφερα και τα πρόσθετα γιατι αυτα τα λεφτά που προανέφερα ειναι ταβάνι.

γενικά ζητάς πολλά σε αυτά τα χρήματα και στο λέω από προσωπική εμπερία (αν δεις τις προηγούμενες σελίδες μολις άλλαξα την δική μου με μια broil king).

Νομιζω πως μόνο η majesty-s και 1-2 blackbull παίζουν σε αυτά τα δεδομένα και με αυτά τα λεφτά. Αξιοπρεπείς είναι, ειδικά η majesty που την ειχα πολύ καιρό αλλά θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Η majesty με τους τρεις καυστήρες (που ήταν και πιο ισχυροί υποτίθεται από την BK) δεν μπορούσε να ξεπεράσει σχεδόν ποτέ τους 250 βαθμούς.

Η ΒΚ από την άλλη χθες που τη δοκιμασα 300αρισε για πλάκα και πήγε και παραπάνω ενώ σήμερα που έκανα ένα γρήγορο ψήσιμο έπιασε 200+ με τους δύο ακριανούς καυστήρες στη μέση.

Η ποιοτική τους διαφορά, παρότι ειλικρινά θεωρούσα υπερβολές τα όσα γράφονται εδώ, είναι οντως χαοτική.

4 λεπτά πριν, Violator1978 είπε

Παιδιά καλησπέρα, πήρα μια μικρή outdoorchef για το μπαλκόνι, πρώτο κάψιμο με κλειστό το καπάκι κάνα δεκάλεπτο; ευχαριστώ 

κανενα 20λεπτο καλύτερα

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zanskou είπε

Εγώ με πεύκο ψήνω σε απλή ψησταριά κάρβουνου (όταν λέμε απλή εννοούμε του 50άρικου) στο εξοχικό. Τα χρησιμοποιώ και για το ψήσιμο, όχι μονο για μυρωδιά. Το αποτέλεσμα που δίνει είναι εκπληκτικο και σε γεύση και σε ψήσιμο. Θέλει προσοχή στο τι και πόσα ξύλα θα χρησιμοποιήσεις αλλά πάντα με ανταμείβει.

Eδω παντως λεει να αποφευγεις τα κωνοφόρα οπως το πευκο για καπνισμα, Δεν ξερω αν εχει διαφορα στο ψήσιμο.

https://wisconsinfirewood.com/blog/what-wood-not-to-use-for-smoking/

και εδω το ιδιο

https://www.smokingmeatforums.com/threads/using-pine-spruce-or-fir.119142/

  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Violator1978 είπε

Παιδιά καλησπέρα, πήρα μια μικρή outdoorchef για το μπαλκόνι, πρώτο κάψιμο με κλειστό το καπάκι κάνα δεκάλεπτο; ευχαριστώ 

Ποιο μοντέλο πήρες τελικά; Αν σου είναι εύκολο γράψε μας και εντυπώσεις - είμαι περίεργος καθώς το σκεφτόμουν για τέτοιου τύπου αρκετό καιρό πριν καταλήξω στην spirit.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eδω παντως λεει να αποφευγεις τα κωνοφόρα οπως το πευκο για καπνισμα, Δεν ξερω αν εχει διαφορα στο ψήσιμο.

https://wisconsinfirewood.com/blog/what-wood-not-to-use-for-smoking/

και εδω το ιδιο

https://www.smokingmeatforums.com/threads/using-pine-spruce-or-fir.119142/

το πεύκο ειναι πράγματι πολύ περιεργο ξύλο. όπως έγραψα και παραπάνω θέλει πολύ προσοχή στο τι και πόσα ξύλα θα βάλεις, και για να μην ντουμανιάσεις και για τη γεύση και για το πότε θα είναι έτοιμη η φωτιά κλπ κλπ. Επειδή εκεί έχω δικά μου πεύκα και κόβω ξύλα από αυτά κάθε τόσο φροντίζω πάντα να χρησιμοποιώ ξύλα χωρίς ρετσίνι, τα οποία έχουν κοπεί τουλάχιστον πριν δυο χρόνια και έχουν ξεραθεί επαρκώς.

 

Επίσης για καλή θράκα, στη βάση της φωτιάς μπορεί να μπει κουκουνάρι το οποίο κάνει πολύ καλή δουλειά

Επεξ/σία από zanskou
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zanskou είπε

το πεύκο ειναι πράγματι πολύ περιεργο ξύλο. όπως έγραψα και παραπάνω θέλει πολύ προσοχή στο τι και πόσα ξύλα θα βάλεις, και για να μην ντουμανιάσεις και για τη γεύση και για το πότε θα είναι έτοιμη η φωτιά κλπ κλπ. Επειδή εκεί έχω δικά μου πεύκα και κόβω ξύλα από αυτά κάθε τόσο φροντίζω πάντα να χρησιμοποιώ ξύλα χωρίς ρετσίνι, τα οποία έχουν κοπεί τουλάχιστον πριν δυο χρόνια και έχουν ξεραθεί επαρκώς.

Ναι αυτο φανταστηκα, οτι ισως πρεπει να εχουν ξεραθει πολυ καλα για να τα χρησιμοποιησεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Ναι αυτο φανταστηκα, οτι ισως πρεπει να εχουν ξεραθει πολυ καλα για να τα χρησιμοποιησεις.

έτσι ακριβώς. διαφορετικά δεν παίρνει εύκολα φωτιά και αν ανάψει ντουμανιάζει ο κόσμος. και τότε πράγματι η μυρωδιά που δίνει στο φαγητό και το ψήσιμο ειναι τουλάχιστον κακο

  • Like 1
Δημοσ.

παμε ρε spirit ταισες 6 ατομα (4 ειμαστε αλλα οι 2 φαγανε για 2)

μπηκαν και τα ψωμια μετα αλλα δε μπορεσα να βγαλω χαμος γινοταν

F1D5963A-FF43-416E-A3DA-D34CD36C9E1F.jpeg

BA5B2DFF-E590-4F02-8461-C150E5F0E425.jpeg

2060EF2F-3177-41E8-BFB6-56FAB02C26D0.jpeg

  • Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Blacky4 είπε

Ποιο μοντέλο πήρες τελικά; Αν σου είναι εύκολο γράψε μας και εντυπώσεις - είμαι περίεργος καθώς το σκεφτόμουν για τέτοιου τύπου αρκετό καιρό πριν καταλήξω στην spirit.

Την Chelsea 420 G και εκτως από την σχάρα με επίστρωση πορσελάνη, δώρο και μια μαντεμένια σχάρα στα 259 και  επίσης 30€ δώρο επιταγή για αναλώσιμα, τώρα έχει δέκα λεπτά που την καίω πρώτη φορά, με την μαντεμένια σχάρα, το μαντεμι το λαδωνω πρώτη φορά μόλις κρυώσει; 

IMG_20200509_185848_copy_1350x1800.jpg

IMG_20200509_185625_copy_1350x1800.jpg

IMG_20200509_185539_copy_1350x1800.jpg

Επεξ/σία από Violator1978
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, fuz10n είπε

παμε ρε spirit ταισες 6 ατομα (4 ειμαστε αλλα οι 2 φαγανε για 2)

μπηκαν και τα ψωμια μετα αλλα δε μπορεσα να βγαλω χαμος γινοταν

F1D5963A-FF43-416E-A3DA-D34CD36C9E1F.jpeg

BA5B2DFF-E590-4F02-8461-C150E5F0E425.jpeg

2060EF2F-3177-41E8-BFB6-56FAB02C26D0.jpeg

Πάει το 500σαρικο ρε σατανάδες! 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2018 στις 8:39 ΜΜ, papoys1 είπε

Φίλε για μένα χαμένη αγορά.

Δεν την ήθελα με έφαγε η σύζυγος να την πάρουμε να την πάρουμε τι να κάνω της έκανα το χατήρι και την πήραμε.

Ψήσαμε δύο φορές και αυτές απλά γιατί την πήραμε.Χάλια μαύρα ούτε που τα φάγαμε.Το κάρβουνο δεν συγκρίνετε.Κοντά δύο χρόνια απλά μου πιάνει το χώρο στη βεράντα.

Μπορείς μία με κάρβουνο;;;; Πάρε.Δεν μπορείς;;; Χίλιες φορές  καλύτερα στον ηλεκτρικό φούρνο.

εχω την ιδια εμπειρια σε φιλου με υγραεριο, οταν ψηνω εγω στην δικια μου (καρβουνο) η γευση δεν παιζεται , στη δικια του Weber πρεπει να ειναι η πιο ακριβη, γευση μηδεν , στην δικια μου 150 ευρω απιστευτη η διαφορα, εχει βεβεαια περισσοτερο δουλεια αλλα αξιζει

βαζω λινκ εδω https://www.praktiker.gr/p/psistaria-karvounou-jamestown-107349 

Επεξ/σία από nageorg
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Πάει το 500σαρικο ρε σατανάδες! 

και καμπριο ψησιμο ανοιχτο καπακι yolo

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...