Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nageorg είπε

εχω την ιδια εμπειρια σε φιλου με υγραεριο, οταν ψηνω εγω στην δικια μου (καρβουνο) η γευση δεν παιζεται , στη δικια του Weber πρεπει να ειναι η πιο ακριβη, γευση μηδεν , στην δικια μου 150 ευρω απιστευτη η διαφορα, εχει βεβεαια περισσοτερο δουλεια αλλα αξιζει

βαζω λινκ εδω https://www.praktiker.gr/p/psistaria-karvounou-jamestown-107349 

Εγω απο την αλλη έψηνα χρόνια με Καρβουνα και τώρα που πηρα ψησταρια υγραεριου δεν βρήκα τεράστιες διάφορες. Βέβαια ουρανίσκος είναι και στομάχι οποίος θέλει αγοράζει οτι θέλει. 

  • Like 5
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

ειναι πολλοί παράγοντες παιδιά. δεν ειναι απλά άσπρο/μαύρο και οπωσδήποτε είναι και θέμα γούστου.

Διαφορά σίγουρα υπάρχει αλλά προσωπικά έχοντας για πολύ καιρό μια το πολύ μέτρια υγραερίου τρώγαμε μια χαρα πάντα. και στο κάρβουνο το ίδιο. Είναι διαφορετικό ο τρόπος ψησίματος στη μια και στην άλλη και αν στο υγραέριο πάς να ψήσεις σαν να έχει κάρβουνο από κάτω το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι καλό.

  • Like 1
Δημοσ.

Kαλα μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο σε καρβουνο, αλλα οχι και φουρνο ρε παιδια. Ειναι τελειως διαφορετικο μαγειρεμα, οποτε για μενα οποιος το λεει απλα δεν ξερει να μαγειρευει. Να μου ελεγε μαντεμενιο τηγανι σε ματι κουζινας να το καταλαβω, ειναι πιο σχετικο.

Για μενα προσωπικα που εψηνα χρονια σε καρβουνο γιατι ειχα κηπο, τωρα που πηρα το γκαζι το εχω ευχαριστηθει πολυ παραπανω. Δεν μαγειρευω πλεον μεσα στο σπιτι. Εχω την κουζινα μονο για μακαρονια. Οσον αφορα τη γευση, αν ξερεις τι κανεις φτιαχνεις τρομερα αποτελεσματα. Και στην πορεια το μαθαινεις και τα κανεις ακομα καλυτερα. Αλλωστε και τα καλα εστιατορια και steak house δεν ψηνουν σε καρβουνο.

  • Like 5
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, fuz10n είπε

και καμπριο ψησιμο ανοιχτο καπακι yolo

Έχει δύναμη για ψήσιμο με ανοιχτό? Τα απλά, κάνα μπιφτέκι και καμμία λαιμού χοιρινή. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μια χαρα θα βγει το χοιρινο και μονο low and slow. Ουτως ή αλλως με τη σαλτσα και τα μπαχαρικα που θα εχεις βαλει δεν θα ειναι εντονος πολυ ο καπνος.

Μονο short ribs απο μοσχαρι δεν εχω πετυχει ακομα. Μαλλον λογω χαμηλης περιεκτικοτητας σε λιπος. Μου βγηκαν και τις δυο φορες κατω του μετριου.

2 φορές πήρα short ribs από μοσχάρι, κομμένα ένα ένα 2 κιλά το έκανα όπως το βίντεο, μου πήρε 13 ώρες. Δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, βγήκε ίδιο στην εμφάνιση, το τρύπησα στις 13 ώρες και πήγε μέσα σαν να είναι κούφιο, έλιωνε και έτρεχε το λίπος. Τα δεύτερα τα έκανα από έναν Αμερικανο σε λίγο ποιο μεγάλη θερμοκρασία στους 140 για 8 ώρες, πάλι άσχημο κρέας. Κατάλαβα ότι δεν φταίει το ψήσιμο αλλά το κρέας δεν είναι γευστικό.

 

 

IMG_20200412_133958.jpg

IMG_20200412_134000.jpg

  • Like 2
Δημοσ.

Οι Αμερικάνοι κ οι Αυστραλοί έχουν άλλες ράτσες μοσχαριού κ γίνονται εξαιρετικά τα short ribs. Σε μας δε παίζει να κάνεις κάτι τέτοιο κ να έχει καλή γεύση. Είναι η ράτσα κ η διατροφή.

  • Like 3
Δημοσ.

Σήμερα δεύτερο ψήσιμο κοτόπουλου στο σκεύος της weber, διαφορετικό μαριναρισμα (seasoning mix for takos),και λαδολεμονο στο κουτάκι,διαφορετική γεύση,τρομερά τραγανή πέτσα,70 λεπτά στους 200 με 230 βαθμούς,ζουμερο, τέλειο,ούτε καθάρισμα ούτε τίποτα μετά,καθαρό σπίτι,στον φούρνο ντουμανιαζε ο τόπος,δεν παίζεται η ευκολία και το γευστικό αποτέλεσμα της ψησταριάς.

IMG_20200509_151523.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

Οι Αμερικάνοι κ οι Αυστραλοί έχουν άλλες ράτσες μοσχαριού κ γίνονται εξαιρετικά τα short ribs. Σε μας δε παίζει να κάνεις κάτι τέτοιο κ να έχει καλή γεύση. Είναι η ράτσα κ η διατροφή.

Όσες φορές είχα φτιάξει όταν ήμουν Σκωτία ήταν εξαιρετικά. Δύο φορές εδώ δοκίμασα και βγήκαν κάτω του μετρίου. Εκτός τη ράτσα του μαχαιριού νομίζω παίζει ρόλο και το κομμάτι. Τα short ribs νομίζω είναι από συγκεκριμένα πλευρά σε συγκεκριμένο ύψος. Εδώ κόβουν τον λεγόμενο σιδηρόδρομο ολόκληρο και είναι ότι σου κάτσει. Συν την έλλειψη ενδομυικου λίπους. 

Θα δοκιμάσω να πάρω κανένα black Angus απλά να σιγουρευτώ ότι δεν φταίει το γκάζι για τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες. 

  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πέρα από αυτό, ελάχιστοι κάνουν σίτεμα στην Ελλάδα.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαλα μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο σε καρβουνο, αλλα οχι και φουρνο ρε παιδια. Ειναι τελειως διαφορετικο μαγειρεμα, οποτε για μενα οποιος το λεει απλα δεν ξερει να μαγειρευει. Να μου ελεγε μαντεμενιο τηγανι σε ματι κουζινας να το καταλαβω, ειναι πιο σχετικο.

Για μενα προσωπικα που εψηνα χρονια σε καρβουνο γιατι ειχα κηπο, τωρα που πηρα το γκαζι το εχω ευχαριστηθει πολυ παραπανω. Δεν μαγειρευω πλεον μεσα στο σπιτι. Εχω την κουζινα μονο για μακαρονια. Οσον αφορα τη γευση, αν ξερεις τι κανεις φτιαχνεις τρομερα αποτελεσματα. Και στην πορεια το μαθαινεις και τα κανεις ακομα καλυτερα. Αλλωστε και τα καλα εστιατορια και steak house δεν ψηνουν σε καρβουνο.

Έχουν κάτι josper με κάρβουνα τα καλά steak house άλλο πράμα...

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Έχουν κάτι josper με κάρβουνα τα καλά steak house άλλο πράμα...

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όλα. Λάθος διατύπωση. Αν αναφέρεις πχ στο Τέξας για γκάζι θα γελάνε δύο χρόνια. Btw είναι όνειρο μου να πάω εκεί να φάω Texas BBQ και να περιμένω 7 ώρες στην ουρά στου Franklin 😂

  • Like 2
Δημοσ.

Πως τα κάνω εγώ, καλό κρέας(ελια) , λίγο σταρενιο ψωμί, κρεμμύδι, μαϊντανό και αλατοπίπερο τπλ άλλο. Αν θες για burger φάση ξεχνάς ψωμια κτλ μόνο κρέας από κομμάτι με λίπος αλάτι πιπέρι. 

  • Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Morosana είπε

Τώρα δεν ξαναβαινω απ το σπίτι ποσο μάλλον να πάω Σκλαβενίτη Σάββατο  😛 

Θα βάλω κουμαριά που γενικα κάνει ωραίο κάρβουνο για ψήσιμο και λίγο πεύκο και αν δω ότι με χαλάει το άρωμα πριν τα βάλω στο rack θα ψήσω απλά low and slow για κανένα 4ωρο 

Μάλλον δεν σε πρόλαβα , η γνώμη μου είναι να μην βάλεις πεύκο και ελιά , καλύτερα τη βελανιδιά που έχεις δοκιμασμένο , 

 

Α τώρα που το θυμήθηκα πολύ καλό άρωμα έχουν τα τσόφλια καρυδιού 

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...