Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 minutes ago, netagra said:

Βλέπω γρατζουνιές και ανεπαίσθητα χτυπηματάκια σε κάποια σημεία, με αρκετή βρωμιά που έχει μαζέψει και συνδυασμό με υγρασία ίσως να γίνεται κάτι τέτοιο.

Το θέμα ειναι ότι δεν έχει χτυπηθεί στα σημεία που εχω βγάλει φωτογραφίες. 
κ παρόλα αυτά έχουν δημιουργηθεί τα σημάδια αυτα

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ventic139 είπε

Αν βγάλω τις σχάρες πως θα βάλω το ταψάκι πάνω στις φλογοκυπτρες ;;

Σωστά το στερεώνεις εκεί.

 

32 λεπτά πριν, andreasnik17 είπε

καλησπέρα παιδιά. Με ψήσατε και αγόρασα τη weber spirit 210. Σήμερα θα πάω να τη παραλάβω. Θέλω μια βοήθεια ως προς τη φιάλη αερίου.. πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι συγκεκριμένο? επίσης τι βουρτσάκι πρέπει να πάρω για το καθάρισμα της.

Μεγιά, εύχομαι να την ευχαριστηθείς! 

Θα έλεγα για αρχή να πάρεις μια λαβίδα να γυρίζεις τα κρέατα αυτή ή παρόμοια:

https://www.skroutz.gr/s/27139122/Weber-Λαβίδα-Κρέατος-από-Ανοξείδωτο-Ατσάλι-40cm-6317.html

Επίσης μία καλή βούρτσα για τις σχάρες όπως αυτή ή παρόμοια:

https://www.skroutz.gr/s/27427860/Weber-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-σε-σχήμα-Τ-30εκ-6277.html

Σου προτείνω αυτά γιατί αυτά χρησιμοποιώ και δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο. Επιλέγεις πάντα ανάλογα το budget σου και πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις.

Όσον αφορά την μπουκάλα, η ψησταριά έρχεται λογικά με βιδωτή ένωση με την μπουκάλα, για τις κλασικές σιδερένιες 10κιλες μπουκάλες. Θα έλεγα να ξεκινήσεις με αυτές , πχ από ΕΚΟ ή BP. 

Για να βάλεις τις καινούργιες πλαστικές ελαφριές θέλει μετατροπή. 

  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Αν βγάλω τις σχάρες πως θα βάλω το ταψάκι πάνω στις φλογοκυπτρες ;;

 

Αυτό λέω να κάνω 

Ακριβως πρωτα το ενα μετα τα αλλα, και επειδη θα εχεις τραπεζι απο οτι κτλβ, μπες στον κοπο και ψησε ενα μικρο κοντοσουβλι ΠΡΙΝ τα γενεθλια να δεις γενικα τι παιζει με θερμοκρασιες, χρονους κλπ, μην κανεις πειραμα εκεινη την ημερα και παραγγελνεις σουβλακια :) . Τον μεσαιο καυστηρα θα ελεγα να ΜΗΝ τον αναψεις καθολου μονο λιγο στο τελος που θα γκαζωσεις

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Ακριβως πρωτα το ενα μετα τα αλλα, και επειδη θα εχεις τραπεζι απο οτι κτλβ, μπες στον κοπο και ψησε ενα μικρο κοντοσουβλι ΠΡΙΝ τα γενεθλια να δεις γενικα τι παιζει με θερμοκρασιες, χρονους κλπ, μην κανεις πειραμα εκεινη την ημερα και παραγγελνεις σουβλακια :) . Τον μεσαιο καυστηρα θα ελεγα να ΜΗΝ τον αναψεις καθολου μονο λιγο στο τελος που θα γκαζωσεις

 

Σε ευχαριστώ πολύ 

 

οταν εννοείς μεσαίο ποιον από όλους εννοείς;; Έχεις 4 συνολικά η ψησταριά μου. Έχω τη Kenton 4B

 

ναι σκέφτομαι μήπως τη Κυριακή βάλω ένα μικρό κοντοσούβλι κοτόπουλο ή χοιρινό θα δω 

γιατι πολύ πιθανό να φάμε σουβλάκια 🤣

εκτός αν τα περάσω όλα σε σούβλες και τελειώσει το θέμα 

 

απλα έχω απορία. Αν μπουν τα ταψιά δε θα κόβει τη θερμότητα ;; Καο πως θα πάρει χρωμα στο τέλος όταν το φουλάρεις όταν θα είναι πάνω τους αυτά ;; Δε ξέρω ρωτάω 

Επεξ/σία από ventic139
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreasnik17 είπε

καλησπέρα παιδιά. Με ψήσατε και αγόρασα τη weber spirit 210. Σήμερα θα πάω να τη παραλάβω. Θέλω μια βοήθεια ως προς τη φιάλη αερίου.. πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι συγκεκριμένο? επίσης τι βουρτσάκι πρέπει να πάρω για το καθάρισμα της.

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Τράβηξε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς, τώρα που θα είναι καινούργια γιατί δεν πρόκειται να την ξαναδείς έτσι.

4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eιχα παρει μια απο αμαζον με πολυ καλες κριτικες και δεν καθαριζε τπτ. Ηταν πολυ σκληρα τα συρματα και δεν αγκαλιαζαν τη σχαρα να την καθαρισουν.

Όντως δεν καθαρίζει τόσο καλά όσο η βούρτσα με τις «ελεύθερες» τρίχες, γι αυτό χρησιμοποιώ και το ξύλο. Τουλάχιστον έχω μεγαλύτερη σιγουριά ότι δεν θα μείνει κάποια τρίχα στην σχάρα.

Εννοείται πως χρησιμοποιώ και τις 2 βούρτσες. Ανάλογα τα κέφια.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω για kenton ισως εγω εχω 3 καυστηρες και αναβω μονο τους ακριανους τερμα χαμηλα και ψηνω γυρω στους 150-160 βαθμους, λογικα με τους 2 και εσυ θα εισαι οκ, η αν μπορεις βαλε τους μεσαιους τερμα τερμα χαμηλα ισα να αναβουν και βλεπεις τι θερμοκρασια εχεις μεσα. "Λυσαξες" :) με τα ταψια (εγω δεν βαζω παντως, μου μοιαζει λιγο νεροβραστο το κρεας μετα), οχι δεν κοβουν αφου δουλευει σαν φουρνος με κλειστο το καπακι, παιρνει χρωμα και ετσι, και στο τελος βγαλε το ταψι και γκαζωσε να πεσει το λιπακι να τσικνισει να γινει μαγκικο

ψημενο χωρις ταψι μονο με τους ακριανους λιγο πριν βγει

image.jpeg.1b3ff18124de5ef8f36af410eb076154.jpeg

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Δεν ξερω για kenton ισως εγω εχω 3 καυστηρες και αναβω μονο τους ακριανους τερμα χαμηλα και ψηνω γυρω στους 150-160 βαθμους, λογικα με τους 2 και εσυ θα εισαι οκ, η αν μπορεις βαλε τους μεσαιους τερμα τερμα χαμηλα ισα να αναβουν και βλεπεις τι θερμοκρασια εχεις μεσα. "Λυσαξες" :) με τα ταψια (εγω δεν βαζω παντως, μου μοιαζει λιγο νεροβραστο το κρεας μετα), οχι δεν κοβουν αφου δουλευει σαν φουρνος με κλειστο το καπακι, παιρνει χρωμα και ετσι, και στο τελος βγαλε το ταψι και γκαζωσε να πεσει το λιπακι να τσικνισει να γινει μαγκικο

ψημενο χωρις ταψι μονο με τους ακριανους λιγο πριν βγει

image.jpeg.1b3ff18124de5ef8f36af410eb076154.jpeg

Αρεεε μερακληηη… 

 

εχω ψηθεί για κοντοσούβλι με άφθονη μπυρα η αλήθεια είναι …

 

ερώτηση τελευταία: όταν φουλάρο καυστήρες πάλι κλειστό θα είναι το καπάκι έτσι;; 

30 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Κοτόπουλο στην σούβλα με πατάτες στον ξυλόφουρνο για σήμερα

IMG_3519.jpeg.04cbc7d87ffea2d172b352f36880ab63.jpeg

Ο ξυλόφουρνος δε απογοητεύει ποτέ και κανένα.. λουκούμι φαίνεται 

Επεξ/σία από ventic139
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, ilpapacha said:

Κοτόπουλο στην σούβλα με πατάτες στον ξυλόφουρνο για σήμερα

IMG_3519.jpeg.04cbc7d87ffea2d172b352f36880ab63.jpeg

Κόλαση 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Amaretos είπε

Δεν ξερω για kenton ισως εγω εχω 3 καυστηρες και αναβω μονο τους ακριανους τερμα χαμηλα και ψηνω γυρω στους 150-160 βαθμους, λογικα με τους 2 και εσυ θα εισαι οκ, η αν μπορεις βαλε τους μεσαιους τερμα τερμα χαμηλα ισα να αναβουν και βλεπεις τι θερμοκρασια εχεις μεσα. "Λυσαξες" :) με τα ταψια (εγω δεν βαζω παντως, μου μοιαζει λιγο νεροβραστο το κρεας μετα), οχι δεν κοβουν αφου δουλευει σαν φουρνος με κλειστο το καπακι, παιρνει χρωμα και ετσι, και στο τελος βγαλε το ταψι και γκαζωσε να πεσει το λιπακι να τσικνισει να γινει μαγκικο

ψημενο χωρις ταψι μονο με τους ακριανους λιγο πριν βγει

image.jpeg.1b3ff18124de5ef8f36af410eb076154.jpeg

Εγώ πάντως την πρώτη φορά που είχα κάνει κοντοσουβλι στην πρώτη μου ψησταριά (Naterial 4 καυστήρες )είχα βάλει ταψάκια από κάτω με νερό . Το αποτέλεσμα ήταν να έχει μυρωδιά το κρέας από τα λίπη που έπεφταν μέσα στο ταψάκι και καιγόντουσαν .Επίσης μου έμοιαζε για βραστό λίγο το κρέας. Γενικά δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα. Μετέπειτα  εγώ το τύλιγα μόνο με λαδόκολλά για αρχή .Επίσης επειδή οι τέσσερις καυστήρες στο ελάχιστο μου ανέβαζαν θερμοκρασία πάνω από 200 βαθμούς ,έβαζα κάτι αποστάτες στο καπάκι για να είναι ένα τακ ανοικτό και έτσι είχα σταθερή θερμοκρασία στους 170 και ομοιόμορφο ψήσιμο .Ίσος γίνεται και το ίδιο αν μειώσεις την πίεση από την βαλβίδα της μπουκάλας .

Είχα δοκιμάσει μια φορά μόνο με τους πλαϊνούς αλλά δεν πήρα καλό αποτέλεσμα στο ψήσιμο .

Τώρα με μια Napoleon που έχω πάρει θα ξαναφτιάξω την σούβλα και θα το δοκιμάσω .

  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, axinak είπε

Εγώ πάντως την πρώτη φορά που είχα κάνει κοντοσουβλι στην πρώτη μου ψησταριά (Naterial 4 καυστήρες )είχα βάλει ταψάκια από κάτω με νερό . Το αποτέλεσμα ήταν να έχει μυρωδιά το κρέας από τα λίπη που έπεφταν μέσα στο ταψάκι και καιγόντουσαν .Επίσης μου έμοιαζε για βραστό λίγο το κρέας. Γενικά δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα. Μετέπειτα  εγώ το τύλιγα μόνο με λαδόκολλά για αρχή .Επίσης επειδή οι τέσσερις καυστήρες στο ελάχιστο μου ανέβαζαν θερμοκρασία πάνω από 200 βαθμούς ,έβαζα κάτι αποστάτες στο καπάκι για να είναι ένα τακ ανοικτό και έτσι είχα σταθερή θερμοκρασία στους 170 και ομοιόμορφο ψήσιμο .Ίσος γίνεται και το ίδιο αν μειώσεις την πίεση από την βαλβίδα της μπουκάλας .

Είχα δοκιμάσει μια φορά μόνο με τους πλαϊνούς αλλά δεν πήρα καλό αποτέλεσμα στο ψήσιμο .

Τώρα με μια Napoleon που έχω πάρει θα ξαναφτιάξω την σούβλα και θα το δοκιμάσω .

Yeap αυτο ακριβως ενιωσα καιι εγω και δεν ξαναεβαλα.. υγρασια κακη...

  • Like 1
Δημοσ.

Οταν ψηνουμε στα καρβουνα βαζουμε υγρασια; Αν βγει το κρεας στη σωστη θερμοκρασια θα ειναι ζουμερο. Δεν κανουμε low and slow να θελουμε υγρασια στο κρεας να μην ξεραθει εξωτερικα.

Σημερα και γω θα βαλω ενα κοτοπουλακι σουβλα γιατι ζηλεψα απο τον @ilpapacha χτες. Εβαλες το μειγμα για λευκα κρεατα απο το Πιπερι?

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...