Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Str είπε

Από το manual της...

Καταλαβαίνεις αν είναι 30άρι ή 37άρι;

Screenshot_20230906_180900_Brave.jpg

Αυτό δεν γράφει Αυστραλία, το βρήκα και γω αυτό.

Θα βγάλεις φώτο είτε τον ρυθμιστή που είχες εκεί και λειτουργούσε σωστά είτε το ταμπελακι που έχει κάπου πάνω της.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Τελικά ανανέωσα την ψησταριά μου broil king gem 10ετιας αλλάζοντας καυστήρα και αντιφλογιστικη σχάρα. Παραθέτω φωτογραφία.

Θέλω να καταθέσω και εγω την εμπειρία μου απο τα διλήμματα που είχα τότε κατά την αγορά της. Προτίμησα να πληρώσω κάτι παραπάνω αγοράζοντας μια "επώνυμη " και τελικά κέρδισα από τον χρόνο ζωής καθως και από την δυνατότητα εύρεσης ανταλλακτικών...

Παράλληλα παρόλο που είναι το απλό μοντέλο με 2 καυστήρες με έχει βγάλει ασπροπροσωπο ψήνοντας από πίτσες μέχρι και μαγειρευτά σε γάστρα ...

 

Screenshot_2023-09-07-19-28-28-182_com.miui.mediaeditor-edit.jpg

  • Like 11
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, johnt είπε

Τελικά ανανέωσα την ψησταριά μου broil king gem 10ετιας αλλάζοντας καυστήρα και αντιφλογιστικη σχάρα. Παραθέτω φωτογραφία.

Καυστήρα γιατί άλλαξες? Πόσο σου πήγε?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Εγω παντως ψηνω ανετα στο Γαλατσι. Εχει αερα αλλα δεν θα σβησει και η ψησταρια ρε παιδι μου.

Ελευσινα εδω, ειμαι και ανοιχτα στο μπαλκονι θα την χωσω καπου να κοβει λιγο μη μου σβησει παλι.... εχουμε μαχη σημερα 

 

κοτοπουλο παιδακια, μοσχαρισιες, κεμπαπ, πανσετα etc etc.... :D 

  • Like 2
Δημοσ.

κουράγιο και δύναμη  σε όσα μέλη βρίσκονται στις πληγείσες  περιοχές  είναι απίστευτο αυτά που βλέπουμε ...

....το καλό με το αέριο είναι ακόμη και αν φυσάει  μπορείς να ψήσεις  έστω και  με μικρές υποχωρήσεις   αργεί λίγο περισσότερο  ή   ακόμη μπορεί να σβήσει η φωτιά εαν είναι  ρυθμισμένη  χαμηλά για πολύωρο ψήσιμο  ( εγώ εχω βρεί στη δική μου  πως εαν τη βρίσκει  ο αέρας στο πίσω μέρος   ψήνει  χωρίς πρόβλημα ) το σημαντικό όμως είναι  η ασφάλεια που προσφέρει  σε σχέση με το κάρβουνο που μπορεί  να μεταφέρει  σπίθες παντού

Δημοσ.

Καλησπερα παιδιά, σχετικα με τον αερα και το ψησιμο που αναφέρεστε παραπανω εχω μια απορια. Πηγα και ειδα απο κοντα την broil king Byron και την napoleon 525 se. Οι διάφορες που βρήκα ειναι στον καδο . Της broil king δεν εχει μεγαλη τρυπα στον καδο, καλυπτεται ο χωρος με αντιφλογιστρα με αποτελεσμα ολα τα λίπη να πέφτουν πανω στα αντιφλογιστρα και με αυτο τον τρόπο να επιστρεφει η γευση πισω στο κρεας, χωρις να ξερω αν τα λεω σωστα!!! Επισης δεν  εισάγεται περισσοτερος αερας απο κατω και  κρατα θερμοκρασία. Δεν ξερω με αναφλέξεις βεβαια τι γίνεται. 

Στην Napoleon εχει κενο στο κεντρο και εκει πεφτουν ολα τα λίπη.  Καθαρίζεται λογικα πιο εύκολα, αλλα μπαίνει περισσοτερο αερας και γι αυτο εχει και πιο ισχυρους καυστήρες.

Το θεμα ειναι τον χειμωνα η αποδοση και των δυο ειναι η ίδια στην διατήρηση της θερμοκρασίας στον καδο αν θελω να την χρησιμοποιώ και σαν φουρνο?

Σας ευχαριστω πολυ καλα ψησίματα!!!

 

Δημοσ.
5 hours ago, Gtrap84 said:

Καλησπερα παιδιά, σχετικα με τον αερα και το ψησιμο που αναφέρεστε παραπανω εχω μια απορια. Πηγα και ειδα απο κοντα την broil king Byron και την napoleon 525 se. Οι διάφορες που βρήκα ειναι στον καδο . Της broil king δεν εχει μεγαλη τρυπα στον καδο, καλυπτεται ο χωρος με αντιφλογιστρα με αποτελεσμα ολα τα λίπη να πέφτουν πανω στα αντιφλογιστρα και με αυτο τον τρόπο να επιστρεφει η γευση πισω στο κρεας, χωρις να ξερω αν τα λεω σωστα!!! Επισης δεν  εισάγεται περισσοτερος αερας απο κατω και  κρατα θερμοκρασία. Δεν ξερω με αναφλέξεις βεβαια τι γίνεται. 

Στην Napoleon εχει κενο στο κεντρο και εκει πεφτουν ολα τα λίπη.  Καθαρίζεται λογικα πιο εύκολα, αλλα μπαίνει περισσοτερο αερας και γι αυτο εχει και πιο ισχυρους καυστήρες.

Το θεμα ειναι τον χειμωνα η αποδοση και των δυο ειναι η ίδια στην διατήρηση της θερμοκρασίας στον καδο αν θελω να την χρησιμοποιώ και σαν φουρνο?

Σας ευχαριστω πολυ καλα ψησίματα!!!

 

Εχεις φουρνο που πιανει 360 βαθμους?. Η 525 πιανει τοσους με 4 καυστηρες 16.6 kw. η baron εχει 15.5.

Και με τις δυο αν θελεις σαν φουρνο θα τις δουλευεις στο 50-75% της εντασης.

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Gtrap84 είπε

Καλησπερα παιδιά, σχετικα με τον αερα και το ψησιμο που αναφέρεστε παραπανω εχω μια απορια. Πηγα και ειδα απο κοντα την broil king Byron και την napoleon 525 se. Οι διάφορες που βρήκα ειναι στον καδο . Της broil king δεν εχει μεγαλη τρυπα στον καδο, καλυπτεται ο χωρος με αντιφλογιστρα με αποτελεσμα ολα τα λίπη να πέφτουν πανω στα αντιφλογιστρα και με αυτο τον τρόπο να επιστρεφει η γευση πισω στο κρεας, χωρις να ξερω αν τα λεω σωστα!!! Επισης δεν  εισάγεται περισσοτερος αερας απο κατω και  κρατα θερμοκρασία. Δεν ξερω με αναφλέξεις βεβαια τι γίνεται. 

Στην Napoleon εχει κενο στο κεντρο και εκει πεφτουν ολα τα λίπη.  Καθαρίζεται λογικα πιο εύκολα, αλλα μπαίνει περισσοτερο αερας και γι αυτο εχει και πιο ισχυρους καυστήρες.

Το θεμα ειναι τον χειμωνα η αποδοση και των δυο ειναι η ίδια στην διατήρηση της θερμοκρασίας στον καδο αν θελω να την χρησιμοποιώ και σαν φουρνο?

Σας ευχαριστω πολυ καλα ψησίματα!!!

 

Μια χαρά είναι και οι δύο, παρόμοιες απώλειες θα έχουν.

Δημοσ.

Καλημερα παιδια και ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταλαβαινω οτι και οι δυο ειναι εξίσου καλες και καπου χανεις καπου κερδίζεις. Ομως σε αυτη την κατηγορια των χρηματων τα κοιτας ολα. Η rogue 525se εχει 1800 ευρω σημερα με 4 κύριους καυστηρες και η baron 590s με 5 καυστηρες έχει και αυτή την ιδια τιμη.

Επειδη δεν εχω εμπειρια απο αεριου , και δεν ειμαι ο πιο σχολαστικος στο καθαρισμα ανθρωπος, πιστευετε οτι ο καθαρισμος θα ειναι πολυ δυσκολος στην broil king?

υπαρχει περίπτωση να πέσει η τιμη τους στην Ελλάδα ή καλυτερα να κοιταξω προς εξωτερικό?

Παιδια σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, καλό σαββατοκύριακο να έχουμε !

 

 

 

Δημοσ.
1 hour ago, Gtrap84 said:

Καλημερα παιδια και ευχαριστω για τις απαντησεις. Καταλαβαινω οτι και οι δυο ειναι εξίσου καλες και καπου χανεις καπου κερδίζεις. Ομως σε αυτη την κατηγορια των χρηματων τα κοιτας ολα. Η rogue 525se εχει 1800 ευρω σημερα με 4 κύριους καυστηρες και η baron 590s με 5 καυστηρες έχει και αυτή την ιδια τιμη.

Επειδη δεν εχω εμπειρια απο αεριου , και δεν ειμαι ο πιο σχολαστικος στο καθαρισμα ανθρωπος, πιστευετε οτι ο καθαρισμος θα ειναι πολυ δυσκολος στην broil king?

υπαρχει περίπτωση να πέσει η τιμη τους στην Ελλάδα ή καλυτερα να κοιταξω προς εξωτερικό?

Παιδια σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας, καλό σαββατοκύριακο να έχουμε !

 

 

 

Εγω παντως δυσκολευομαι και στην 525 να καθαρισω το περιγραμμα του καδου στο κατω μερος επειδη υπαρχουν οι καυστηρες και τα σωληνακια. Θεωρω οτι στη baron θα ειναι ακομα πιο δυσκολο. Ακομα και αν ξυσεις αναμεσα στους καυστηρες θα πρεπει να βγαλεις τα παντα απο το πανω μερος ενω στην 525 τα σπρωχνεις να πεσουν.

Δημοσ.

Τελικά η ψησταριά θα μπει σε λειτουργία σε έκτακτη ανάγκη. Επειδή είμαστε 2 μέρα χωρίς ρεύμα με τα χάλια που μας βρήκανε και το κρέας στο ψυγείο δεν νομίζω ότι έχει αντοχή για πολλές ώρες ακόμη, μπορεί να μπει ταψακι η πυρέξ πάνω στο μαντέμι για να μαγειρέψουμε; Πχ σε ένα πυρέξ αν μπουν πατάτες με κρέας θα γίνει με κλειστό το καπάκι η δεν θα αποδίδει; Jamestown knox 3.2 έχω.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...