Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kokgreg είπε

Καλησπέρα. Παρακολουθώ περιστασιακά το forum. Είμαι κάτοχος μία ψησταριάς broilking monarch αγορασμένης προ διετίας. Η χρήση της σε λογικά πλαίσια ψησίματος, καθαρισμού και συντήρησης. Έχω ουσιαστικά χρησιμοποιήσει τη ψησταριά καταναλώνοντας 5 φιάλες αερίου των 10 κιλών. Πριν από από ένα μήνα παρατήρησα ρωγμές και παραμόρφωση στο κάτω κάδο της ψησταριάς (κάτω από τα φλόγιστρα). Κάλεσα την αντιπροσωπεία η οποία ΑΜΕΣΑ και ΑΝΈΞΟΔΑ και χωρίς δεύτερη κουβέντα μου έστειλε καινούργιο κάδο, δικαιολογώντας την αστοχία του κάδου ότι κάνω πυρόλυση μετά τα ψησίματα. Μου έστειλε και οδηγίες οι οποίες δεν έχουν καθόλου πυρόλυση στη διαδικασίες. Μου είπαν ότι το γνωρίζουν οι Καναδοί κατασκευαστές και μου άφησαν την ελπίδα ότι αν ξαναγίνει θα μου τον αλλάξουν πάλι. Έχετε μήπως οι έμπειροι αλλά και οι παθόντες του forum κάποια τοποθέτηση επί του θέματος.  Ευχαριστώ.  

Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται πυρόλυση έπειτα από κάθε ψήσιμο ή πολύ συχνά. Στις οδηγίες, σελίδα 14, αναφέρει ότι θα πρέπει να την αφήνεις να δουλέψει στην μέγιστη θερμοκρασία για 6 λεπτά.

https://broilking.gr/wp-content/uploads/2021/03/broilking-owners-manual-new.pdf

Εφόσον δεν χρησιμοποίησες κάποιο χημικό/διαβρωτικό καθαριστικό ή δεν «έπιασε» φωτιά ο κάδος, όντως δεν είναι φυσιολογική η παραμόρφωση που αναφέρεις.

Από εκεί και πέρα από την στιγμή που η αντιπροσωπεία σε κάλυψε και σου έστειλε νέο κάδο, μια χαρά. Αστοχίες υλικού μπορεί να συμβούν σε όλες τις εταιρείες.

  • Like 4
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν θες σονι και ντε να την καθαρισεις μολις τελειωσεις το ψησιμο, ασε την 3-4 λεπτα να καψει και τα τελευταια υπολειμματα πανω απο τη σχαρα και τριψε την με μια βουρτσα. Βγαλε και τη σχαρα και ξησε απο κατω με μια σπατουλα τα πολλα πολλα να πεσουν στο ταψακι συλλογης λιπους. Δεν χρειαζεται πυρολυση καθε φορα.

Μπραβο παντως για την αντιμετοπιση της εταιρειας που αναγνωρισε την αστοχια υλικου.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 7
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι μια μαντεμενια σχάρα θα πρέπει να καθαρίζετε  αλλά και να φροντίζετε μετά απο κάθε ψήσιμο, ίσως όχι αμέσως μετά το τέλος του ψησίματος αλλά σίγουρα το συντομότερο δυνατόν ,  διαφορετικά η σκουριά θα κάνει την εμφάνιση της και ο όταν έρθει η ώρα για το επόμενο ψήσιμο ο χρόνος αλλά και ο κόπος θα είναι πολλαπλάσιος και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι όσοι έχουν τέτοια σχάρα 

Δημοσ.

Δεν θα παθει κατι το μαντεμι αν μεινει με τα λιπη του προηγουμενου ψησιματος.

Εγω 8/10 φορες την καθαριζω αμεσως μετα την προθερμανση του νεου ψησιματος.

  • Like 6
Δημοσ.

για το εσωτερικο της "κουκουλας" τι χρησιμοποιουμε για να καθαρισει?

εχει πιασει κιτρινιλες απο την τσικνα των κρεατων. Αρκει ζεστο νερο και σαπουνι?

Σκεφτομουν να χρησιμοποιησω καποια απο αυτα τα σπρευ που διαλυουν τα λιπη, αλλα δεν δεν θελω να μου καταστρεψει την οποια επιστρωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν θα παθει κατι το μαντεμι αν μεινει με τα λιπη του προηγουμενου ψησιματος.

Εγω 8/10 φορες την καθαριζω αμεσως μετα την προθερμανση του νεου ψησιματος.

Συμφωνώ. Βέβαια δεν είναι όλα τα μαντέμια το ίδιο. 

Εγώ όταν τελειώνω ένα ψήσιμο αφιερώνω ένα λεπτό να περάσω την σχάρα με την συρμάτινη βούρτσα, όσο είναι ακόμα ζεστή η σχάρα. έτσι τα "χοντρά" και τα επίμονα φεύγουν. Αν είναι κρέας που απαιτεί 5-10 λεπτά ξεκούραση αφιερώνω λίγο παραπάνω χρόνο.

Στο επόμενο ψήσιμο, τα εναπομείναντα λίπη καίγονται κατά την διάρκεια τις προθέρμανσης της ψησταριάς, ενώ βοηθάω και εγώ με την βούρτσα για 1-2 λεπτά.

Επίσης σημαντικό είναι να καθαρίζεται και το ταψί συλλογής λίπους κάθε 1 ή 2 ψησίματα. 

 

6 ώρες πριν, tutuyo είπε

για το εσωτερικο της "κουκουλας" τι χρησιμοποιουμε για να καθαρισει?

εχει πιασει κιτρινιλες απο την τσικνα των κρεατων. Αρκει ζεστο νερο και σαπουνι?

Σκεφτομουν να χρησιμοποιησω καποια απο αυτα τα σπρευ που διαλυουν τα λιπη, αλλα δεν δεν θελω να μου καταστρεψει την οποια επιστρωση

Ανάλογα τι λένε οι οδηγίες της ψησταριάς σου. Στην δική μου λέει μέχρι και συρμάτινη βούρτσα να χρησιμοποιήσω. Εγώ είχα βάλει ένα καθαριστικό με σφουγγάρι. 

Επεξ/σία από protathlitis
  • Like 3
Δημοσ.

κοιτα πεφτει στην κατηγορια "καθαρισμα σχαρας απο κατω"😀

δεν ειναι απαραιτητο, ειναι nice to have, δεν ειναι οτι εχει καποια επιπτωση στα ψησιματα

Δημοσ.

όλες οι σχάρες πρέπει να καθαρίζονται και απο την κάτω πλευρά ίσως όχι  με την ίδια συχνότητα  , και αυτό γιατί τα υπολείμματα  λειτουργούν σαν μόνωση και δεν αφήνουν να ζεσταθεί η σχάρα το ίδιο γρήγορα και σωστά ,
το μαντέμι σαν υλικό δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα λίπη το αντίθετο θα έλεγα αφού  αυτό το προστατεύει απο το να οξειδωθεί  ο λόγο όμως που χρειάζεται να την καθαρίζουμε και να την λαδώνουμε  μετά απο κάθε ψήσιμο είναι διότι το 90% των ψησταριών δεν ψήνουν σε όλη την επιφάνεια , στα σημεία  αυτά λοιπόν και επειδή δεν  τοποθετούνται κρέατα  και για αυτό το λόγο είναι τα πρώτα σημεία που θα εμφανίσουν σκουριά  , και αυτό δεν είναι και τόσο καλό

  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό με το λάδωμα , βλέπω ότι το αναφέρουν αρκετοί , όπως ο @ηνίοχος

Προσωπικά δεν την έχω λαδώσει ποτέ, γιατί δεν μου φαίνεται ποτέ αφυδατωμένη η σχάρα. Μάλλον τα λίπη από αυτά που ψήνονται είναι αρκετά για να την λιπάνουν. Επίσης η βούρτσα λιπαίνεται και η ίδια όταν καθαρίζει την σχάρα και το μεταφέρει σε όλη την σχάρα ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε κρέας.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Αυτό με το λάδωμα , βλέπω ότι το αναφέρουν αρκετοί , όπως ο @ηνίοχος

Προσωπικά δεν την έχω λαδώσει ποτέ, γιατί δεν μου φαίνεται ποτέ αφυδατωμένη η σχάρα. Μάλλον τα λίπη από αυτά που ψήνονται είναι αρκετά για να την λιπάνουν. Επίσης η βούρτσα λιπαίνεται και η ίδια όταν καθαρίζει την σχάρα και το μεταφέρει σε όλη την σχάρα ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε κρέας.

Συμφωνώ απολύτως. Όσο για την πιθανότητα σκουριάς στη μαντεμένια σχάρα, είναι κάτι που έχω συναντήσει μόνο στις οδηγίες χρήσης σαν προειδοποίηση. Δεν την έχω αντιμετωπίσει ούτε καν σε ψησταριά με πέτρες λάβας, ηλικίας 30+ ετών που η μαντεμένια σχάρα της δε λιπάνθηκε ποτέ και ο καθαρισμός της γινόταν πάντα με απλή συρματόβουρτσα του χρωματοπωλείου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αχρηστευτεί καυστήρες που αναγκαστικά αντικαθίσταντο με πατέντες και προσαρμογές, αλλά η σχάρα της ποτέ δεν εμφάνισε το παραμικρό ίχνος σκουριάς.

Επεξ/σία από est
Δημοσ.

Λογικά για να το λένε, όλο και κάποιος θα το έχει πάθει.

Κοίτα, στην κουζίνα στο σπίτι χρησιμοποιούμε μαντεμένια τηγάνια καλής ποιότητας, Lodge. Εκεί υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την Lodge για το πως να καθαρίζεται και πως να λιπαίνεται στο τέλος με λάδι. Επειδή τα τηγάνια πλένονται με νερό, θέλει μετά καλό στέγνωμα και ελαφρύ πέρασμα με λάδι σε όλη την επιφάνεια. Αν παραλείψουμε αυτά τα  βήματα θα εμφανιστεί σκουριά στο τηγάνι και θα χρειαστεί seasoning εκ νέου. 

 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, protathlitis είπε

Λογικά για να το λένε, όλο και κάποιος θα το έχει πάθει.

Κοίτα, στην κουζίνα στο σπίτι χρησιμοποιούμε μαντεμένια τηγάνια καλής ποιότητας, Lodge. Εκεί υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την Lodge για το πως να καθαρίζεται και πως να λιπαίνεται στο τέλος με λάδι. Επειδή τα τηγάνια πλένονται με νερό, θέλει μετά καλό στέγνωμα και ελαφρύ πέρασμα με λάδι σε όλη την επιφάνεια. Αν παραλείψουμε αυτά τα  βήματα θα εμφανιστεί σκουριά στο τηγάνι και θα χρειαστεί seasoning εκ νέου. 

 

Το είπες: Τα τηγάνια πλένονται...

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, protathlitis είπε

Αυτό με το λάδωμα , βλέπω ότι το αναφέρουν αρκετοί , όπως ο @ηνίοχος

Προσωπικά δεν την έχω λαδώσει ποτέ, γιατί δεν μου φαίνεται ποτέ αφυδατωμένη η σχάρα. Μάλλον τα λίπη από αυτά που ψήνονται είναι αρκετά για να την λιπάνουν. Επίσης η βούρτσα λιπαίνεται και η ίδια όταν καθαρίζει την σχάρα και το μεταφέρει σε όλη την σχάρα ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε κρέας.

  Αυτό το ότι η συρματοβουρτσα απλώνει τα λίπη σε όλη τη σχάρα πρώτη φορά το ακούω - διαβαζω, αλλά οκ ο καθένας μας καταθέτει τις εμπειρίες - απόψεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...