Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι λαδωνω τη σχαρα χρησιμοποιοντας τη συρματοβουρτσα ρε συ. Ειπα οτι αν κατα το ψεκασμα δω σε καποιο σημειο να εχει πεσει περισσοτερο λαδι, παιρνω τη συρματοβουρτσα και την περναω 2-3 φορες και ΚΑΠΩΣ το απλωνει και πιο διπλα. Αυτο το κανω γιατι αν μεινει πολυ λαδι πανω στη σχαρα κολλαει μετα.

Μην εχεις στο μυαλο σου τη μικρη επιφανεια μιας ανοξειδωτης στρογγυλης βεργας. Στο μαντεμι που εχω εχει επιπεδες λωριδες, οποτε καθεται πανω το λαδι και δεν τρεχει.

  • Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Δεν ειπα οτι λαδωνω τη σχαρα χρησιμοποιοντας τη συρματοβουρτσα ρε συ. Ειπα οτι αν κατα το ψεκασμα δω σε καποιο σημειο να εχει πεσει περισσοτερο λαδι, παιρνω τη συρματοβουρτσα και την περναω 2-3 φορες και ΚΑΠΩΣ το απλωνει και πιο διπλα. Αυτο το κανω γιατι αν μεινει πολυ λαδι πανω στη σχαρα κολλαει μετα.

Μην εχεις στο μυαλο σου τη μικρη επιφανεια μιας ανοξειδωτης στρογγυλης βεργας. Στο μαντεμι που εχω εχει επιπεδες λωριδες, οποτε καθεται πανω το λαδι και δεν τρεχει.

Εγώ πάντως και στις ανοξείδωτες μικρής επιφάνειας, αν ειχε λιπος και το ετριβα (παλιότερα) με τη βούρτσα, μια χαρά απλωνόταν γύρω γύρω από τη βέργα. Δε μιλάμε για πλήρη επικάλυψη, αλλά από εκεί που ήταν κάτι μαζεμένο, το πασάλειφε κατά μήκος.

  • Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, vins είπε

Εγώ πάντως και στις ανοξείδωτες μικρής επιφάνειας, αν ειχε λιπος και το ετριβα (παλιότερα) με τη βούρτσα, μια χαρά απλωνόταν γύρω γύρω από τη βέργα. Δε μιλάμε για πλήρη επικάλυψη, αλλά από εκεί που ήταν κάτι μαζεμένο, το πασάλειφε κατά μήκος.

Nαι μωρε αυτο, οχι οτι βουταω πχ τη βουρτσα σε λαδι και μετα περναω τη σχαρα να το απλωσω.

Δημοσ.

λοιπον ειμαι σε δίλημμα,εχω την Kenton3b και θελω να ειναι ολη σχαρα (τωρα ειναι 37cm σχαρα και 24cm πλακα).Να κρατησω την 37cm και να δωσω αλλα 32ευρω να παρω απο το LEEROY 24cm σχαρα ή να φτιαξω μια μονοκοματη 61χ41.5 ινοξ απο το GMD Inox  με 8mm βεργες στα 90 ευρω μαζι με μεταφορικα?

spacer.png 

Δημοσ.
35 minutes ago, kostaskontis said:

λοιπον ειμαι σε δίλημμα,εχω την Kenton3b και θελω να ειναι ολη σχαρα (τωρα ειναι 37cm σχαρα και 24cm πλακα).Να κρατησω την 37cm και να δωσω αλλα 32ευρω να παρω απο το LEEROY 24cm σχαρα ή να φτιαξω μια μονοκοματη 61χ41.5 ινοξ απο το GMD Inox  με 8mm βεργες στα 90 ευρω μαζι με μεταφορικα?

spacer.png 

Έχω την 3Β με διαιρούμενη σχάρα από GMD. Η ποιότητα και η εξυπηρέτησή τους ήταν άψογη.

Τωρα, αν ψήνεις συχνά (δλδ πάνω από 3 φορές τη βδομάδα), το ανοξειδωτο είναι μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα σε διαιρούμενη, σε μονοκόμματη δεν ξέρω αν σε βολέψει στο πλύσιμο. 

Αν δεν ψήνεις τόσο συχνά, δεν νομίζω ότι αξίζει να επενδύσεις τα μισά χρήματα της ψησταριάς σε σχάρα. Εκτός κι αν τη χρησιμοποιείς και σε κάρβουνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

λοιπον ειμαι σε δίλημμα...

Θα σου προτεινα να επενδυσεις σε ανοξειδωτη σχαρα, εφοσον θα την χρησιμοποιησεις κι αλλου, πχ σε καποιο χτιστο bbq για να χωραει. Επισης αν εχεις σκοπο να την πλενεις με νερο, πρεπει να σκεφτεις αν θα μπορεις σε αυτο το μεγεθος ή να την κανεις 2 κομματια.

4 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Παρατηρείτε και εσείς οξείδωση , σκουριά στις σχάρες ή είναι κάτι άλλο ; Καθαρίζεται και με τι ; 

Αυτο φαινεται οντως για σκουρια. Της βαζεις λαδακι γενικα; πως την καθαριζεις; 

Το μαντεμι επανερχεται αλλα θελει δουλεια. Χοντρικα θα σου πω, τριψε με συρμα να φυγει η σκουρια και περασε το λαδι μετα και καψε την καλα. Και ξανα λαδι και καψιμο 2-3 φορες να πιασει καλα το λαδι πανω στο μεταλο.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Παρατηρείτε και εσείς οξείδωση , σκουριά στις σχάρες ή είναι κάτι άλλο ; Καθαρίζεται και με τι ; 

IMG_2637.jpeg

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Τρίψε την σκουριά και κάνε seasoning. Δες μία το παρακάτω βιντεάκι

 

  • Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

 

Αυτο φαινεται οντως για σκουρια. Της βαζεις λαδακι γενικα; πως την καθαριζεις; 

 

 

Δεν της εβαζα λάδι, μονο με βούρτσα την καθαριζα μετα απο ψησιματα. Τώρα, γιατι εγινε ετσι, δεν ξερω

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Δεν της εβαζα λάδι, μονο με βούρτσα την καθαριζα μετα απο ψησιματα. Τώρα, γιατι εγινε ετσι, δεν ξερω

Οδηγίες που να εξαφανίσεις την σκουριά:

 

Τρίβεις με την βούρτσα, σκουπίζεις με χαρτί για να φύγουν τυχόν υπολείμματα, ρίχνεις 3 κιλά παϊδάκια αρνίσια και 2 λουκάνικα Κορωπιότηκα. Έτσι ταυτόχρονα έχεις γεμίσει την κοιλιά και έχεις πραγματοποιήσει seasoning τις σχάρες σου :) 

  • Like 3
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Δεν της εβαζα λάδι, μονο με βούρτσα την καθαριζα μετα απο ψησιματα. Τώρα, γιατι εγινε ετσι, δεν ξερω

Θελει λαδωμα το μαντεμι για να μην σκουριασει. Καις το λαδι και δημιουργεις ενα προστατευτικο φιλμ κατα της σκουριας.

Ειτε θα παρεις ενα πινελακι και θα την περνας με λαδι αφου την τριψεις με τη βουρτσα, ειτε καποιο σπρευ λαδιου.

Εδω θα βρεις 2 που εχω χρησιμοποιησει και δουλευουν τελεια:

Αυτο εδω ειναι το μονο εμποριου που εχω βρει και ψεκαζει σε συνεφο και βαζεις οτι λαδι θες. Εχω δοκιμασει ελαιολαδο και λαδι ρυζιου και ψεκαζει τελεια. Προφανως μπορεις να βρεις και απο αλλο καταστημα. Αυτο παντως δουλευει κομπλε
https://share.temu.com/AKIMKsrGrnA

Μετα πας σε ετοιμη λυση με κραμβελαιο. Συνηθως το πουλανε ως λαδι για κρεπιερες/βαφλιερες.
https://www.themart.gr/pantopoleio/ladi-elies/loipa-elaia/carlex-spray-antikollhtiko-me-futiko-ladi-600ml-2119729900015-197299.html

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μιας και πιασαμε για το καθαρισμα, με ποια προιοντα καθαριζετε τις σχάρες, τις μπάρες αλλά και τα εσωτερικά τοιχώματα της weber ? Αναζητώ ότι πιο δυνατό υπάρχει για τα καμμενα λιπη και φαγητά που έχουν παραμεινει για αρκετο καιρό

 

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Και μιας και πιασαμε για το καθαρισμα, με ποια προιοντα καθαριζετε τις σχάρες, τις μπάρες αλλά και τα εσωτερικά τοιχώματα της weber ?

 

Πλαστικό σετ σπάτουλες από Praktiker 1€ + βούρτσα + χαρτί κουζίνας + κουβάς με σακούλα κάτω από το ταψάκι αφού βγάλουμε το ταψάκι. 

Βγάζεις ταψάκι, βάζεις κουβά με σακούλα, τρίβεις σχάρες πάνω κάτω και τις βγάζεις, ξύνεις τα favorized bars και τα βγάζεις, καθαρίζεις τους καυστήρες και αρχίζεις να ξύνεις τον κάδο με τις σπάτουλες που καταλήγουν όλα μέσα στην σακούλα που έχεις στον κουβά. Μετά με χαρτί κουζίνας παίρνεις τα υπόλοιπα και είσαι έτοιμος. Σε 10-15 λεπτά είσαι έτοιμος.

Ένα tip, Αν έχει ηλιοφάνεια ανοίγω το καπάκι και ζεσταίνετε ο χώρος και μαλακώνουν όλα και βγαίνουν ευκολότερα. Τον χειμώνα ανοίγω για 5 λεπτά τους καυστήρες αντίστοιχα πριν τον καθαρισμό.

  • Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...