Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντω μιας και αναφερθηκε για το GMD και δεν το ηξερα, εριξα μια ματια και ειδα οτι εχει και για 425 Rogue, στα 80ευρω.... πολυ φτηνα μου φαινεται δεν ξερω τι ποιοτητα ειναι, αλλα αμα αποφασισω ποτε να τις αλλαξω η τιμη αξιζει. 

https://gmd-inox.gr/product/σχάρες-διαιρούμενες-napoleon-rogue-425-xt/

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 4
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Παντω μιας και αναφερθηκε για το GMD και δεν το ηξερα, εριξα μια ματια και ειδα οτι εχει και για 425 Rogue, στα 80ευρω.... πολυ φτηνα μου φαινεται δεν ξερω τι ποιοτητα ειναι, αλλα αμα αποφασισω ποτε να τις αλλαξω η τιμη αξιζει. 

https://gmd-inox.gr/product/σχάρες-διαιρούμενες-napoleon-rogue-425-xt/

Σου φτιαχνουν οτι διασταση θες λογικα. Απλα απ οτι ειδα στο site τους εχουν βαλει μαλλον μονο οσες εχουν φτιαξει και εχουν τα μετρα. Οι πιο πολλες αν δεις ειναι για Borman και Naterial :P 

  • Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, Amaretos said:

Παντω μιας και αναφερθηκε για το GMD και δεν το ηξερα, εριξα μια ματια και ειδα οτι εχει και για 425 Rogue, στα 80ευρω.... πολυ φτηνα μου φαινεται δεν ξερω τι ποιοτητα ειναι, αλλα αμα αποφασισω ποτε να τις αλλαξω η τιμη αξιζει. 

https://gmd-inox.gr/product/σχάρες-διαιρούμενες-napoleon-rogue-425-xt/

Απλως να ξέρεις αυτές είναι με 6αρα βέργα. Καλύτερα 8αρα και πάνω θα πρότεινα.

Ποιοτικως είναι πολύ καλές και η εξυπηρετηση είναι σούπερ, το λέω γιατί έχω πάρει. αν τυχόν αποφασίσεις, μιλα μαζί τους τηλεφωνικά για τιμές κλπ.

Απλώς να ξέρεις στη διαιρούμενη δεν είναι τελειως επίπεδη στην ένωση των 2 σχαρών, όποτε αν βάλεις πάνω στο κέντρο πέτρα ή μαντεμι μπαλαντζαρει/παίζει. 

 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν ειπα οτι λαδωνω τη σχαρα χρησιμοποιοντας τη συρματοβουρτσα ρε συ. Ειπα οτι αν κατα το ψεκασμα δω σε καποιο σημειο να εχει πεσει περισσοτερο λαδι, παιρνω τη συρματοβουρτσα και την περναω 2-3 φορες και ΚΑΠΩΣ το απλωνει και πιο διπλα. Αυτο το κανω γιατι αν μεινει πολυ λαδι πανω στη σχαρα κολλαει μετα.

Μην εχεις στο μυαλο σου τη μικρη επιφανεια μιας ανοξειδωτης στρογγυλης βεργας. Στο μαντεμι που εχω εχει επιπεδες λωριδες, οποτε καθεται πανω το λαδι και δεν τρεχει.

ναι οκ !  αλλα δεν έχει καμιά σχέση σε οτι έγραψα  , και  το ποίο είναι , πως   μια μαντεμένια σχάρα πρέπει να την συντηρούμε  συχνά σχεδόν  μετά απο κάθε ψήσιμο διαφορετικά θα οξειδωθεί  , δεν θα χαλάσει  και μπορεί κανείς  να την επαναφέρει   απλά έχεις το κόπο της 

23 ώρες πριν, vins είπε

Εγώ πάντως και στις ανοξείδωτες μικρής επιφάνειας, αν ειχε λιπος και το ετριβα (παλιότερα) με τη βούρτσα, μια χαρά απλωνόταν γύρω γύρω από τη βέργα. Δε μιλάμε για πλήρη επικάλυψη, αλλά από εκεί που ήταν κάτι μαζεμένο, το πασάλειφε κατά μήκος.

σε μια ανοξείδωτη  απλά δεν σε νοίαζει κιόλας ,   θα έκανες το  ίδιο όμως  και σε μια μαντεμένια  σχάρα , και θα ήσουν σίγουρος οτι μετά απ αυτό θα είναι έτοιμη για το επόμενο ψήσιμο ;

20 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Παρατηρείτε και εσείς οξείδωση , σκουριά στις σχάρες ή είναι κάτι άλλο ; Καθαρίζεται και με τι ; 

IMG_2637.jpeg

και εγώ ανοξείδωτη θα σου πρότεινα,  σίγουρα  έχει ένα κόστος παραπάνω , είναι κάτι όμως που πραγματικά αξίζει , αυτό που θα πρέπει να προσέξεις μόνο είναι   η  σχάρα που θα πάρεις  να έχει το ίδιο ή μεγαλύτερο βάρος  απο αυτή που ήδη   έχεις

21 ώρες πριν, kostaskontis είπε

λοιπον ειμαι σε δίλημμα,εχω την Kenton3b και θελω να ειναι ολη σχαρα (τωρα ειναι 37cm σχαρα και 24cm πλακα).Να κρατησω την 37cm και να δωσω αλλα 32ευρω να παρω απο το LEEROY 24cm σχαρα ή να φτιαξω μια μονοκοματη 61χ41.5 ινοξ απο το GMD Inox  με 8mm βεργες στα 90 ευρω μαζι με μεταφορικα?

spacer.png 

 την ανοξείδωτη την αγοράζεις μια φορά και ξενιάζεις   , όπως έγραψα και ποιο πριν  έχει μεγάλη σημασία  έχει η καινούργια σου σχάρα να έχει το ίδιο ή μεγαλύτερο βάρος απ αυτή που ήδη έχεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό  για τις ψησταριές υγραερίου    με λίγους καυστήρες 
 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
55 minutes ago, ηνίοχος said:

σε μια ανοξείδωτη  απλά δεν σε νοίαζει κιόλας ,   θα έκανες το  ίδιο και σε μια μαντεμένια  σίγουρος οτι μετά απ αυτό θα είναι έτοιμη για το επόμενο ψήσιμο ;

και εγώ ανοξείδωτη θα σου πρότεινα,  αν και  σίγουρα  έχει ένα κόστος παραπάνω   είναι κάτι όμως που πραγματικά αξίζει , αυτό που θα πρέπει να προσέξεις μόνο είναι   η  σχάρα σου να έχει την ίδιο ή μεγαλύτερο απο αυτή που  έχεις

 την ανοξείδωτη την αγοράζεις μια φορά και ξενιάζεις   , όπως έγραψα και ποιο πριν  έχει μεγάλη σημασία  έχει η καινούργια σου σχάρα να έχει το ίδιο ή μεγαλύτερο βάρος απ αυτή που ήδη έχεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό  για τις ψησταριές υγραερίου    με λίγους καυστήρες 
 

Δεν ήταν αυτό το θέμα, είπες ότι θα ήθελες να δεις να γίνεται. Απλώς είπα ότι το έκανα εγώ και στις ανοξειδωτες και γινόταν.

Επισης τις ανοξείδωτες δεν τις παίρνεις μια φορά και ξενοιαζεις, ειδικά όταν πρόκειται για αναβάθμιση σε φθηνές ψησταριές. Αν έχεις φθηνή ψησταριά και είναι ήδη 3-4 ετών, δεν έχει καμία απολύτως ουσία γιατί θα αρχίσουν να χαλάνε/παραδίδουν πνεύμα σταδιακά άλλα μέρη της.

Αν η επόμενη ψησταριά που θα πάρεις δεν έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις, οι σχάρες είναι άχρηστες για εκεί. Γι αυτό λέω πάντα πως αν τις ίδιες ανοξειδωτες τις χρησιμοποιείς και σε κάρβουνο, τότε έχει μεγαλύτερη αξία η αναβάθμιση.

Τελος, δεν παίζει ρόλο αποκλειστικά ο αριθμός των καυστήρων για την ομοιομορφία. Υπάρχουν ψησταριές των 200-250€ με 5-6 καυστήρες οι οποίες είναι μάπα στην ομοιομορφία σε σχέση με αλλες που έχουν 2-3 καυστήρες. Συμφωνούμε στο ότι όσο πιο χοντρή η βέργα τόσο το καλύτερο.

  • Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Τα ψεκαστικα μπουκαλια καθαρισμου της weber ειναι απαραδεκτα. Διαρκως χαλαει ο ψεκαστικος τους μηχανισμος

Καλημέρα. Επειδή έχω πάρει 2 διαφορετικά τέτοια μπουκάλια και δεν μου έχει συμβεί , μπορείς να μας πεις σε ποιο ακριβώς προϊόν αναφέρεσαι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vins είπε

Δεν ήταν αυτό το θέμα, είπες ότι θα ήθελες να δεις να γίνεται. Απλώς είπα ότι το έκανα εγώ και στις ανοξειδωτες και γινόταν.

Επισης τις ανοξείδωτες δεν τις παίρνεις μια φορά και ξενοιαζεις, ειδικά όταν πρόκειται για αναβάθμιση σε φθηνές ψησταριές. Αν έχεις φθηνή ψησταριά και είναι ήδη 3-4 ετών, δεν έχει καμία απολύτως ουσία γιατί θα αρχίσουν να χαλάνε/παραδίδουν πνεύμα σταδιακά άλλα μέρη της.

Αν η επόμενη ψησταριά που θα πάρεις δεν έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις, οι σχάρες είναι άχρηστες για εκεί. Γι αυτό λέω πάντα πως αν τις ίδιες ανοξειδωτες τις χρησιμοποιείς και σε κάρβουνο, τότε έχει μεγαλύτερη αξία η αναβάθμιση.

Τελος, δεν παίζει ρόλο αποκλειστικά ο αριθμός των καυστήρων για την ομοιομορφία. Υπάρχουν ψησταριές των 200-250€ με 5-6 καυστήρες οι οποίες είναι μάπα στην ομοιομορφία σε σχέση με αλλες που έχουν 2-3 καυστήρες. Συμφωνούμε στο ότι όσο πιο χοντρή η βέργα τόσο το καλύτερο.

 Το θέμα  ήταν  η συντήρηση σε μια μαντεμένια σχάρα  ,  μάλιστα σε ρώτησα  εαν αυτό που  έκανες στην ανοξείδωτη σχάρα θα το έκανες και σε στη μαντεμένια  , - λέγοντας  "να το δω" είχε να κάνει με τα αποτέλεσμα  και όχι την ίδια τη πράξη .
 

με το "ξενοίαζεις " έχει να κάνει με τη σχάρα και όχι για τη ψησταριά , ¨εχεις δίκιο όμως εαν  μια  ψησταριά   η κατασκευή της είναι τέτοια και  δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ίσως να μην είναι και τόσο καλή ιδέα η αγορά μιας ανοξείδωτης σχάρας.


Σε ότι αφορά των αριθμό των καυστήρων και την κατανομή της θερμοκρασίας   απλά κάνεις μεγάλο λάθος ,  για να συμβεί αυτό   που λές  θα πρέπει να μην λειτουργουν σωστά οι καυστήρες ,άρα δλδ  πάλι στον ίδιο παρανομαστή  αφου στην πράξη  δεν έχουμε  6καυστήρες  αλλά λιγότερους
σίγουρα  όλες οι ψησταριες δεν είναι ίδιες   και  σαφώς   υπάρχουν ψησταριές με ίδιο αριθμό καυστήρων που έχουν   καλύτερη κατανομή   ίσως ακόμη  κάποιες να είναι καλύτερες ακόμη και με ένα καυστήρα λιγότερο    , σε καμιά περίπτωση όμως   οι τρεις   σε σχέση με  τους έξη  καυστήρες
απλά σκέψου  τον τρόπο που στήνεις  τα κάρβουνα  σε μια ψησταριά και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
14 minutes ago, ηνίοχος said:

 Το θέμα  ήταν  η συντήρηση σε μια μαντεμένια σχάρα  ,  μάλιστα σε ρώτησα  εαν αυτό που  έκανες στην ανοξείδωτη σχάρα θα το έκανες και σε στη μαντεμένια  , - λέγοντας  "να το δω" είχε να κάνει με τα αποτέλεσμα  και όχι την ίδια τη πράξη .
 

με το "ξενοίαζεις " έχει να κάνει με τη σχάρα και όχι για τη ψησταριά , ¨εχεις δίκιο όμως εαν  μια  ψησταριά   η κατασκευή της είναι τέτοια και  δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ίσως να μην είναι και τόσο καλή ιδέα η αγορά μιας ανοξείδωτης


Σε ότι αφορά των αριθμό των καυστήρων και την κατανομή της θερμοκρασίας   απλά κάνεις μεγάλο λάθος ,  για να συμβεί αυτό  θα πρέπει να μην λειτουργουν σωστά οι καυστήρες ,άρα δλδ  πάλι στον ίδιο παρανομαστή 
σίγουρα  όλες οι ψησταριες δεν είναι ίδιες   και  ναι  υπάρχουν ψησταριές με ίδιο αριθμό καυστήρων που έχουν   καλύτερη κατανομή   ίσως ακόμη και με ένα καυστήρα λιγότερο   , σε καμιά περίπτωση όμως   οι τρεις   σε σχέση με  τους έξη  καυστήρες
απλά σκέψου  τον τρόπο που στήνεις  τα κάρβουνα  σε μια ψησταριά και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ

Το έκανα και στο μαντεμι βέβαια. Ειπαμε, δεν μιλάμε για πλήρη επικάλυψη που θα αντικαθιστούσε τη σωστή διαδικασία συντήρησης. Αλλά ότι απλώνεται, απλώνεται. 

Οχι δεν κάνω σε καμία περίπτωση λάθος. Το έχω βιώσει προσωπικά πολλες φορές σε διάφορες ψησταριές. Μια B600 που έχει 5 καυστήρες, σε καμία περίπτωση δεν έχει την ομοιομορφία της spirit που έχει 3. Ακόμη και η Kenton που έχει 3, επίσης δεν έχει καμία σχέση με την ομοιομορφία της freestyle με τους 3 ή της rogue με τους 2. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο που είναι κατά βάση σχεδιαστικά για ανάκλαση/διάχυση/διατήρηση κλπ.

Επίσης τελειως ατυχής η σύγκριση με τα κάρβουνα μιας ανοιχτής ψησταριάς σε σχέση με κλειστής υγραερίου. 

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, vins είπε

Το έκανα και στο μαντεμι βέβαια. Ειπαμε, δεν μιλάμε για πλήρη επικάλυψη που θα αντικαθιστούσε τη σωστή διαδικασία συντήρησης. Αλλά ότι απλώνεται, απλώνεται. 

Οχι δεν κάνω σε καμία περίπτωση λάθος. Το έχω βιώσει προσωπικά πολλες φορές σε διάφορες ψησταριές. Μια B600 που έχει 5 καυστήρες, σε καμία περίπτωση δεν έχει την ομοιομορφία της spirit που έχει 3. Ακόμη και η Kenton που έχει 3, επίσης δεν έχει καμία σχέση με την ομοιομορφία της freestyle με τους 3 ή της rogue με τους 2. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο που είναι κατά βάση σχεδιαστικά για ανάκλαση/διάχυση/διατήρηση κλπ.

Επίσης τελειως ατυχής η σύγκριση με τα κάρβουνα μιας ανοιχτής ψησταριάς σε σχέση με κλειστής υγραερίου. 

   αρα συμφωνείς μαζί μου  , το πέρασμα  της σχάρας  με τη συρματόβουρτσα  ΔΕΝ είναι η σωστή μέθοδος συντήρησης μιας μαντεμένιας σχάρας

 δεν ξέρω  ποια είναι η Β600   υποθέτω όμως οτι έχει τις ίδιες  διαστάσεις με αυτές που αναφέρεις  διαφορετικά     βγαίνουν διαφορετικά συμπεράσματα  και βέβαια είναι  μια ατυχής σύγκριση,
όπως έγραψα και πριν,  σαφώς  και κάποιες ψησταριές   αποδίδουν καλύτερα  ακόμη ίσως και με ενα καυστήρα λιγότερο σε καμιά περίπτωση όμως ΔΕΝ μπορούν να έχουν καλύτερη απόδοση  όταν η διαφορά των καυστήρων  είναι διπλάσια

Τέλος , μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο είναι ατυχής η σύγκριση στο παράδειγμα με το κάρβουνο ;

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

αρα συμφωνείς μαζί μου  , το πέρασμα  της σχάρας  με τη συρματόβουρτσα  ΔΕΝ είναι η σωστή μέθοδος συντήρησης μιας μαντεμένιας σχάρας

Για να μιλάμε συγκεκριμένα, εγώ έχω 2 χρόνια την Weber Spirit και δεν έχω λαδώσει ποτέ την μαντεμένια σχάρα, η οποία είναι σε άριστη κατάσταση.

Άλλωστε ούτε στις αναλυτικές οδηγίες χρήσης που έχω αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Ίσως να οφείλεται ότι ψήνω αρκετά συχνά, ή ότι ψήνω και λιπαρά και όχι μόνο στεγνά, ή ότι καθαρίζω με την βούρτσα με τον τρόπο που είπαμε, ή ότι είναι ποιοτικό το μαντέμι της Weber, κλπ.

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Για να μιλάμε συγκεκριμένα, εγώ έχω 2 χρόνια την Weber Spirit και δεν έχω λαδώσει ποτέ την μαντεμένια σχάρα, η οποία είναι σε άριστη κατάσταση.

Άλλωστε ούτε στις αναλυτικές οδηγίες χρήσης που έχω αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Ίσως να οφείλεται ότι ψήνω αρκετά συχνά, ή ότι ψήνω και λιπαρά και όχι μόνο στεγνά, ή ότι καθαρίζω με την βούρτσα με τον τρόπο που είπαμε, ή ότι είναι ποιοτικό το μαντέμι της Weber, κλπ.

... άρα συμβουλεύεις ότι όσοι είναι κάτοχοι της συγκεκριμένης ψησταριάς δεν χρειάζεται να λαδωνουν τη σχάρα τους για να μην οξειδωθεί...

Προσωπικά δεν  συμφωνώ μ'αυτό , αν και δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, KAPAKOSTAS είπε

Κοτοπουλο πεταλουδα στο υγραεριο tomorrow. Κάποια tips( μαριναδα, θερμοκρασία, χρονοι)

Ωραία ιδέα, δεν το έχω κάνει ακόμα. Ξέρω όμως ότι χρειάζεται έμμεση θερμοκρασία στου 200 περίπου βαθμούς μέχρι να πιάσει 75 βαθμούς το κοτόπουλο με θερμόμετρο.

Θα του πήγαινε κάποια συνταγή με αλάτι πιπέρι καθώς και με δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, ενώ θα ήταν ωραία και μία μαρινάδα με βάση το λεμόνι.

Παρεμπιπτόντως εσύ θα το κάνεις πεταλούδα ή ο χασάπης σου?

43 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

... άρα συμβουλεύεις ότι όσοι είναι κάτοχοι της συγκεκριμένης ψησταριάς δεν χρειάζεται να λαδωνουν τη σχάρα τους για να μην οξειδωθεί...

Προσωπικά δεν  συμφωνώ μ'αυτό , αν και δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία 

εγώ αναφέρω τα δικά μου δεδομένα και την δική μου εμπειρία. Αλλά ναι, αν κάποιος ακολουθήσει ευλαβικά τις οδηγίες χρήσης της συγκεκριμένης μάρκας, θεωρώ δεν θα έχει πρόβλημα. Αλλά κάποιες φορές, ότι δουλεύει σε κάποιον, δεν δουλεύει σε κάποιον άλλον. Δεν είναι όλες οι παράμετροι ίδιες. 

Οπότε θα συμβούλευα να πάει by the book, και αν δει στην πορεία ότι δεν πάνε τα πράγματα καλά, να το βοηθήσει με το λαδάκι. Δεν σκουριάζει από την μια μέρα στην άλλη. Δείχνει το μαντέμι ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι είναι στεγνό.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

Ωραία ιδέα, δεν το έχω κάνει ακόμα. Ξέρω όμως ότι χρειάζεται έμμεση θερμοκρασία στου 200 περίπου βαθμούς μέχρι να πιάσει 75 βαθμούς το κοτόπουλο με θερμόμετρο.

Θα του πήγαινε κάποια συνταγή με αλάτι πιπέρι καθώς και με δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, ενώ θα ήταν ωραία και μία μαρινάδα με βάση το λεμόνι.

Παρεμπιπτόντως εσύ θα το κάνεις πεταλούδα ή ο χασάπης σου?

εγώ αναφέρω τα δικά μου δεδομένα και την δική μου εμπειρία. Αλλά ναι, αν κάποιος ακολουθήσει ευλαβικά τις οδηγίες χρήσης της συγκεκριμένης μάρκας, θεωρώ δεν θα έχει πρόβλημα. Αλλά κάποιες φορές, ότι δουλεύει σε κάποιον, δεν δουλεύει σε κάποιον άλλον. Δεν είναι όλες οι παράμετροι ίδιες. 

Οπότε θα συμβούλευα να πάει by the book, και αν δει στην πορεία ότι δεν πάνε τα πράγματα καλά, να το βοηθήσει με το λαδάκι. Δεν σκουριάζει από την μια μέρα στην άλλη. Δείχνει το μαντέμι ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι είναι στεγνό.

στο κανει ο χασαπης πεταλουδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...