Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, temidefliou είπε

Γνώμες παιδιά; Το πλαϊνό μάτι για κάποιον που δεν τηγανίζει αξίζει; Μπορεί να φανεί πουθενά άλλου χρήσιμο; Αναφέρομαι και σε αυτό με τις υπέρυθρες. 

Αυτό με τις υπέρυθρες κάνει και για searing σε μπριζόλες. Τι κάνεις και μέσα, αλλά όχι τόσο καλά όπως λένε.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
8 ώρες πριν, temidefliou είπε

Γνώμες παιδιά; Το πλαϊνό μάτι για κάποιον που δεν τηγανίζει αξίζει; Μπορεί να φανεί πουθενά άλλου χρήσιμο; Αναφέρομαι και σε αυτό με τις υπέρυθρες. 

Στο πλαϊνό μάτι infrared μπορείς να κάνεις τα πάντα

Έχω «ανεβάσει», κατα καιρούς, αρκετά ψησίματα χρησιμοποιώντας το πλαϊνό μάτι infrared. 

  • Like 1
Δημοσ.

εβλεπα αγαπημενους μαστορες Μαλλιωραιους και μου εκανε εντυπωση οτι λεει σε καρβουνο βαζει τα μπιφτεκια σε κρυα σχαρα και μετρια φωτια, ενω σε υγραεριο με μαντεμι θελει δυνατη φωτια (προς το τελος του κλιπ που παει να τα ψησει)

Καλο τιπ επισης να τα κουνας στην αρχη ελαφρως δεξια-αριστερα για να αποφυγεις να κολλησουν

Βεβαια, εγω εχω παρει μια αντικολλητικη μεγαλη σχαρα διπλη και εχω ξενοιασει

 

 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Στο πλαϊνό μάτι infrared μπορείς να κάνεις τα πάντα

Έχω «ανεβάσει», κατα καιρούς, αρκετά ψησίματα χρησιμοποιώντας το πλαϊνό μάτι infrared. 

Ευχαριστώ για την απάντηση. 
 

Αυτο που σκέφτομαι είναι ότι με το τηγάνισμα έχεις πιτσιλιές και δυσάρεστες οσμές που όταν τις κάνεις στην ψησταριά κερδίζεις γιατί δεν βρωμίζει το σπιτι. Οι φασολάδες και τα ριζοτα-κριθαροτα γίνονται και στις εστίες της κουζίνας. Οποτε δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το ουσιαστικό κέρδος. Όταν μάλιστα έχεις επαγωγικές εστίες, άρα μεγαλύτερη οικονομία, αξίζουν τα 150-200 παραπάνω για εστία με υπέρυθρες; Ίσως μετά από αρκετά χρόνια και αν την χρησιμοποιείς συχνά να τα κάνεις απόσβεση. Αλλιώς δεν βρίσκω το νόημα. Ίσως να είχε νόημα σε κάποιο εξοχικό αν δεν έχεις εστίες. Δεν ξέρω ίσως σκέφτομαι λάθος αλλά νομίζω το ουσιαστικό όφελος είναι μόνο στο τηγάνι. Διαφωνείς; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, temidefliou είπε

Διαφωνείς; 

Ναι

Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει αναλόγως τα θέλω του, τις ανάγκες του κτλ. Από την στιγμή που είσαι «καλυμμένος» με τα «μάτια» της κουζίνας/ επαγωγικές εστίες, μια χαρά.

Προσωπικά μας έχει βολέψει πολύ και το χρησιμοποιούμε είτε για τηγάνισμα, είτε για μαγείρεμα, είτε για ψήσιμο/searing και στις 2 ψησταριές που έχουμε, στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και στο εξοχικό.

5 ώρες πριν, tutuyo είπε

εβλεπα αγαπημενους μαστορες Μαλλιωραιους και μου εκανε εντυπωση οτι λεει σε καρβουνο βαζει τα μπιφτεκια σε κρυα σχαρα και μετρια φωτια, ενω σε υγραεριο με μαντεμι θελει δυνατη φωτια (προς το τελος του κλιπ που παει να τα ψησει)

Καλο τιπ επισης να τα κουνας στην αρχη ελαφρως δεξια-αριστερα για να αποφυγεις να κολλησουν

Βεβαια, εγω εχω παρει μια αντικολλητικη μεγαλη σχαρα διπλη και εχω ξενοιασει

 

 

Έχουμε ψήσει και με ζεστή σχάρα, με κρύα και χρησιμοποιώντας την κλασσική διπλή. Απλά προσαρμόσεις τον τρόπο ψησίματος αντίστοιχα πχ με περισσότερα γυρίσματα. Το κάρβουνο μπορεί να φτάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ουσιαστικά ψήνει υπέρυθρα, προφανώς διαφορετικά από τις ψησταριές υγραερίου.

Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποείς σχάρες αντικολλητικές. Προτίμησε ανοξείδωτες.

  • Like 3
Δημοσ.
2 minutes ago, sndev said:

SmartSelect_20230923_204037_Gallery.jpg.b28c525e8482c6c8cf1b549f2dfe608f.jpgSmartSelect_20230923_204059_Gallery.jpg.e5748739fdf081f117ae301bb6923362.jpg

SmartSelect_20230923_204137_Gallery.jpg

@vins που είσαι ψυχούλα 

Αυτά είναι! 

Πού να’μαι, με έχει φάει η δουλειά με το που επέστρεψα και δεν έχει ψησιματα/καπνισματα προς το παρόν… 

Ανεβαστε εσείς να σας χαίρομαι!

  • Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, vins said:

Πού να’μαι, με έχει φάει η δουλειά με το που επέστρεψα και δεν έχει ψησιματα/καπνισματα προς το παρόν… 

Ανεβαστε εσείς να σας χαίρομαι!

νομιζω μπορείς να μπαφιάζεις τη γειτονια με τη φουφού κ να εργάζεσαι. Δείξε μας το πραγματικό σου πρόσωπο κ απο το 2024 συμμορφώνεσαι 

Δημοσ.
42 minutes ago, sndev said:

νομιζω μπορείς να μπαφιάζεις τη γειτονια με τη φουφού κ να εργάζεσαι. Δείξε μας το πραγματικό σου πρόσωπο κ απο το 2024 συμμορφώνεσαι 

Χαχαχαχαχαχ! Τα ‘χω όλα στο χωριό, δεν έχω τίποτα εδώ, με ένα παλιομαντέμι και ένα γκαζάκι είμαι σε μη ηλεκτρικά 😂

Δημοσ.
15 minutes ago, vins said:

Χαχαχαχαχαχ! Τα ‘χω όλα στο χωριό, δεν έχω τίποτα εδώ, με ένα παλιομαντέμι και ένα γκαζάκι είμαι σε μη ηλεκτρικά 😂

Καπως ετσι ξεκινανε κ οι φασαρίες στις 17 Νοεμβρίου 

Δημοσ.
17 minutes ago, sndev said:

Καπως ετσι ξεκινανε κ οι φασαρίες στις 17 Νοεμβρίου 

Χαχαχαχαχαχ! Έπος ακόμα μια φορά 👏👏👏

  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

_20230925_180417.JPG

Επεξ/σία από magictoboggan
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα ομάδα 

έχω μια μικρή ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Όταν πάω να ανοίξω πρώτο και τρίτο καυστήρα δε παίρνει μπρος ο τρίτος παρά μόνο όταν βάλω μπρος και το μεσαίο. Ισχύει κατι τετοιο ; Έχω την Kenton 4B

 

σημερα που θα ψησω θα προσπαθήσω να ανοίξω το τρίτο με τη μια να δω αν ισχύει..

Δημοσ.
2 hours ago, plasTOST said:

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη.

Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...