Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, temidefliou είπε

Διαφωνείς; 

Ναι

Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει αναλόγως τα θέλω του, τις ανάγκες του κτλ. Από την στιγμή που είσαι «καλυμμένος» με τα «μάτια» της κουζίνας/ επαγωγικές εστίες, μια χαρά.

Προσωπικά μας έχει βολέψει πολύ και το χρησιμοποιούμε είτε για τηγάνισμα, είτε για μαγείρεμα, είτε για ψήσιμο/searing και στις 2 ψησταριές που έχουμε, στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και στο εξοχικό.

5 ώρες πριν, tutuyo είπε

εβλεπα αγαπημενους μαστορες Μαλλιωραιους και μου εκανε εντυπωση οτι λεει σε καρβουνο βαζει τα μπιφτεκια σε κρυα σχαρα και μετρια φωτια, ενω σε υγραεριο με μαντεμι θελει δυνατη φωτια (προς το τελος του κλιπ που παει να τα ψησει)

Καλο τιπ επισης να τα κουνας στην αρχη ελαφρως δεξια-αριστερα για να αποφυγεις να κολλησουν

Βεβαια, εγω εχω παρει μια αντικολλητικη μεγαλη σχαρα διπλη και εχω ξενοιασει

 

 

Έχουμε ψήσει και με ζεστή σχάρα, με κρύα και χρησιμοποιώντας την κλασσική διπλή. Απλά προσαρμόσεις τον τρόπο ψησίματος αντίστοιχα πχ με περισσότερα γυρίσματα. Το κάρβουνο μπορεί να φτάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ουσιαστικά ψήνει υπέρυθρα, προφανώς διαφορετικά από τις ψησταριές υγραερίου.

Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποείς σχάρες αντικολλητικές. Προτίμησε ανοξείδωτες.

  • Like 3
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 minutes ago, sndev said:

SmartSelect_20230923_204037_Gallery.jpg.b28c525e8482c6c8cf1b549f2dfe608f.jpgSmartSelect_20230923_204059_Gallery.jpg.e5748739fdf081f117ae301bb6923362.jpg

SmartSelect_20230923_204137_Gallery.jpg

@vins που είσαι ψυχούλα 

Αυτά είναι! 

Πού να’μαι, με έχει φάει η δουλειά με το που επέστρεψα και δεν έχει ψησιματα/καπνισματα προς το παρόν… 

Ανεβαστε εσείς να σας χαίρομαι!

  • Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, vins said:

Πού να’μαι, με έχει φάει η δουλειά με το που επέστρεψα και δεν έχει ψησιματα/καπνισματα προς το παρόν… 

Ανεβαστε εσείς να σας χαίρομαι!

νομιζω μπορείς να μπαφιάζεις τη γειτονια με τη φουφού κ να εργάζεσαι. Δείξε μας το πραγματικό σου πρόσωπο κ απο το 2024 συμμορφώνεσαι 

Δημοσ.
42 minutes ago, sndev said:

νομιζω μπορείς να μπαφιάζεις τη γειτονια με τη φουφού κ να εργάζεσαι. Δείξε μας το πραγματικό σου πρόσωπο κ απο το 2024 συμμορφώνεσαι 

Χαχαχαχαχαχ! Τα ‘χω όλα στο χωριό, δεν έχω τίποτα εδώ, με ένα παλιομαντέμι και ένα γκαζάκι είμαι σε μη ηλεκτρικά 😂

Δημοσ.
15 minutes ago, vins said:

Χαχαχαχαχαχ! Τα ‘χω όλα στο χωριό, δεν έχω τίποτα εδώ, με ένα παλιομαντέμι και ένα γκαζάκι είμαι σε μη ηλεκτρικά 😂

Καπως ετσι ξεκινανε κ οι φασαρίες στις 17 Νοεμβρίου 

Δημοσ.
17 minutes ago, sndev said:

Καπως ετσι ξεκινανε κ οι φασαρίες στις 17 Νοεμβρίου 

Χαχαχαχαχαχ! Έπος ακόμα μια φορά 👏👏👏

  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

_20230925_180417.JPG

Επεξ/σία από magictoboggan
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, magictoboggan είπε

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα ομάδα 

έχω μια μικρή ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Όταν πάω να ανοίξω πρώτο και τρίτο καυστήρα δε παίρνει μπρος ο τρίτος παρά μόνο όταν βάλω μπρος και το μεσαίο. Ισχύει κατι τετοιο ; Έχω την Kenton 4B

 

σημερα που θα ψησω θα προσπαθήσω να ανοίξω το τρίτο με τη μια να δω αν ισχύει..

Δημοσ.
2 hours ago, plasTOST said:

Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη.

Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!

  • Like 1
Δημοσ.

Screenshot_2023-09-26-10-13-57-838-edit_com_miui.gallery.jpg.00d723e9f160eceeb19b5a3904aaab32.jpg

WeberQ2200, πέτρα Lidl, έμμεσο ψήσιμο.

 

😏 Έχω εντάξει την πίτσα στη δίαιτα keto.

Έτσι, μπορώ να τρώω και το πρωί, και το μεσημέρι, και το βράδυ 😇

  • Like 6
Δημοσ.
22 ώρες πριν, magictoboggan είπε

 

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

_20230925_180417.JPG

Όσο πιο πολύ/συχνά την χρησιμοποιήσεις τόσο πιο εύκολα/γρήγορα θα την μάθεις. Φαίνεται λίγο παράξενο να αναφέρει κάτι τέτοιο το εγχειρίδιο. Συνήθως πριν το πρώτο άναμμα, αναφέρουν να «κάψεις» για 25-30 λεπτά την ψησταριά με τους καυστήρες στο μέγιστο, ώστε να καούν τα εργοστασιακά έλαια/υπολείμματα. Με την χρήση θα δεις σε ποια σημεία ψήνει λιγότερο ή περισσότερο και αντίστοιχα θα προσαρμόσεις το ψήσιμο που θα κάνεις. 
Εάν θέλεις μπορείς να πας στο λινκ που έχω στην υπογραφή μου για διάφορες συμβουλές. Αν βλέπεις το θέμα από κινητό, ίσως να μην στο εμφανίζει.

  • Like 2
Δημοσ.
22 ώρες πριν, magictoboggan είπε

 

Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα;

_20230925_180417.JPG

για να το γράφει αυτό  στο εγχειρίδιο  σίγουρα θα υπάρχει  κάποιος λόγος , οπότε καλό είναι  στη φάση του ζεστάματος  ρύθμισε τους διακόπτες κάπου στη μέση  και δώσε λίγο περισσότερο χρόνο  για να ζεσταθεί , και με το καιρό θα την μάθεις καλύτερα  , αλήθεια προέρχεσαι απο κάρβουνο ;  τι διαφορές  βρήκες σε σχέση μ αυτό ;

8 ώρες πριν, ventic139 είπε

Καλημέρα ομάδα 

έχω μια μικρή ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Όταν πάω να ανοίξω πρώτο και τρίτο καυστήρα δε παίρνει μπρος ο τρίτος παρά μόνο όταν βάλω μπρος και το μεσαίο. Ισχύει κατι τετοιο ; Έχω την Kenton 4B

 

σημερα που θα ψησω θα προσπαθήσω να ανοίξω το τρίτο με τη μια να δω αν ισχύει..

 

εαν υπάρχει αναπτήρας  σε κάθε διακόπτης  τότε πιθανότατα  αυτός στον τρίτο καυστήρα  δεν λειτουργεί  ,  για να δεις εαν λειτουργεί   βγάλε τον φλογοκρύπτη  και με πάντα κλειστή τη φιάλη  δοκίμασε να  ανάψεις τον  καυστήρα  που έχει πρόβλημα  και σύγκρινε τον με  αυτούς που λειτουργούν σωστά  , είναι πολύ πιθανό απλά να θέλει λίγο ξύσιμο  η ακίδα του

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...