ilpapacha Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, temidefliou είπε Διαφωνείς; Ναι Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει αναλόγως τα θέλω του, τις ανάγκες του κτλ. Από την στιγμή που είσαι «καλυμμένος» με τα «μάτια» της κουζίνας/ επαγωγικές εστίες, μια χαρά. Προσωπικά μας έχει βολέψει πολύ και το χρησιμοποιούμε είτε για τηγάνισμα, είτε για μαγείρεμα, είτε για ψήσιμο/searing και στις 2 ψησταριές που έχουμε, στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και στο εξοχικό. 5 ώρες πριν, tutuyo είπε εβλεπα αγαπημενους μαστορες Μαλλιωραιους και μου εκανε εντυπωση οτι λεει σε καρβουνο βαζει τα μπιφτεκια σε κρυα σχαρα και μετρια φωτια, ενω σε υγραεριο με μαντεμι θελει δυνατη φωτια (προς το τελος του κλιπ που παει να τα ψησει) Καλο τιπ επισης να τα κουνας στην αρχη ελαφρως δεξια-αριστερα για να αποφυγεις να κολλησουν Βεβαια, εγω εχω παρει μια αντικολλητικη μεγαλη σχαρα διπλη και εχω ξενοιασει Έχουμε ψήσει και με ζεστή σχάρα, με κρύα και χρησιμοποιώντας την κλασσική διπλή. Απλά προσαρμόσεις τον τρόπο ψησίματος αντίστοιχα πχ με περισσότερα γυρίσματα. Το κάρβουνο μπορεί να φτάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ουσιαστικά ψήνει υπέρυθρα, προφανώς διαφορετικά από τις ψησταριές υγραερίου. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποείς σχάρες αντικολλητικές. Προτίμησε ανοξείδωτες. 3
vins Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 2 minutes ago, sndev said: @vins που είσαι ψυχούλα Αυτά είναι! Πού να’μαι, με έχει φάει η δουλειά με το που επέστρεψα και δεν έχει ψησιματα/καπνισματα προς το παρόν… Ανεβαστε εσείς να σας χαίρομαι! 1
sndev Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 13 minutes ago, vins said: Πού να’μαι, με έχει φάει η δουλειά με το που επέστρεψα και δεν έχει ψησιματα/καπνισματα προς το παρόν… Ανεβαστε εσείς να σας χαίρομαι! νομιζω μπορείς να μπαφιάζεις τη γειτονια με τη φουφού κ να εργάζεσαι. Δείξε μας το πραγματικό σου πρόσωπο κ απο το 2024 συμμορφώνεσαι
vins Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 42 minutes ago, sndev said: νομιζω μπορείς να μπαφιάζεις τη γειτονια με τη φουφού κ να εργάζεσαι. Δείξε μας το πραγματικό σου πρόσωπο κ απο το 2024 συμμορφώνεσαι Χαχαχαχαχαχ! Τα ‘χω όλα στο χωριό, δεν έχω τίποτα εδώ, με ένα παλιομαντέμι και ένα γκαζάκι είμαι σε μη ηλεκτρικά 😂
sndev Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 15 minutes ago, vins said: Χαχαχαχαχαχ! Τα ‘χω όλα στο χωριό, δεν έχω τίποτα εδώ, με ένα παλιομαντέμι και ένα γκαζάκι είμαι σε μη ηλεκτρικά 😂 Καπως ετσι ξεκινανε κ οι φασαρίες στις 17 Νοεμβρίου
vins Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 17 minutes ago, sndev said: Καπως ετσι ξεκινανε κ οι φασαρίες στις 17 Νοεμβρίου Χαχαχαχαχαχ! Έπος ακόμα μια φορά 👏👏👏 1
magictoboggan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα; Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από magictoboggan 1
plasTOST Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, magictoboggan είπε Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα; Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη. 1
ventic139 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα ομάδα έχω μια μικρή ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Όταν πάω να ανοίξω πρώτο και τρίτο καυστήρα δε παίρνει μπρος ο τρίτος παρά μόνο όταν βάλω μπρος και το μεσαίο. Ισχύει κατι τετοιο ; Έχω την Kenton 4B σημερα που θα ψησω θα προσπαθήσω να ανοίξω το τρίτο με τη μια να δω αν ισχύει..
magictoboggan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, plasTOST said: Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ! 1
est Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 WeberQ2200, πέτρα Lidl, έμμεσο ψήσιμο. 😏 Έχω εντάξει την πίτσα στη δίαιτα keto. Έτσι, μπορώ να τρώω και το πρωί, και το μεσημέρι, και το βράδυ 😇 6
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, est είπε Έχω εντάξει την πίτσα στη δίαιτα keto Tι ζυμαρι εκανες χωρις υδατανθρακα;
ilpapacha Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 22 ώρες πριν, magictoboggan είπε Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα; Όσο πιο πολύ/συχνά την χρησιμοποιήσεις τόσο πιο εύκολα/γρήγορα θα την μάθεις. Φαίνεται λίγο παράξενο να αναφέρει κάτι τέτοιο το εγχειρίδιο. Συνήθως πριν το πρώτο άναμμα, αναφέρουν να «κάψεις» για 25-30 λεπτά την ψησταριά με τους καυστήρες στο μέγιστο, ώστε να καούν τα εργοστασιακά έλαια/υπολείμματα. Με την χρήση θα δεις σε ποια σημεία ψήνει λιγότερο ή περισσότερο και αντίστοιχα θα προσαρμόσεις το ψήσιμο που θα κάνεις. Εάν θέλεις μπορείς να πας στο λινκ που έχω στην υπογραφή μου για διάφορες συμβουλές. Αν βλέπεις το θέμα από κινητό, ίσως να μην στο εμφανίζει. 2
ηνίοχος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 22 ώρες πριν, magictoboggan είπε Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα; για να το γράφει αυτό στο εγχειρίδιο σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος , οπότε καλό είναι στη φάση του ζεστάματος ρύθμισε τους διακόπτες κάπου στη μέση και δώσε λίγο περισσότερο χρόνο για να ζεσταθεί , και με το καιρό θα την μάθεις καλύτερα , αλήθεια προέρχεσαι απο κάρβουνο ; τι διαφορές βρήκες σε σχέση μ αυτό ; 8 ώρες πριν, ventic139 είπε Καλημέρα ομάδα έχω μια μικρή ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Όταν πάω να ανοίξω πρώτο και τρίτο καυστήρα δε παίρνει μπρος ο τρίτος παρά μόνο όταν βάλω μπρος και το μεσαίο. Ισχύει κατι τετοιο ; Έχω την Kenton 4B σημερα που θα ψησω θα προσπαθήσω να ανοίξω το τρίτο με τη μια να δω αν ισχύει.. εαν υπάρχει αναπτήρας σε κάθε διακόπτης τότε πιθανότατα αυτός στον τρίτο καυστήρα δεν λειτουργεί , για να δεις εαν λειτουργεί βγάλε τον φλογοκρύπτη και με πάντα κλειστή τη φιάλη δοκίμασε να ανάψεις τον καυστήρα που έχει πρόβλημα και σύγκρινε τον με αυτούς που λειτουργούν σωστά , είναι πολύ πιθανό απλά να θέλει λίγο ξύσιμο η ακίδα του 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα