SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, temidefliou είπε Γνώμες παιδιά; Το πλαϊνό μάτι για κάποιον που δεν τηγανίζει αξίζει; Μπορεί να φανεί πουθενά άλλου χρήσιμο; Αναφέρομαι και σε αυτό με τις υπέρυθρες. Αυτό με τις υπέρυθρες κάνει και για searing σε μπριζόλες. Τι κάνεις και μέσα, αλλά όχι τόσο καλά όπως λένε.
ilpapacha Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, temidefliou είπε Γνώμες παιδιά; Το πλαϊνό μάτι για κάποιον που δεν τηγανίζει αξίζει; Μπορεί να φανεί πουθενά άλλου χρήσιμο; Αναφέρομαι και σε αυτό με τις υπέρυθρες. Στο πλαϊνό μάτι infrared μπορείς να κάνεις τα πάντα Έχω «ανεβάσει», κατα καιρούς, αρκετά ψησίματα χρησιμοποιώντας το πλαϊνό μάτι infrared. 1
tutuyo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 εβλεπα αγαπημενους μαστορες Μαλλιωραιους και μου εκανε εντυπωση οτι λεει σε καρβουνο βαζει τα μπιφτεκια σε κρυα σχαρα και μετρια φωτια, ενω σε υγραεριο με μαντεμι θελει δυνατη φωτια (προς το τελος του κλιπ που παει να τα ψησει) Καλο τιπ επισης να τα κουνας στην αρχη ελαφρως δεξια-αριστερα για να αποφυγεις να κολλησουν Βεβαια, εγω εχω παρει μια αντικολλητικη μεγαλη σχαρα διπλη και εχω ξενοιασει
temidefliou Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, ilpapacha είπε Στο πλαϊνό μάτι infrared μπορείς να κάνεις τα πάντα Έχω «ανεβάσει», κατα καιρούς, αρκετά ψησίματα χρησιμοποιώντας το πλαϊνό μάτι infrared. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτο που σκέφτομαι είναι ότι με το τηγάνισμα έχεις πιτσιλιές και δυσάρεστες οσμές που όταν τις κάνεις στην ψησταριά κερδίζεις γιατί δεν βρωμίζει το σπιτι. Οι φασολάδες και τα ριζοτα-κριθαροτα γίνονται και στις εστίες της κουζίνας. Οποτε δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το ουσιαστικό κέρδος. Όταν μάλιστα έχεις επαγωγικές εστίες, άρα μεγαλύτερη οικονομία, αξίζουν τα 150-200 παραπάνω για εστία με υπέρυθρες; Ίσως μετά από αρκετά χρόνια και αν την χρησιμοποιείς συχνά να τα κάνεις απόσβεση. Αλλιώς δεν βρίσκω το νόημα. Ίσως να είχε νόημα σε κάποιο εξοχικό αν δεν έχεις εστίες. Δεν ξέρω ίσως σκέφτομαι λάθος αλλά νομίζω το ουσιαστικό όφελος είναι μόνο στο τηγάνι. Διαφωνείς;
ilpapacha Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, temidefliou είπε Διαφωνείς; Ναι Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει αναλόγως τα θέλω του, τις ανάγκες του κτλ. Από την στιγμή που είσαι «καλυμμένος» με τα «μάτια» της κουζίνας/ επαγωγικές εστίες, μια χαρά. Προσωπικά μας έχει βολέψει πολύ και το χρησιμοποιούμε είτε για τηγάνισμα, είτε για μαγείρεμα, είτε για ψήσιμο/searing και στις 2 ψησταριές που έχουμε, στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και στο εξοχικό. 5 ώρες πριν, tutuyo είπε εβλεπα αγαπημενους μαστορες Μαλλιωραιους και μου εκανε εντυπωση οτι λεει σε καρβουνο βαζει τα μπιφτεκια σε κρυα σχαρα και μετρια φωτια, ενω σε υγραεριο με μαντεμι θελει δυνατη φωτια (προς το τελος του κλιπ που παει να τα ψησει) Καλο τιπ επισης να τα κουνας στην αρχη ελαφρως δεξια-αριστερα για να αποφυγεις να κολλησουν Βεβαια, εγω εχω παρει μια αντικολλητικη μεγαλη σχαρα διπλη και εχω ξενοιασει Έχουμε ψήσει και με ζεστή σχάρα, με κρύα και χρησιμοποιώντας την κλασσική διπλή. Απλά προσαρμόσεις τον τρόπο ψησίματος αντίστοιχα πχ με περισσότερα γυρίσματα. Το κάρβουνο μπορεί να φτάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ουσιαστικά ψήνει υπέρυθρα, προφανώς διαφορετικά από τις ψησταριές υγραερίου. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποείς σχάρες αντικολλητικές. Προτίμησε ανοξείδωτες. 3
vins Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 2 minutes ago, sndev said: @vins που είσαι ψυχούλα Αυτά είναι! Πού να’μαι, με έχει φάει η δουλειά με το που επέστρεψα και δεν έχει ψησιματα/καπνισματα προς το παρόν… Ανεβαστε εσείς να σας χαίρομαι! 1
sndev Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 13 minutes ago, vins said: Πού να’μαι, με έχει φάει η δουλειά με το που επέστρεψα και δεν έχει ψησιματα/καπνισματα προς το παρόν… Ανεβαστε εσείς να σας χαίρομαι! νομιζω μπορείς να μπαφιάζεις τη γειτονια με τη φουφού κ να εργάζεσαι. Δείξε μας το πραγματικό σου πρόσωπο κ απο το 2024 συμμορφώνεσαι
vins Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 42 minutes ago, sndev said: νομιζω μπορείς να μπαφιάζεις τη γειτονια με τη φουφού κ να εργάζεσαι. Δείξε μας το πραγματικό σου πρόσωπο κ απο το 2024 συμμορφώνεσαι Χαχαχαχαχαχ! Τα ‘χω όλα στο χωριό, δεν έχω τίποτα εδώ, με ένα παλιομαντέμι και ένα γκαζάκι είμαι σε μη ηλεκτρικά 😂
sndev Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 15 minutes ago, vins said: Χαχαχαχαχαχ! Τα ‘χω όλα στο χωριό, δεν έχω τίποτα εδώ, με ένα παλιομαντέμι και ένα γκαζάκι είμαι σε μη ηλεκτρικά 😂 Καπως ετσι ξεκινανε κ οι φασαρίες στις 17 Νοεμβρίου
vins Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 17 minutes ago, sndev said: Καπως ετσι ξεκινανε κ οι φασαρίες στις 17 Νοεμβρίου Χαχαχαχαχαχ! Έπος ακόμα μια φορά 👏👏👏 1
magictoboggan Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα; Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από magictoboggan 1
plasTOST Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, magictoboggan είπε Τσίμπησα αυτή τη Jamestown με 2 καυστήρες. 3ο ψήσιμο που κάνω. Τώρα τη μαθαίνω. Δεν είχα ξαναψήσει σε υγραερίου μέχρι τώρα. Για πείτε κανένα τιπ. Στο φυλλάδιο που ήρθε με την ψησταριά έλεγε κάτι του τύπου ότι όταν ανοίγω και τους 2 καυστήρες δεν πρέπει να τους βάζω και τους 2 στο τέρμα. Ισχύει η μπαρούφα; Σε αυτά που έχω ψήσει συνήθως η μια μεριά αρπάζει λίγο παραπάνω. Πρέπει να τα τοποθετώ σε συγκεκριμένο μέρος τα κρέατα; Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη. 1
ventic139 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα ομάδα έχω μια μικρή ερώτηση για κάτι που παρατήρησα. Όταν πάω να ανοίξω πρώτο και τρίτο καυστήρα δε παίρνει μπρος ο τρίτος παρά μόνο όταν βάλω μπρος και το μεσαίο. Ισχύει κατι τετοιο ; Έχω την Kenton 4B σημερα που θα ψησω θα προσπαθήσω να ανοίξω το τρίτο με τη μια να δω αν ισχύει..
magictoboggan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, plasTOST said: Καλορίζικη και καλά ψησίματα. παίξε με τους διακόπτες ώστε να έχουν παρόμοια ένταση. Όπου και να βάλεις το κρέας θα ψηθεί. μην αγχώνεσαι. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να έχει "νεκρές" ζώνες από θερμότητα και αλλού διαχέεται δυνατότερα η φλόγα και αλλού λιγότερο. Άπλωσε στην σχάρα φέτες του τοστ και άναψε τους καυστήρες στην μέση και μετά από λίγα λεπτά δες που έχουν αρπάξει περισσότερο οι φέτες. Έτσι θα καταλάβεις και τις ζώνες που έχει περισσότερη φλόγα και που λιγότερη. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα