Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Προφανώς και θα θολώνει/βρωμίζει, όμως υπάρχουν τρόποι να καθαρίσει. Ο καθαρισμός του θα πρέπει να γίνεται συχνά, εφόσον θέλει κάποιος να βλέπει πως ψήνονται τα κρέατα κτλ που έχει μέσα.

Ακριβως.

Ευτυχης κατοχος μιας Jamestown 4.2 εδω και 6 μηνες και το τζαμι ειναι φοβερο.. δεν χρειαζεται καθε 3 και λιγο να ανοιγεις καπακι αλλα θελει καλο καθαρισμα.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Όσον αφορά το τζάμι, η χρησιμότητα που σκέφτομαι είναι να βλέπεις αν τυχόν αρπάξει φωτιά κανένα λιπαρό κρέας.

Τα κρέατα ψήνονται κυρίως από κάτω, την πλευρά δηλαδή που δεν μπορείς να δεις από το τζάμι.

Επίσης, δεν ξέρω αν το τζάμι διατηρεί την ίδια θερμοκρασία με το υπόλοιπο καπάκι. 

Τέλος, είναι ένα ακόμα σημείο που θα θέλει καθάρισμα συχνά, ενώ με το κανονικό καπάκι σπάνια ασχολείσαι. 

Για μένα δεν θα ήταν λόγος να επιλέξω ένα μοντέλο έναντι ενός άλλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγα χοιρινά παϊδάκια και όση ώρα ψηνόταν ,  μια μοσχαρίσια  ξεκουράζονταν στην επάνω σχάρα ,  στη συνέχεια κατέβηκε κάτω στην καυτή σχάρα για ένα  σόλο  δύο λεπτών  σε κάθε πλευρά 

Τα αποτελέσματα στις εικόνες

 

IMG_20231002_205315.jpg

IMG_20231002_205436.jpg

IMG_20231002_205345.jpg

IMG_20231002_214527.jpg

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 11
Δημοσ.
13 ώρες πριν, protathlitis είπε

Όσον αφορά το τζάμι, η χρησιμότητα που σκέφτομαι είναι να βλέπεις αν τυχόν αρπάξει φωτιά κανένα λιπαρό κρέας.

Τα κρέατα ψήνονται κυρίως από κάτω, την πλευρά δηλαδή που δεν μπορείς να δεις από το τζάμι.

Επίσης, δεν ξέρω αν το τζάμι διατηρεί την ίδια θερμοκρασία με το υπόλοιπο καπάκι. 

Τέλος, είναι ένα ακόμα σημείο που θα θέλει καθάρισμα συχνά, ενώ με το κανονικό καπάκι σπάνια ασχολείσαι. 

Για μένα δεν θα ήταν λόγος να επιλέξω ένα μοντέλο έναντι ενός άλλου.

Αν αρπαξει κατι συνηθως βλεπεις λευκο καπνο να βγαινει, οποτε το καταλαβαινεις και χωρις τζαμι. 

  • Like 1
Δημοσ.

Σου δίνει ομως πολύ καλή πληροφόρηση το τζαμι οταν κανεις σουβλα και γενικως αν υπαρχει δυνατοτητα να το εχεις καλο ειναι.

Η καθαριοτητα ειναι το ευκολοτερο κομματι. Μεχρι και με υγρο για τα τζαμια καθαριζει.

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gallikan είπε

Σου δίνει ομως πολύ καλή πληροφόρηση το τζαμι οταν κανεις σουβλα και γενικως αν υπαρχει δυνατοτητα να το εχεις καλο ειναι.

Η καθαριοτητα ειναι το ευκολοτερο κομματι. Μεχρι και με υγρο για τα τζαμια καθαριζει.

Σιγουρα βοηθαει στο να βλεπεις οπως στον φουρνο. Δεν ξερω βεβαια αν αλλαζει κατι στην ομοιομορφια του ψησιματος απο διαφορετικη αντανακλαση θερμοτητας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σιγουρα βοηθαει στο να βλεπεις οπως στον φουρνο. Δεν ξερω βεβαια αν αλλαζει κατι στην ομοιομορφια του ψησιματος απο διαφορετικη αντανακλαση θερμοτητας.

Ουτε και εγω αλλα ποσο να επηρεαζει; Προσωπικα δεν ψαχνω και το τελειο αρκει να κανω καλα την δουλεια μου.

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα.

1. Θα ήθελα να πάρω τη φιάλη την prime (την κάτω στη φωτό) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα κουμπώσει.

Αυτή τη στιγμή έχω την κλασική μεταλική της ΕΚΟ. Να θυμίσω ότι έχω ψησταριά από Γερμανία που δουλεύει με γερμανικό ρυθμιστη στα 50 mbar και αντάπτορα (βλ. 2η φωτό)

image.jpeg.06b7f4c6410f054e65f2dc08690fae11.jpeg

image.png.53ebabd25e160d03e65918d2cfd24fca.png

2. η πρώτη η μεταλική που λέει ειναι η ίδια με αυτη που έχω ? σαν την ΕΚΟ ?Αυτή θα κουμπώνει ?

ευχαριστώ !

 

 

Δημοσ.
23 minutes ago, Tsino said:

Καλησπέρα στην ομάδα.

1. Θα ήθελα να πάρω τη φιάλη την prime (την κάτω στη φωτό) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα κουμπώσει.

Αυτή τη στιγμή έχω την κλασική μεταλική της ΕΚΟ. Να θυμίσω ότι έχω ψησταριά από Γερμανία που δουλεύει με γερμανικό ρυθμιστη στα 50 mbar και αντάπτορα (βλ. 2η φωτό)

image.jpeg.06b7f4c6410f054e65f2dc08690fae11.jpeg

 

2. η πρώτη η μεταλική που λέει ειναι η ίδια με αυτη που έχω ? σαν την ΕΚΟ ?Αυτή θα κουμπώνει ?

ευχαριστώ !

 

 

Ναι θα κουμπώσει κανονικά...  Η prime θέλει άλλο ρυθμιστή

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsino είπε

Καλησπέρα στην ομάδα.

1. Θα ήθελα να πάρω τη φιάλη την prime (την κάτω στη φωτό) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα κουμπώσει.

Αυτή τη στιγμή έχω την κλασική μεταλική της ΕΚΟ. Να θυμίσω ότι έχω ψησταριά από Γερμανία που δουλεύει με γερμανικό ρυθμιστη στα 50 mbar και αντάπτορα (βλ. 2η φωτό)

image.jpeg.06b7f4c6410f054e65f2dc08690fae11.jpeg

image.png.53ebabd25e160d03e65918d2cfd24fca.png

2. η πρώτη η μεταλική που λέει ειναι η ίδια με αυτη που έχω ? σαν την ΕΚΟ ?Αυτή θα κουμπώνει ?

ευχαριστώ !

 

 

Οι φιάλες coral prime θέλουν τον δικό τους ρυθμιστή, ο οποίος είναι κουμπωτός. Οπότε δεν κάνει αυτός που έχεις, που είναι ο κλασικός βιδωτός. Από εκεί και πέρα το μείγμα της coral prime, κόκκινη φιάλη, έχει ρυθμιστή στα 30mbar με ροή 1,3kg/h, ενώ το προπάνιο , γκρι φιάλη, έχει ρυθμιστή στα 37mbar με ροή 1,5kg/h. Κάποιες φορές έχουν δώσει κι έναν κόκκινο ρυθμιζόμενο ρυθμιστή, 22-70mbar με ροή 1,5kg/h.

Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις προπάνιο, γκρι φιάλη.

Δημοσ.

επιτέλους ήρθε η ωρα για στα smashed burgers. σορρυ αν εχει απαντηθει ξανα αλλα με την επισμαλτωμενη πάλκα ισχύουν τα ιδια και με το απλο μαντέμι? κάψιμο τέρμα και λάδωμα ή όχι? εχει μια ιδιαίτερα γυαλιστερη επιφάνεια

ευχαριστώ προκαταβολικά

 

IMG_6631.jpg

  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, t@s είπε

επιτέλους ήρθε η ωρα για στα smashed burgers. σορρυ αν εχει απαντηθει ξανα αλλα με την επισμαλτωμενη πάλκα ισχύουν τα ιδια και με το απλο μαντέμι? κάψιμο τέρμα και λάδωμα ή όχι? εχει μια ιδιαίτερα γυαλιστερη επιφάνεια

ευχαριστώ προκαταβολικά

 

IMG_6631.jpg

Δεν χρειάζεται seasoning. Απλά βάλε ελάχιστο λάδι στην επιφάνεια, όταν ψήνεις. Καθαρίζεις με ζεστό νερό και την ξύστρα που είναι για κεραμικές εστίες.

  • Like 3
Δημοσ.

Ψαχνω για μια εστια για μαγειρεμα, να μπορει μπει πανω κατσαρολα, τηγανι κλπ, που να λειτουργει με υγραεριο, αλλα να συνδεεται χωρις μετατροπες, με φιαλες της coral gas prime, που εχουν τον δικο τους ρυθμιστη πιεσης και το δικο τους τροπο συνδεσης.

Υπαρχουν τετοιες επιλογες στην αγορα; Δεν μπορεσα να βρω κατι.

Δημοσ.

πάρε μια με 2 μάτια κλασσικη κάτι σαν αυτό αφού θέλεις και τηγάνι 

https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/mikres-oikiakes-suskeues/epitrapezies-esties/elite-egs-2187-dipli-estia-ygraerioy-me-aytomati-anafleksi-7-kw?gclid=CjwKCAjwvfmoBhAwEiwAG2tqzG8puhatj3NeeUGnE3Lvmp2koErJj2IkOjmWHLFlLOKzJl_MITZbARoC0F4QAvD_BwE

7 minutes ago, mindreader said:

Ψαχνω για μια εστια για μαγειρεμα, να μπορει μπει πανω κατσαρολα, τηγανι κλπ, που να λειτουργει με υγραεριο, αλλα να συνδεεται χωρις μετατροπες, με φιαλες της coral gas prime, που εχουν τον δικο τους ρυθμιστη πιεσης και το δικο τους τροπο συνδεσης.

Υπαρχουν τετοιες επιλογες στην αγορα; Δεν μπορεσα να βρω κατι.

πάρε μια με 2 μάτια κλασσικη κάτι σαν αυτό αφού θέλεις και τηγάνι 

https://www.allsmart.gr/oikiakos-exoplismos/mikres-oikiakes-suskeues/epitrapezies-esties/elite-egs-2187-dipli-estia-ygraerioy-me-aytomati-anafleksi-7-kw?gclid=CjwKCAjwvfmoBhAwEiwAG2tqzG8puhatj3NeeUGnE3Lvmp2koErJj2IkOjmWHLFlLOKzJl_MITZbARoC0F4QAvD_BwE

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...