Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2515

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Μοσχαρίσια μπριζόλα για σήμερα

IMG_3673.jpeg.08978e29490b03147e1a9272ea1ac077.jpeg

Φαινεται να εχει ψηθει πολυ απ εξω και απο μεσα να ειναι ωμη, κανω λαθος?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Φαινεται να εχει ψηθει πολυ απ εξω και απο μεσα να ειναι ωμη, κανω λαθος?

Αναλόγως το πως την προτιμά ο καθένας. Γενικά το μοσχάρι, μπορείς να το καταναλώσεις από χαμηλές θερμοκρασίες.

Δες μία έναν σχετικό πίνακα θερμοκρασιών

image.jpeg.622327173d04640b386717f6a69abed3.jpeg
κι ένα σχετικό βιντεάκι

 

  • Like 2
Δημοσ.

Για καποιον που θελει μπριζολα medium rare κλπ η πιο safe επιλογη ειναι να την κανει sous vide και μετα sear.

Eτσι ακομα και κοτοπουλο μπορει να καταναλωθει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

Και για να μην παραπονιεται και ο @vins:

 

Disclaimer:

The information I provide on this forum is offered to the best of my knowledge and intentions, but I strongly advise all users to exercise due diligence and independently verify any statements, facts, or advice I share. I cannot guarantee the accuracy, timeliness, or applicability of the information in all circumstances, and it may be subject to change or updates. Therefore, I recommend double-checking any information I offer, especially before making significant decisions or taking action based on it. Remember that this forum is a platform for discussion and sharing, and individual circumstances may vary. Always consult with relevant experts or conduct further research when necessary.

Δημοσ.
6 hours ago, ηνίοχος said:

Σβήσε το  mail !!

Παίζει να καταλαβα κανα 3ωρο μετά τι εννοούσες :lol:

Δημοσ.
3 hours ago, protathlitis said:

έχει να προτείνει κανείς καμία αξιοπρεπή συσκευή vacuum ? κάτι που πρέπει να προσέξω? πχ αυτές του lidl είναι καλές?

Τι χρήση θες να κάνεις; 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sndev είπε

Τι χρήση θες να κάνεις; 

Αναφέρομαι σε συσκευή απορρόφησης αέρα και σφράγιση σε σακούλα. Να βάζω μέσα πχ αλλαντικό που έφτιαξα, και το μισό το τρώω σε λίγες μέρες και το άλλο μισό στο vacuum να το ανοίξω σε 2 εβδομάδες. Ή να πάρω καλαμπόκια και να τα σφραγίσω για να τα ψήνω τον χειμώνα. ή μου έφερε κάποιος ψάρια και τα σφραγίζω για άλλη φορά. ή να σφραγίσω ξηρούς καρπούς Φαντάζομαι δηλαδή την χρήση του σαν μια εναλλακτική της κατάψυξης. Φαντάζομαι τα σφραγισμένα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο έτσι? αυτά που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται ψυγείο δηλαδή. 

Δημοσ.

προφανως εγινε χτες αυτο με το email και δεν το ειδα εγω οπως και πολλοι αλλοι, μπορουσες σημερα το πρωι που μου απαντησες να πεις ετσι και ετσι φαινεται το email και οχι να μου λες "Βγαζει ματι" που προφανως το πρωι δεν φαινοταν

image.png.cf9ced675836ccd53a8994c350fbe653.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Amaretos είπε

προφανως εγινε χτες αυτο με το email και δεν το ειδα εγω οπως και πολλοι αλλοι, μπορουσες σημερα το πρωι που μου απαντησες να πεις ετσι και ετσι φαινεται το email και οχι να μου λες "Βγαζει ματι" που προφανως το πρωι δεν φαινοταν

image.png.cf9ced675836ccd53a8994c350fbe653.png

φαντάζομαι οτι λύθηκε η παρεξήγηση  🍻

Δημοσ.
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Αναφέρομαι σε συσκευή απορρόφησης αέρα και σφράγιση σε σακούλα. Να βάζω μέσα πχ αλλαντικό που έφτιαξα, και το μισό το τρώω σε λίγες μέρες και το άλλο μισό στο vacuum να το ανοίξω σε 2 εβδομάδες. Ή να πάρω καλαμπόκια και να τα σφραγίσω για να τα ψήνω τον χειμώνα. ή μου έφερε κάποιος ψάρια και τα σφραγίζω για άλλη φορά. ή να σφραγίσω ξηρούς καρπούς Φαντάζομαι δηλαδή την χρήση του σαν μια εναλλακτική της κατάψυξης. Φαντάζομαι τα σφραγισμένα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο έτσι? αυτά που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται ψυγείο δηλαδή. 

Αυτή του lidl είναι μια χαρά για αυτή τη χρήση. Το μόνο που δεν κάνει είναι σε κάτι που έχει υγρή μαριναδα πχ γιατί θα τραβήξει τα ζουμιά. Και οι σακούλες είναι κομπλέ. 

ΥΓ έδωσες ωραία ιδέα με τα καλαμπόκια

Δημοσ.
1 hour ago, protathlitis said:

Αναφέρομαι σε συσκευή απορρόφησης αέρα και σφράγιση σε σακούλα. Να βάζω μέσα πχ αλλαντικό που έφτιαξα, και το μισό το τρώω σε λίγες μέρες και το άλλο μισό στο vacuum να το ανοίξω σε 2 εβδομάδες. Ή να πάρω καλαμπόκια και να τα σφραγίσω για να τα ψήνω τον χειμώνα. ή μου έφερε κάποιος ψάρια και τα σφραγίζω για άλλη φορά. ή να σφραγίσω ξηρούς καρπούς Φαντάζομαι δηλαδή την χρήση του σαν μια εναλλακτική της κατάψυξης. Φαντάζομαι τα σφραγισμένα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο έτσι? αυτά που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται ψυγείο δηλαδή. 

Ok για τετοια χρήση οποιο κ να παρεις είσαι καλυμμένος, αυτα τα βασικά κ το πιο οικονομικό θα τα κάνει.

Ε ναι οτι θελει ψυγειο παει ψυγείο η κατάψυξη 

51 minutes ago, Amaretos said:

προφανως εγινε χτες αυτο με το email και δεν το ειδα εγω οπως και πολλοι αλλοι, μπορουσες σημερα το πρωι που μου απαντησες να πεις ετσι και ετσι φαινεται το email και οχι να μου λες "Βγαζει ματι" που προφανως το πρωι δεν φαινοταν

image.png.cf9ced675836ccd53a8994c350fbe653.png

Για κάποιο λογο στην αιτιολογία για το edit στο ποστ μου, ειχε περαστεί το email μου.

Κατα τις 00.30 ένιωσα κ το έσβησα. Ειχα κανει 4 5 περασματα στο κειμενο να καταλάβω τι εννουσε με το μαιλ κ δε το έβλεπα 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αυτή του lidl είναι μια χαρά για αυτή τη χρήση. Το μόνο που δεν κάνει είναι σε κάτι που έχει υγρή μαριναδα πχ γιατί θα τραβήξει τα ζουμιά. Και οι σακούλες είναι κομπλέ. 

Πχ αυτή έχει λειτουργία wet λέει, για υγρά τρόφιμα: https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-kitchen-tools-syskeyi-sfragisis-trofimon/p10026645?pageId=10032934&tabCode=Current_Sales_Week

 

51 λεπτά πριν, sndev είπε

Ok για τετοια χρήση οποιο κ να παρεις είσαι καλυμμένος, αυτα τα βασικά κ το πιο οικονομικό θα τα κάνει.

Δηλαδή τι παραπάνω θα έκαναν τα πιο ακριβά? μπορείς να δώσεις μερικές ιδέες?

Δημοσ.
1 hour ago, protathlitis said:

Πχ αυτή έχει λειτουργία wet λέει, για υγρά τρόφιμα: https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-kitchen-tools-syskeyi-sfragisis-trofimon/p10026645?pageId=10032934&tabCode=Current_Sales_Week

 

Δηλαδή τι παραπάνω θα έκαναν τα πιο ακριβά? μπορείς να δώσεις μερικές ιδέες?

Μια χαρα ειναι για τα λευτα της αυτη παρτην κ κανε τη δουλεία σου.

κοιτα εγω οταν το χα παρει έκανα dry aging με ειδικες σακούλες - οχι αυτες για αποθήκευσή - 

τα πιο ακριβα ρουφανε πιο γρηγορα τον αερα κ δε κολωνει το μοτερακι οταν βρισκει αντίσταση οποτε κανει πολυ καλυτερο κενο αερος. επισης καπως οταν ειναι μαλακη η τροφη πχ σταφυλι ας πουμε δε το λιωνει απο τη πιεση που στα φθηνα ισως το ζορισει

Εκεί έχουν θέμα αυτά  πάντα μένει αέρας ελάχιστος  κ το καταστρέφει ειδικά όταν έχει εξογκώματα οπως κόκαλά κτλ

τωρα να το αποθηκεύσεις κοκους καφέ καλαμπόκια - ψαρια μπλιαχ-  μπριζόλες για καμιά Βδομάδα κανα μπιφτέκι για καταψυξη  τπτ μπαχαρικά εισαι κομπλε με οτι πιο φθηνό βρεις. 

εγω γενικα σεαλαρω ακριβα πραγματα που θα βαριομουν τα τρεχω να ξαναβρω  πχ κανα γκουαντζιαλε καμια παρμεζανα καλο καφε καμια οριμανσης αλλα κανω κ αρκετη χρηση για sous vide

 

Εγώ ΑΝ επερνα ξανά τωρα - που το ψιλο σκέπτομαι - θα πήγαινα για απλή χρήση σε αυτό https://anovaculinary.com/products/anova-precision-vacuum-sealer 

το 25 ε ομως το lidl κακα τα ψεματα για αυτα που θες θεωρώ σε Υπερκαλύπτει

μη φανταστεις οτι θα σφραγιζεις τα πάντα.. θα βαριεσαι κιόλας 

 

 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...