Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε 2 βδομαδες η μπριζολα που θα εχεις παρει απο τον χασαπη της γειτονιας θα εχει γινει αρκετα πιο μαλακη, δες wet aged steak.

Τα αλλαντικα και τα τυρια θα σου κρατησουν μηνες. Εγω κρατησα μια nduja πανω απο χρονο σε vacuum. Ανοιγω, κοβω, σφραγιζω. Τυρια το ιδιο.

Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφό...

Αξίζει πολύ η αγορά ενός vacuum 

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2515

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφό...

Αξίζει πολύ η αγορά ενός vacuum 

Γενικά υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα ήταν χρήσιμα, περί ψησίματος/προετοιμασίας/συντήρησης φαγητού. Είχα σαν σκέψη, χωρίς να την έχω εγκαταλείψει τελείως, για κιμαδομηχανή, μηχανή για λουκάνικα κτλ. Σε όλα αυτά βέβαια θα πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει το κόστος και το πόσο συχνά θα τα χρησιμοποιήσει. Υπάρχει βέβαια και το θέμα ότι θα πρέπει να υπάρχει και διαθέσιμος χώρος αποθήκευσής τους.

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Γενικά υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα ήταν χρήσιμα, περί ψησίματος/προετοιμασίας/συντήρησης φαγητού. Είχα σαν σκέψη, χωρίς να την έχω εγκαταλείψει τελείως, για κιμαδομηχανή, μηχανή για λουκάνικα κτλ. Σε όλα αυτά βέβαια θα πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει το κόστος και το πόσο συχνά θα τα χρησιμοποιήσει. Υπάρχει βέβαια και το θέμα ότι θα πρέπει να υπάρχει και διαθέσιμος χώρος αποθήκευσής τους.

Νομίζω ότι ο χώρος αποθήκευσης είναι αρκετά περιοριστικός παράγοντας γιατί τέτοια μηχανήματα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο...

  • Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, ilpapacha said:

Γενικά υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα ήταν χρήσιμα, περί ψησίματος/προετοιμασίας/συντήρησης φαγητού. Είχα σαν σκέψη, χωρίς να την έχω εγκαταλείψει τελείως, για κιμαδομηχανή, μηχανή για λουκάνικα κτλ. Σε όλα αυτά βέβαια θα πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει το κόστος και το πόσο συχνά θα τα χρησιμοποιήσει. Υπάρχει βέβαια και το θέμα ότι θα πρέπει να υπάρχει και διαθέσιμος χώρος αποθήκευσής τους.

 

8 minutes ago, Evgenios_V said:

Νομίζω ότι ο χώρος αποθήκευσης είναι αρκετά περιοριστικός παράγοντας γιατί τέτοια μηχανήματα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο...

Τα 2/3 τέτοιων συσκευών που έχω είναι στην αποθήκη και λόγω του ότι δεν τα έχω εύκαιρα καταλήγουν να τα τρώει η σκόνη δυστυχώς… 

  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vins είπε

 

Τα 2/3 τέτοιων συσκευών που έχω είναι στην αποθήκη και λόγω του ότι δεν τα έχω εύκαιρα καταλήγουν να τα τρώει η σκόνη δυστυχώς… 

Κι αυτό σωστό. Εδώ καλά καλά δεν έχω χρησιμοποιήσει όλα τα αξεσουάρ που έχω για την ψησταριά.

  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, vins είπε

 

Τα 2/3 τέτοιων συσκευών που έχω είναι στην αποθήκη και λόγω του ότι δεν τα έχω εύκαιρα καταλήγουν να τα τρώει η σκόνη δυστυχώς… 

Ναι δυστηχως και είναι κρίμα γιατί και κόστος έχουν αλλά και χρήσιμες είναι...αλλά αν δεν τις έχεις πρόχειρες τότε απλά τις παρκάρεις και δεν εξυπηρετούν...

  • Like 2
Δημοσ.

Που και που, η ψησταριά, η κουζίνα, το delivery παραμερίζονται.

Αλλά μένει η καλή ❤️ φίλοι...

IMG_20231108_200614.jpg.df7ce8081856a704a306f21b49ac4b83.jpg

  • Like 8
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Γενικά υπάρχουν πολλά προϊόντα που θα ήταν χρήσιμα, περί ψησίματος/προετοιμασίας/συντήρησης φαγητού. Είχα σαν σκέψη, χωρίς να την έχω εγκαταλείψει τελείως, για κιμαδομηχανή, μηχανή για λουκάνικα κτλ. Σε όλα αυτά βέβαια θα πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει το κόστος και το πόσο συχνά θα τα χρησιμοποιήσει. Υπάρχει βέβαια και το θέμα ότι θα πρέπει να υπάρχει και διαθέσιμος χώρος αποθήκευσής τους.

Εμένα είχε το μίξερ που πήρα μηχανή για κιμά και λουκάνικα. Είχα φτιάξει στο παρελθόν, αλλά δεν ενθουσιάστηκα, μιας και πήγα να τα κάνω απαχα. 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, est είπε

Που και που, η ψησταριά, η κουζίνα, το delivery παραμερίζονται.

Αλλά μένει η καλή ❤️ φίλοι...

IMG_20231108_200614.jpg.df7ce8081856a704a306f21b49ac4b83.jpg

φιλαράκι  το παρά έψησες μου φαίνεται :P  :P




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ένα  πολύ χρήσιμο βοήθημα  για όσους ψήνουν για αρκετά άτομα  ή θέλουν να  διατηρήσουν  ζεστό το φαγητό τους για πολύ ώρα είναι τα ανοξείδωτα θερμός

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.

Καλημέρα, λέω να δοκιμάσω λίγο κάπνισμα στην υγραερίου μου (Rogue 425)  αλλά δεν έχω ιδέα.  Κατάλαβα ότι το πέλλετ θα είναι το πιο βολικό-οικονομικό οπότε κοιτάω να αγοράσω σωλήνα, μάλλον μεγάλο 30cm κατευθείαν . Οι ερωτήσεις του πρωτάρη λοιπόν:

1. Στο πέλλετ χρειάζεται να βάλουμε και ταψάκι με νερό για υγρασία;

2. Βλέπω πουλάνε ειδικούς αναπτήρες. Με κλασσικό αναπτήρα δεν θα κάνω δουλειά;

3. Έχω μια πικάνια διαθέσιμη αλλά λέω στην αρχή να πειραματιστώ με κάτι πιο απλό για δοκιμή. Κλασσικές χοιρινές λαιμού αξίζουν για κάπνισμα; Φαντάζομαι έμμεσο ψήσιμο στους 130° για κανα μισάωρο και μετά θωράκιση; Κοντοσούβλια στη σούβλα που έτσι κι αλλιώς ψήνονται 1-2 ώρες καπνίζουμε ή όχι;

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, katbo είπε

Καλημέρα, λέω να δοκιμάσω λίγο κάπνισμα στην υγραερίου μου (Rogue 425)  αλλά δεν έχω ιδέα.  Κατάλαβα ότι το πέλλετ θα είναι το πιο βολικό-οικονομικό οπότε κοιτάω να αγοράσω σωλήνα, μάλλον μεγάλο 30cm κατευθείαν . Οι ερωτήσεις του πρωτάρη λοιπόν:

1. Στο πέλλετ χρειάζεται να βάλουμε και ταψάκι με νερό για υγρασία;

2. Βλέπω πουλάνε ειδικούς αναπτήρες. Με κλασσικό αναπτήρα δεν θα κάνω δουλειά;

3. Έχω μια πικάνια διαθέσιμη αλλά λέω στην αρχή να πειραματιστώ με κάτι πιο απλό για δοκιμή. Κλασσικές χοιρινές λαιμού αξίζουν για κάπνισμα; Φαντάζομαι έμμεσο ψήσιμο στους 130° για κανα μισάωρο και μετά θωράκιση; Κοντοσούβλια στη σούβλα που έτσι κι αλλιώς ψήνονται 1-2 ώρες καπνίζουμε ή όχι;

Το κάπνισμα θέλει χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 110 και αρκετό χρόνο για να περάσει στο κρέας...τα 30λεπτα μου φαίνονται λίγα για κάπνισμα...

Η υγρασία βοηθάει για τα ποιο μεγαλα σε διάρκεια ψησίματα low and slow άρα ίσως (γιατί γενικότερα δεν βάζω υγρά έξτρα στα ψησίματα μου) είναι καλό και για την περίπτωση του καπνίσματος...

Όσον αφορά τον εξοπλισμό υπάρχει κιτ έτοιμο με σωλήνα αναπτήρα και δύο σακούλες πέλλετ για όλα τα κρέατα... Εγώ ένα τέτοιο πήρα και νομίζω ότι είναι vfm από το να έπαιρνα κομμάτια που έτσι και αλλιώς Ελλάδα δεν έχει πολλές επιλογές...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, katbo είπε

Καλημέρα, λέω να δοκιμάσω λίγο κάπνισμα στην υγραερίου μου (Rogue 425)  αλλά δεν έχω ιδέα.  Κατάλαβα ότι το πέλλετ θα είναι το πιο βολικό-οικονομικό οπότε κοιτάω να αγοράσω σωλήνα, μάλλον μεγάλο 30cm κατευθείαν . Οι ερωτήσεις του πρωτάρη λοιπόν:

1. Στο πέλλετ χρειάζεται να βάλουμε και ταψάκι με νερό για υγρασία;

2. Βλέπω πουλάνε ειδικούς αναπτήρες. Με κλασσικό αναπτήρα δεν θα κάνω δουλειά;

3. Έχω μια πικάνια διαθέσιμη αλλά λέω στην αρχή να πειραματιστώ με κάτι πιο απλό για δοκιμή. Κλασσικές χοιρινές λαιμού αξίζουν για κάπνισμα; Φαντάζομαι έμμεσο ψήσιμο στους 130° για κανα μισάωρο και μετά θωράκιση; Κοντοσούβλια στη σούβλα που έτσι κι αλλιώς ψήνονται 1-2 ώρες καπνίζουμε ή όχι;

 

 

@katbo  για το άναμα του πέλλετ  χρειάζεται  ένα μικρό φλόγιστρο με τους κοινούς αναπτήρες δεν κάνεις δουλεία  ανάβει δύσκολα ,
η θερμοκρασία  για το ψήσιμο είναι γυρω στους 110 κελσίου  τωρα εαν δεν μπορείς να κατεβάσεις περίσσοτερο τη θερμοκρασία δε χάλασε και ο κόσμος και στους 130 που λες θα γίνει ,  θα σου σηννστούσα να βάλεις ένα ταψάκι με λίγο νερό θα σου δώσει επιπλέων υγρασία και θα βοηθήσει στην ενυδάτωση  και το αποτέλεσμα θα είναι ποιό ζουμερό  ( δεν είναι τυχαίο άλλωστε  που το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες του  ίδους )
και κάτι ακόμη  εννοείτε πως το πέλλετ που θα χρησιμοποιήσεις  θα είναι  για κάπνισμα και όχι αυτό  που χρησιμοποιούν για θέρμανση  , εαν σε ενδιαφέρει το κάπνισμα τότε καλύτερα να αγοράσεις  ολόκληρο σακί που χρησημοποιήτε σε ψησταριές πέλλετ  σε συμφέρει 

**  οταν αναφερόμαστε  στη θερμοκρασία  ψησίματος   στο έμμεσο ψήσιμο εννοούμε αυτήν  που υπα΄ρχει στο σημείο που θα ψήσουμε  και όχι αυτή του θερμομέτρου της ψησταριάς  που δείχνει μεγαλύτερη
 

Επεξ/σία από ηνίοχος
συμπλήρωμα πληροφορίων
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, est είπε

Που και που, η ψησταριά, η κουζίνα, το delivery παραμερίζονται.

Αλλά μένει η καλή ❤️ φίλοι...

IMG_20231108_200614.jpg.df7ce8081856a704a306f21b49ac4b83.jpg

Ζητώ συγνώμη από τους grill lovers που μπορεί να προσέβαλλα με την προηγούμενη ανάρτησή μου 😔.

Προσπαθώ να επανορθώσω άμεσα, με δύο χοιρινές 😆 (cowboys από το ΑΓΝΟMARKET).

IMG_20231111_142545.jpg.cc01fd42e87d89e3c3145b91ad3cad2a.jpg

  • Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...