Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, katbo είπε

Καλημέρα, λέω να δοκιμάσω λίγο κάπνισμα στην υγραερίου μου (Rogue 425)  αλλά δεν έχω ιδέα.  Κατάλαβα ότι το πέλλετ θα είναι το πιο βολικό-οικονομικό οπότε κοιτάω να αγοράσω σωλήνα, μάλλον μεγάλο 30cm κατευθείαν . Οι ερωτήσεις του πρωτάρη λοιπόν:

1. Στο πέλλετ χρειάζεται να βάλουμε και ταψάκι με νερό για υγρασία;

2. Βλέπω πουλάνε ειδικούς αναπτήρες. Με κλασσικό αναπτήρα δεν θα κάνω δουλειά;

3. Έχω μια πικάνια διαθέσιμη αλλά λέω στην αρχή να πειραματιστώ με κάτι πιο απλό για δοκιμή. Κλασσικές χοιρινές λαιμού αξίζουν για κάπνισμα; Φαντάζομαι έμμεσο ψήσιμο στους 130° για κανα μισάωρο και μετά θωράκιση; Κοντοσούβλια στη σούβλα που έτσι κι αλλιώς ψήνονται 1-2 ώρες καπνίζουμε ή όχι;

Το κάπνισμα θέλει χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 110 και αρκετό χρόνο για να περάσει στο κρέας...τα 30λεπτα μου φαίνονται λίγα για κάπνισμα...

Η υγρασία βοηθάει για τα ποιο μεγαλα σε διάρκεια ψησίματα low and slow άρα ίσως (γιατί γενικότερα δεν βάζω υγρά έξτρα στα ψησίματα μου) είναι καλό και για την περίπτωση του καπνίσματος...

Όσον αφορά τον εξοπλισμό υπάρχει κιτ έτοιμο με σωλήνα αναπτήρα και δύο σακούλες πέλλετ για όλα τα κρέατα... Εγώ ένα τέτοιο πήρα και νομίζω ότι είναι vfm από το να έπαιρνα κομμάτια που έτσι και αλλιώς Ελλάδα δεν έχει πολλές επιλογές...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, katbo είπε

Καλημέρα, λέω να δοκιμάσω λίγο κάπνισμα στην υγραερίου μου (Rogue 425)  αλλά δεν έχω ιδέα.  Κατάλαβα ότι το πέλλετ θα είναι το πιο βολικό-οικονομικό οπότε κοιτάω να αγοράσω σωλήνα, μάλλον μεγάλο 30cm κατευθείαν . Οι ερωτήσεις του πρωτάρη λοιπόν:

1. Στο πέλλετ χρειάζεται να βάλουμε και ταψάκι με νερό για υγρασία;

2. Βλέπω πουλάνε ειδικούς αναπτήρες. Με κλασσικό αναπτήρα δεν θα κάνω δουλειά;

3. Έχω μια πικάνια διαθέσιμη αλλά λέω στην αρχή να πειραματιστώ με κάτι πιο απλό για δοκιμή. Κλασσικές χοιρινές λαιμού αξίζουν για κάπνισμα; Φαντάζομαι έμμεσο ψήσιμο στους 130° για κανα μισάωρο και μετά θωράκιση; Κοντοσούβλια στη σούβλα που έτσι κι αλλιώς ψήνονται 1-2 ώρες καπνίζουμε ή όχι;

 

 

@katbo  για το άναμα του πέλλετ  χρειάζεται  ένα μικρό φλόγιστρο με τους κοινούς αναπτήρες δεν κάνεις δουλεία  ανάβει δύσκολα ,
η θερμοκρασία  για το ψήσιμο είναι γυρω στους 110 κελσίου  τωρα εαν δεν μπορείς να κατεβάσεις περίσσοτερο τη θερμοκρασία δε χάλασε και ο κόσμος και στους 130 που λες θα γίνει ,  θα σου σηννστούσα να βάλεις ένα ταψάκι με λίγο νερό θα σου δώσει επιπλέων υγρασία και θα βοηθήσει στην ενυδάτωση  και το αποτέλεσμα θα είναι ποιό ζουμερό  ( δεν είναι τυχαίο άλλωστε  που το κάνουν όλοι οι επαγγελματίες του  ίδους )
και κάτι ακόμη  εννοείτε πως το πέλλετ που θα χρησιμοποιήσεις  θα είναι  για κάπνισμα και όχι αυτό  που χρησιμοποιούν για θέρμανση  , εαν σε ενδιαφέρει το κάπνισμα τότε καλύτερα να αγοράσεις  ολόκληρο σακί που χρησημοποιήτε σε ψησταριές πέλλετ  σε συμφέρει 

**  οταν αναφερόμαστε  στη θερμοκρασία  ψησίματος   στο έμμεσο ψήσιμο εννοούμε αυτήν  που υπα΄ρχει στο σημείο που θα ψήσουμε  και όχι αυτή του θερμομέτρου της ψησταριάς  που δείχνει μεγαλύτερη
 

Επεξ/σία από ηνίοχος
συμπλήρωμα πληροφορίων
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, est είπε

Που και που, η ψησταριά, η κουζίνα, το delivery παραμερίζονται.

Αλλά μένει η καλή ❤️ φίλοι...

IMG_20231108_200614.jpg.df7ce8081856a704a306f21b49ac4b83.jpg

Ζητώ συγνώμη από τους grill lovers που μπορεί να προσέβαλλα με την προηγούμενη ανάρτησή μου 😔.

Προσπαθώ να επανορθώσω άμεσα, με δύο χοιρινές 😆 (cowboys από το ΑΓΝΟMARKET).

IMG_20231111_142545.jpg.cc01fd42e87d89e3c3145b91ad3cad2a.jpg

  • Like 8
Δημοσ.

Για να ανάψεις τον σωλήνα με τα πελετ, μπορείς να τον βάλεις όρθιο να ακουμπήσει σε μια από τις φλογοκρυπτες της ψησταριές και θα ανάψει. Δεν είναι απαραίτητο το φλογιστρο.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Για να ανάψεις τον σωλήνα με τα πελετ, μπορείς να τον βάλεις όρθιο να ακουμπήσει σε μια από τις φλογοκρυπτες της ψησταριές και θα ανάψει. Δεν είναι απαραίτητο το φλογιστρο.

Αμα έχει ο φλογοκρυπτης και λίγα λίπη πάνω αρπάζουν και πιο εύκολα 😁😁😁

Εγώ έχω έναν αναπτήρα -jet flame νομίζω λέγεται- που ξαναγεμίζει με το σπρέι βουτανίου και κάνει δουλίτσα τσακ μπαμ χωρίς να πιάνει χώρο. Τον εχω παντα μαζί με το tube αν θέλω να το πάρω εκτός σπιτιού. 6-7€ τον είχα πάρει από μαγαζί που πούλαγε είδη υγραερίου αλλά καλή ποιότητα. Μέχρι στιγμής με έχει βγάλει μαυροπρόσωπο (από την καπνα των πελετ) 😂

 

Δημοσ.

Βρήκα σήμερα δύο ωραίες μπριζόλες και τις πήρα και μπήκαν σε vacuum για καμιά δεκαριά μέρες, αφού δεν είναι στο πλάνο για τις επόμενες ημέρες. Για κάτι τέτοιες χρήσεις είναι ότι πρέπει το μηχάνημα.

Screenshot_20231111_203247.jpg

  • Like 6
Δημοσ.
Στις 11/11/2023 στις 9:27 ΠΜ, F117 είπε

Καλημέρα! Για την Jamestown 4.2 ταιριάζει η πλάκα διπλής όψης της Napoleon 425 ταιριάζει? 45x29.8

Από την στιγμή που έχεις τις διαστάσεις της μαντεμένιας πλάκας, Θα πρέπει να μετρήσεις τις διαστάσεις των σχαρών σου καθώς και την απόσταση από εκεί που «κάθονται» στην ψησταριά, για να δεις αν ταιριάζει ή όχι.

Δημοσ.
40 minutes ago, ilpapacha said:

Από την στιγμή που έχεις τις διαστάσεις της μαντεμένιας πλάκας, Θα πρέπει να μετρήσεις τις διαστάσεις των σχαρών σου καθώς και την απόσταση από εκεί που «κάθονται» στην ψησταριά, για να δεις αν ταιριάζει ή όχι.

Μέτρησα και είναι ακριβώς ίδιες :)  Ελπίζω να βγει τπτ στο Μπλάκ φραιντει μήπως πέσει λίγο από τα 75!

Ευχαριστώ 

  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, F117 είπε

Μέτρησα και είναι ακριβώς ίδιες :)  Ελπίζω να βγει τπτ στο Μπλάκ φραιντει μήπως πέσει λίγο από τα 75!

Ευχαριστώ 

Απλά προτίμησε την επισμαλτωμένη, καθώς είναι πιο εύκολη στον καθαρισμό/συντήρηση.

  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 10/11/2023 στις 3:41 ΜΜ, Chanap είπε

Το πρόβλημα είναι να αγοραστούν σακούλες σωστές με CE χωρίς χημικά κτλ

Φίλε αυτές που πουλάει το Lidl είναι τέτοιων προδιαγραφών?

Επίσης έχεις δοκιμάσει την δυνατότητα σφράγισης μπολ και παγουριών που έχει? Φαντάζομαι θα πουλάει και το lidl τέτοια μπολ.

21 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Για κάτι τέτοιες χρήσεις είναι ότι πρέπει το μηχάνημα.

Ωραίος. έτσι, να δίνουμε και καμία ιδέα. Εγώ ας πούμε είχα πάρει ένα μεγάλο κομμάτι χαλβά, οπότε αφήσαμε το μισό για να το φάμε σε λίγες μέρες και το άλλο μισό σε vacuum. Επίσης πήρα πολλές φέτες από ένα ακριβό αλλαντικό και τις μισές τις έκανα vacuum. 

Αρχή είναι, πειραματίζομαι.

  • Like 1
Δημοσ.

Όταν αγόρασα από το Lidl το vacuum πήρα και σακούλες (νομίζω δεκάδα). Δεν ήξερα καθόλου το θέμα και τις χρησιμοποίησα χωρίς να πάει το μυαλό μου στην ποιότητα. Αργότερα αποφάσισα να κάνω sousvide (αγόρασα τα σχετικά) και προσπάθησα να βρω σακούλες στο Lidl όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμες. Συνειδητοποίησα ότι είναι διαφορετικές οι σακούλες για φύλαξη, άλλες για ψύξη και άλλες για μαγείρεμα και ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά, ποιότητες αντοχές σε θερμοκρασίες κτλ.  Μετά από αρκετό ψάξιμο στο internet, βρήκα σακούλες (από ελληνικό κατάστημα εισαγωγής από Ιταλία) και πήρα 1000+ με προδιαγραφές για κάθε χρήση που ήθελα. Ελπίζω να μην χαλάσουν, μετά σκέφτηκαν ότι πρέπει να υπάρχει και ημερομηνία λήξης αν και δεν γράφεται κάτι. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις σακούλες για μαγείρεμα όπου αν το αποτυπώνω σωστά αναπτύσσονται καρκινογόνες ουσίες αν ξεφύγει η θερμοκρασία εκτός των προδιαγραφών της σακούλας .

Έψαξα και για μπολ και παγούρια αλλά δεν κατάφερα να τα βρω!

 

 

Δημοσ.
Στις 6/11/2023 στις 6:53 ΜΜ, vins είπε

Κάνε λίγη υπομονή για Black Friday και δες την Kenton Naterial από τα Leroy Merlin σε αυτά περίπου τα χρήματα. Αν βγάλουν καλές προσφορές, υπάρχει η πιθανότητα να βρεις την 4B (με 4 καυστήρες δλδ) σε αυτήν την τιμή που ψάχνεις. Πιστεύω η 3B (με 3 καυστήρες) θα παίξει σίγουρα σε αυτά τα επίπεδα τιμών. 

Φιλε μου να σε ρωτησω τι διαφορα εχει δηλαδη η Kenton με την Bormann BBQ2000?Απλα ψαχνομαι να παρω και ειναι στα 230 η Κεντον ενω η Μπορμαν στα 160 στο σκρουτζ..

Παιδια καλησπερα!Κοιταω για ψησταρια υγραεριου (δεν ειχα στο παρελθον) με budget μεχρι και τα 350 ευρω βαρυα βαρυα!Θελω κυριως να την χρησιμοποιω τα Σκ για 2 ατομα.Γενικοτερα περα απο webber και napoleon που δεν ειμαι σε αυτα τα επιπεδα budget,τι μαρκες θα μου προτεινατε?Κοιτουσα Bormann,Unimac και την Kenton μιας και διαβασα λιγο εδω το thread και ειδα αναφερθηκε αρκετες φορες η συγκεκριμενη!Επισης 2 καυστηρες ειναι οκ?Θα με καλυψουν?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Chanap είπε

Όταν αγόρασα από το Lidl το vacuum πήρα και σακούλες (νομίζω δεκάδα). Δεν ήξερα καθόλου το θέμα και τις χρησιμοποίησα χωρίς να πάει το μυαλό μου στην ποιότητα. Αργότερα αποφάσισα να κάνω sousvide (αγόρασα τα σχετικά) και προσπάθησα να βρω σακούλες στο Lidl όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμες. Συνειδητοποίησα ότι είναι διαφορετικές οι σακούλες για φύλαξη, άλλες για ψύξη και άλλες για μαγείρεμα και ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά, ποιότητες αντοχές σε θερμοκρασίες κτλ.  Μετά από αρκετό ψάξιμο στο internet, βρήκα σακούλες (από ελληνικό κατάστημα εισαγωγής από Ιταλία) και πήρα 1000+ με προδιαγραφές για κάθε χρήση που ήθελα. Ελπίζω να μην χαλάσουν, μετά σκέφτηκαν ότι πρέπει να υπάρχει και ημερομηνία λήξης αν και δεν γράφεται κάτι. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις σακούλες για μαγείρεμα όπου αν το αποτυπώνω σωστά αναπτύσσονται καρκινογόνες ουσίες αν ξεφύγει η θερμοκρασία εκτός των προδιαγραφών της σακούλας .

Έψαξα και για μπολ και παγούρια αλλά δεν κατάφερα να τα βρω!

 

 

Αν θυμαμαι καλα του lidl κανουν και για μαγειρεμα. Εγω παιρνω ρολό και κοβω οσο χρειαζομαι καθε φορα, σε αντιθεση με τις σακουλες που ειναι ενα μεγεθος μονο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...