netagra Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Καλό θα ήταν να αποφεύγετε καθαρισμό του κάδου με χημικά καθαριστικά. Δεν πρόκειται να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και δεν υπάρχει και λόγος. Θύμησε μου το μικρό σου, Νίκος εδώ. Το έχεις δοκιμάσει αυτό που γράφεις; Ότι γράφω είναι αποκλειστικά από προσωπική εμπειρία χρήσης
sndev Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 14 minutes ago, netagra said: Θύμησε μου το μικρό σου, Νίκος εδώ. Το έχεις δοκιμάσει αυτό που γράφεις; Ότι γράφω είναι αποκλειστικά από προσωπική εμπειρία χρήσης κοιτα η λογική λεει οτι με τις αναθυμιάσεις το χημικό με το ένα η τον αλλον τρόπο η θα το φας η θα το εισπνεύσεις να δοκιμάσει να μη καθαρίσει χωρίς χημικά? καθαριζει τοσο οσο να είναι οκ. δε θα γίνει ποτέ ίδια, ουτε με χημικα γινεται βασικά ,η ουσία ειναι να φύγουν τα χοντράδια κυρίως για τις αναφλέξεις to 99% εδω όσοι γραφουν εμπειρικα τα λένε το χημικό ειναι λυση βοηθαει αλλα επειδη εκει βαζεις τη τροφη σου κ ισως κ των παιδιων σου γιαυτο λενε καλυτερα οχι μπορει να μην εχει επίδρασή κ να μαστέ υπερβολικοί με τα καθαριστικά κ τα αλουμινόχαρτα αλλα το παίζεις? 5
ilpapacha Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, netagra είπε Θύμησε μου το μικρό σου, Νίκος εδώ. Το έχεις δοκιμάσει αυτό που γράφεις; Ότι γράφω είναι αποκλειστικά από προσωπική εμπειρία χρήσης Καλησπέρα Νίκο. Να δοκιμάσω τι; Να καθαρίσω με κάποιο καθαριστικό φούρνου, όπως πχ τα παρακάτω http://www.berill.gr/products/household-cleaning-products/oven-grill-barbecue-cleaner/ https://www.ab.gr/el/eshop/Katharistika-Chartika-and-eidi-spitioy/Katharistika/Epiplon-kai-loipon-antikeimenon/Katharistiko-Foyrnoy-Spray-300ml/p/7117841 Όχι δεν τα έχω δοκιμάσει κι ούτε πρόκειται . Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσω χημικά στον κάδο της ψησταριάς, όπως ανέφερε και ο @sndev Εξάλλου αναφέρουν και τα ίδια τα καθαριστικά ότι δεν συνιστώνται για τέτοιες είδους επιφάνειες Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα με ξύδι και νερό, μια σπάτουλα ξύλινη/ πλαστική. Παραθέτω κι ένα σχετικό άρθρο https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq Ηλίας 5
mastoras007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Έβαλα σήμερα ανακλαστήρες θερμότητας και λιποσυλλεκτη στο πλυντήριο πιάτων. Τα ετριψα λίγο πρώτα βέβαια. Το έχει δοκιμάσει κανείς?
protathlitis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Είχα κάνει εγώ δοκιμή φίλε με το ταψί του λιποσυλλέκτη. Είχα καταλάβει ότι το πλυντήριο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γερό τρίψιμο με μια βούρτσα ή μία σπάτουλα. Βέβαια εγώ το είχα δοκιμάσει αφού είχε πιάσει μάκα πρώτα. Αν εσύ το βάζεις μετά από κάθε χρήση ίσως να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Μετά από 8 μέρες σε vacuum μπήκαν για ψήσιμο οι μπριζόλες black Angus Ισπανίας. Ήταν οι καλύτερες που έχω φάει τελευταία. Και νόστιμες και πολύ μαλακές. Θεωρώ και η πρώτη ύλη ήταν καλή, και ότι το vacuum έκανε δουλειά. Συνοδεύτηκαν με σαλάτα και γλυκοπατατες στο air fryer που βγήκαν απίστευτες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω. 12
ilpapacha Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω. Κάπως έτσι είμαι κι εγώ κάθε μέρα 😁 Φαίνονται πολύ καλές!
protathlitis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, ilpapacha είπε Λίγα κάστανα γι απόψε Τα κάστανα τα αγαπάω αλλά στην ψησταριά δεν έχω βρει το τέλειο ψήσιμο ακόμα. Η πιο καλή δοκιμή ήταν όταν τα μούλιασα πριν, και μετά 25' στους 200. Πιστεύω ήθελαν 5' λεπτά ακόμα καθώς δεν ήταν πολύ μαλακά. Απόψεις? Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από protathlitis
Amaretos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, protathlitis είπε Τα κάστανα τα αγαπάω αλλά στην ψησταριά δεν έχω βρει το τέλειο ψήσιμο ακόμα. Η πιο καλή δοκιμή ήταν όταν τα μούλιασα πριν, και μετά 25' στους 200. Πιστεύω ήθελαν 5' λεπτά ακόμα καθώς δεν ήταν πολύ μαλακά. Απόψεις? Χμ εγώ δεν παίζω με θερμοκρασία στα καστανά συνήθως ανάβω 2 καυστήρες στο τέρμα και γυρνάω που και που αναλόγως με το μάτι, τα καστανά χρειάζονται έντονη φωτια
netagra Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, sndev είπε κοιτα η λογική λεει οτι με τις αναθυμιάσεις το χημικό με το ένα η τον αλλον τρόπο η θα το φας η θα το εισπνεύσεις να δοκιμάσει να μη καθαρίσει χωρίς χημικά? καθαριζει τοσο οσο να είναι οκ. δε θα γίνει ποτέ ίδια, ουτε με χημικα γινεται βασικά ,η ουσία ειναι να φύγουν τα χοντράδια κυρίως για τις αναφλέξεις to 99% εδω όσοι γραφουν εμπειρικα τα λένε το χημικό ειναι λυση βοηθαει αλλα επειδη εκει βαζεις τη τροφη σου κ ισως κ των παιδιων σου γιαυτο λενε καλυτερα οχι μπορει να μην εχει επίδρασή κ να μαστέ υπερβολικοί με τα καθαριστικά κ τα αλουμινόχαρτα αλλα το παίζεις? Μίλησα για τον κάδο ότι δεν θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και μίλησες για τα παιδιά μου, που μπορεί να μην έχω. 14 ώρες πριν, mastoras007 είπε Έβαλα σήμερα ανακλαστήρες θερμότητας και λιποσυλλεκτη στο πλυντήριο πιάτων. Τα ετριψα λίγο πρώτα βέβαια. Το έχει δοκιμάσει κανείς? Όχι γιατί συνήθως βγαίνει μαυρίλα, ακόμα και αν έχεις πλύνει εξονυχιστικά όλες αυτές τις επιφάνειες. Επίσης το γυαλιστικό του πλυντηρίου πιάτων νομίζω ότι σε αυτές τις άβαφες μεταλλικές επιφάνειες δημιουργεί κάποιον περίεργο αποχρωματισμό. 15 ώρες πριν, ilpapacha είπε Καλησπέρα Νίκο. Να δοκιμάσω τι; Να καθαρίσω με κάποιο καθαριστικό φούρνου, όπως πχ τα παρακάτω http://www.berill.gr/products/household-cleaning-products/oven-grill-barbecue-cleaner/ https://www.ab.gr/el/eshop/Katharistika-Chartika-and-eidi-spitioy/Katharistika/Epiplon-kai-loipon-antikeimenon/Katharistiko-Foyrnoy-Spray-300ml/p/7117841 Όχι δεν τα έχω δοκιμάσει κι ούτε πρόκειται . Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσω χημικά στον κάδο της ψησταριάς, όπως ανέφερε και ο @sndev Εξάλλου αναφέρουν και τα ίδια τα καθαριστικά ότι δεν συνιστώνται για τέτοιες είδους επιφάνειες Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα με ξύδι και νερό, μια σπάτουλα ξύλινη/ πλαστική. Παραθέτω κι ένα σχετικό άρθρο https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq Ηλίας Για να υποστηρίξεις το επιχείρημά σου, μου δείχνεις ένα πραγματικό δηλητήριο. Μάλλον δεν θα επιχειρηματολογήσω σε αυτό, έχω τοποθετηθεί μέχρι και στην αίρεση της χρήσης του αρχικά. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2023 από netagra
ilpapacha Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, netagra είπε Για να υποστηρίξεις το επιχείρημά σου, μου δείχνεις ένα πραγματικό δηλητήριο. Μάλλον δεν θα επιχειρηματολογήσω σε αυτό, έχω τοποθετηθεί μέχρι και στην αίρεση της χρήσης του αρχικά. Καλησπέρα Νίκο και καλή εβδομάδα. Μάλλον κάτι δεν έχεις κατανοήσει σωστά. Το προηγούμενο σχόλιο που έκανα Δεν ήταν κάποια απάντηση στο δικό σου ποστ, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έκανα το δικό σου ποστ παράθεση. Ήταν σχόλιο στην ροή της συζήτησης. Έπειτα κάνεις παράθεση το δικό μου σχόλιο, που αναφέρω για χημικά καθαριστικά φούρνου και με ρωτάς αν τα έχω χρησιμοποιήσει. Από εκεί και πέρα προφανώς ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θέλει/τον βολεύει να καθαρίζει την ψησταριά του. 12 ώρες πριν, protathlitis είπε Τα κάστανα τα αγαπάω αλλά στην ψησταριά δεν έχω βρει το τέλειο ψήσιμο ακόμα. Η πιο καλή δοκιμή ήταν όταν τα μούλιασα πριν, και μετά 25' στους 200. Πιστεύω ήθελαν 5' λεπτά ακόμα καθώς δεν ήταν πολύ μαλακά. Απόψεις? Κι εγώ τα χαράκωσα, τα μούλιασα για περίπου 30 λεπτά και μετά τα έβαλα στην ψησταριά (χρόνο δεν κράτησα). Προσωπικά μ αρέσουν λίγο “al dente” . Μόλις τα βγάλεις και είναι ακόμα ζεστά, δοκίμασε να τα σκεπάζεις με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά, ώστε να μπορέσεις να τα ξεφλουδίσεις πιο εύκολα. https://agravia.gr/kastana-xrisimes-simvoules-gia-epilogi-xrisi-sintirisi/
ventic139 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Μετά από 8 μέρες σε vacuum μπήκαν για ψήσιμο οι μπριζόλες black Angus Ισπανίας. Ήταν οι καλύτερες που έχω φάει τελευταία. Και νόστιμες και πολύ μαλακές. Θεωρώ και η πρώτη ύλη ήταν καλή, και ότι το vacuum έκανε δουλειά. Συνοδεύτηκαν με σαλάτα και γλυκοπατατες στο air fryer που βγήκαν απίστευτες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω. ψησιμο ; medium? ακομη θυμαμαι το iberico στη βαρκελωνη και μου πεφτουν τα σαλια
SagoniasSlutRos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, ventic139 είπε ψησιμο ; medium? medium rare και κοντα στο κοκκαλο rare. 3 ώρες πριν, ilpapacha είπε Από εκεί και πέρα προφανώς ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θέλει/τον βολεύει να καθαρίζει την ψησταριά του. Εντωμεταξυ σε naterial το υλικο πρεπει να καθαριζει πανευκολα με απλο σφουγγαρι και σαπουνι πιατων. Στη weber που εχει ενα ταψι εμαγιε στον πατο καθαριζει για πλακα, το υπολλοιπο ειναι μανουρα. Btw χτες ηταν η δευτερη φορα στα 4 χρονια που απραξε φωτια στα πλαινα κατω μερη του καδου και στους κατω ανακλαστηρες κατα το φουλ ζεσταμα για τις μπριζολες. Εχω να την καθαρισω βεβαια κανενα 2μηνο, οποτε λογικο ειναι αν εχει ενα δαχτυλο λιπος μαζεμενο. Οποτε αποψε εχει βιλαριμπα-βιλαμπαχο τριψιμο... 4
Tsino Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 40 minutes ago, SagoniasSlutRos said: medium rare και κοντα στο κοκκαλο rare. Εντωμεταξυ σε naterial το υλικο πρεπει να καθαριζει πανευκολα με απλο σφουγγαρι και σαπουνι πιατων. Στη weber που εχει ενα ταψι εμαγιε στον πατο καθαριζει για πλακα, το υπολλοιπο ειναι μανουρα. Btw χτες ηταν η δευτερη φορα στα 4 χρονια που απραξε φωτια στα πλαινα κατω μερη του καδου και στους κατω ανακλαστηρες κατα το φουλ ζεσταμα για τις μπριζολες. Εχω να την καθαρισω βεβαια κανενα 2μηνο, οποτε λογικο ειναι αν εχει ενα δαχτυλο λιπος μαζεμενο. Οποτε αποψε εχει βιλαριμπα-βιλαμπαχο τριψιμο... have fun με τι σπάτουλα τρίβεις τον κάδο εσωτερικά ? Έχεις link ? έχω μεταλική, αλλά τη φοβάμαι μηπως γδάρω την επιφάνεια. Με πλαστική, όταν είναι ζεστός ο κάδος μου την έλιωσε 😁. Βέβαια ήτανε μια της πλάκας.
sndev Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 5 hours ago, netagra said: Μίλησα για τον κάδο ότι δεν θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και μίλησες για τα παιδιά μου, που μπορεί να μην έχω. Συγνώμη man μου που αιτιολόγησα το σκεπτικό μου δε πα να βαλεις κ ακουαφορτε μεσα α κ δε μίλησες μονο για κάδο αλλά δε πειράζει καλή καρδιά εγώ θα σαγαπω κ ας λάμπεις στις ακτινογραφίες 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα