Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε καθαρισμό του κάδου με χημικά καθαριστικά. Δεν πρόκειται να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και δεν υπάρχει και λόγος.

Θύμησε μου το μικρό σου, Νίκος εδώ. Το έχεις δοκιμάσει αυτό που γράφεις;

Ότι γράφω είναι αποκλειστικά από προσωπική εμπειρία χρήσης 

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2515

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
14 minutes ago, netagra said:

Θύμησε μου το μικρό σου, Νίκος εδώ. Το έχεις δοκιμάσει αυτό που γράφεις;

Ότι γράφω είναι αποκλειστικά από προσωπική εμπειρία χρήσης 

κοιτα η λογική λεει οτι με τις αναθυμιάσεις το χημικό με το ένα η τον αλλον τρόπο η θα το φας η θα το εισπνεύσεις

να δοκιμάσει να μη καθαρίσει χωρίς χημικά? καθαριζει τοσο οσο να είναι οκ. δε θα γίνει ποτέ ίδια, ουτε με χημικα γινεται βασικά ,η ουσία ειναι να φύγουν τα χοντράδια κυρίως για τις αναφλέξεις

to 99% εδω όσοι γραφουν εμπειρικα τα λένε 

το χημικό ειναι λυση βοηθαει αλλα επειδη εκει βαζεις τη τροφη σου κ ισως κ των παιδιων σου γιαυτο λενε καλυτερα οχι

μπορει να μην εχει επίδρασή κ να μαστέ υπερβολικοί με τα καθαριστικά κ τα αλουμινόχαρτα  αλλα το παίζεις?

  • Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, netagra είπε

Θύμησε μου το μικρό σου, Νίκος εδώ. Το έχεις δοκιμάσει αυτό που γράφεις;

Ότι γράφω είναι αποκλειστικά από προσωπική εμπειρία χρήσης 

Καλησπέρα Νίκο. Να δοκιμάσω τι; Να καθαρίσω με κάποιο καθαριστικό φούρνου, όπως πχ τα παρακάτω 

http://www.berill.gr/products/household-cleaning-products/oven-grill-barbecue-cleaner/
https://www.ab.gr/el/eshop/Katharistika-Chartika-and-eidi-spitioy/Katharistika/Epiplon-kai-loipon-antikeimenon/Katharistiko-Foyrnoy-Spray-300ml/p/7117841

Όχι δεν τα έχω δοκιμάσει κι ούτε πρόκειται . Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσω χημικά στον κάδο της ψησταριάς, όπως ανέφερε και ο @sndev Εξάλλου αναφέρουν και τα ίδια τα καθαριστικά ότι δεν συνιστώνται για τέτοιες είδους επιφάνειες 

image.png.767abef9aa1c82f0f53bfc026ea094e0.png

image.png.ee5b5ac7241fd300c2a09e04a5a69b86.pngimage.png.ee5b5ac7241fd300c2a09e04a5a69b86.png

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα με ξύδι και νερό, μια σπάτουλα ξύλινη/ πλαστική. Παραθέτω κι ένα σχετικό άρθρο 

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Ηλίας 

  • Like 5
Δημοσ.

Έβαλα σήμερα ανακλαστήρες θερμότητας και λιποσυλλεκτη στο πλυντήριο πιάτων.

Τα ετριψα λίγο πρώτα βέβαια.

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

 

received_878924320302913.jpeg

received_1047714526425402.jpeg

Δημοσ.

Είχα κάνει εγώ δοκιμή φίλε με το ταψί του λιποσυλλέκτη. Είχα καταλάβει ότι το πλυντήριο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γερό τρίψιμο με μια βούρτσα ή μία σπάτουλα. 

Βέβαια εγώ το είχα δοκιμάσει αφού είχε πιάσει μάκα πρώτα. Αν εσύ το βάζεις μετά από κάθε χρήση ίσως να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. 

Δημοσ.

Μετά από 8 μέρες σε vacuum μπήκαν για ψήσιμο οι μπριζόλες black Angus Ισπανίας. Ήταν οι καλύτερες που έχω φάει τελευταία. Και νόστιμες και πολύ μαλακές. Θεωρώ και η πρώτη ύλη ήταν καλή, και ότι το vacuum έκανε δουλειά.

Συνοδεύτηκαν με σαλάτα και γλυκοπατατες στο air fryer που βγήκαν απίστευτες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω.

Screenshot_20231119_194408.jpg

  • Like 12
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω.

 

Κάπως έτσι είμαι κι εγώ κάθε μέρα 😁

Φαίνονται πολύ καλές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Λίγα κάστανα γι απόψε 

Τα κάστανα τα αγαπάω αλλά στην ψησταριά δεν έχω βρει το τέλειο ψήσιμο ακόμα. Η πιο καλή δοκιμή ήταν όταν τα μούλιασα πριν, και μετά 25' στους 200. Πιστεύω ήθελαν 5' λεπτά ακόμα καθώς δεν ήταν πολύ μαλακά. 

Απόψεις? 

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Τα κάστανα τα αγαπάω αλλά στην ψησταριά δεν έχω βρει το τέλειο ψήσιμο ακόμα. Η πιο καλή δοκιμή ήταν όταν τα μούλιασα πριν, και μετά 25' στους 200. Πιστεύω ήθελαν 5' λεπτά ακόμα καθώς δεν ήταν πολύ μαλακά. 

Απόψεις? 

Χμ εγώ δεν παίζω με θερμοκρασία στα καστανά συνήθως ανάβω 2 καυστήρες στο τέρμα και γυρνάω που και που αναλόγως με το μάτι, τα καστανά χρειάζονται έντονη φωτια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, sndev είπε

κοιτα η λογική λεει οτι με τις αναθυμιάσεις το χημικό με το ένα η τον αλλον τρόπο η θα το φας η θα το εισπνεύσεις

να δοκιμάσει να μη καθαρίσει χωρίς χημικά? καθαριζει τοσο οσο να είναι οκ. δε θα γίνει ποτέ ίδια, ουτε με χημικα γινεται βασικά ,η ουσία ειναι να φύγουν τα χοντράδια κυρίως για τις αναφλέξεις

to 99% εδω όσοι γραφουν εμπειρικα τα λένε 

το χημικό ειναι λυση βοηθαει αλλα επειδη εκει βαζεις τη τροφη σου κ ισως κ των παιδιων σου γιαυτο λενε καλυτερα οχι

μπορει να μην εχει επίδρασή κ να μαστέ υπερβολικοί με τα καθαριστικά κ τα αλουμινόχαρτα  αλλα το παίζεις?

Μίλησα για τον κάδο ότι δεν θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και μίλησες για τα παιδιά μου, που μπορεί να μην έχω.

14 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Έβαλα σήμερα ανακλαστήρες θερμότητας και λιποσυλλεκτη στο πλυντήριο πιάτων.

Τα ετριψα λίγο πρώτα βέβαια.

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

 

received_878924320302913.jpeg

received_1047714526425402.jpeg

Όχι γιατί συνήθως βγαίνει μαυρίλα, ακόμα και αν έχεις πλύνει εξονυχιστικά όλες αυτές τις επιφάνειες. Επίσης το γυαλιστικό του πλυντηρίου πιάτων νομίζω ότι σε αυτές τις άβαφες μεταλλικές επιφάνειες δημιουργεί κάποιον περίεργο αποχρωματισμό.

15 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Καλησπέρα Νίκο. Να δοκιμάσω τι; Να καθαρίσω με κάποιο καθαριστικό φούρνου, όπως πχ τα παρακάτω 

http://www.berill.gr/products/household-cleaning-products/oven-grill-barbecue-cleaner/
https://www.ab.gr/el/eshop/Katharistika-Chartika-and-eidi-spitioy/Katharistika/Epiplon-kai-loipon-antikeimenon/Katharistiko-Foyrnoy-Spray-300ml/p/7117841

Όχι δεν τα έχω δοκιμάσει κι ούτε πρόκειται . Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσω χημικά στον κάδο της ψησταριάς, όπως ανέφερε και ο @sndev Εξάλλου αναφέρουν και τα ίδια τα καθαριστικά ότι δεν συνιστώνται για τέτοιες είδους επιφάνειες 

image.png.767abef9aa1c82f0f53bfc026ea094e0.png

image.png.ee5b5ac7241fd300c2a09e04a5a69b86.pngimage.png.ee5b5ac7241fd300c2a09e04a5a69b86.png

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα με ξύδι και νερό, μια σπάτουλα ξύλινη/ πλαστική. Παραθέτω κι ένα σχετικό άρθρο 

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Ηλίας 

Για να υποστηρίξεις το επιχείρημά σου, μου δείχνεις ένα πραγματικό δηλητήριο. Μάλλον δεν θα επιχειρηματολογήσω σε αυτό, έχω τοποθετηθεί μέχρι και στην αίρεση της χρήσης του αρχικά.

Επεξ/σία από netagra
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, netagra είπε

Για να υποστηρίξεις το επιχείρημά σου, μου δείχνεις ένα πραγματικό δηλητήριο. Μάλλον δεν θα επιχειρηματολογήσω σε αυτό, έχω τοποθετηθεί μέχρι και στην αίρεση της χρήσης του αρχικά.

Καλησπέρα Νίκο και καλή εβδομάδα. Μάλλον κάτι δεν έχεις κατανοήσει σωστά.

Το προηγούμενο σχόλιο που έκανα 

Δεν ήταν κάποια απάντηση στο δικό σου ποστ, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έκανα το δικό σου ποστ παράθεση. Ήταν σχόλιο στην ροή της συζήτησης.

Έπειτα κάνεις παράθεση το δικό μου σχόλιο, που αναφέρω για χημικά καθαριστικά φούρνου και με ρωτάς αν τα έχω χρησιμοποιήσει. 

Από εκεί και πέρα προφανώς ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θέλει/τον βολεύει να καθαρίζει την ψησταριά του.

12 ώρες πριν, protathlitis είπε

Τα κάστανα τα αγαπάω αλλά στην ψησταριά δεν έχω βρει το τέλειο ψήσιμο ακόμα. Η πιο καλή δοκιμή ήταν όταν τα μούλιασα πριν, και μετά 25' στους 200. Πιστεύω ήθελαν 5' λεπτά ακόμα καθώς δεν ήταν πολύ μαλακά. 

Απόψεις? 

Κι εγώ τα χαράκωσα, τα μούλιασα για περίπου 30 λεπτά και μετά τα έβαλα στην ψησταριά (χρόνο δεν κράτησα). Προσωπικά μ αρέσουν λίγο “al dente” . Μόλις τα βγάλεις και είναι ακόμα ζεστά, δοκίμασε να τα σκεπάζεις με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά, ώστε να μπορέσεις να τα ξεφλουδίσεις πιο εύκολα.

https://agravia.gr/kastana-xrisimes-simvoules-gia-epilogi-xrisi-sintirisi/

Δημοσ.
15 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μετά από 8 μέρες σε vacuum μπήκαν για ψήσιμο οι μπριζόλες black Angus Ισπανίας. Ήταν οι καλύτερες που έχω φάει τελευταία. Και νόστιμες και πολύ μαλακές. Θεωρώ και η πρώτη ύλη ήταν καλή, και ότι το vacuum έκανε δουλειά.

Συνοδεύτηκαν με σαλάτα και γλυκοπατατες στο air fryer που βγήκαν απίστευτες. Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω.

Screenshot_20231119_194408.jpg

ψησιμο ; medium?

 

ακομη θυμαμαι το iberico στη βαρκελωνη και μου πεφτουν τα σαλια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ventic139 είπε

ψησιμο ; medium?

medium rare και κοντα στο κοκκαλο rare.

3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Από εκεί και πέρα προφανώς ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει τον τρόπο που θέλει/τον βολεύει να καθαρίζει την ψησταριά του.

Εντωμεταξυ σε naterial το υλικο πρεπει να καθαριζει πανευκολα με απλο σφουγγαρι και σαπουνι πιατων. Στη weber που εχει ενα ταψι εμαγιε στον πατο καθαριζει για πλακα, το υπολλοιπο ειναι μανουρα.

Btw χτες ηταν η δευτερη φορα στα 4 χρονια που απραξε φωτια στα πλαινα κατω μερη του καδου και στους κατω ανακλαστηρες κατα το φουλ ζεσταμα για τις μπριζολες. Εχω να την καθαρισω βεβαια κανενα 2μηνο, οποτε λογικο ειναι αν εχει ενα δαχτυλο λιπος μαζεμενο. Οποτε αποψε εχει βιλαριμπα-βιλαμπαχο τριψιμο...

  • Like 4
Δημοσ.
40 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

medium rare και κοντα στο κοκκαλο rare.

Εντωμεταξυ σε naterial το υλικο πρεπει να καθαριζει πανευκολα με απλο σφουγγαρι και σαπουνι πιατων. Στη weber που εχει ενα ταψι εμαγιε στον πατο καθαριζει για πλακα, το υπολλοιπο ειναι μανουρα.

Btw χτες ηταν η δευτερη φορα στα 4 χρονια που απραξε φωτια στα πλαινα κατω μερη του καδου και στους κατω ανακλαστηρες κατα το φουλ ζεσταμα για τις μπριζολες. Εχω να την καθαρισω βεβαια κανενα 2μηνο, οποτε λογικο ειναι αν εχει ενα δαχτυλο λιπος μαζεμενο. Οποτε αποψε εχει βιλαριμπα-βιλαμπαχο τριψιμο...

have fun :D 

με τι σπάτουλα τρίβεις τον κάδο εσωτερικά ? Έχεις link ? έχω μεταλική, αλλά τη φοβάμαι μηπως γδάρω την επιφάνεια. 

Με πλαστική, όταν είναι ζεστός ο κάδος μου την έλιωσε 😁. Βέβαια ήτανε μια της πλάκας. 

Δημοσ.
5 hours ago, netagra said:

Μίλησα για τον κάδο ότι δεν θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και μίλησες για τα παιδιά μου, που μπορεί να μην έχω.

Συγνώμη man μου που αιτιολόγησα το σκεπτικό μου δε πα να βαλεις κ ακουαφορτε μεσα 

α κ δε μίλησες μονο για κάδο αλλά δε πειράζει καλή καρδιά εγώ θα σαγαπω κ ας λάμπεις στις ακτινογραφίες 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...