Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμπειρικά θα έλεγα περίπου 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και σε πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 250.

Φυσικά έχει δίκιο και ο @est πιο πάνω, ότι το γυρίζεις μόνο όταν ξεκολάει από την σχάρα. Θέλει βέβαια και λάδωμα το ψάρι για να αποφύγεις το κόλλημα. 

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Εμπειρικά θα έλεγα περίπου 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και σε πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 250.

Φυσικά έχει δίκιο και ο @est πιο πάνω, ότι το γυρίζεις μόνο όταν ξεκολάει από την σχάρα. Θέλει βέβαια και λάδωμα το ψάρι για να αποφύγεις το κόλλημα. 

Ευχαριστώ, ναι το στέγνωσα και θα το λαδωσω. Φυσικές καθαρές σχάρες ;)

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Ευχαριστώ, ναι το στέγνωσα και θα το λαδωσω. Φυσικές καθαρές σχάρες ;)

Εγω πως ψηνω ψαρι και δεν κολλαει τσιπουρα συνηθως:

Στεγνωμα με χαρτι κουζινας.

Καλο αλατισμα απ εξω

Πολυ καλο λαδωμα τις σχαρες

Ψησιμο σε σχετικα υψηλη θερμοκρασια

Ενα γυρισμα με σπατουλα γρηγορη κινηση μετα απο 8-9 λεπτα και το βαζω οριζοντια στη σχαρα γιατι ετσι γυρνα πιο ευκολα😄

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

παιδια για τα ψαρια απο 500γρ και πανω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα. Η υψηλη θερμοκρασια θα βοηθησει να κανει τραγανη πετσουλα απεξω

για τα ψαρια απο 500γρ και κατω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα + 1 λεπτο στο συνολο καθε πλευρας επιπλεον. δλδ αν εχεις 400γρ ψαρι θα κανεις 5 + 5 λεπτα κοκ.

 

σημαντικο tip: μην επιχειρησετε να γυρισετε το ψαρι η να το μετακινησετε στα πρωτα λεπτα που το βαζετε στην σχαρα. ναι ψηνεται ναι ροδιζει! μην το κουνατε θα σας κολλησει στην σχαρα!

  • Like 5
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ritualistic είπε

παιδια για τα ψαρια απο 500γρ και πανω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα. Η υψηλη θερμοκρασια θα βοηθησει να κανει τραγανη πετσουλα απεξω

για τα ψαρια απο 500γρ και κατω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα + 1 λεπτο στο συνολο καθε πλευρας επιπλεον. δλδ αν εχεις 400γρ ψαρι θα κανεις 5 + 5 λεπτα κοκ.

 

σημαντικο tip: μην επιχειρησετε να γυρισετε το ψαρι η να το μετακινησετε στα πρωτα λεπτα που το βαζετε στην σχαρα. ναι ψηνεται ναι ροδιζει! μην το κουνατε θα σας κολλησει στην σχαρα!

Μας εκαψες.... γιατι στα < 500 1 λεπτο παραπανω μας το εξηγεις πλις?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Μας εκαψες.... γιατι στα < 500 1 λεπτο παραπανω μας το εξηγεις πλις?

Εμπειρικα εχω παρατηρησει οτι για καποιο λογο στα μικροτερα ψαρια ο κανονας του 1λ/100γρ δεν λειτουργει.

Ισως δεν προλαβαινουν να ανεβασουν την θερμοκρασια λογω μικροτερου χρονου ? Δεν ξερω...

Προσθετω ενα λεπτο παντα και ειμαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Αν μπορεί κάποιος με Weber να βοηθήσει έναν νέο υποψήφιο αγοραστή της συγκεκριμένης ψησταριάς.

Μεταξύ των Weber Spirit II E-210 GBS με 2 καυστήρες και Weber Spirit II E-310 GBS με 3 καυστήρες, ποια θα επιλέγατε, δεδομένου ότι έχουν κάποια διαφορά στο μέγεθος, αλλά όχι σοβαρή διαφορά στην τιμή; Οι περισσότεροι καυστήρες βοηθούν σε πιο ποιοτικό ψήσιμο ή αφορούν μόνο στη ποσότητα των ψητών;

Επίσης, μιας και η ψησταριά θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι διαμερίσματος και πιθανόν να την χτυπά ο ήλιος κάποια διαστήματα της ημέρας, υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι η μπουκάλα με το υγραέριο είναι στο πλάι και εκτεθειμένη; Αν ναι, θα βοηθούσε ένα καλό κάλυμμα;

Δημοσ.
6 hours ago, Darthvader said:

Παιδιά καλησπέρα,

Αν μπορεί κάποιος με Weber να βοηθήσει έναν νέο υποψήφιο αγοραστή της συγκεκριμένης ψησταριάς.

Μεταξύ των Weber Spirit II E-210 GBS με 2 καυστήρες και Weber Spirit II E-310 GBS με 3 καυστήρες, ποια θα επιλέγατε, δεδομένου ότι έχουν κάποια διαφορά στο μέγεθος, αλλά όχι σοβαρή διαφορά στην τιμή; Οι περισσότεροι καυστήρες βοηθούν σε πιο ποιοτικό ψήσιμο ή αφορούν μόνο στη ποσότητα των ψητών;

Επίσης, μιας και η ψησταριά θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι διαμερίσματος και πιθανόν να την χτυπά ο ήλιος κάποια διαστήματα της ημέρας, υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι η μπουκάλα με το υγραέριο είναι στο πλάι και εκτεθειμένη; Αν ναι, θα βοηθούσε ένα καλό κάλυμμα;

Ξεκάθαρα 3ς καυστήρες,  ο χωρος βοηθαει κ στη ποιότητα ψησίματος. Περισσότερη απλα, καλυτερη διαχείριση, λιγοτερες αναφλεξεις ,καλυτερες θερμοκρασίες όταν τη φορτώσεις

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη εκθεση στον ήλιο στο μπαλκόνι να μη παρεις κάλυμμα δωστα σε δεύτερη μπουκάλα να χει παρέα η πρώτη όσο λιαζετε

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Darthvader είπε

Επίσης, μιας και η ψησταριά θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι διαμερίσματος και πιθανόν να την χτυπά ο ήλιος κάποια διαστήματα της ημέρας, υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι η μπουκάλα με το υγραέριο είναι στο πλάι και εκτεθειμένη; Αν ναι, θα βοηθούσε ένα καλό κάλυμμα;

Πέρα των ανωτέρω για επιλογή με τους 3 καυστήρες, για κάλυμμα πάρε ένα από το Leroy με 12€. Μου κρατάει εδώ και 3,5 χρόνια. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

καμια προσφορα black friday στο meater 2 plus λετε να παιξει καπου?

Λογικά όχι. Είναι καινούργιο προϊόν και θα θελήσουν να ξεστοκάρουν την προηγούμενη «γενιά», όπου ήδη έχουν βγάλει προσφορές.

15 ώρες πριν, Darthvader είπε

Παιδιά καλησπέρα,

Αν μπορεί κάποιος με Weber να βοηθήσει έναν νέο υποψήφιο αγοραστή της συγκεκριμένης ψησταριάς.

Μεταξύ των Weber Spirit II E-210 GBS με 2 καυστήρες και Weber Spirit II E-310 GBS με 3 καυστήρες, ποια θα επιλέγατε, δεδομένου ότι έχουν κάποια διαφορά στο μέγεθος, αλλά όχι σοβαρή διαφορά στην τιμή; Οι περισσότεροι καυστήρες βοηθούν σε πιο ποιοτικό ψήσιμο ή αφορούν μόνο στη ποσότητα των ψητών;

Επίσης, μιας και η ψησταριά θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι διαμερίσματος και πιθανόν να την χτυπά ο ήλιος κάποια διαστήματα της ημέρας, υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι η μπουκάλα με το υγραέριο είναι στο πλάι και εκτεθειμένη; Αν ναι, θα βοηθούσε ένα καλό κάλυμμα;

Από την στιγμή που δεν έχεις πρόβλημα χώρου και θέλεις/μπορείς να διαθέσεις τα παραπάνω χρήματα, τότε η καλύτερη επιλογή είναι αυτή με τους 3 καυστήρες. Μεγαλύτερο χώρος ψησίματος και περισσότερη «ευελιξία», όπως έχει αναφερθεί ήδη. 
Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος από την έκθεση στον ήλιο 

https://www.coralgas.gr/products/faq-gogas

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...