Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2452

  • ilpapacha

    2140

  • sndev

    1151

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Οι τσιπούρες συνήθως είναι μισόκιλες εκάστη και ανεβαίνουν.

Αν τα κεφαλόπουλα είναι όντως 200 γραμμάρια, με 6-7 λεπτά η κάθε πλευρά μάλλον δε θα μείνει κάτι να φας.

  • Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Καλημέρα σε όλους. Εχω κεφαλόπουλα 200gr τα ψήνω όπως την τσιπούρα κανα 6-7 λεπ το πολύ η πλευρά στους 200; Ευχαριστώ

Από τα πιο νόστιμα ψάρια! Θα γυρίσεις μόνο όταν ξεκολλάει από τη σχάρα και θα ψήσεις τη δεύτερη πλευρά κάπως λιγότερο απο την πρώτη. Έτσι απλά . Καλή όρεξη...

  • Like 3
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, phanispal είπε

Οι τσιπούρες συνήθως είναι μισόκιλες εκάστη και ανεβαίνουν.

Αν τα κεφαλόπουλα είναι όντως 200 γραμμάρια, με 6-7 λεπτά η κάθε πλευρά μάλλον δε θα μείνει κάτι να φας.

Αρα κανα 3-4 λεπτά;

Δημοσ.

Εμπειρικά θα έλεγα περίπου 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και σε πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 250.

Φυσικά έχει δίκιο και ο @est πιο πάνω, ότι το γυρίζεις μόνο όταν ξεκολάει από την σχάρα. Θέλει βέβαια και λάδωμα το ψάρι για να αποφύγεις το κόλλημα. 

  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Εμπειρικά θα έλεγα περίπου 2-3 λεπτά η κάθε πλευρά και σε πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 250.

Φυσικά έχει δίκιο και ο @est πιο πάνω, ότι το γυρίζεις μόνο όταν ξεκολάει από την σχάρα. Θέλει βέβαια και λάδωμα το ψάρι για να αποφύγεις το κόλλημα. 

Ευχαριστώ, ναι το στέγνωσα και θα το λαδωσω. Φυσικές καθαρές σχάρες ;)

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Ευχαριστώ, ναι το στέγνωσα και θα το λαδωσω. Φυσικές καθαρές σχάρες ;)

Εγω πως ψηνω ψαρι και δεν κολλαει τσιπουρα συνηθως:

Στεγνωμα με χαρτι κουζινας.

Καλο αλατισμα απ εξω

Πολυ καλο λαδωμα τις σχαρες

Ψησιμο σε σχετικα υψηλη θερμοκρασια

Ενα γυρισμα με σπατουλα γρηγορη κινηση μετα απο 8-9 λεπτα και το βαζω οριζοντια στη σχαρα γιατι ετσι γυρνα πιο ευκολα😄

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

παιδια για τα ψαρια απο 500γρ και πανω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα. Η υψηλη θερμοκρασια θα βοηθησει να κανει τραγανη πετσουλα απεξω

για τα ψαρια απο 500γρ και κατω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα + 1 λεπτο στο συνολο καθε πλευρας επιπλεον. δλδ αν εχεις 400γρ ψαρι θα κανεις 5 + 5 λεπτα κοκ.

 

σημαντικο tip: μην επιχειρησετε να γυρισετε το ψαρι η να το μετακινησετε στα πρωτα λεπτα που το βαζετε στην σχαρα. ναι ψηνεται ναι ροδιζει! μην το κουνατε θα σας κολλησει στην σχαρα!

  • Like 5
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ritualistic είπε

παιδια για τα ψαρια απο 500γρ και πανω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα. Η υψηλη θερμοκρασια θα βοηθησει να κανει τραγανη πετσουλα απεξω

για τα ψαρια απο 500γρ και κατω :

πολυ καλο λαδωμα κ απο τις δυο μεριες, εννοειται η σχαρα πρεπει να ειναι λαδωμενη και ψησιμο στους 230-250 βαθμους για 1 λεπτο ανα 100γρ ανα πλευρα + 1 λεπτο στο συνολο καθε πλευρας επιπλεον. δλδ αν εχεις 400γρ ψαρι θα κανεις 5 + 5 λεπτα κοκ.

 

σημαντικο tip: μην επιχειρησετε να γυρισετε το ψαρι η να το μετακινησετε στα πρωτα λεπτα που το βαζετε στην σχαρα. ναι ψηνεται ναι ροδιζει! μην το κουνατε θα σας κολλησει στην σχαρα!

Μας εκαψες.... γιατι στα < 500 1 λεπτο παραπανω μας το εξηγεις πλις?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Μας εκαψες.... γιατι στα < 500 1 λεπτο παραπανω μας το εξηγεις πλις?

Εμπειρικα εχω παρατηρησει οτι για καποιο λογο στα μικροτερα ψαρια ο κανονας του 1λ/100γρ δεν λειτουργει.

Ισως δεν προλαβαινουν να ανεβασουν την θερμοκρασια λογω μικροτερου χρονου ? Δεν ξερω...

Προσθετω ενα λεπτο παντα και ειμαι ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Αν μπορεί κάποιος με Weber να βοηθήσει έναν νέο υποψήφιο αγοραστή της συγκεκριμένης ψησταριάς.

Μεταξύ των Weber Spirit II E-210 GBS με 2 καυστήρες και Weber Spirit II E-310 GBS με 3 καυστήρες, ποια θα επιλέγατε, δεδομένου ότι έχουν κάποια διαφορά στο μέγεθος, αλλά όχι σοβαρή διαφορά στην τιμή; Οι περισσότεροι καυστήρες βοηθούν σε πιο ποιοτικό ψήσιμο ή αφορούν μόνο στη ποσότητα των ψητών;

Επίσης, μιας και η ψησταριά θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι διαμερίσματος και πιθανόν να την χτυπά ο ήλιος κάποια διαστήματα της ημέρας, υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι η μπουκάλα με το υγραέριο είναι στο πλάι και εκτεθειμένη; Αν ναι, θα βοηθούσε ένα καλό κάλυμμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...