SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, sndev είπε Εντομεταξυ σημερα την αναψα μετα απο 2 μηνες . κ πανω οι φλογοκρυπτες εχουν πιασει ενα πρασινο κίτρινο χρωμα σαν γύρη. Σκουρια δεν ειναι Και γω το έχω δει όταν κάνω καμία βδομάδα να ανάψω. 35 λεπτά πριν, mindreader είπε Θα ηθελα, στο καταστημα που θα αγορασω εστια υγραεριου, να προσαρμοσουν απο εκει, τον ρυθμιστη, για δεχεται coral gas prime. Αλλα δεν εχω βρει τετοιο καταστημα, που εκτος απο πωληση, να κανει και την αλλαγη στον ρυθμιστη. Απλα δεν ασχολουνται οι περισσοτεροι, οπως εχω καταλαβει. Σου λεει...ας μην πουλησω σε αυτον! Λάστιχο σε βρύση έχεις βάλει ποτέ με τον παλιό κλασικό τρόπο?
mindreader Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Tsino said: αυτούς τους ρώτησες? https://grillme.gr/gr/ Οχι. Δεν βλεπω ομως να εχουν 'εστιες' υγραεριου, μονο...ψησταριες! 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Και γω το έχω δει όταν κάνω καμία βδομάδα να ανάψω. Λάστιχο σε βρύση έχεις βάλει ποτέ με τον παλιό κλασικό τρόπο? Σφηνωμα εννοεις; Μπορει, παλια. Αλλα εδω δε μιλαμε για νερακι, αλλα για υγραεριο! Με θεμα διαρροης, δεν θα παιξω! 1 hour ago, sndev said: Η συσκευασια ψησταριας αεριου οτι πάρεις έρχεται με σωληνα κ ρυθμιστη. Τον συνδεεις μονος σου. Απλα αντί να βαλεις τον κλασικό βαζεις της coral, κ στις 2 περιπτώσεις μονος σου το κάνεις .. Δεν θελω μονος! Θελω να μου ερθει ετοιμος απο εκει που θα αγορασω! Και δεν εχω βρει, δεν εχω πετυχει, να το κανουν! Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από mindreader
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, mindreader είπε Σφηνωμα εννοεις; Μπορει, παλια. Αλλα εδω δε μιλαμε για νερακι, αλλα για υγραεριο! Με θεμα διαρροης, δεν θα παιξω! Αυτο ακριβως κανεις. Θα σφηνωσεις το λαστιχο και θα σφιξεις τον μεταλλικο σφικτηρα. Δεν εχει κατι αλλο να κανεις. Αμα θες ριξε και λιγο σαπουναδα στην ενωση να δεις αν βγαζει φουσκαλες. Αν δεν βγαζει εισαι κομπλε. Αν δεν θες, παρε το ματι και πηγαινε εκει που πουλανε φιαλες και θα στο βαλουν. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από SagoniasSlutRos 2
ilpapacha Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 36 λεπτά πριν, mindreader είπε Οχι. Δεν βλεπω ομως να εχουν 'εστιες' υγραεριου, μονο...ψησταριες! Σφηνωμα εννοεις; Μπορει, παλια. Αλλα εδω δε μιλαμε για νερακι, αλλα για υγραεριο! Με θεμα διαρροης, δεν θα παιξω! Δεν θελω μονος! Θελω να μου ερθει ετοιμος απο εκει που θα αγορασω! Και δεν εχω βρει, δεν εχω πετυχει, να το κανουν! Σε ποια περιοχή μένεις; 1
Amaretos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, mindreader είπε Οχι. Δεν βλεπω ομως να εχουν 'εστιες' υγραεριου, μονο...ψησταριες! Σφηνωμα εννοεις; Μπορει, παλια. Αλλα εδω δε μιλαμε για νερακι, αλλα για υγραεριο! Με θεμα διαρροης, δεν θα παιξω! Δεν θελω μονος! Θελω να μου ερθει ετοιμος απο εκει που θα αγορασω! Και δεν εχω βρει, δεν εχω πετυχει, να το κανουν! Οντως που εισαι, να ερθει καποιος να στο κανει, δεν ειναι πυρηνικη φυσικη 2
vins Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 13 hours ago, sndev said: Τι διαφορα έχει το πρόβατο στη ναπολεον απο τη νατεριαλ; 13 hours ago, SagoniasSlutRos said: Το ψήνεις χωρίς πυροσβεστήρα! 13 hours ago, sndev said: Θελω να τα ακούω να μαθαινει ο vins Εντομεταξυ σημερα την αναψα μετα απο 2 μηνες . κ πανω οι φλογοκρυπτες εχουν πιασει ενα πρασινο κίτρινο χρωμα σαν γύρη. Σκουρια δεν ειναι Βαρεθηκα να βγαλω φωτο ισως στείλω αυριο Όλα τα μαθαίνω εγώ 😂😂😂 Καλά επειδή έψησα πρόβατο (παϊδακι) και σε Napoleon και σε Weber (rogue και spirit), αν δεν τις είχες στην τρίχα από καθαριότητα και στο τελειως χαμηλό, μια χαρά αναφλέξεις είχαν κι αυτές. Με το που τσίμπαγες λίγο τους καυστήρες να ξεροψηθεί το λιπακι στο πλάι είχαμε μια φούντωση μια φλόγα. Το πρόβατο γενικά εγώ το θέλω κάρβουνο και πλέον κάνω και εξαίρεση και βάζω και στην πελλετ (hickory και μηλιά). Υγραέριο αποκλειστικά σε σούβλα με ταψάκι μακρόστενο από κάτω γιατί δεν είμαι μαζόχας να καθαρίζω και πριν και μετά. Εκεί ναι, στην ευκολία καθαριότητας οι seamless κάδοι έχουν φοβερό αβαντάζ. Αλλά μη λέμε ότι δεν υπάρχουν καθόλου αναφλέξεις στις πιο ακριβές γιατί πολύ απλά δεν ισχύει. Τώρα αν αρχίσουμε τα καθάρισέ την πολύ καλά, βάλτους καυστήρες στο τέρμα χαμηλό, κράτα τον έναν σβηστό να τα βάζεις εκεί μόλις αρχίζει το ολοκαύτωμα, οκ, αυτά με κάποιες εξτρα παραχωρησεις τα κανεις και στη naterial. Έχουν άλλα σοβαρά πλεονεκτήματα, που δικαιολογούν την αυξημένη τιμή μέχρι τελευταίου σεντ. Η φύση του υγραερίου δεν σου δίνει αυτήν την ευκολία σε λιπαρά κρέατα που θέλουν ένταση και αμεσότητα στη φωτιά, ούτε στην καθαριότητα όπως το κάρβουνο που τα μαζεύεις και τα πετάς όπως είναι στο τέλος. Τι να κάνουμε, αλλού χάνεις και αλλού κερδίζεις 🤷♂️ 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ολες εχουν αναφλεξεις. Εκτος αν εχεις καμια charbroil με τις γριλιες απο κατω και ντουμανιαζει ο κοσμος ακομα και με στηθος κοτοπουλο (υπερβολη). Το θεμα ειναι το πως μπορεις να διαχειριστεις τις αναφλεξεις σε καθε ψησταρια. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από SagoniasSlutRos 3
sndev Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, vins said: Καλά επειδή έψησα πρόβατο (παϊδακι) και σε Napoleon και σε Weber (rogue και spirit), ανεβα επιπεδο επισης επειδή δεν ηταν δικες σου που ξέρουμε οτι εισαι νοικοκύρης , πρεπει να αναφέρεις ποσοστό βρωμιας που παρέλαβες η δικη σου η φθηνιαρα αλικη βουγιουκλακη ειμαι σίγουρος θα λαμπει συγκιτικα με αυτες τις δευτεραντζες που πηγες κ έψησες ελα να δοκιμάσεις στη φαντομισα κ θα καταλαβεις καλύτερα τι εννοώ Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από sndev
plasTOST Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, vins είπε Όλα τα μαθαίνω εγώ 😂😂😂 Καλά επειδή έψησα πρόβατο (παϊδακι) και σε Napoleon και σε Weber (rogue και spirit), αν δεν τις είχες στην τρίχα από καθαριότητα και στο τελειως χαμηλό, μια χαρά αναφλέξεις είχαν κι αυτές. Με το που τσίμπαγες λίγο τους καυστήρες να ξεροψηθεί το λιπακι στο πλάι είχαμε μια φούντωση μια φλόγα. Το πρόβατο γενικά εγώ το θέλω κάρβουνο και πλέον κάνω και εξαίρεση και βάζω και στην πελλετ (hickory και μηλιά). Υγραέριο αποκλειστικά σε σούβλα με ταψάκι μακρόστενο από κάτω γιατί δεν είμαι μαζόχας να καθαρίζω και πριν και μετά. Εκεί ναι, στην ευκολία καθαριότητας οι seamless κάδοι έχουν φοβερό αβαντάζ. Αλλά μη λέμε ότι δεν υπάρχουν καθόλου αναφλέξεις στις πιο ακριβές γιατί πολύ απλά δεν ισχύει. Τώρα αν αρχίσουμε τα καθάρισέ την πολύ καλά, βάλτους καυστήρες στο τέρμα χαμηλό, κράτα τον έναν σβηστό να τα βάζεις εκεί μόλις αρχίζει το ολοκαύτωμα, οκ, αυτά με κάποιες εξτρα παραχωρησεις τα κανεις και στη naterial. Έχουν άλλα σοβαρά πλεονεκτήματα, που δικαιολογούν την αυξημένη τιμή μέχρι τελευταίου σεντ. Η φύση του υγραερίου δεν σου δίνει αυτήν την ευκολία σε λιπαρά κρέατα που θέλουν ένταση και αμεσότητα στη φωτιά, ούτε στην καθαριότητα όπως το κάρβουνο που τα μαζεύεις και τα πετάς όπως είναι στο τέλος. Τι να κάνουμε, αλλού χάνεις και αλλού κερδίζεις 🤷♂️ Τα λαδώνεις πριν τα ψήσεις ή απλά αλάτι ρίγανη πιπέρι;
AristidisZ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, vins είπε Καλά επειδή έψησα πρόβατο (παϊδακι) και σε Napoleon και σε Weber (rogue και spirit), αν δεν τις είχες στην τρίχα από καθαριότητα και στο τελειως χαμηλό, μια χαρά αναφλέξεις είχαν κι αυτές. Με το που τσίμπαγες λίγο τους καυστήρες να ξεροψηθεί το λιπακι στο πλάι είχαμε μια φούντωση μια φλόγα. Η δικιά μου, μόνο στην τρίχα δεν είναι από καθαριότητα, αλλά όντως, την πήγα στο εντελώς χαμηλό Ένα κομμάτι που ήταν πιο χοντρό, απλά το άφησα για το τέλος, που την ανεβάζω για να την καθαρίσω Ε εκεί άναψε λίγο το σκηνικό, αλλά ΟΚ, επειδή είχα όλη τη ψησταριά ελεύθερη, είναι πολύ απλό να το διαχειριστείς 1
vins Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 38 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Ολες εχουν αναφλεξεις. Εκτος αν εχεις καμια charbroil με τις γριλιες απο κατω και ντουμανιαζει ο κοσμος ακομα και με στηθος κοτοπουλο (υπερβολη). Το θεμα ειναι το πως μπορεις να διαχειριστεις τις αναφλεξεις σε καθε ψησταρια. Καλά δεν είναι υπερβολή, αυτή ντουμανιάζει και χωρίς περιττά λίπη, αλλά ανάφλεξη δεν έχει. Κι εδώ κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Προσωπικά αν την είχα στην άλλη άκρη από κάνα κτημα ή με καμία επαγγελματική φούσκα με δυνατό μοτέρ, οκ θα την έπαιρνα για την φάση. Αλλιώς δεν 36 minutes ago, sndev said: ανεβα επιπεδο επισης επειδή δεν ηταν δικες σου που ξέρουμε οτι εισαι νοικοκύρης , πρεπει να αναφέρεις ποσοστό βρωμιας που παρέλαβες η δικη σου η φθηνιαρα αλικη βουγιουκλακη ειμαι σίγουρος θα λαμπει συγκιτικα με αυτες τις δευτεραντζες που πηγες κ έψησες ελα να δοκιμάσεις στη φαντομισα κ θα καταλαβεις καλύτερα τι εννοώ Χαχαχαχαχ, όχι δεν κατάλαβες, τις είδα πώς ήταν και είπα θα περιμένετε μισή ώρα να τις καθαρίσουμε σωστά 😂😂😂 24 minutes ago, plasTOST said: Τα λαδώνεις πριν τα ψήσεις ή απλά αλάτι ρίγανη πιπέρι; Μόνο ανθό αλατιού λίγο πριν το ψήσιμο, αν είναι σιτεμένα καλά δεν χρειάζονται τίποτε άλλο. 11 minutes ago, AristidisZ said: Η δικιά μου, μόνο στην τρίχα δεν είναι από καθαριότητα, αλλά όντως, την πήγα στο εντελώς χαμηλό Ένα κομμάτι που ήταν πιο χοντρό, απλά το άφησα για το τέλος, που την ανεβάζω για να την καθαρίσω Ε εκεί άναψε λίγο το σκηνικό, αλλά ΟΚ, επειδή είχα όλη τη ψησταριά ελεύθερη, είναι πολύ απλό να το διαχειριστείς Ουσιαστικά το ίδια λέμε, ότι θέλει διαχείριση. Δεν είναι ανάβω βάζω γυρνάω τελείωσα όπως το κάρβουνο… 1
Trelloneritis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, est είπε Σκέφτομαι να επιστρέψω τη μία από τις δύο φιάλες μίγματος prime που χρησιμοποιώ σε ψησταριά Weber Q2200. Η κατανάλωση της είναι χαμηλή και η μία φιάλη επαρκεί για πολλές δεκάδες ψησίματα. Έλα όμως που η "κενή" φιάλη που προχθές αντικαταστάθηκε από τη γεμάτη εν μέσω low & slow ψησίματος, σήμερα συνδέθηκε και έψησε κατά 80% μερικά σουβλάκια πριν αδυνατίσει η φλόγα και κουμπώσει ξανά η γεμάτη. Είναι σίγουρο ότι η φαινομενικά κενή φιάλη θα χρησιμοποιηθεί ξανά για προθέρμανση δίνοντας στη συνέχεια τη θέση της στη γεμάτη και εξαντλώντας με αυτό τον τρόπο, ποσότητα αερίου που συνήθως επιστρέφεται μαζί με την κενή φιάλη. Πρακτικότητα ή περιττή σκοτούρα; Δεν ξέρω... Πόσο εγώ! Στην αρχή ήμουν large και μόλις έπεφτε η φλόγα την άλλαζα και την επέστρεφα. Στην πορεία δοκίμασα να ξαναβάλω την "άδεια" και διαπίστωσα ότι έβγαζε τουλάχιστον άλλο ένα ψήσιμο και μια προθέρμανση. Από τότε γίνονται αλλαγές γεμάτης-"άδειας" και η άδεια πάει όντως κενή για αντικατάσταση.
karman13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα! Μια βοήθεια. Θελω να αγοράσω μια ψησταρια αερίου. Διαθέτω μέχρι 350-400€. Έχετε να προτείνετε κάτι; Ειδα ότι έχει και την Naterial Kenton στα leroy με προσφορά. Είναι καλές;
ηνίοχος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτό που περιγράφει ο @vins και σε ότι αφορά τις διαφορές ανάμεσα σε νατεριαλ και napoleon - weber το έχω διαβάσει ξανά σε κάποια ομάδα του φεις, κοντολογεις κάτοχος weber εψησε σε naterial και οι διαφορές που βρήκε στο ψήσιμο ήταν η κατά 'τι υψηλότερη θερμοκρασία υπέρ της weder . με άλλα λόγια προσωπικά περίμενα να βρει μεγαλύτερες διαφορές στη γεύση των ψητών και στην ποιότητα ψησίματος αλλά δυστυχώς Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2023 από ηνίοχος 1
vins Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 43 minutes ago, ηνίοχος said: Αυτό που περιγράφει ο @vins και σε ότι αφορά τις διαφορές ανάμεσα σε νατεριαλ και napoleon - weber το έχω διαβάσει ξανά σε κάποια ομάδα του φεις, κοντολογεις κάτοχος weber εψησε σε naterial και οι διαφορές που βρήκε στο ψήσιμο ήταν η κατά 'τι υψηλότερη θερμοκρασία υπέρ της weder . με άλλα λόγια προσωπικά περίμενα να βρει μεγαλύτερες διαφορές στη γεύση των ψητών και στην ποιότητα ψησίματος αλλά δυστυχώς Εγώ πάλι άλλο έγραψα. Ότι έχουν όλες οι υγραερίου αναφλέξεις. Η ποιότητα και ομοιομορφία ψησίματος της Naterial με τις Weber-Napoleon είναι μέρα με νύχτα. ΠΟΛΥ καλύτερες οι Weber/Napoleon. Το ίδιο και στο καθάρισμα. Επίσης στην ποιότητα κατασκευής. Α και στην εγγύηση (ειδικα Napoleon). Ε και στην υποστήριξη και σιγουριά για ανταλλακτικά στο μέλλον. Μιας και λέμε για φεις έχω δει κατά καιρούς βιντεάκια με κάτι exivos, μιλάμε δίνουν πόνο στην ανάφλεξη, φωτιά και λαύρα 😂 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα