Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, est είπε

Σκέφτομαι να επιστρέψω τη μία από τις δύο φιάλες μίγματος prime που χρησιμοποιώ σε ψησταριά Weber Q2200. Η κατανάλωση της είναι χαμηλή και η μία φιάλη επαρκεί για πολλές δεκάδες ψησίματα.

Έλα όμως που η "κενή" φιάλη που προχθές αντικαταστάθηκε από τη γεμάτη εν μέσω low & slow ψησίματος, σήμερα συνδέθηκε και έψησε κατά 80% μερικά σουβλάκια πριν αδυνατίσει η φλόγα και κουμπώσει ξανά η γεμάτη. Είναι σίγουρο ότι η φαινομενικά κενή φιάλη θα χρησιμοποιηθεί ξανά για προθέρμανση δίνοντας στη συνέχεια τη θέση της στη γεμάτη και εξαντλώντας με αυτό τον τρόπο, ποσότητα αερίου που συνήθως επιστρέφεται μαζί με την κενή φιάλη. Πρακτικότητα ή περιττή σκοτούρα; Δεν ξέρω...

IMG_20231122_202527.jpg.3c82631c849d213ec599c70359baf3b6.jpg

IMG_20231122_202349.jpg.4d98f0ab7b22bb98ecbd2a8c2f780389.jpg

Πόσο εγώ! Στην αρχή ήμουν large και μόλις έπεφτε η φλόγα την άλλαζα και την επέστρεφα.
Στην πορεία δοκίμασα να ξαναβάλω την "άδεια" και διαπίστωσα ότι έβγαζε τουλάχιστον άλλο ένα ψήσιμο και μια προθέρμανση.
Από τότε γίνονται αλλαγές γεμάτης-"άδειας" και η άδεια πάει όντως κενή για αντικατάσταση.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα! Μια βοήθεια. Θελω να αγοράσω μια ψησταρια αερίου. Διαθέτω μέχρι 350-400€.  Έχετε να προτείνετε κάτι; 

Ειδα ότι έχει και την Naterial Kenton στα leroy με προσφορά. Είναι καλές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που περιγράφει ο @vins και σε ότι αφορά τις διαφορές ανάμεσα σε νατεριαλ και napoleon - weber το έχω διαβάσει ξανά σε κάποια ομάδα του φεις, κοντολογεις κάτοχος weber εψησε σε  naterial και οι διαφορές που βρήκε στο ψήσιμο ήταν η κατά 'τι υψηλότερη θερμοκρασία υπέρ της weder .  με άλλα λόγια προσωπικά  περίμενα να βρει μεγαλύτερες διαφορές στη γεύση των ψητών και στην ποιότητα ψησίματος αλλά δυστυχώς 

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
Δημοσ.
43 minutes ago, ηνίοχος said:

Αυτό που περιγράφει ο @vins και σε ότι αφορά τις διαφορές ανάμεσα σε νατεριαλ και napoleon - weber το έχω διαβάσει ξανά σε κάποια ομάδα του φεις, κοντολογεις κάτοχος weber εψησε σε  naterial και οι διαφορές που βρήκε στο ψήσιμο ήταν η κατά 'τι υψηλότερη θερμοκρασία υπέρ της weder .  με άλλα λόγια προσωπικά  περίμενα να βρει μεγαλύτερες διαφορές στη γεύση των ψητών και στην ποιότητα ψησίματος αλλά δυστυχώς 

 

Εγώ πάλι άλλο έγραψα. Ότι έχουν όλες οι υγραερίου αναφλέξεις.

Η ποιότητα και ομοιομορφία ψησίματος της Naterial με τις Weber-Napoleon είναι μέρα με νύχτα. ΠΟΛΥ καλύτερες οι Weber/Napoleon. Το ίδιο και στο καθάρισμα. Επίσης στην ποιότητα κατασκευής. Α και στην εγγύηση (ειδικα Napoleon). Ε και στην υποστήριξη και σιγουριά για ανταλλακτικά στο μέλλον. 

Μιας και λέμε για φεις έχω δει κατά καιρούς βιντεάκια με κάτι exivos, μιλάμε δίνουν πόνο στην ανάφλεξη, φωτιά και λαύρα 😂

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, vins είπε

Μιας και λέμε για φεις έχω δει κατά καιρούς βιντεάκια με κάτι exivos, μιλάμε δίνουν πόνο στην ανάφλεξη, φωτιά και λαύρα 😂

Ε πες τα ρε, μας έχουν πρήξει με τα ταψακια με νερό ότι δεν έχει αναφλεξεις. Δες εδώ που μέχρι και στην τσιπούρα δεν σβήνει. Οκ λιπαρό ψάρι, αλλά μην λέμε ψέματα στον κόσμο ότι δεν έχεις αναφλεξεις.

https://www.facebook.com/groups/thefoukouprojectgasgrill/permalink/2649361641882634/

  • Like 5
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, vins είπε

Εγώ πάλι άλλο έγραψα. Ότι έχουν όλες οι υγραερίου αναφλέξεις.

Η ποιότητα και ομοιομορφία ψησίματος της Naterial με τις Weber-Napoleon είναι μέρα με νύχτα. ΠΟΛΥ καλύτερες οι Weber/Napoleon. Το ίδιο και στο καθάρισμα. Επίσης στην ποιότητα κατασκευής. Α και στην εγγύηση (ειδικα Napoleon). Ε και στην υποστήριξη και σιγουριά για ανταλλακτικά στο μέλλον. 

Μιας και λέμε για φεις έχω δει κατά καιρούς βιντεάκια με κάτι exivos, μιλάμε δίνουν πόνο στην ανάφλεξη, φωτιά και λαύρα 😂

 Έγραψες κατά λέξη  napoleon και Weber πως εάν δεν είναι  πεντακάθαρες  φουντώνουν οι φλόγες 

Να σου πω και κάτι που θυμήθηκα τώρα , πάλι από περιγραφή στο φεις από κάτοχο naterial ο οποίος έτυχε να ψήσει σε exivos και .... Καλύτερα να μην το γράψω  γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση και αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελα να το κάνω

Σε ότι αφορά τις αναφλέξεις αυτές υπάρχουν παντού και σε υγραέριο όπως και σε κάρβουνο , είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο γνωστό σε όλους ..

Το θέμα είναι η διαχείριση...  (έγραψα διαχείριση και κοίτα τι θυμήθηκα τώρα , το παραμορφωμένο κάδο μιας weber  μερικές σελίδες πριν)

Δημοσ.
4 minutes ago, ηνίοχος said:

 Έγραψες κατά λέξη  napoleon και Weber πως εάν δεν είναι  πεντακάθαρες  φουντώνουν οι φλόγες 

Να σου πω και κάτι που θυμήθηκα τώρα , πάλι από περιγραφή στο φεις από κάτοχο naterial ο οποίος έτυχε να ψήσει σε exivos και .... Καλύτερα να μην το γράψω  γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση και αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελα να το κάνω

Σε ότι αφορά τις αναφλέξεις αυτές υπάρχουν παντού και σε υγραέριο όπως και σε κάρβουνο , είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο γνωστό σε όλους ..

Το θέμα είναι η διαχείριση...  (έγραψα διαχείριση και κοίτα τι θυμήθηκα τώρα , το παραμορφωμένο κάδο μιας weber  μερικές σελίδες πριν)

Κατά λέξη έγραψα άλλα πράγματα, απλώς κλασικά απομόνωσες αυτό που εξυπηρετεί το δικό σου αφήγημα…

Α δλδ διαφήμιση δεν θέλεις να κανεις, αλλά διακριτική δυσφημιση του ανταγωνισμού είναι οκ;  Γελάμε τώρα.

Τέτοιου ειδους διαχείριση εννοείς, όπως η έξιβος; Ακόμα δεν πρόλαβε να ζεσταθεί το λιπος και να η λαμπάδα 😂
 

 

IMG_3843.jpeg

  • Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, vins είπε

Κατά λέξη έγραψα άλλα πράγματα, απλώς κλασικά απομόνωσες αυτό που εξυπηρετεί το δικό σου αφήγημα…

Α δλδ διαφήμιση δεν θέλεις να κανεις, αλλά διακριτική δυσφημιση του ανταγωνισμού είναι οκ;  Γελάμε τώρα.

Τέτοιου ειδους διαχείριση εννοείς, όπως η έξιβος; Ακόμα δεν πρόλαβε να ζεσταθεί το λιπος και να η λαμπάδα 😂
 

 

IMG_3843.jpeg

Φίλε μου ό, τι έγραψες υπάρχει και μπορεί να το διαβάσει οποίος θέλει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα 

Για όλα τα άλλα περί διαχείρισης της φωτιάς μπορείς να δεις το βίντεο στο σύνδεσμο που ανέβασε ο φίλος @SagoniasSlutRos αν ξέρεις από ψήσιμο (που ξέρεις είμαι σίγουρος) μπορείς να νιώσεις την θερμοκρασία της σχάρας από τον ήχο που βγαίνει όταν τα ψάρια ακουμπούν στη σχάρα που παρεπιπτόντως δεν υπάρχει καθόλου φωτιά παρ όλο το ψεκασμό λαδιού 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ηνίοχος είπε

Για όλα τα άλλα περί διαχείρισης της φωτιάς μπορείς να δεις το βίντεο στο σύνδεσμο που ανέβασε ο φίλος @SagoniasSlutRos αν ξέρεις από ψήσιμο (που ξέρεις είμαι σίγουρος) μπορείς να νιώσεις την θερμοκρασία της σχάρας από τον ήχο που βγαίνει όταν τα ψάρια ακουμπούν στη σχάρα που παρεπιπτόντως δεν υπάρχει καθόλου φωτιά παρ όλο το ψεκασμό λαδιού 

Άλλο βίντεο σου έβγαλε? Το ότι ψήνει στο χαμηλό όπως λέει και δεν σβήνει η φωτιά στο αριστερό ψάρι δεν το βλέπεις? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Άλλο βίντεο σου έβγαλε? Το ότι ψήνει στο χαμηλό όπως λέει και δεν σβήνει η φωτιά στο αριστερό ψάρι δεν το βλέπεις? 

Πιστεύω ότι ξέρεις από ψήσιμο και μπορείς να αντιληφθείς τι  θερμοκρασία υπάρχει στη σχάρα μόνο από τόν ήχο όταν τα ψάρια ακουμπούν σ αυτή 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, karman13 είπε

Καλησπέρα! Μια βοήθεια. Θελω να αγοράσω μια ψησταρια αερίου. Διαθέτω μέχρι 350-400€.  Έχετε να προτείνετε κάτι; 

Ειδα ότι έχει και την Naterial Kenton στα leroy με προσφορά. Είναι καλές;

Η Naterial Kenton είναι μια τίμια επιλογή. Επίσης μπορείς να δεις και τις Jamestown από το Praktiker. 

  • Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ηνίοχος είπε

Πιστεύω ότι ξέρεις από ψήσιμο και μπορείς να αντιληφθείς τι  θερμοκρασία υπάρχει στη σχάρα μόνο από τόν ήχο όταν τα ψάρια ακουμπούν σ αυτή 

Πιστεύω καταλαβαίνεις τι λέω και προσπαθείς να το αποφύγεις.

  • Like 2
Δημοσ.

Εκείνη η φλόγα είναι για το Πάσχα μάλλον. Και δεν είναι από το λίπος αλλά από ειδικό ακροφυσιο που έχει μόνο η παγκόσμιου φήμης ψησταριά με το r&d τμήμα της να το έχει προσθέσει. 

Πάμε παρακάτω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...