Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, Amaretos said:

Οκ δεν εχω δει naterial για να δω την αποσταση καυστηρα με πατο στην ουσια αλλα αν ειναι τοσο κοντα ειναι επιφοβο και 2ον πως καθαριζεις τον καδο ακριβως κατω απο τους καυστηρες?? Anyway

Γαμάει σε πληροφορώ. ειναι συρταρωτός ο κάδος με επιφανεια σαν τα παλια ταψιά φουρνου τα ασημένια  καθαριζει για πλακα αυτο το κομματι του 

σκεψου αντι να συρταρωνεις ταψια συρταρωνει ο κάδος Ολοκληρος

Γαμάνε κ οι φωτίτσες ομως οπως κ ο αερας που Μπάζει οταν φυσάει

Έρωτας απο παντου

 

Επεξ/σία από sndev
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

Γαμάει σε πληροφορώ. ειναι συρταρωτός ο κάδος με επιφανεια σαν τα παλια ταψιά φουρνου τα ασημένια  καθαριζει για πλακα αυτο το κομματι του 

σκεψου αντι να συρταρωνεις ταψια συρταρωνει ο κάδος Ολοκληρος

Γαμάνε κ οι φωτίτσες ομως οπως κ ο αερας που Μπάζει οταν φυσάει

Έρωτας απο παντου

 

Συμφωνω ,εγω παντως εχω να πω οτι ψηνω στον 4ο με βορεινο προσανατολισμο το μπαλκονι...και βαζω την πλατη στον αερα....και παει 250 βαθμοι με 2 στο φουλ και 2 στο λιγοτερο.....νομιζω οτι δεν εχω περισσοτερες αξιωσεις για 179 € επισης με τον ιδιο τροπο εψησα κοτοπουλο σχεδον 3 κιλα σε 2-2,5 ωρες ονειρο...η "μαντεμενια" πλακα λιγο με χαλαει αλλα θα την αλλαξω με σχαρα σε λιγο, νομιζω οτι και 200 € τα αξιζει τουλαχιστον στο δικο μου επιπεδο. φυσικα άλλη η BMW άλλο η Hyundai...

Δημοσ.
12 minutes ago, trelomam said:

άλλη η BMW άλλο η Hyundai...

πια hyundai Μανα μου εδώ μιλάμε Daewoo αν οχι lada 

hyundai θα λεγες την campingaz , ισως

φυσικα , με ολες κάνεις δουλειά 

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος από Αθήνα που ενδιαφέρεται για αγορά της διπλής, επισμαλτωμενης πλάκας NAPOLEON 56426? Εάν πάρουμε δυο από το public η τιμή πάει 63.75 η κάθε μία.

 

https://www.public.gr/product/oikiakes-mikrosyskeyes/barbeque-and-psistaries/aksesoyar-gia-psistaries/plaka-psisimatos-napoleon-freestyle-425-56426-mauro/1794985

 

 

Screenshot_2023-11-24-12-02-28-04_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, F117 είπε

Υπάρχει κάποιος από Αθήνα που ενδιαφέρεται για αγορά της διπλής, επισμαλτωμενης πλάκας NAPOLEON 56426? Εάν πάρουμε δυο από το public η τιμή πάει 63.75 η κάθε μία.

 

https://www.public.gr/product/oikiakes-mikrosyskeyes/barbeque-and-psistaries/aksesoyar-gia-psistaries/plaka-psisimatos-napoleon-freestyle-425-56426-mauro/1794985

 

 

Screenshot_2023-11-24-12-02-28-04_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Ναι χτυπα την θα παρω εγω την αλλη

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθέτω ότι θα ταιριάξει σε οποιαδήποτε ψησταριά, σωστά; Απλά την ακουμπάς πάνω στη σχάρα;

Ή πρέπει να αφαιρεθεί η σχάρα και να μπει στη θέση της για να ψήσει σωστά;

 

Πίτσα μπορεί να ψήσει;

Επεξ/σία από GR77-S
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sndev είπε

θα σου ξαναπω οτι παιρνουν μυρωδια κ γευση τα επομενα γεύματα με τα νερα. Επίσης κάνεις υγρασια που οδηγεί σε σκουριες με το καιρο. 

θα μου ξαναπαντησεις οτι δεν καθαριζω σωστα την οικιακη μου συσκευή και αυτο δε συμβαινει ποτε.

θα διαφωνησουμε γτ δε μπορεις να δεχτεις οτι εχω πολυ ευαίσθητη οσφρηση κ γευση κ μετά θα αρχισει ο χαμος για νερα κ βρυσούλες

επισης το να μεταφερω βρομωνερα περα δωθε σε αδιασμα δεν ειναι οτι καλυτερο για τους γειτωνες που ακουνε τα βρισηδια μου. 

θα μου πεις να βαλω κανουλα  - βρυσακι  , ε ενταξει για 600 ε οικιακη συσκευή πολυ φασαρία

οποτε ας μη το ξαναναλυσουμε για το καλο της ψυχικης ηρεμιας του φορουμ

Χαχαχαχα μου θύμησες το ανέκδοτο με τον γρύλο,

τα πράγματα όμως τις περισσότερες φορές είναι διαφορετικά απ' ότι φανταζόμαστε, ένα σου εύχομαι μόνο να κάνεις την υπέρβαση και να δοκιμάσεις πατσά με  κόκκινο και  ξύδι όπως τον τρώμε εδώ στα βόρεια 

7 λεπτά πριν, GR77-S είπε

Υποθέτω ότι θα ταιριάξει σε οποιαδήποτε ψησταριά, σωστά; Απλά την ακουμπάς πάνω στη σχάρα;

Ή πρέπει να αφαιρεθεί η σχάρα και να μπει στη θέση της για να ψήσει σωστά;

 

Πίτσα μπορεί να ψήσει;

Εάν αναφέρεσαι σε μαντεμενια πλάκα να ξέρεις ότι δεν ενδείκνυται για πίτσα διότι ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία καλύτερα να πάρεις κεραμική πλάκα 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GR77-S είπε

Υποθέτω ότι θα ταιριάξει σε οποιαδήποτε ψησταριά, σωστά; Απλά την ακουμπάς πάνω στη σχάρα;

Ή πρέπει να αφαιρεθεί η σχάρα και να μπει στη θέση της για να ψήσει σωστά;

 

Πίτσα μπορεί να ψήσει;

Εχω την εντύπωση οτι την ακουμπάς και πάνω απο την σχάρα και ψήνεις χωρίς πρόβλημα.

"Τοποθετώντας την επισμαλτωμένη πλάκα ψησίματος επάνω στη σχάρα της ψησταριάς σου, θα ψήσεις άφοβα τα μικρότερα κομμάτια κρέατος ή τα ευαίσθητα λαχανικά που συχνά πέφτουν ανάμεσα στα κενά που αφήνουν οι κλασικές σχάρες των μπάρμπεκιου. "

Για πίτσα δεν το γνωρίζω, πιθανώς ναι.. 

 

Δημοσ.
28 minutes ago, ηνίοχος said:

εύχομαι μόνο να κάνεις την υπέρβαση και να δοκιμάσεις πατσά με  κόκκινο και  ξύδι όπως τον τρώμε εδώ στα βόρεια 

6 χρονια καβαλα κ τα 2 ερωτικός μεταναστης Θεσσαλονίκη λες να μου γλύτωσε; αλλο να ξερεις οτι πας για πατσα κ αλλο να ξεκινας για πικανια που χει εσανς μυρωδιας χθεσινής μαριναδας απο κοτοπουλο

28 minutes ago, koo said:

Εχω την εντύπωση οτι την ακουμπάς και πάνω απο την σχάρα και ψήνεις χωρίς πρόβλημα.

"Τοποθετώντας την επισμαλτωμένη πλάκα ψησίματος επάνω στη σχάρα της ψησταριάς σου, θα ψήσεις άφοβα τα μικρότερα κομμάτια κρέατος ή τα ευαίσθητα λαχανικά που συχνά πέφτουν ανάμεσα στα κενά που αφήνουν οι κλασικές σχάρες των μπάρμπεκιου. "

Για πίτσα δεν το γνωρίζω, πιθανώς ναι.. 

 

Η πιτσα σε μαντεμι θέλει προσοχη γτ το θα καψει τη ζυμη κ δε θα ψηθουν τα toppings. 

  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, sndev είπε

6 χρονια καβαλα κ τα 2 ερωτικός μεταναστης Θεσσαλονίκη λες να μου γλύτωσε; αλλο να ξερεις οτι πας για πατσα κ αλλο να ξεκινας για πικανια που χει εσανς μυρωδιας χθεσινής μαριναδας απο κοτοπουλο

 

τα εχουμε ξαναπει  , για κάποιο λόγο έχεις την αίσθηση  της μυρουδιάς απο  το προηγούμενο ψήσιμο στη ψηαστριά  , κάτι που μπορεί να συμβαίνει  λόγο της ευαίσθητης όσφρησης  ή ακόμη και απο αυθυποβολή , δεν έχει σημασία  είναι σεβαστό σε κάθε περίπτωση .

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους  , εαν πράγματι ήταν έτσι  δεν θα  μπορούσε να μείνει  μυστικό  και αυτό διότι το συρτάρι νερού το   συναντάμε στις επαγγελματικές ψησταριές εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να έχει παραπονεθεί κανείς ,  -προσωπικά είχα ψήσει  σε μια αντίστοιχη ρεύματος  το 1982  προφανώς να υπήρχαν και παλιότερα .

Ο λόγος είναι οτι  νερό που χρησιμοποιείτε  στο συρτάρι  μιας ψησταριάς  είναι πόσιμο,   αυτό που μένει τελικά μετά το ψήσιμο   δεν είναι άλλο  απο τα λίπη  πιθανόν  με κάποια μικρά κομματια απο τα ψητά και ίσως λίγα μπαχαρικά  , κάτι αντίστοιχο δλδ με αυτό που μένει  μέσα σε ένα ταψί  μετά απο  ένα μαγείρεμα σ αυτό , μόνη τους διαφορά  το νερό , όλα τα άλλα κατάλοιπα   είναι ίδια με  όσα μένουν σε όλες τις ψησατριές  και τα οποία  τα αντιμετωπίζουμε  με τους γνωστούς τρόπους (κάψιμο τρίψιμο με βούρτσα  κλπ)

Τωρα εαν σε κάποιον δεν αρέσει η ιδέα  και του είναι δύσκολη η διαχείριση  με τον νερό   δεν χρειάζεται να το κάνει  και τέλος .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/11/2023 στις 8:07 ΠΜ, netagra είπε

Έχω Kenton 4b ακριβώς ένα χρόνο. Μετά από κάθε ψήσιμο ανάβω στο μαξ τους καυστήρες για 3-4 λεπτά και παίρνω την βούρτσα της Naterial και τρίβω τα υπολείμματα των σχαρών. Βεβαιώνομαι ότι έχω κλείσει τους καυστήρες και την σκεπάζω αφού κρυώσει. Δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα.

Η βούρτσα https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-naterial-plancha-alpha-apo-anoxeidoto-atsali-81966336

Δεν λαδώνω τις σχάρες, δεν έχουν σκουριάσει, δεν έχουν γρατσουνιές. Μόνο όταν είναι καθαρές τις λαδώνω πριν ψήσω.

Για τον καθαρισμό τους τις μουλιάζω σε ένα μεγάλο ταψί σε ζεστό νερό και μία μία στον νεροχύτη κανονικό πλύσιμο με σφουγγάρι και υγρό σαπούνι κουζίνας. Την τελευταία φορά έπεσαν στα χέρια της συζύγου που χρησιμοποίησε και μαχαίρι μου είπε και εγώ φρίκαρα αλλά δεν έπαθαν τίποτα. Με το πράσινο του σφουγγαριού όλα καλά.

Αφαιρείς τις σχάρες και τις καθαρίζεις κάπου αλλού. Έχεις ζεστάνει μια φορά τον κάδο ήδη και έχεις τρίψει τους φλογοκρύπτες με βούρτσα για να πέσουν μέσα τα υπολείμματα. Τους αφαιρείς, ξαναζεσταίνεις, σβήνεις.

Σκεπάζεις τους καυστήρες με αλουμινόχαρτο. Παίρνεις το μεταλλικό πλατύ μέρος της https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-naterial-plancha-alpha-apo-anoxeidoto-atsali-81966336 ή κάποιας μικρής σπάτουλας μπορεί και πλαστικής για καθαρισμό και σπρώχνεις όλα τα λίπη και υπολείμματα προς τα κάτω. Αφαιρείς τα χοντρά με παλιά πανάκια ή χαρτί κουζίνας. Περνάς με σπρέι με έναν λιποδιαλυτή ή καθαριστικό φούρνων κατά προτίμηση οικολογικό - δεν προτείνω εδώ τίποτα καλή τύχη - τον αφήνεις να δράσει και ξαναπερνάς με πανάκι. Ξανά και ξανά στις γωνίες ιδιαίτερα με πανάκι και αιχμηρό αντικείμενο, προσοχή μην γδάρεις αν και δεν είναι εύκολο να την γδάρεις, εκτός αν είσαι άγαρμπος. Αν μείνει κάτι στον κάδο με ισχυρότερο λιποδιαλυτή στα συγκεκριμένα σημεία, όχι τόσο οικολογικό.

Εγώ μετά περνάω με ατμοκαθαριστή. Ξανά πέρασμα με βιολογικό καθαριστικό και πανάκι αν βγαίνουν μαυρίλες ακόμα. Βγάλσιμο κάτω ταψιού πλύσιμο. Αφαιρώ τα αλουμινόχαρτα από τους καυστήρες. Στους 10 μήνες παρατήρησα ένα στρωματάκι σκουριάς επιφανειακής σε αυτούς. Αλουμινόχαρτο με WD40 τρίψιμο, καθάρισαν. Εξωτερικό καθάρισμα με σπρέι και πανάκια, ιδιαίτερα τα πλαϊνά. Βάζω πίσω το ταψί.

Άναμα για 10-15 λεπτά να καούν όλα και να στεγνώσει απολύτως. Μετά βάζω πίσω και τις σχάρες και την σκεπάζω.

Το οικολογικό καθαριστικό είναι το blue velvet αλλά δεν είναι ισχυρό. Μίλησα επίσης για άγαρμπους και σκουριές. Έχει τύχει συνάδελφος ψήστης να δείχνει φωτογραφίες με σκουριές που είχαν και χτυπήματα δίπλα, να του λέμε την χτύπησες και να μην το παραδέχεται. Να την προσέχεις γενικά την ψησταριά σου γιατί είναι οικονομικής σειράς αν και πολύ ποιοτική από ότι φαίνεται.

Και εγώ με kenton 4b από το περσινό black Friday και συμφωνώ μαζί σου. Όταν τελειώσω απλά σβήνω και δεν ασχολούμαι άλλο. Όταν έρθει η ώρα να ψήσω πάλι ανάβω για 10' περίπου, τρίβω με βούρτσα https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/vourtsa-naterial-beta-apo-anoxeidoto-atsali-81966337 και μετά ψήνω, τις περισσότερες φορές δεν λαδώνω τη σχάρα αλλά συνήθως πάνω στα κρέατα. Για τον κάδο μόλις δω ότι μαζεύει κάτω πολύ πράγμα ξύνω με μία ξύλινη σπάτουλα τα πολλά και τέλος. Επίσης με την ξύλινη σπάτουλα ξύνω και τους ανακλαστήρες. Μέχρι στιγμής ούτε σκουριές ούτε τίποτα. Τέλος νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα με προπάνιο ειδικά αν είναι στο μπαλκόνι δεν έχεις πρόβλημα να παγώσει και καίει καλύτερα μέχρι το τέλος. Στην αρχή που είχα μίγμα όταν έφτανε στο 1/3 περίπου της φιάλης πάγωνε και είχα προβλήματα. 

Οι φωτογραφίες είναι όπως είναι τώρα μετά από τρία ψησίματα, έτσι όπως είναι θα ανάψω θα τρίψω και θα ψήσω, ίσως να τρίψω λίγο τους ανακλαστήρες με σπάτουλα πριν ψήσω. Μετά 1, 2 ακόμη ψησίματα θα τρίψω και από μέσα τον κάδο να καθαρίσει. 

17009043471957549295612613258949.jpg

17009043733178522634137890981924.jpg

17009043978276441900587412229175.jpg

Στις 24/11/2023 στις 1:24 ΜΜ, vins είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά κοιτα να δεις τι συμβαίνει: αν θέλεις πχ να ψήσεις αρνίσια παϊδακια στη naterial που δεν έχει βαθύ κάδο/ μεγάλη κλίση, στην πρώτη γύρα θα έχεις έναν πάτο γεμάτο λίπη. Άπαξ και φύγει φλόγα προς τα κάτω από το φλογοκρυπτη που δεν έχει μεγάλη απόσταση, άρπαξες για τα καλα. Στις πιο ακριβές που έχουν βαθύ κάδο δεν έχεις τέτοιο φόβο. Πρέπει να την έχεις παρατήσει για τα καλά.

Σωστός το έχω πάθει με λερωμένο κάδο και λουκάνικα και πήρε από κάτω όλο το λίπος που ήταν στον κάδο μαζεμένο. Έκλεισα τους καυστήρες όλους και έσβησα με ξύδι.

Επεξ/σία από jimgoodman
  • Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, ηνίοχος said:

τα εχουμε ξαναπει

 

14 minutes ago, ηνίοχος said:

διότι το συρτάρι νερού το   συναντάμε στις επαγγελματικές ψησταριές εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να έχει παραπονεθεί κανείς

Σου εχω ξαναπεί ότι ο λογος που δε παταπονιουνται είναι γτ στην επαγγελματική που φτιάχνει σουβλακια φτιάχνει ΜΟΝΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ φτηνου κρέατος γενικότερα οποτε τι να παραπονεθουν.

Αν στην ιδια ψησεις usa blank angus αυτος που ξερει τι είναι αυτο που τρωει θα το καταλάβει αμέσως.

Πιστευω προσβαση σε ψησταριες έχεις πιο ευκολα απο τους υπόλοιπους εδω μέσα. Ψησε σε μια αχρησιμοποιητη  blank angus κ  παράλληλα ακριβως το ιδιο κρεας στην αλλη που έψησες χθες ψαρια κ ελα να το ξανα αναλύσουμε. 

Να σε σίγουρος δεν ανθυποβαλομαι απλα ξερω καλα τι περιμενω να φαω

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...