Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατι λειπει απο εκει ρε, δεν ειναι φυσιολογικο

μου φαινεται σαν να εχεις βιδωσει αναποδα το φυλλο της πλατης?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, tutuyo είπε

κατι λειπει απο εκει ρε, δεν ειναι φυσιολογικο

μου φαινεται σαν να εχεις βιδωσει αναποδα το φυλλο της πλατης?

Όλο αυτό το κομμάτι που βλέπετε ήταν Φιξ έτσι ήρθε δεν συναρμολογησα κάτι σε όλο το πάνω μέρος!

Ας βρεθεί κάποιος με παρόμοιο μοντέλο να μας πει!!

 

49 λεπτά πριν, F117 είπε

@mastoras007 νομίζω πως ο @Amaretos έχει δίκαιο....

Δες λίγο τις φωτός που βρήκα από βιντεάκια του YouTube για τα κενά από πισω.

Αν όλα είναι οκ ίσως θα πρέπει να κάνεις καμιά παντεντουλα....

Η να μας πούνε άλλοι κάτοχοι της unimac ότι έτσι είναι κτλπ

 

Screenshot_2023-11-26-20-31-58-66_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

Ε δεν φαίνεται και πολύ το σημείο που μας νοιάζει 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Ευχαριστώ για της απαντήσεις σας.

Αέρα δεν είχε την ώρα που εψηνα αλλά άσχετα με αυτό όπος είπα είναι το 4ο ψήσιμο το έχω τσεκαρει ξανά δηλαδή!

Όταν λέτε μείγμα η προπάνιο τι ακριβώς εννοείτε?!!

Εγώ απλά πήρα τηλέφωνο εδώ κοντά έναν που πουλάει φιάλες υγραερίου ( δεν ξέρω ακριβώς τι έχει μέσα δηλαδή) και μου έφερε μια φιάλη σπίτι 45€ 23 φιάλη 22 αέριο. 

Από το εργοστάσιο μου είπαν ότι με τέρμα τα μάτια άδεια ψησταριά πρέπει να πιάνω 200-220+ και εμένα δεν πήγε πάνω από 180!

πάρτε και μία φώτοIMG_20231125_144219.jpg.60a525c153ce25d00d0a8b859ccd1f58.jpg

Μερικές φωτογραφίες ακόμα,.

Στην πισο μεριά εκεί που έχω βελάκι είναι φυσιολογικό αυτό το κενό? 

Γιατί όπος την έβλεπα που έψηνε από εκεί έφευγε ο καπνός κάι η ζέστη

Λογικά φυσιολογικό είναι απλά ρωτάω μπας και received_1057648568768174.jpeg.aced625174bd9bf0e7388d78b1cda3c3.jpegreceived_720089610042347.jpeg.9f474f58caa6240e859cdb018064044f.jpegreceived_666582468931495.jpeg.52923d002f8e59185d461a2b4da9b2c5.jpeg

όπως προείπαν  φαίνεται να έχεις πολύ μεγάλο ανοιγμα  στο πίσω μέρος της ψησταριάς   -το οποίο αν είδα καλά βρίσκεται στο ύψος της επάνω σχάρας  , στείλε τη φωτογραφία στην εταιρία για επιβεβαίωση
Τα υγραέρια που υπάρχουν στην αγορά  είναι δύο  α) το μείγμα   , απο βουτάνιο  και προπάνιο -που πιθανότατα είναι και το δικό σου -   που προορίζεται για οικιακή χρήση  και β)  το προπάνιο που χρησιμοποιείτε επαγγελματικά , το δευτερο  συμπεριφέρεται καλύτερα  στις χαμηλές θερμοκρασίες
Ο ρυθμιστής σου είναι  30mb /1,5 k/h    
   Σε οτι αφορά την θερμοκρασία   σε σχέση με τις προδιαγραφές  της ψησταριάς  δεν νομίζω οτι απέχει πολύ απ αυτή που βλέπεις  , οι 200°-220° που αναφέρονται σαν  θερμοκρασία λειτουργίας ή μέγιστης , επιτυγχάνεται   με άδεια  σχάρα και πιθανότατα η μέτρηση να έγινε με θερμοκρασία περιβάλλοντος  περίπου στους 20° +  αν μάλιστα προσθέσεις και  την απώλεια θερμοκρασίας απο το  πίσω μέρος   οι 180° που βλέπεις  είναι μέσα στα πλαίσια

Κάτι άλλο, για τη θερμοκρασία που διαβάζουμε στο θερμόμετρο  είναι μια ένδειξη - μέτρηση  που ναι μεν μας δείχνει  το κατα πόσο έχει ζεσταθεί η σχάρα μας και είναι  έτοιμη  να ψήσουμε  αλλά αυτή είναι ενδεικτική και οχι η πραγματική που υπάρχει πάνω στη σχάρα και που για να μπορέσουμε να ψήσουμε   σωστά θα πρέπει να  είναι κοντά στους  + - 300°, αυτός είναι  ο λόγος που χρειαζόμαστε   δυνατή φωτιά  αλλά και σωστή κατανομή της θερμοκρασίας  -μια σχάρα με μεγάλη μάζα βοηθάει πολύ - κάτι που επιτυγχάνεται εύκολα και σωστά  όταν έχουμε πολλούς καυστήρες

και μια συμβουλή -που  απορρέει και απο τα παραπάνω-  μην γεμίζεις όλη την επιφάνεια της σχάρας σου , λιγότερα κομματια  τοποθετημένα  πάνω απο  τους καυστήρες  και πολύ καλό ζέσταμα πριν  ξεκινήσεις

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Οι δικές σας πως είναι ρε παιδιά από πισο?? 

Εξαρτάται την μάρκα και την σχετική υλοποίηση. Στις weber έχουν άνοιγμα πίσω 1 με 1 1/2 δάκτυλο κενό και είναι μιάμιση παλάμη πάνω από τη επιφάνεια των σχαρών το άνοιγμα. Ίδια φιλοσοφία και στις Napoleon.

Το θερμόμετρο σου δείχνει θερμοκρασία θαλάμου και όχι την θερμοκρασία στις σχάρες. Λόγω και του ανοίγματος που έχει πίσω δεν έχει πραγματική ένδειξη. Αν έχεις θερμόμετρο που μετράει θερμοκρασία επιφανειών θα καταλάβεις την διαφορά.

Αν έχει αέρα και χτυπάει από την πίσω μεριά, άλλαξέ της φορά ώστε να μην έχεις θέμα. Άλλωστε έχει ροδάκια, οπότε μικρός ο κόπος.

Δημοσ.

Καλημέρα

Η θερμοκρασία που γράφω 200-220 είναι η θερμοκρασία που πρέπει να έχει η ψησταριά όπος είναι 

Θα στείλω ένα email στην εταιρεία 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Καλημέρα

Η θερμοκρασία που γράφω 200-220 είναι η θερμοκρασία που πρέπει να έχει η ψησταριά όπος είναι 

Θα στείλω ένα email στην εταιρεία 

Στειλε και φωτογραφιες απο την πισω μερια να επιβεβαιωσουν οτι οντως ετσι πρεπει να ειναι, και επισης να τηρεις αυτο που σου ειπαν, την ψησταρια γκαζιου δεν την γεμιζουμε οπως τα καρβουνα με κρεας απο ακρη σε ακρη, αφηνεις κενα  για τυχον αναφλεξεις και να μην πεφτει πολυ η θερμοκρασια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Vsrs7 said:

Σε αυτό το budget οι Naterial Kenton από Leroy είναι μονόδρομος. Τις έχει προσφορά τώρα κιόλας, με 3 καυστήρες στα 179€ και με 4 στα 229€ νομίζω. 

Επεξ/σία από vins
  • Like 2
Δημοσ.

Η αγορα εγινε χτες , τελικα πηρα την Naterial Kenton που θα παραλαβω απο καταστημα αυριο.

Εντυπωσεις μετα την εγκατασταση αν και μερες που ειναι δυσκολο να βρω χρονο να μονταρω 

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, F117 είπε

@ilpapacha η επισμαλτωμενη πλακα θέλει seasoning?

Η απλά την πλένουμε...την στεγνώνουμε και είναι έτοιμη?

Απλά με ζεστό νερό, ξύστρα για κεραμικές εστίες, στεγνώνεις και είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, F117 said:

@ilpapacha η επισμαλτωμενη πλακα θέλει seasoning?

Η απλά την πλένουμε...την στεγνώνουμε και είναι έτοιμη?

οτι σου πε ο αρχοντας

εγω το κανω οπως ειναι παγωμενη με ξυστρα

ακομα κ να τη πλύνεις με σαπουνι με τη ξυστρα θα βγαζει απο πανω τη μπιχλα που χει ενας 16χρονος μετα απο αγώνα μπάσκετ που κοιταζει τις μαζορετες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Καλημέρα

Η θερμοκρασία που γράφω 200-220 είναι η θερμοκρασία που πρέπει να έχει η ψησταριά όπος είναι 

Θα στείλω ένα email στην εταιρεία 

καλημέρα
όπως είναι με το άνοιγμα πίσω εννοείς  ,  αυτό είναι πολύ πιθανό , σύμφωνα με αυτά που γράφεις η εταιρία αναφέρει οτι αυτή η θερμοκρασία επιτυγχάνεται με τη σχάρα  άδεια , εαν εσύ την μετράς γεμάτη κρέατα  είναι πολύ φυσικό να έχεις μικρότερη  , γιατί απορροφάται 
κάτι άλλο που παίζει και αυτό το ρόλο του είναι οτι την ίδια στιγμή λειτουργεί και το πλαινό μάτι και ισως ο ρυθμιστής να είναι στα όρια που μπορεί να τροφοδοτήσει με αέριο  δοκίμασε να μετρήσεις και χωρίς το πλαινό
 

12 ώρες πριν, F117 είπε

@ilpapacha η επισμαλτωμενη πλακα θέλει seasoning?

Η απλά την πλένουμε...την στεγνώνουμε και είναι έτοιμη?

 όπως έγραψαν και ποιο  πάνω , η επισμαλτωμένη πλάκα  δεν χρειάζεται  θωράκιση  , ένα καλό πλύσιμο με απορρυπαντικό πιάτων αρκεί , και βέβαια  μια ξύστρα βοηθάει στο καθάρισμα μετά το ψήσιμο ,  γενικότερα  η αντιμετώπιση που χρειάζεται είναι ίδια με αυτή ενος επισμαλτωμένου τηγανιού ,

Εκει που χρειάζεται  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ  ΠΡΟΣΟΧΗ  είναι στα χτυπήματα , λόγω του ότι το σμάλτο σαν κεραμικό   δεν έχει καθόλου  ελαστικότητα και σε συνδυασμό με το αρκετά μεγάλο βάρος  του  ένα μικρό χτύπημα θα φέρει    αποκόλληση τις επιφάνειας , με τα γνωστά αποτελέσματα

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...