Amaretos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, protathlitis είπε Ναι ξέρω πόση ώρα θα χρειαστώ για το επόμενο ψήσιμο. Από μισή ώρα μέχρι 1.5 ανάλογα τι θα ψήσω. Δεν θα ξεκινήσω slow and low όταν έχω 2 λίτρα μέσα! Επίσης ξέρω ότη η ψησταριά μου καίει χοντρικά 1 λίτρο την ώρα (στην πραγματικότητα καίε λιγότερο) οπότε ξέρω με σχτική ακρίβεια πότε θα τελειώσει. Το έχω δοκιμάσει αυτό που σου λέω και έχω πέσει μέσα στην ώρα που τελείωσε. Κανενα προβλημα τοτε ο καθενας οπως τον βολευει! 1
vins Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Μια πτώση τιμής στη Napoleon Prestige 500 στα 2099€ από 2399€ σε διαφορα καταστήματα (ήρθε ειδοποίηση από Σκρουτζ), κάποια από τα οποία έχουν και άτοκες για όποιον ενδιαφέρεται. Είναι η καλύτερη τιμή που έχει βρεθεί από περσι τον Αύγουστο. https://www.skroutz.gr/s/22975004/Napoleon-Prestige-500-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-71x45ek-me-4-Esties-25-7kW-kai-Plaino-Mati-Yperythron-65455.html 3
ηνίοχος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Varnavas89 είπε Καλημέρα σε όλους! Τα σουβλάκια ψήνω στους 200-220; ποση ώρα υπολογίζω για να κανω το γύρισμα; ευχαριστώ κατα τη γνώμη μου τετοιου είδους κρέατα ( όπως και μπριζόλες , μπιφτέκια , σουτζουκάκια κ.α.) θα πρέπει να μάθεις να τα ψήνεις εμπειρικά , δεν είναι κάτι δύσκολο , θα έλεγα μάλιστα οτι είναι ποιο ασφαλές απο το να ακολουθήσεις μια οδηγία του τύπου τόση ώρα σε τόσους βαθμούς , αυτό γιατί η ένδειξη θερμοκρασίας στο καπάκι είναι ενδεικτική αλλά πολύ περισσότερο το οτι η κάθε ψησταριά έχει τους δικούς της χρόνους π.χ. εαν ακολουθήσω αυτο που αναφερθηκε νωρίτερα "στα 9-10 λεπτά ανα πλευρά " θα τα κάψω στα σίγουρα , χρησιμοποίησε το χέρι σου για να αντιληφθείς την ένταση της ψησταριάς όπως ακριβώς θα έκανες και με το κάρβουνο , δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται , με τον καιρό θα αποκτήσεις εμπειρία . Ακόμη τα σουβλάκια και λεπτές μπριζόλες ψήνονται σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ( δηλδ το χερι μας να μπορεί να μείνει πάνω απο τη σχάρα περιπου 5 δευτερόλεπτα )έτσι ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα και να μείνουν ζουμερά καλά ψησίματα ! 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 O πιο σιγουρος και αλανθαστος τροπος για ζουμερα ψητα ειναι να χρησιμοποιεις θερμομετρο και να τα βγαζεις στην ωρα τους. Ακομα και το στηθος κοτοπουλο ζουμερο θα ειναι στους 73C. 1
ηνίοχος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε O πιο σιγουρος και αλανθαστος τροπος για ζουμερα ψητα ειναι να χρησιμοποιεις θερμομετρο και να τα βγαζεις στην ωρα τους. Ακομα και το στηθος κοτοπουλο ζουμερο θα ειναι στους 73C. καλό το θερμόμετρο δε λέω , αλλά , αν είναι να βγάζεις τα σουβλάκια και παϊδάκια με το θερμόμετρο χάνεται όλη η μαγεία στο ψήσιμο , το ψήσιμο θέλει φαντασία και να χρησιμοποιήσεις όλες της αισθήσεις , να νιώσεις ένα πήρε φωτιά απο τον ήχο , να καταλάβεις έαν ψήθηκε απο το χρώμα και απο την μυρουδιά ( όχι το κάψιμο ) αλλά αυτή τη διαφορετική μυρουδιά που έχει το ψημένο ψάρι ας πούμε εκεί κατα τη γνώμη μου βρίσκεται όλη η μαγεία του ψησίματος
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 49 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε καλό το θερμόμετρο δε λέω , αλλά , αν είναι να βγάζεις τα σουβλάκια και παϊδάκια με το θερμόμετρο χάνεται όλη η μαγεία στο ψήσιμο , το ψήσιμο θέλει φαντασία και να χρησιμοποιήσεις όλες της αισθήσεις , να νιώσεις ένα πήρε φωτιά απο τον ήχο , να καταλάβεις έαν ψήθηκε απο το χρώμα και απο την μυρουδιά ( όχι το κάψιμο ) αλλά αυτή τη διαφορετική μυρουδιά που έχει το ψημένο ψάρι ας πούμε εκεί κατα τη γνώμη μου βρίσκεται όλη η μαγεία του ψησίματος 1
protathlitis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε η ένδειξη θερμοκρασίας στο καπάκι είναι ενδεικτική Αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα. Οι ψησταριές έχουν αισθητήρα και δείχνουν την θερμοκρασία του χώρου. Τώρα αν οι φθηνές έχουν ενδεικτική θερμοκρασία τι να πω, δεν το γνωρίζω. Οπότε κόλπα που προέρχονται από τα κάρβουνα, όπως το χέρι πάνω από την θράκα, δεν νομίζω ότι ταιριάζουν σε ένα ΒΒQ με καπάκι. Κατά τ'αλλα είμαι και εγώ φαν του θερμόμετρου, ειδικά σε ολόκληρα κοτόπουλα, σε χοντρές μοσχαρίσιες μπριζόλες, σε μπούτια, σε ψαρονέφρι, σε ολόκληρα κομμάτια κλπ. όντως όμως σε πιο λεπτά κομμάτια δεν ενδείκνυται το θερμόμετρο, δεν είναι πρακτικό. Εκεί χρειάζεται εμπειρία και χρήση των αισθήσεων όπως είπες.
alimentas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω γιατι αλλα αυτες οι φορητες μου κανουν κλικ εδω κ χρονια.Να την φορτωνεις στ αμαξι για ωρα αναγκης.Εκει στην κινηση πχ,να την βγαζεις εξω στην Κηφισιας να πετας 2 πανσετες.Αν κ εχω την γνωστη spirit ,μελλοντικα θελω να τσιμπησω κ μια τετοια. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από alimentas
est Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, alimentas είπε Δεν ξερω γιατι αλλα αυτες οι φορητες μου κανουν κλικ εδω κ χρονια.Να την φορτωνεις στ αμαξι για ωρα αναγκης.Εκει στην κινηση πχ,να την βγαζεις εξω στην Κηφισιας να πετας 2 πανσετες.Αν κ εχω την γνωστη spirit ,μελλοντικα θελω να τσιμπησω κ μια τετοια. Στην Κηφισίας θα κάνεις μεγάλο σουξέ 😂
ηνίοχος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, protathlitis είπε Αυτό ομολογώ δεν το κατάλαβα. Οι ψησταριές έχουν αισθητήρα και δείχνουν την θερμοκρασία του χώρου. Τώρα αν οι φθηνές έχουν ενδεικτική θερμοκρασία τι να πω, δεν το γνωρίζω. Οπότε κόλπα που προέρχονται από τα κάρβουνα, όπως το χέρι πάνω από την θράκα, δεν νομίζω ότι ταιριάζουν σε ένα ΒΒQ με καπάκι. Κατά τ'αλλα είμαι και εγώ φαν του θερμόμετρου, ειδικά σε ολόκληρα κοτόπουλα, σε χοντρές μοσχαρίσιες μπριζόλες, σε μπούτια, σε ψαρονέφρι, σε ολόκληρα κομμάτια κλπ. όντως όμως σε πιο λεπτά κομμάτια δεν ενδείκνυται το θερμόμετρο, δεν είναι πρακτικό. Εκεί χρειάζεται εμπειρία και χρήση των αισθήσεων όπως είπες. Αυτό έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της κάθε ψησταριάς σε ότι αφορά την κυκλοφορία του αέρα , αυτό όμως απ' όσο φαίνεται δεν έχει καί μεγάλη σημασία σε ότι αφορά το ψήσιμο μεταξύ δύο διαφορετικών ψησταριών αφού το ψήσιμο σε μια ψησταριά είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ένδειξη στο θερμόμετρο που υπάρχει στο καπάκι Για ποιο λόγο δεν ισχύει ο έλεγχος της θερμοκρασίας με το χέρι όπως κάνουμε σε μια ψησταριά κάρβουνου δεν το καταλαβαίνω ΥΓ κανένα πρόβλημα για το πως σου αρέσει να ψήνεις σε ότι αφορά το θερμόμετρο
protathlitis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, ηνίοχος είπε Για ποιο λόγο δεν ισχύει ο έλεγχος της θερμοκρασίας με το χέρι όπως κάνουμε σε μια ψησταριά κάρβουνου δεν το καταλαβαίνω Δεν είπα ότι δεν ισχύει, είπα ότι δεν νομίζω ότι ταιριάζουν σε BBQ. Ως γνωστόν στο BBQ υγραερίου ψήνουμε με κλειστό καπάκι. Οπότε θέλω να έχω καλή ένδειξη για την θερμοκρασία μέσα και να μην ανοίγω συνέχεια το καπάκι για να ελέγχω με το χέρι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. 8 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε αυτό όμως απ' όσο φαίνεται δεν έχει καί μεγάλη σημασία σε ότι αφορά το ψήσιμο μεταξύ δύο διαφορετικών ψησταριών Σίγουρα, ο πολύ καλός και έμπειρος ψήστης μπορεί να ψήσει καλά σε όποια συσκευή και να έχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν χρειαζόμαστε όλες τις δυνατότητες και την ποιότητα που μας δίνει η ψησταριά μας. Οπότε ο καθένας επιλέγει σύμφωνα με το budget που μπορεί ή που θέλει να διαθέσει.
ηνίοχος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, protathlitis είπε Δεν είπα ότι δεν ισχύει, είπα ότι δεν νομίζω ότι ταιριάζουν σε BBQ. Ως γνωστόν στο BBQ υγραερίου ψήνουμε με κλειστό καπάκι. Οπότε θέλω να έχω καλή ένδειξη για την θερμοκρασία μέσα και να μην ανοίγω συνέχεια το καπάκι για να ελέγχω με το χέρι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Σίγουρα, ο πολύ καλός και έμπειρος ψήστης μπορεί να ψήσει καλά σε όποια συσκευή και να έχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν χρειαζόμαστε όλες τις δυνατότητες και την ποιότητα που μας δίνει η ψησταριά μας. Οπότε ο καθένας επιλέγει σύμφωνα με το budget που μπορεί ή που θέλει να διαθέσει. Πάλι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς, Οι ψησταριές είναι γνωστό ότι ψήνουν αποκλειστικά από κάτω, δηλαδή από τις εστίες φωτιάς - θερμοκρασίας και της σχάρας, πάντα βέβαια όταν μιλάμε για άμεσο τρόπο ψησίματος, γιατί δεν ταιριάζει ο έλεγχος της θερμοκρασίας με το χέρι; Σε ότι αφορά το θερμόμετρο και τις οδηγίες ψησίματος , Ναι μπορεί να είναι ένας οδηγός ψησίματος για αρχάριους με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για ίδιες ψησταριές Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2023 από ηνίοχος
protathlitis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δεν νομίζω ότι λέω κάτι δύσκολο που δεν το καταλαβαίνεις. Δηλαδή όταν εσύ ψήνεις με άμεσο τρόπο, πχ σουβλάκια, ψήνεις με ανοιχτό καπάκι? Μήπως μιλάς για άλλου τύπου ψησταριά? 2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Ναι μπορεί να είναι ένας οδηγός ψησίματος για αρχάριους με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για ίδιες ψησταριές Τότε να καταργήσουμε αυτό το forum και να φτιάξουμε forum για κάθε ψησταριά ξεχωριστά.
sndev Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 5 hours ago, protathlitis said: σε πιο λεπτά κομμάτια δεν ενδείκνυται το θερμόμετρο, δεν είναι πρακτικό. Επειδη ειμαι κ γω οπαδός των θερμόμετρων κπαιζω οριακα τα instant τυπου https://www.skroutz.gr/s/24986198/Thermo-Pro-PSifiako-THermometro-Mageirikis-me-Akida-50-C-300-C-TP01H.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Μου χουν κανει τη ζωη εύκολη 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα