Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Και χάνεις εγγύηση Weber.

Πόσα χρόνια αλήθεια έχουν εγγύηση?

Δεν πιστεύω ότι θα παθενε τπτ .... Weber εγγύηση 

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, F117 είπε

Πόσα χρόνια αλήθεια έχουν εγγύηση?

Δεν πιστεύω ότι θα παθενε τπτ .... Weber εγγύηση 

Ή 5 ή 10 πρέπει να έχει.

Δεν κατάλαβα το λόγο που έβγαλαν μοντέλο χωρίς θερμόμετρο. 

49 λεπτά πριν, zanskou είπε

ρε 'σείς μα το θεό γιατί ασχολείστε σοβαρά με το τρολλ ; πραγματικά δεν το καταλαβαίνω 

Να σου πω την αλήθεια είναι το χόμπι μου 😜

Δημοσ.

Παιδιά μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος; Αγόρασα την δεκάκιλη prime από shell και μου δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή χαμηλής πίεσης. Έχει και μία βαλβίδα από πάνω που βιδώνει και ξεβιδώνει και δεν είμαι σίγουρος πώς να την χρησιμοποιήσω. https://www.skroutz.gr/s/42675939/Rythmistis-fialis-ygraeriou-Prime-Coral-Gas-Rythmizomenos-Koumpotos-chamilis-piesis-LPG.html

Εγώ σε άλλη ψησταριά χρησιμοποιώ αυτή με το μανόμετρο https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Rythmistis-Ygraeriou-CHamilis-Piesis-me-Manometro-Parochis-1-3-kg-h-Kokkino.html

 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, vins είπε

Σε προσφορά για το ΣΚ η Naterial Kenton με 2 καυστήρες στα 115€ από Leroy Merlin για όποιον ενδιαφέρεται:

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595

Καλημέρα. Έχω τη 4, έχω παρατηρήσει δυο πράγματα 

 

οι σχάρες έχουν τρομερό λίπος στο κάτω μέρος και δε φεύγει με τίποτα εύκολα. Υπάρχει κάποιο υγρό κάτι για να βοηθήσει;

επίσης τα μεταλλικά που είναι κάτω από τη σχάρα(δε θυμάμαι πως λέγονται 🤣) έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν στο πάνω μέρος. 
 

δε νομίζω καν να μου τα αλλάξουν αλλά η ποιότητα είναι κουκουρουκου. Ότι πληρώνεις παίρνεις φυσικά αλλά για πρώτη μου είναι τοπ. Στη επόμενη Weber. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ventic139 είπε

 

επίσης τα μεταλλικά που είναι κάτω από τη σχάρα(δε θυμάμαι πως λέγονται 🤣) έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν στο πάνω μέρος. 

Μπορείς να φτιάξεις ανοξείδωτες και θα είσαι μια χαρά. 

 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, ventic139 said:

Καλημέρα. Έχω τη 4, έχω παρατηρήσει δυο πράγματα 

 

οι σχάρες έχουν τρομερό λίπος στο κάτω μέρος και δε φεύγει με τίποτα εύκολα. Υπάρχει κάποιο υγρό κάτι για να βοηθήσει;

επίσης τα μεταλλικά που είναι κάτω από τη σχάρα(δε θυμάμαι πως λέγονται 🤣) έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν στο πάνω μέρος. 
 

δε νομίζω καν να μου τα αλλάξουν αλλά η ποιότητα είναι κουκουρουκου. Ότι πληρώνεις παίρνεις φυσικά αλλά για πρώτη μου είναι τοπ. Στη επόμενη Weber. 

Έχω την 3, καθαρίζω μετά από κάθε ψήσιμο 5-10’, έχω ψήσει 5 μαντριά και δεν έχει ξεφτίσει τίποτα. Ότι το προσεχεις σε προσέχει! Οι σχάρες είναι εμαγιε και αν τις εκανες με σφουγγάρι με σαπούνι και μετά τις στέγνωνες δε θα είχε μαζευτεί τόσο 🤷‍♂️

Σιγουρα η ποιότητα δεν είναι κλάσης Weber/Napoleon, αλλά δεν κάνει και 800+€ 😁

Οι φλογοκρυπτες που λες είναι αναλώσιμοι και οι μη ανοξείδωτοι ξεφτίζουν και σκουριάζουν και στις Weber πάντως. Εφόσον δεν είναι τρύπιοι δεν καλύπτονται από εγγύηση κιόλας. 

Κανεις με κάνα 30άρι ανοξειδωτους και καθάρισες. 

Επεξ/σία από vins
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SagoniasSlutRos  και @protathlitis
 για να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους  αναγκάζομαι να  το γράψω ξανά  για να γίνω κατανοητός

στην ερώτηση
  Screenshot2023-12-09at10-08-22.png.896ff3a150e49b5e40f203dab43ca13d.png

απάντησα

κατα τη γνώμη μου  τετοιου είδους κρέατα  ( όπως και μπριζόλες , μπιφτέκια , σουτζουκάκια κ.α.)   θα πρέπει να  μάθεις να τα ψήνεις  εμπειρικά  , δεν είναι κάτι δύσκολο  , θα έλεγα μάλιστα οτι είναι ποιο ασφαλές  απο το να ακολουθήσεις  μια οδηγία   του τύπου   τόση ώρα σε τόσους βαθμούς ,  αυτό γιατί  η ένδειξη θερμοκρασίας στο καπάκι είναι ενδεικτική   αλλά πολύ περισσότερο το οτι η κάθε ψησταριά έχει τους δικούς της χρόνους  π.χ. εαν  ακολουθήσω αυτο που αναφερθηκε νωρίτερα  "στα 9-10 λεπτά ανα πλευρά "   θα τα κάψω στα σίγουρα
, χρησιμοποίησε το χέρι σου  για να  αντιληφθείς  την ένταση της ψησταριάς όπως ακριβώς θα έκανες και με το κάρβουνο , δεν είναι τόσο δύσκολο  όσο φαίνεται  , με τον καιρό θα αποκτήσεις   εμπειρία .

Ακόμη  τα σουβλάκια και   λεπτές μπριζόλες     ψήνονται σε μέτρια προς δυνατή φωτιά   ( δηλδ το χερι μας να μπορεί να μείνει πάνω απο τη σχάρα περιπου  5 δευτερόλεπτα )έτσι ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα  και να μείνουν ζουμερά 

καλά ψησίματα !

και  σ αυτήν
Screenshot2023-12-09at10-19-27.png.1549087e382b91eb5f12d2602ea81e68.png

 

καλό το θερμόμετρο δε λέω  , αλλά ,  αν είναι να  βγάζεις τα σουβλάκια και παϊδάκια με το θερμόμετρο   χάνεται όλη η μαγεία  στο ψήσιμο  , 
το ψήσιμο θέλει φαντασία  και να χρησιμοποιήσεις όλες της  αισθήσεις ,  να νιώσεις ένα πήρε φωτιά απο τον ήχο , να καταλάβεις έαν ψήθηκε απο το χρώμα    και απο την μυρουδιά ( όχι το κάψιμο ) αλλά αυτή τη διαφορετική  μυρουδιά που έχει το ψημένο ψάρι  ας πούμε

εκεί κατα τη γνώμη μου βρίσκεται όλη η μαγεία του ψησίματος

 

στη συνέχεια και επειδή  παραερμηνευτικα  μεταξύ άλλων έγραψα τα εξής

είναι οδηγίες  για κάποιον που τώρα μπαίνει στο  κόσμο των ψησταριών υγραερίου , και λόγο του ότι του πάνω απο το 80%  είναι άτομα με μια εμπειρία σε ψησταριές κάρβουνου  θεωρώ λογικό  να τους  δώσω συμβουλές  στη γλώσσα που ξέρουν , το πέρασμα του χεριού πάνω απο μια καυτή σχάρα  είναι μια σύνηθες τακτική που μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για  να καταλάβουμε εάν είναι  κατάλληλη θερμοκρασία  για  να ξεκινήσει το ψήσιμο , όπως  και τα σκίτσα που ανέβασες   και που σύμφωνα μ αυτά  μπορεί κανείς  με ένα απλό τρόπο σε τί κατασταση  βρίσκετε  όχι μόνο μια  μπριζόλα    αλλά και άλλα όπως το συκώτι λ.χ.

και αυτά για κάποιους  είμαι τρολ  @zanskou 

όλα αυτά που περιγράφω  όπως και η δοκιμή  με το πέρασμα του χεριού πάνω απ τη σχάρα ή  το να πιέζοντας τον αντιχειρα  για να δουμε εαν  είναι ετοιμη η μπριζόλα     είναι  τακτικές που υπάρχουν  και τις χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο , το εαν τις δέχεστε  είναι κάτι εντελώς διαφορετικό  

ΑΛΛΑ εαν ΔΕΝ τις δέχεστε  απλά προσπεράστε της  , χωρίς να προσβάλλετε

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, ηνίοχος said:

μυρουδιά που έχει το ψημένο ψάρι  ας πούμε

Γτ μου το κανεις αυτό ; ειναι μολις 10.50 το πρωι..

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.

Αν περάσω το χέρι μου πάνω από τη σχάρα σήμερα το μεσημέρι που θα έχει έξω 11 βαθμούς θα έχω την ίδια αίσθηση δηλαδή με το καλοκαίρι που η θερμοκρασία περιβάλλοντος ειναι 35+ ; 

  • Like 3
Δημοσ.

Θανάση, και στον φούρνο της κουζίνας βάζεις χέρι να δεις αν είναι έτοιμος ή εκεί εμπιστεύεσαι την τεχνολογία?

Και επειδή εσύ δεν έχεις καταλάβει τι λέμε και τι προσπαθουμε να σου εξηγήσουμε τόσες σελίδες και τόσα άτομα, δεν αμφισβητεί κανείς την αίσθηση της θερμοκρασίας με το χέρι ή των ψητων, αλλά εφόσον υπάρχει ΗΔΗ το θερμόμετρο, τότε είναι περιττό να ελέγχεις με το χέρι την ένταση της φωτιάς. Αν ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΘΕΡΜΌΜΕΤΡΟ, τότε ναι μετράς τη φωτιά με το χέρι. 

  • Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, GrooveOn είπε

Παιδιά μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος; Αγόρασα την δεκάκιλη prime από shell και μου δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή χαμηλής πίεσης. Έχει και μία βαλβίδα από πάνω που βιδώνει και ξεβιδώνει και δεν είμαι σίγουρος πώς να την χρησιμοποιήσω. https://www.skroutz.gr/s/42675939/Rythmistis-fialis-ygraeriou-Prime-Coral-Gas-Rythmizomenos-Koumpotos-chamilis-piesis-LPG.html

Εγώ σε άλλη ψησταριά χρησιμοποιώ αυτή με το μανόμετρο https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Rythmistis-Ygraeriou-CHamilis-Piesis-me-Manometro-Parochis-1-3-kg-h-Kokkino.html

 

Είναι ρυθμιζόμενος 22-70mbar. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ενδείξεις πάνω στον ρυθμιστή και δεν θα μπορέσεις να τον ρυθμίσεις ακριβώς στα mbar που θέλεις. Ζήτησε να το επιστρέψεις πίσω και να σου δώσουν έναν σταθερό όπως αυτός που έχεις ήδη. 

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...