Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Ρε Θαναση γραφεις στον αλλο να βαζει το χερι να δει αν ειναι ζεστη η ψησταρια εμπειρικα ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ!!! ΕΧΕΙ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ! Δεν ψηνει σε ανοιχτη ψησταρια. Ποσοι αλλοι πρεπει να στο πουμε οτι δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ νοημα να βαλεις το χερι να δεις αν ειναι ζεστη η σχαρα απο τη στιγμη που εχει θερμομετρο στο καπακι;

Ναι θα καταλαβει οτι ειναι ετοιμη να ψησει, αλλα μπορει να το δει στο θερμομετρο με 50 φορες μεγαλυτερη ακριβεια.

 

Αυτην εδω την εχουν βγαλει απειρες φορες προσφορα στην Αγγλια, μιλαμε φαση 100-150λιρες, και δεν την εχω παρει γιατι δεν εχει θερμομετρο στο καπακι.

https://www.amazon.co.uk/Weber-53010074-Black-Q-2000/dp/B08PZC5DK6?th=1

 

 

IMG_20231208_214150.jpg

Επεξ/σία από F117
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

 αφορμή ήταν φίλε μου  για να δώσω ένα παράδειγμα  που θα βοηθούσε τον φίλο μας  στο ψήσιμο  , όπως  μάλιστα είχα γράψει   συμβουλές  ψησίματος με βάση τη θερμοκρασία του θερμομέτρου της ψησταριάς  γαι να ισχύουν θα πρέπει να προέρχονται  απο τον ίδιο τύπο ψησταριάς
και για να μιλήσω στη γλώσσα σου  έδωσα μια συμβουλή  εαν δεν σου αρέσει  απλά προσπέρασε την και πήγαινε  παρακάτω

ΥΓ  για τα υπόλοιπα  σε σχέση με τις γνώσεις σου  πάρε σαν απάντηση αυτά που έγραψα στο φίλο μας πιο πάνω
 

Εγινε φιλε μου.

Σε ευχαριστω για τις συμβουλες αλλα αμα ειναι να βαλω χερι για να ψησω σε υγραεριου καλυτερα να την πεταξω. 

Νοημονες ανθρωποι ειμαστε εδω μεσα και δεν ειναι πρωτη φορα που κανεις το ασπρο μαυρο η απομονωνεις κουβεντες για να πεις τα δικα σου.  Ηταν πολυ ξεκαθαρο αυτο που εγραψα και πολυ συγκεκριμενο.  Καθε τρεις και λιγο κανεις τα ιδια. Στο εχουν πει 10 ανθρωποι εδω μεσα ημαρτον. Μη μπαινεις αμα σε χαλαει.

 

  • Like 5
Δημοσ.
6 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Και χάνεις εγγύηση Weber.

Πόσα χρόνια αλήθεια έχουν εγγύηση?

Δεν πιστεύω ότι θα παθενε τπτ .... Weber εγγύηση 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, F117 είπε

Πόσα χρόνια αλήθεια έχουν εγγύηση?

Δεν πιστεύω ότι θα παθενε τπτ .... Weber εγγύηση 

Ή 5 ή 10 πρέπει να έχει.

Δεν κατάλαβα το λόγο που έβγαλαν μοντέλο χωρίς θερμόμετρο. 

49 λεπτά πριν, zanskou είπε

ρε 'σείς μα το θεό γιατί ασχολείστε σοβαρά με το τρολλ ; πραγματικά δεν το καταλαβαίνω 

Να σου πω την αλήθεια είναι το χόμπι μου 😜

Δημοσ.

Παιδιά μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος; Αγόρασα την δεκάκιλη prime από shell και μου δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή χαμηλής πίεσης. Έχει και μία βαλβίδα από πάνω που βιδώνει και ξεβιδώνει και δεν είμαι σίγουρος πώς να την χρησιμοποιήσω. https://www.skroutz.gr/s/42675939/Rythmistis-fialis-ygraeriou-Prime-Coral-Gas-Rythmizomenos-Koumpotos-chamilis-piesis-LPG.html

Εγώ σε άλλη ψησταριά χρησιμοποιώ αυτή με το μανόμετρο https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Rythmistis-Ygraeriou-CHamilis-Piesis-me-Manometro-Parochis-1-3-kg-h-Kokkino.html

 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, vins είπε

Σε προσφορά για το ΣΚ η Naterial Kenton με 2 καυστήρες στα 115€ από Leroy Merlin για όποιον ενδιαφέρεται:

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595

Καλημέρα. Έχω τη 4, έχω παρατηρήσει δυο πράγματα 

 

οι σχάρες έχουν τρομερό λίπος στο κάτω μέρος και δε φεύγει με τίποτα εύκολα. Υπάρχει κάποιο υγρό κάτι για να βοηθήσει;

επίσης τα μεταλλικά που είναι κάτω από τη σχάρα(δε θυμάμαι πως λέγονται 🤣) έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν στο πάνω μέρος. 
 

δε νομίζω καν να μου τα αλλάξουν αλλά η ποιότητα είναι κουκουρουκου. Ότι πληρώνεις παίρνεις φυσικά αλλά για πρώτη μου είναι τοπ. Στη επόμενη Weber. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ventic139 είπε

 

επίσης τα μεταλλικά που είναι κάτω από τη σχάρα(δε θυμάμαι πως λέγονται 🤣) έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν στο πάνω μέρος. 

Μπορείς να φτιάξεις ανοξείδωτες και θα είσαι μια χαρά. 

 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, ventic139 said:

Καλημέρα. Έχω τη 4, έχω παρατηρήσει δυο πράγματα 

 

οι σχάρες έχουν τρομερό λίπος στο κάτω μέρος και δε φεύγει με τίποτα εύκολα. Υπάρχει κάποιο υγρό κάτι για να βοηθήσει;

επίσης τα μεταλλικά που είναι κάτω από τη σχάρα(δε θυμάμαι πως λέγονται 🤣) έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν στο πάνω μέρος. 
 

δε νομίζω καν να μου τα αλλάξουν αλλά η ποιότητα είναι κουκουρουκου. Ότι πληρώνεις παίρνεις φυσικά αλλά για πρώτη μου είναι τοπ. Στη επόμενη Weber. 

Έχω την 3, καθαρίζω μετά από κάθε ψήσιμο 5-10’, έχω ψήσει 5 μαντριά και δεν έχει ξεφτίσει τίποτα. Ότι το προσεχεις σε προσέχει! Οι σχάρες είναι εμαγιε και αν τις εκανες με σφουγγάρι με σαπούνι και μετά τις στέγνωνες δε θα είχε μαζευτεί τόσο 🤷‍♂️

Σιγουρα η ποιότητα δεν είναι κλάσης Weber/Napoleon, αλλά δεν κάνει και 800+€ 😁

Οι φλογοκρυπτες που λες είναι αναλώσιμοι και οι μη ανοξείδωτοι ξεφτίζουν και σκουριάζουν και στις Weber πάντως. Εφόσον δεν είναι τρύπιοι δεν καλύπτονται από εγγύηση κιόλας. 

Κανεις με κάνα 30άρι ανοξειδωτους και καθάρισες. 

Επεξ/σία από vins
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SagoniasSlutRos  και @protathlitis
 για να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους  αναγκάζομαι να  το γράψω ξανά  για να γίνω κατανοητός

στην ερώτηση
  Screenshot2023-12-09at10-08-22.png.896ff3a150e49b5e40f203dab43ca13d.png

απάντησα

κατα τη γνώμη μου  τετοιου είδους κρέατα  ( όπως και μπριζόλες , μπιφτέκια , σουτζουκάκια κ.α.)   θα πρέπει να  μάθεις να τα ψήνεις  εμπειρικά  , δεν είναι κάτι δύσκολο  , θα έλεγα μάλιστα οτι είναι ποιο ασφαλές  απο το να ακολουθήσεις  μια οδηγία   του τύπου   τόση ώρα σε τόσους βαθμούς ,  αυτό γιατί  η ένδειξη θερμοκρασίας στο καπάκι είναι ενδεικτική   αλλά πολύ περισσότερο το οτι η κάθε ψησταριά έχει τους δικούς της χρόνους  π.χ. εαν  ακολουθήσω αυτο που αναφερθηκε νωρίτερα  "στα 9-10 λεπτά ανα πλευρά "   θα τα κάψω στα σίγουρα
, χρησιμοποίησε το χέρι σου  για να  αντιληφθείς  την ένταση της ψησταριάς όπως ακριβώς θα έκανες και με το κάρβουνο , δεν είναι τόσο δύσκολο  όσο φαίνεται  , με τον καιρό θα αποκτήσεις   εμπειρία .

Ακόμη  τα σουβλάκια και   λεπτές μπριζόλες     ψήνονται σε μέτρια προς δυνατή φωτιά   ( δηλδ το χερι μας να μπορεί να μείνει πάνω απο τη σχάρα περιπου  5 δευτερόλεπτα )έτσι ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα  και να μείνουν ζουμερά 

καλά ψησίματα !

και  σ αυτήν
Screenshot2023-12-09at10-19-27.png.1549087e382b91eb5f12d2602ea81e68.png

 

καλό το θερμόμετρο δε λέω  , αλλά ,  αν είναι να  βγάζεις τα σουβλάκια και παϊδάκια με το θερμόμετρο   χάνεται όλη η μαγεία  στο ψήσιμο  , 
το ψήσιμο θέλει φαντασία  και να χρησιμοποιήσεις όλες της  αισθήσεις ,  να νιώσεις ένα πήρε φωτιά απο τον ήχο , να καταλάβεις έαν ψήθηκε απο το χρώμα    και απο την μυρουδιά ( όχι το κάψιμο ) αλλά αυτή τη διαφορετική  μυρουδιά που έχει το ψημένο ψάρι  ας πούμε

εκεί κατα τη γνώμη μου βρίσκεται όλη η μαγεία του ψησίματος

 

στη συνέχεια και επειδή  παραερμηνευτικα  μεταξύ άλλων έγραψα τα εξής

είναι οδηγίες  για κάποιον που τώρα μπαίνει στο  κόσμο των ψησταριών υγραερίου , και λόγο του ότι του πάνω απο το 80%  είναι άτομα με μια εμπειρία σε ψησταριές κάρβουνου  θεωρώ λογικό  να τους  δώσω συμβουλές  στη γλώσσα που ξέρουν , το πέρασμα του χεριού πάνω απο μια καυτή σχάρα  είναι μια σύνηθες τακτική που μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για  να καταλάβουμε εάν είναι  κατάλληλη θερμοκρασία  για  να ξεκινήσει το ψήσιμο , όπως  και τα σκίτσα που ανέβασες   και που σύμφωνα μ αυτά  μπορεί κανείς  με ένα απλό τρόπο σε τί κατασταση  βρίσκετε  όχι μόνο μια  μπριζόλα    αλλά και άλλα όπως το συκώτι λ.χ.

και αυτά για κάποιους  είμαι τρολ  @zanskou 

όλα αυτά που περιγράφω  όπως και η δοκιμή  με το πέρασμα του χεριού πάνω απ τη σχάρα ή  το να πιέζοντας τον αντιχειρα  για να δουμε εαν  είναι ετοιμη η μπριζόλα     είναι  τακτικές που υπάρχουν  και τις χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο , το εαν τις δέχεστε  είναι κάτι εντελώς διαφορετικό  

ΑΛΛΑ εαν ΔΕΝ τις δέχεστε  απλά προσπεράστε της  , χωρίς να προσβάλλετε

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, ηνίοχος said:

μυρουδιά που έχει το ψημένο ψάρι  ας πούμε

Γτ μου το κανεις αυτό ; ειναι μολις 10.50 το πρωι..

Επεξ/σία από sndev

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...