Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν περάσω το χέρι μου πάνω από τη σχάρα σήμερα το μεσημέρι που θα έχει έξω 11 βαθμούς θα έχω την ίδια αίσθηση δηλαδή με το καλοκαίρι που η θερμοκρασία περιβάλλοντος ειναι 35+ ; 

  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Θανάση, και στον φούρνο της κουζίνας βάζεις χέρι να δεις αν είναι έτοιμος ή εκεί εμπιστεύεσαι την τεχνολογία?

Και επειδή εσύ δεν έχεις καταλάβει τι λέμε και τι προσπαθουμε να σου εξηγήσουμε τόσες σελίδες και τόσα άτομα, δεν αμφισβητεί κανείς την αίσθηση της θερμοκρασίας με το χέρι ή των ψητων, αλλά εφόσον υπάρχει ΗΔΗ το θερμόμετρο, τότε είναι περιττό να ελέγχεις με το χέρι την ένταση της φωτιάς. Αν ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΘΕΡΜΌΜΕΤΡΟ, τότε ναι μετράς τη φωτιά με το χέρι. 

  • Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, GrooveOn είπε

Παιδιά μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος; Αγόρασα την δεκάκιλη prime από shell και μου δώσανε αυτόν τον ρυθμιστή χαμηλής πίεσης. Έχει και μία βαλβίδα από πάνω που βιδώνει και ξεβιδώνει και δεν είμαι σίγουρος πώς να την χρησιμοποιήσω. https://www.skroutz.gr/s/42675939/Rythmistis-fialis-ygraeriou-Prime-Coral-Gas-Rythmizomenos-Koumpotos-chamilis-piesis-LPG.html

Εγώ σε άλλη ψησταριά χρησιμοποιώ αυτή με το μανόμετρο https://www.skroutz.gr/s/36412413/Coral-Gas-Prime-540-Rythmistis-Ygraeriou-CHamilis-Piesis-me-Manometro-Parochis-1-3-kg-h-Kokkino.html

 

Είναι ρυθμιζόμενος 22-70mbar. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ενδείξεις πάνω στον ρυθμιστή και δεν θα μπορέσεις να τον ρυθμίσεις ακριβώς στα mbar που θέλεις. Ζήτησε να το επιστρέψεις πίσω και να σου δώσουν έναν σταθερό όπως αυτός που έχεις ήδη. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, vins είπε

Έχω την 3, καθαρίζω μετά από κάθε ψήσιμο 5-10’, έχω ψήσει 5 μαντριά και δεν έχει ξεφτίσει τίποτα. Ότι το προσεχεις σε προσέχει! Οι σχάρες είναι εμαγιε και αν τις εκανες με σφουγγάρι με σαπούνι και μετά τις στέγνωνες δε θα είχε μαζευτεί τόσο 🤷‍♂️

Σιγουρα η ποιότητα δεν είναι κλάσης Weber/Napoleon, αλλά δεν κάνει και 800+€ 😁

Οι φλογοκρυπτες που λες είναι αναλώσιμοι και οι μη ανοξείδωτοι ξεφτίζουν και σκουριάζουν και στις Weber πάντως. Εφόσον δεν είναι τρύπιοι δεν καλύπτονται από εγγύηση κιόλας. 

Κανεις με κάνα 30άρι ανοξειδωτους και καθάρισες. 

Τι καθαρισμα κανείς εσυ;

τις σχάρες προσωπικά τις τρίβω με ένα εξάρτημα που έχω πάρει δε τη περνάω με Σαπούνι.  

αν μπορείς πες μου τη διαδικασία καθαρισματος που ακολουθείς να έχω εικόνα 🙏 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/12/2023 στις 9:44 ΠΜ, ventic139 είπε

Καλημέρα. Έχω τη 4, έχω παρατηρήσει δυο πράγματα 

 

οι σχάρες έχουν τρομερό λίπος στο κάτω μέρος και δε φεύγει με τίποτα εύκολα. Υπάρχει κάποιο υγρό κάτι για να βοηθήσει;

επίσης τα μεταλλικά που είναι κάτω από τη σχάρα(δε θυμάμαι πως λέγονται 🤣) έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν στο πάνω μέρος. 
 

δε νομίζω καν να μου τα αλλάξουν αλλά η ποιότητα είναι κουκουρουκου. Ότι πληρώνεις παίρνεις φυσικά αλλά για πρώτη μου είναι τοπ. Στη επόμενη Weber. 

Όταν λες ότι έχεις την 4 τι εννοείς; μια δεν είναι; πόσο καιρό την έχεις;

 

τις μπουκάλες αερίου που τις βρίσκουμε; υπάρχουν διάφορα μεγέθη ή είναι στάνταρ;

Υπάρχει γενικά κινδυνος με το υγραέριο;

Ποσο χώρο έχει; πόσες πχ μπριζόλες (τις κλασικές με το κόκκαλο) ψήνονται ταυτόχρονα;

 

Επίσης η συγκεκριμένη μαζεύει καθόλου;

 

χωράει πχ σε ασανσέρ για την παράδοση το ρωτάω...

Επεξ/σία από panagiotis1988
Δημοσ.

Προσπαθώ να θυμάμαι ότι η ψησταριά είναι κυρίως γκρίλ. Αλλά στο φούρνο του σπιτιού, ψήνονταν κουραμπιέδες και μελομακάρονα 😁

IMG_20231210_132002.jpg.90138e3f19d0fde5660201a0839a4ff9.jpg

  • Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Όταν λες ότι έχεις την 4 τι εννοείς; μια δεν είναι; πόσο καιρό την έχεις;

 

τις μπουκάλες αερίου που τις βρίσκουμε; υπάρχουν διάφορα μεγέθη ή είναι στάνταρ;

Υπάρχει γενικά κινδυνος με το υγραέριο;

Ποσο χώρο έχει; πόσες πχ μπριζόλες (τις κλασικές με το κόκκαλο) ψήνονται ταυτόχρονα;

 

Επίσης η συγκεκριμένη μαζεύει καθόλου;

 

χωράει πχ σε ασανσέρ για την παράδοση το ρωτάω...

Με τους 4 καυστήρες 

τη μπουκάλα τη από μαγαζί με φιάλες όπως coral gas. Εγώ έχω τη prime τη κόκκινη και θα πάρεις τη πρώτη φορά το εξάρτημα που είναι για το αέριο στα 10€. 
 

κινδυνο με αναφλέξεις όποτε θέλει συχνά καθάρισμα και αν βγάλει φλόγα μεγάλη απλά κλείσε επιτόπου το αέριο. Γενικά θα είσαι ασφαλής και να έχεις δεύτερη μπουκάλα πάντα σαν εναλλακτική 

 

Έχει 3 σχάρες καο ένα καντεμι εάν θες αγοράζεις και βάζεις και άλλη σχάρα. 
 

Για τη παράδοση ναι εμένα χώρεσε ασανσέρ ωστόσο παίζει το ασανσέρ του καθενός 😂

απο μάζεμα κλείνει μόνο τα πλαϊνά αν θες και είσαι οκ 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Με τους 4 καυστήρες 

τη μπουκάλα τη από μαγαζί με φιάλες όπως coral gas. Εγώ έχω τη prime τη κόκκινη και θα πάρεις τη πρώτη φορά το εξάρτημα που είναι για το αέριο στα 10€. 
 

κινδυνο με αναφλέξεις όποτε θέλει συχνά καθάρισμα και αν βγάλει φλόγα μεγάλη απλά κλείσε επιτόπου το αέριο. Γενικά θα είσαι ασφαλής και να έχεις δεύτερη μπουκάλα πάντα σαν εναλλακτική 

 

Έχει 3 σχάρες καο ένα καντεμι εάν θες αγοράζεις και βάζεις και άλλη σχάρα. 
 

Για τη παράδοση ναι εμένα χώρεσε ασανσέρ ωστόσο παίζει το ασανσέρ του καθενός 😂

απο μάζεμα κλείνει μόνο τα πλαϊνά αν θες και είσαι οκ 

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Να φανταστώ ότι το πλήθος των καυστήρων είναι καθαρά θέμα για το ποσό μεγάλη είναι...σωστά;

Το ασανσέρ μου χωράει 4 άτομα, λογικά θα είμαι οκ...

Δεύτερη μπουκαλα γιατί να έχω; υπάρχει θέμα τα καλοκαίρια με ζεστές και λοιπά καιρικά φαινόμενα; 

Δημοσ.

η δεύτερη μπουκάλα είναι απαραίτητα, ειδικά αν ψήνεις συχνά, γιατί αν σου τελειώσει το αέριο τη ενώ ψήνεις την πάτησες 

  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Να φανταστώ ότι το πλήθος των καυστήρων είναι καθαρά θέμα για το ποσό μεγάλη είναι...σωστά;

Το ασανσέρ μου χωράει 4 άτομα, λογικά θα είμαι οκ...

Δεύτερη μπουκαλα γιατί να έχω; υπάρχει θέμα τα καλοκαίρια με ζεστές και λοιπά καιρικά φαινόμενα; 

Σωστά όσο πιο πολύ τόσο το καλύτερο. Δεύτερη μπουκάλα σε περίπτωση που τελειώνει η μια να έχεις πάντα καβάτζα 

οχι και γώ αυτό φοβόμουν το καλοκαίρι αλλά όλα καλά 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Για το μέγεθος της ψησταριάς οι 2 καυστήρες δεν είναι κομπλέ; καταλαβαίνετε ότι είμαι τέλει ς άσχετος με το σπορ του ψησίματος με αέριο...

Εξαρτάται φίλε μου για ποσά άτομα θες να ψήνεις και τι. Πχ εγώ με αυτή με τους 4 καυστήρες πήρα και σούβλα για κοντοσούβλι κοκορέτσι κοτόπουλο κτλπ. 
 

τώρα εσυ Αν τη θες για κανένα καλαμάκι μπριζόλα είσαι κομπλέ 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Εξαρτάται φίλε μου για ποσά άτομα θες να ψήνεις και τι. Πχ εγώ με αυτή με τους 4 καυστήρες πήρα και σούβλα για κοντοσούβλι κοκορέτσι κοτόπουλο κτλπ. 
 

τώρα εσυ Αν τη θες για κανένα καλαμάκι μπριζόλα είσαι κομπλέ 

Η χρήση που θέλω να κάνω είναι για οικογένεια 4 (2 μικρά) για 2-3 φορές την εβδομάδα, Καναδού φορές το μήνα για 5-6 και μια φορά το μήνα και αν για 8-10 άτομα....θεωρείς ότι θα είμαι κομπλέ; δεν είναι και πολύ του φαγητού γενικά όλοι...αν εξαιρέσεις καναδυο ...

 

Οι 2 φυαλες χωράνε από κάτω;

Δημοσ.
Στις 8/12/2023 στις 10:48 ΜΜ, F117 είπε

Μετά απ' το ποστ σου είδα και έναν στο YouTube που το έχει κάνει.

https://youtu.be/-kKiu3F5kbQ?si=WXMyh3V2rbYuVCz3

Η πρώτη μου ψησταριά υγραερίου πριν από 15 περίπου χρόνια ήταν με δύο καυστήρες και χωρίς θερμόμετρο με αποτέλεσμα να τα καρβουνιάζω όλα και να την παρατήσω στην άκρη.Οταν έμαθα για τα θερμόμετρα κλπ,της έβαλα ένα και απογειώθηκε.Την έλιωσα στη χρήση και απ' το γινατι μου της έβαλα αλλά δύο γύρω γύρω...:D

Σαν διαστημόπλοιο ένα πράμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...