Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ritualistic είπε

Καλησπερα ομαδα

Ελλειψει σουβλας εχω παρει ενα κοντοσουβλι χοιρινο και σκεφτομαι να το βαλω indirect μεσα σε γαστρα. Το προβλημα μου ειναι οτι η γαστρα δεν χωραει με το καπακι. Μπορω να το ψησω χωρις ; 
 

Κανενα τιπ που πρεπει να ξερω ;

 

Μα το πλεονέκτημα της γάστρας σε κάποια φαγητά είναι ότι κλείνει το καπάκι και δεσμεύει την θερμότητα. 

Αν έχεις κάποιο rack όπως αυτό θα μπορούσες να το βάλεις πάνω. Αλλιώς όπως σου είπαν και άλλοι κατευθείαν πάνω στην σχάρα της ψησταριάς. 

 

 

image.png.4bb4826fbc3201fb135eebef184a6d6a.png

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ritualistic είπε

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις! Στους ποσους βαθμους να το βγαλω ;

Λογικά θα το έχετε χωνέψει (δώσε φωτό να δούμε αποτέλεσμα) για την ιστορία όμως το χοιρινό μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια στους 74°

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
1 minute ago, ηνίοχος said:

Λογικά θα το έχετε χωνέψει (δώσε φωτό να δούμε αποτέλεσμα) για την ιστορία όμως το χοιρινό μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια στους 74°

Ωχ κ γω το βγαζω 68

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Λογικά θα το έχετε χωνέψει (δώσε φωτό να δούμε αποτέλεσμα) για την ιστορία όμως το χοιρινό μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια στους 74°

Δεν προλαβα να βγαλω φωτο ειχε πεσει πεινα χαχαχ

Οταν εφτασε 75 το εβαλα σε απευθειας πολυ δυνατη φωτια για να καραμελωσει απεξω και το τραβηξα στους 85.

Εκανα βλακεια ;;

Δημοσ.
1 minute ago, ritualistic said:

Δεν προλαβα να βγαλω φωτο ειχε πεσει πεινα χαχαχ

Οταν εφτασε 75 το εβαλα σε απευθειας πολυ δυνατη φωτια για να καραμελωσει απεξω και το τραβηξα στους 85.

Εκανα βλακεια ;;

Εσύ πως νιώθεις με το αποτέλεσμα;  εκανες βλακεία; 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, sndev είπε

Εσύ πως νιώθεις με το αποτέλεσμα;  εκανες βλακεία; 

Αν το αποτελεσμα θα επρεπε να ειναι μαλακο και ζουμερο μαλλον απετυχα. Το φαγαμε με ευχαριστηση κ δε μου φανηκε κακο αλλα το επομενο θα το βγαλω στους 74.

Σε καποιο σαιτ διαβασα για τους 85 κ 10 λεπτα ξεκουραση σε αλουμινοχαρτο κ το ακολουθησα.

Δημοσ.
4 minutes ago, ritualistic said:

Το φαγαμε με ευχαριστηση κ δε μου φανηκε κακο

Αρα σούπερ που παίρνει βελτίωση 

Αν ελεγες ,ε δοκιμασαμε ηταν καπως κ παραγγείλαμε πίτσες τοτε θα χες κανει βλακεια!

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα εχω κομμάτια αρνί, για να μην βαλω παλι στν φούρνο,  να τα τυλιξω ολα μαζί σε λαδόκολλα -αλουμινοχαρτο και σιγοψησιμο έμμεσο στην ψησταριά ή να βαλω την γάστρα στην ψησταριά; ευχαριστώ 

Δημοσ.

παντως το 64 και 74 κλπ δεν ειναι πανακεια για το χοιρινο. το 64 εχει εφαρμογη μονο σε αλιπα κομματια, ψαρονεφρι, ματι σπαλομπριζολας. σε κοντοσουβλια με λαιμο, ειδικα αν εχουμε βαλει και πανσετα μια χαρα ζουμερο βγαινει στους 80-85. επιβαλλεται να φτασει 75-80 καθως πανω απο 70 σπανε τα κολλαγονα. το μυστικο ειναι οσο πιο σιγανα και indirect μπορεις μεχρι να λιωσει το λιπος και τελειωμα δυνατα και αμεσα

  • Like 4
Δημοσ.

ψιλο-οτιναναι. στηθος κοτοπουλο αν πας πανω απο 68 ειναι σολα. πχ κοτσι χοιρινο. βγαλτο στους 73 και πες μου αν εχει λιωσει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...