Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, ηνίοχος said:

Λογικά θα το έχετε χωνέψει (δώσε φωτό να δούμε αποτέλεσμα) για την ιστορία όμως το χοιρινό μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια στους 74°

Ωχ κ γω το βγαζω 68

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Λογικά θα το έχετε χωνέψει (δώσε φωτό να δούμε αποτέλεσμα) για την ιστορία όμως το χοιρινό μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια στους 74°

Δεν προλαβα να βγαλω φωτο ειχε πεσει πεινα χαχαχ

Οταν εφτασε 75 το εβαλα σε απευθειας πολυ δυνατη φωτια για να καραμελωσει απεξω και το τραβηξα στους 85.

Εκανα βλακεια ;;

Δημοσ.
1 minute ago, ritualistic said:

Δεν προλαβα να βγαλω φωτο ειχε πεσει πεινα χαχαχ

Οταν εφτασε 75 το εβαλα σε απευθειας πολυ δυνατη φωτια για να καραμελωσει απεξω και το τραβηξα στους 85.

Εκανα βλακεια ;;

Εσύ πως νιώθεις με το αποτέλεσμα;  εκανες βλακεία; 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, sndev είπε

Εσύ πως νιώθεις με το αποτέλεσμα;  εκανες βλακεία; 

Αν το αποτελεσμα θα επρεπε να ειναι μαλακο και ζουμερο μαλλον απετυχα. Το φαγαμε με ευχαριστηση κ δε μου φανηκε κακο αλλα το επομενο θα το βγαλω στους 74.

Σε καποιο σαιτ διαβασα για τους 85 κ 10 λεπτα ξεκουραση σε αλουμινοχαρτο κ το ακολουθησα.

Δημοσ.
4 minutes ago, ritualistic said:

Το φαγαμε με ευχαριστηση κ δε μου φανηκε κακο

Αρα σούπερ που παίρνει βελτίωση 

Αν ελεγες ,ε δοκιμασαμε ηταν καπως κ παραγγείλαμε πίτσες τοτε θα χες κανει βλακεια!

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα εχω κομμάτια αρνί, για να μην βαλω παλι στν φούρνο,  να τα τυλιξω ολα μαζί σε λαδόκολλα -αλουμινοχαρτο και σιγοψησιμο έμμεσο στην ψησταριά ή να βαλω την γάστρα στην ψησταριά; ευχαριστώ 

Δημοσ.

παντως το 64 και 74 κλπ δεν ειναι πανακεια για το χοιρινο. το 64 εχει εφαρμογη μονο σε αλιπα κομματια, ψαρονεφρι, ματι σπαλομπριζολας. σε κοντοσουβλια με λαιμο, ειδικα αν εχουμε βαλει και πανσετα μια χαρα ζουμερο βγαινει στους 80-85. επιβαλλεται να φτασει 75-80 καθως πανω απο 70 σπανε τα κολλαγονα. το μυστικο ειναι οσο πιο σιγανα και indirect μπορεις μεχρι να λιωσει το λιπος και τελειωμα δυνατα και αμεσα

  • Like 4
Δημοσ.

ψιλο-οτιναναι. στηθος κοτοπουλο αν πας πανω απο 68 ειναι σολα. πχ κοτσι χοιρινο. βγαλτο στους 73 και πες μου αν εχει λιωσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, gsisr είπε

παντως το 64 και 74 κλπ δεν ειναι πανακεια για το χοιρινο. το 64 εχει εφαρμογη μονο σε αλιπα κομματια, ψαρονεφρι, ματι σπαλομπριζολας. σε κοντοσουβλια με λαιμο, ειδικα αν εχουμε βαλει και πανσετα μια χαρα ζουμερο βγαινει στους 80-85. επιβαλλεται να φτασει 75-80 καθως πανω απο 70 σπανε τα κολλαγονα. το μυστικο ειναι οσο πιο σιγανα και indirect μπορεις μεχρι να λιωσει το λιπος και τελειωμα δυνατα και αμεσα

κατι παρομοιο διαβασα και πηγα να ακολουθησω νομιζω ομως το 85 ηταν υπερβολη γιατι μετα το αφησα και στο αλουμινοχαρτο τυλιγμενο 10 λεπτα.

Με αυτη την διαδικασια και εγω θα το τραβαγα απο τη φωτια στους 74.

κοτοπουλο στους 82-85 που λεει ο εφετ προσωπικα θα το πεταγα στα σκουπιδια και θα επαιρνα κανα σουβλακι

Επεξ/σία από ritualistic
  • Like 1
Δημοσ.

image.png.b2f695e7d4019d74247b86af0f82dc90.png

https://ask.usda.gov/s/article/To-what-temperature-should-I-cook-pork

https://www.pork.org/pork-cooking-temperature/

https://www.foodsafety.gov/food-safety-charts/safe-minimum-internal-temperatures

Επειδη υπαρχουν πολλες αποψεις, ο καθενας ας κανει την ερευνα του και ας αποφασισει τι θα κανει. Πχ στην Αγγλια πριν μερικα χρονια ελεγαν για το κοτοπουλο να φτασει 82C και το χοιρινο 75C. 

1 ώρα πριν, gsisr είπε

παντως το 64 και 74 κλπ δεν ειναι πανακεια για το χοιρινο. το 64 εχει εφαρμογη μονο σε αλιπα κομματια, ψαρονεφρι, ματι σπαλομπριζολας. σε κοντοσουβλια με λαιμο, ειδικα αν εχουμε βαλει και πανσετα μια χαρα ζουμερο βγαινει στους 80-85. επιβαλλεται να φτασει 75-80 καθως πανω απο 70 σπανε τα κολλαγονα. το μυστικο ειναι οσο πιο σιγανα και indirect μπορεις μεχρι να λιωσει το λιπος και τελειωμα δυνατα και αμεσα

Kαλα ναι, αν βγαλεις κοντοσουβλι με πανσετα στους 65 θα τρως λαστιχο. 

Και στο μοσχαρι αντιστοιχα καποια κομματια πρεπει να φτασουν πανω απο 90.

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι φορές που η έλλειψη χώρου στη σχάρα είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά και το μικρό έχει τη χάρη του. Το ανάβεις χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμα και για μια μπριζόλα. IMG_20240115_141929.jpg.07e212b5a36303d7d72ad898560f86bc.jpg

Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν λερώνει...

IMG_20240115_144455.jpg.361063a9e7ccd0c3a4186793d604ec4f.jpg

Διευκρίνιση: Η καρέ χοιρινή μπήκε λόγω επείγοντος, indirect από την κατάψυξη 🫢

Επεξ/σία από est
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...