sndev Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 1 minute ago, ηνίοχος said: Λογικά θα το έχετε χωνέψει (δώσε φωτό να δούμε αποτέλεσμα) για την ιστορία όμως το χοιρινό μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια στους 74° Ωχ κ γω το βγαζω 68
ritualistic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 5 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Λογικά θα το έχετε χωνέψει (δώσε φωτό να δούμε αποτέλεσμα) για την ιστορία όμως το χοιρινό μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια στους 74° Δεν προλαβα να βγαλω φωτο ειχε πεσει πεινα χαχαχ Οταν εφτασε 75 το εβαλα σε απευθειας πολυ δυνατη φωτια για να καραμελωσει απεξω και το τραβηξα στους 85. Εκανα βλακεια ;;
sndev Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 1 minute ago, ritualistic said: Δεν προλαβα να βγαλω φωτο ειχε πεσει πεινα χαχαχ Οταν εφτασε 75 το εβαλα σε απευθειας πολυ δυνατη φωτια για να καραμελωσει απεξω και το τραβηξα στους 85. Εκανα βλακεια ;; Εσύ πως νιώθεις με το αποτέλεσμα; εκανες βλακεία;
ritualistic Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 20 λεπτά πριν, sndev είπε Εσύ πως νιώθεις με το αποτέλεσμα; εκανες βλακεία; Αν το αποτελεσμα θα επρεπε να ειναι μαλακο και ζουμερο μαλλον απετυχα. Το φαγαμε με ευχαριστηση κ δε μου φανηκε κακο αλλα το επομενο θα το βγαλω στους 74. Σε καποιο σαιτ διαβασα για τους 85 κ 10 λεπτα ξεκουραση σε αλουμινοχαρτο κ το ακολουθησα.
sndev Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 4 minutes ago, ritualistic said: Το φαγαμε με ευχαριστηση κ δε μου φανηκε κακο Αρα σούπερ που παίρνει βελτίωση Αν ελεγες ,ε δοκιμασαμε ηταν καπως κ παραγγείλαμε πίτσες τοτε θα χες κανει βλακεια! 1
Varnavas89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα εχω κομμάτια αρνί, για να μην βαλω παλι στν φούρνο, να τα τυλιξω ολα μαζί σε λαδόκολλα -αλουμινοχαρτο και σιγοψησιμο έμμεσο στην ψησταριά ή να βαλω την γάστρα στην ψησταριά; ευχαριστώ
SagoniasSlutRos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, sndev είπε Ωχ κ γω το βγαζω 68 63 βαθμούς το χοιρινό, καλά είσαι
phanispal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Αφού ανεβαίνει λίγο κι αφού το έχεις βγάλει.
gsisr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 παντως το 64 και 74 κλπ δεν ειναι πανακεια για το χοιρινο. το 64 εχει εφαρμογη μονο σε αλιπα κομματια, ψαρονεφρι, ματι σπαλομπριζολας. σε κοντοσουβλια με λαιμο, ειδικα αν εχουμε βαλει και πανσετα μια χαρα ζουμερο βγαινει στους 80-85. επιβαλλεται να φτασει 75-80 καθως πανω απο 70 σπανε τα κολλαγονα. το μυστικο ειναι οσο πιο σιγανα και indirect μπορεις μεχρι να λιωσει το λιπος και τελειωμα δυνατα και αμεσα 4
ηνίοχος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 αυτές είναι οι θερμοκρασίες που πρέπει να καταναλώνονται τα ψητά συμφωνα με τον ΕΦΕΤ εδώ όλο το εγχειρίδιο 3 1
gsisr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 ψιλο-οτιναναι. στηθος κοτοπουλο αν πας πανω απο 68 ειναι σολα. πχ κοτσι χοιρινο. βγαλτο στους 73 και πες μου αν εχει λιωσει
ritualistic Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, gsisr είπε παντως το 64 και 74 κλπ δεν ειναι πανακεια για το χοιρινο. το 64 εχει εφαρμογη μονο σε αλιπα κομματια, ψαρονεφρι, ματι σπαλομπριζολας. σε κοντοσουβλια με λαιμο, ειδικα αν εχουμε βαλει και πανσετα μια χαρα ζουμερο βγαινει στους 80-85. επιβαλλεται να φτασει 75-80 καθως πανω απο 70 σπανε τα κολλαγονα. το μυστικο ειναι οσο πιο σιγανα και indirect μπορεις μεχρι να λιωσει το λιπος και τελειωμα δυνατα και αμεσα κατι παρομοιο διαβασα και πηγα να ακολουθησω νομιζω ομως το 85 ηταν υπερβολη γιατι μετα το αφησα και στο αλουμινοχαρτο τυλιγμενο 10 λεπτα. Με αυτη την διαδικασια και εγω θα το τραβαγα απο τη φωτια στους 74. κοτοπουλο στους 82-85 που λεει ο εφετ προσωπικα θα το πεταγα στα σκουπιδια και θα επαιρνα κανα σουβλακι Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2024 από ritualistic 1
ilpapacha Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Μία ακόμα επιλογή για φουρνάκι πίτσας https://www.lefeufires.com/products/turtle-pizza-oven 3 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 https://ask.usda.gov/s/article/To-what-temperature-should-I-cook-pork https://www.pork.org/pork-cooking-temperature/ https://www.foodsafety.gov/food-safety-charts/safe-minimum-internal-temperatures Επειδη υπαρχουν πολλες αποψεις, ο καθενας ας κανει την ερευνα του και ας αποφασισει τι θα κανει. Πχ στην Αγγλια πριν μερικα χρονια ελεγαν για το κοτοπουλο να φτασει 82C και το χοιρινο 75C. 1 ώρα πριν, gsisr είπε παντως το 64 και 74 κλπ δεν ειναι πανακεια για το χοιρινο. το 64 εχει εφαρμογη μονο σε αλιπα κομματια, ψαρονεφρι, ματι σπαλομπριζολας. σε κοντοσουβλια με λαιμο, ειδικα αν εχουμε βαλει και πανσετα μια χαρα ζουμερο βγαινει στους 80-85. επιβαλλεται να φτασει 75-80 καθως πανω απο 70 σπανε τα κολλαγονα. το μυστικο ειναι οσο πιο σιγανα και indirect μπορεις μεχρι να λιωσει το λιπος και τελειωμα δυνατα και αμεσα Kαλα ναι, αν βγαλεις κοντοσουβλι με πανσετα στους 65 θα τρως λαστιχο. Και στο μοσχαρι αντιστοιχα καποια κομματια πρεπει να φτασουν πανω απο 90. 3
est Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Είναι φορές που η έλλειψη χώρου στη σχάρα είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλά και το μικρό έχει τη χάρη του. Το ανάβεις χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμα και για μια μπριζόλα. Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν λερώνει... Διευκρίνιση: Η καρέ χοιρινή μπήκε λόγω επείγοντος, indirect από την κατάψυξη 🫢 Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2024 από est 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα