Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ψησταριές που δεν μπαίνει σούβλα (αν υπάρχουν τέτοιες δεν ξέρω), αν γινόταν μια πατέντα τύπου ταψί με καθετα συγκολλημενες δύο μικρές σούβλες (30εκ ύψος ; Ανάλογα με το χώρο τις κάθε ψησταριάς υποθέτω) στον πάτο του ταψιου, για ψήσιμο τύπου κοτόπουλο σε κουτάκι μπύρας, θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με το ψησιμο σε σούβλα άραγε ; 

Ξέρετε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ;

Επεξ/σία από PHadji
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

σκεύη ψησίματος κοτόπουλου με μπύρα υπάρχουν ουκ ολίγα στην αγορά.

από εκεί και πέρα υπάρχουν οντως αρκετά μοντέλα που δεν παίρνουν σούβλα αλλά με πατέντα μπορείς να βάλει κανονικά του εμπορίου.

Δημοσ.

Έφαγα μια φλασιά, οι weber ψησταριες σας ειναι LPG ή natural gas? Παρήγγειλα από εξωτερικό και δεν πιστευω να έκανα καμια πατατια

Δημοσ.

υγραέριο είναι θέλει μηχανισμό για παίξει με φυσικό αέριο

Δημοσ.

 

8 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Ωραία .. την lpg πήρα ευτυχώς . Μπορείτε να δώσετε κάποιο link ποια φιάλη να αγοράσουμε ; 

 

https://gasexpress.gr/fiali-igraeriou-me-eggiisi-10kg-petrogaz-eg001

https://gasexpress.gr/fiali-ygraeriou-diafani-10kg-agora-fialis-periechomenou-petrogkaz

https://gasexpress.gr/coral-gas-fiali

 

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην περιοχή μου (Σέρρες) μετά από μια διαδικτυακή  αναζήτηση δεν βλέπω ούτε Coral gas ούτε Petrogaz να υπάρχουν. Με βλέπω με τις καλές και σίγουρες παραδοσιακές σκουριασμένες που είχαμε από παιδιά.

Επεξ/σία από aspis
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sounis11 είπε

Απλα να γνωρίζεις οτι ,σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οταν εχεις την χοάνη με το μεγαλο άνοιγμα προς τα πάνω , ψήνεις εμμεσα.Για να ψησεις άμεσα πρέπει να την αντιστρεψεις. Παραθετω και φωτο.

IMG_20200512_165252.png

Χρήστης εδώ και 2 χρόνια. Αν ψήσει direct θα τα κάψει όλα. Η χοάνη λειτουργεί περίπου όπως λειτουργούν οι ανακλαστήρες, σε καμία περίπτωση όταν ψήνεις πχ στους 300 δεν είναι indirect όπως θα το εννοούσαμε σε μια με 3 καυστήρες αν την έβαζες σε μέρος με σβησμένο καυστήρα. Ξέρω τι λέει η εταιρεία, αλλά η χοάνη ανάποδα είναι μόνο για cast iron τηγάνι ή wok. Τα ίδια λένε και στο κατάστημα τα παιδιά που την πουλάνε.

Έχω ψήσει 200 φορές περίπου στη δική μου Kensington 480.

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα. Νέος στο insomnia,  εκεί που έβγαζα τα μάτια μου,  κανοντας έρευνα για ψησταριές υγραερίου,  ο καλός ο γουγλης με πέταξε στο συγκεκριμένο θρεντ,  οπου το διάβασα σχεδον ολο (καλα 40σελιδες περίπου).  Είμαι σε αναζήτηση ψησταριάς,  και οπως πολλοί ελεγα μέχρι 200-300ευρω να διαθεσω. Είδα απο κοντα εδω θεσαλλονικη bormann,  theemogatz οπου η δεύτερη ποιοτικά ηταν πολυ καλύτερη. Μετα ειδα weber spirit,  broil king,  outdoorchef που όντως ανεβαινες επίπεδα, αλλά και τιμη(χ2 τουλ).  Ψαξε ψαξε,  εμαθα και για τις επαγγελματικες. Χαμηλης πιεσης,  για οικιακη χρηση,  αλλά πανακριβες,  χωρις ντιζαιν( δεν με πειράζει, αν κερδιζει στα άλλα).  Η μικρες που ξεκινανε απο 400 μεχρι 700,  είναι ξερές. Ενα ινοξ κουτί με ινοξ βαρια σχαρα. Εξι καυστηρες με έναν διακόπτη,  ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφάνεια (λενε)  και ενα σημαντικό για μενα,  συρτάρι νερού για λιποσυλεκτη. Το νερό μειώνει κατά πολύ τις αναφλεξεις κ ισως καθαρίζεται πιο ευκολα. Έχει κανείς επαγγελματική;  οπως αυτη (η αυτή ακριβως στην παρακατω φωτο)  ποια τα υπερ κ τα κατά; εγω ειμαι κλασικός,  μπριζόλες, σουβλακια,  λουκανικα,  πανσετες, ψάρια. (απο μαγειρική σκραπας κ ουτε εχω διάθεση να εμβαθυνω τις γνωσεις μου,  εκτος αν με χωρίσει η γυναίκα,  ή αν την πάρω και τρωγωντας μου έρθει η όρεξη για να την χρησιμοποιήσω σαν φούρνο). Στις κλασικές έχετε αναφλεξεις πολλες;  ακουω για θηριες φλόγες οταν μπαινει πανω το βαρυ πυροβολικό (λουκανικα,  προβατα).  Απλά δεν θέλω να δώσω τρια κατοσταρικα για ντιζαιν,  ή για ποιοτικά ντουλαπια/βασεις και να μην ψήνει καλά,  να εχω κρυες ζώνες,  να είμαι με το λεμονοζουμο και να σημαδευω φλόγες συνεχως. Παραθετω φωτο της πιο οικονομικης επαγγελματικου τυπου χειροποιητης ψησταριάς που φτιάχνεται εδω θεσαλλονικη και που εχει και κάδο(μονο/διπλο δεν ξερω) , κ σουβλα κλπ να παρεις έξτρα. Ψιλοκαηκα στο ψαξιμο κ αμα συνεχίσω θα κουραστω και θα μεινω με την ηλεκτρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Screenshot_2020-05-13-02-12-11-654_com.android.chrome.png

  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, aspis είπε

Στην περιοχή μου (Σέρρες) μετά από μια διαδικτυακή  αναζήτηση δεν βλέπω ούτε Coral gas ούτε Petrogaz να υπάρχουν. Με βλέπω με τις καλές και σίγουρες παραδοσιακές σκουριασμένες που είχαμε από παιδιά.

Κι αυτες πετρογκαζ ειναι!!!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, georgetst είπε

Χαιρετώ την παρέα. Νέος στο insomnia,  εκεί που έβγαζα τα μάτια μου,  κανοντας έρευνα για ψησταριές υγραερίου,  ο καλός ο γουγλης με πέταξε στο συγκεκριμένο θρεντ,  οπου το διάβασα σχεδον ολο (καλα 40σελιδες περίπου).  Είμαι σε αναζήτηση ψησταριάς,  και οπως πολλοί ελεγα μέχρι 200-300ευρω να διαθεσω. Είδα απο κοντα εδω θεσαλλονικη bormann,  theemogatz οπου η δεύτερη ποιοτικά ηταν πολυ καλύτερη. Μετα ειδα weber spirit,  broil king,  outdoorchef που όντως ανεβαινες επίπεδα, αλλά και τιμη(χ2 τουλ).  Ψαξε ψαξε,  εμαθα και για τις επαγγελματικες. Χαμηλης πιεσης,  για οικιακη χρηση,  αλλά πανακριβες,  χωρις ντιζαιν( δεν με πειράζει, αν κερδιζει στα άλλα).  Η μικρες που ξεκινανε απο 400 μεχρι 700,  είναι ξερές. Ενα ινοξ κουτί με ινοξ βαρια σχαρα. Εξι καυστηρες με έναν διακόπτη,  ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφάνεια (λενε)  και ενα σημαντικό για μενα,  συρτάρι νερού για λιποσυλεκτη. Το νερό μειώνει κατά πολύ τις αναφλεξεις κ ισως καθαρίζεται πιο ευκολα. Έχει κανείς επαγγελματική;  οπως αυτη (η αυτή ακριβως στην παρακατω φωτο)  ποια τα υπερ κ τα κατά; εγω ειμαι κλασικός,  μπριζόλες, σουβλακια,  λουκανικα,  πανσετες, ψάρια. (απο μαγειρική σκραπας κ ουτε εχω διάθεση να εμβαθυνω τις γνωσεις μου,  εκτος αν με χωρίσει η γυναίκα,  ή αν την πάρω και τρωγωντας μου έρθει η όρεξη για να την χρησιμοποιήσω σαν φούρνο). Στις κλασικές έχετε αναφλεξεις πολλες;  ακουω για θηριες φλόγες οταν μπαινει πανω το βαρυ πυροβολικό (λουκανικα,  προβατα).  Απλά δεν θέλω να δώσω τρια κατοσταρικα για ντιζαιν,  ή για ποιοτικά ντουλαπια/βασεις και να μην ψήνει καλά,  να εχω κρυες ζώνες,  να είμαι με το λεμονοζουμο και να σημαδευω φλόγες συνεχως. Παραθετω φωτο της πιο οικονομικης επαγγελματικου τυπου χειροποιητης ψησταριάς που φτιάχνεται εδω θεσαλλονικη και που εχει και κάδο(μονο/διπλο δεν ξερω) , κ σουβλα κλπ να παρεις έξτρα. Ψιλοκαηκα στο ψαξιμο κ αμα συνεχίσω θα κουραστω και θα μεινω με την ηλεκτρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Screenshot_2020-05-13-02-12-11-654_com.android.chrome.png

Και γω σκεφτόμουν να πάρω επαγγελματική. Όντος έχει ομοιόμορφο ψήσιμο, είναι πιο δυνατή από τα bbq και καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα γιατί λύνεται και είναι και όλη η κατασκευή inox. Τα μειονεκτήματα είναι: καπάκι θα πάρεις σαν πρόσθετο, δεν έχει. Σούβλα πρέπει να κάνεις πατέντα. Θέλει βάση και δεν έχει εγγύηση όπως οι καλές weber και broil. Πάντως χαλάει πιο δύσκολα και σκέψου ότι πολλές από αυτές δουλεύουν ΟΛΗ ΜΕΡΑ. Εγώ προσωπικά πήρα bbq για τη σούβλα και γενικά γιατί σου δίνει και άλλες επιλογές μαγειρέματος. Πάντως να ξέρεις αν επιλέξεις κάτι τέτοιο δεν θα το μετανοιώσεις. Ζύγισε το και δες που κλείνεις περισσότερο.

  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, georgetst είπε

Χαιρετώ την παρέα. Νέος στο insomnia,  εκεί που έβγαζα τα μάτια μου,  κανοντας έρευνα για ψησταριές υγραερίου,  ο καλός ο γουγλης με πέταξε στο συγκεκριμένο θρεντ,  οπου το διάβασα σχεδον ολο (καλα 40σελιδες περίπου).  Είμαι σε αναζήτηση ψησταριάς,  και οπως πολλοί ελεγα μέχρι 200-300ευρω να διαθεσω. Είδα απο κοντα εδω θεσαλλονικη bormann,  theemogatz οπου η δεύτερη ποιοτικά ηταν πολυ καλύτερη. Μετα ειδα weber spirit,  broil king,  outdoorchef που όντως ανεβαινες επίπεδα, αλλά και τιμη(χ2 τουλ).  Ψαξε ψαξε,  εμαθα και για τις επαγγελματικες. Χαμηλης πιεσης,  για οικιακη χρηση,  αλλά πανακριβες,  χωρις ντιζαιν( δεν με πειράζει, αν κερδιζει στα άλλα).  Η μικρες που ξεκινανε απο 400 μεχρι 700,  είναι ξερές. Ενα ινοξ κουτί με ινοξ βαρια σχαρα. Εξι καυστηρες με έναν διακόπτη,  ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφάνεια (λενε)  και ενα σημαντικό για μενα,  συρτάρι νερού για λιποσυλεκτη. Το νερό μειώνει κατά πολύ τις αναφλεξεις κ ισως καθαρίζεται πιο ευκολα. Έχει κανείς επαγγελματική;  οπως αυτη (η αυτή ακριβως στην παρακατω φωτο)  ποια τα υπερ κ τα κατά; εγω ειμαι κλασικός,  μπριζόλες, σουβλακια,  λουκανικα,  πανσετες, ψάρια. (απο μαγειρική σκραπας κ ουτε εχω διάθεση να εμβαθυνω τις γνωσεις μου,  εκτος αν με χωρίσει η γυναίκα,  ή αν την πάρω και τρωγωντας μου έρθει η όρεξη για να την χρησιμοποιήσω σαν φούρνο). Στις κλασικές έχετε αναφλεξεις πολλες;  ακουω για θηριες φλόγες οταν μπαινει πανω το βαρυ πυροβολικό (λουκανικα,  προβατα).  Απλά δεν θέλω να δώσω τρια κατοσταρικα για ντιζαιν,  ή για ποιοτικά ντουλαπια/βασεις και να μην ψήνει καλά,  να εχω κρυες ζώνες,  να είμαι με το λεμονοζουμο και να σημαδευω φλόγες συνεχως. Παραθετω φωτο της πιο οικονομικης επαγγελματικου τυπου χειροποιητης ψησταριάς που φτιάχνεται εδω θεσαλλονικη και που εχει και κάδο(μονο/διπλο δεν ξερω) , κ σουβλα κλπ να παρεις έξτρα. Ψιλοκαηκα στο ψαξιμο κ αμα συνεχίσω θα κουραστω και θα μεινω με την ηλεκτρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Screenshot_2020-05-13-02-12-11-654_com.android.chrome.png

απλά μην τη πάρεις...επαγγελματίας την έχει φίλος και γκρινιάζει και θέλει να τη διώξει....ένας διακόπτης για όλην επιφάνεια είναι απαράδεκτο.....και στα σουβλάκια που αυτός ψήνει δε βολεύει καθόλου...πάρε μια μικρότερη με 2 καυστήρες και θα είσαι αξιοπρεπής...πχ outdoorchef

Δημοσ.
6 ώρες πριν, georgetst είπε

Χαιρετώ την παρέα. Νέος στο insomnia,  εκεί που έβγαζα τα μάτια μου,  κανοντας έρευνα για ψησταριές υγραερίου,  ο καλός ο γουγλης με πέταξε στο συγκεκριμένο θρεντ,  οπου το διάβασα σχεδον ολο (καλα 40σελιδες περίπου).  Είμαι σε αναζήτηση ψησταριάς,  και οπως πολλοί ελεγα μέχρι 200-300ευρω να διαθεσω. Είδα απο κοντα εδω θεσαλλονικη bormann,  theemogatz οπου η δεύτερη ποιοτικά ηταν πολυ καλύτερη. Μετα ειδα weber spirit,  broil king,  outdoorchef που όντως ανεβαινες επίπεδα, αλλά και τιμη(χ2 τουλ).  Ψαξε ψαξε,  εμαθα και για τις επαγγελματικες. Χαμηλης πιεσης,  για οικιακη χρηση,  αλλά πανακριβες,  χωρις ντιζαιν( δεν με πειράζει, αν κερδιζει στα άλλα).  Η μικρες που ξεκινανε απο 400 μεχρι 700,  είναι ξερές. Ενα ινοξ κουτί με ινοξ βαρια σχαρα. Εξι καυστηρες με έναν διακόπτη,  ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφάνεια (λενε)  και ενα σημαντικό για μενα,  συρτάρι νερού για λιποσυλεκτη. Το νερό μειώνει κατά πολύ τις αναφλεξεις κ ισως καθαρίζεται πιο ευκολα. Έχει κανείς επαγγελματική;  οπως αυτη (η αυτή ακριβως στην παρακατω φωτο)  ποια τα υπερ κ τα κατά; εγω ειμαι κλασικός,  μπριζόλες, σουβλακια,  λουκανικα,  πανσετες, ψάρια. (απο μαγειρική σκραπας κ ουτε εχω διάθεση να εμβαθυνω τις γνωσεις μου,  εκτος αν με χωρίσει η γυναίκα,  ή αν την πάρω και τρωγωντας μου έρθει η όρεξη για να την χρησιμοποιήσω σαν φούρνο). Στις κλασικές έχετε αναφλεξεις πολλες;  ακουω για θηριες φλόγες οταν μπαινει πανω το βαρυ πυροβολικό (λουκανικα,  προβατα).  Απλά δεν θέλω να δώσω τρια κατοσταρικα για ντιζαιν,  ή για ποιοτικά ντουλαπια/βασεις και να μην ψήνει καλά,  να εχω κρυες ζώνες,  να είμαι με το λεμονοζουμο και να σημαδευω φλόγες συνεχως. Παραθετω φωτο της πιο οικονομικης επαγγελματικου τυπου χειροποιητης ψησταριάς που φτιάχνεται εδω θεσαλλονικη και που εχει και κάδο(μονο/διπλο δεν ξερω) , κ σουβλα κλπ να παρεις έξτρα. Ψιλοκαηκα στο ψαξιμο κ αμα συνεχίσω θα κουραστω και θα μεινω με την ηλεκτρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Screenshot_2020-05-13-02-12-11-654_com.android.chrome.png

Καταρχήν να δηλώσω ότι δεν έχω άποψη για την συγκεκριμένη ψησταριά. Αλλά έχω τις εξής επισημάνσεις σε αυτά που γράφεις:

Ξεπερνάει το μπάτζετ σου; 

Για πόσα άτομα θα ψήνεις; Γιατί χρειάζεσαι τόσο μεγάλη επιφάνεια;

Αν έχει μόνο ένα διακόπτη θα καις ολόκληρη την ψησταριά χωρίς καπάκι για να ψήσεις μια μπριζόλα; Πόση κατανάλωση αερίου θα έχει; 

Θα μπορείς να έχεις ελεγχο της θερμοκρασίας και της δύναμης της φλόγας ; Ξεχνάς εντελώς το indirect ψήσιμο;

Το καθάρισμα σε οικιακές ψησταριές δεν είναι τόσο δύσκολο, ένα τριψιματακι με βούρτσα ή σπάτουλα μετά το ψήσιμο και ένα καθάρισμα του κάδου μια φορά στα πέντε ψησίματα (ψήνω πολλά ψάρια και παχιά κρέατα)

Ανταλλακτικά θα βρεις; Θα υπάρχει αύριο η βιοτεχνία που θα στη φτιάξει;

Πολλά παιδιά έχουν αναφέρει την ψησταριά του Λέρου σαν τίμια για τα χρήματα της και είναι low budget. Ίσως θα έπρεπε να πας να ρίξεις μια ματιά και εκεί. 

Μην πελαγωνεις. Λογικά ότι και να πάρεις θα είναι καλύτερο από την ηλεκτρική που έχεις. Αν σου αρέσει το σπορ πάρε μια ανάσα και βάλε παραγγελία για ότι σου κάθεται καλύτερα στο μάτι. Δεν θα την παντρευτείς, δεν είναι σπίτι!

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, georgetst είπε

Χαιρετώ την παρέα. Νέος στο insomnia,  εκεί που έβγαζα τα μάτια μου,  κανοντας έρευνα για ψησταριές υγραερίου,  ο καλός ο γουγλης με πέταξε στο συγκεκριμένο θρεντ,  οπου το διάβασα σχεδον ολο (καλα 40σελιδες περίπου).  Είμαι σε αναζήτηση ψησταριάς,  και οπως πολλοί ελεγα μέχρι 200-300ευρω να διαθεσω. Είδα απο κοντα εδω θεσαλλονικη bormann,  theemogatz οπου η δεύτερη ποιοτικά ηταν πολυ καλύτερη. Μετα ειδα weber spirit,  broil king,  outdoorchef που όντως ανεβαινες επίπεδα, αλλά και τιμη(χ2 τουλ).  Ψαξε ψαξε,  εμαθα και για τις επαγγελματικες. Χαμηλης πιεσης,  για οικιακη χρηση,  αλλά πανακριβες,  χωρις ντιζαιν( δεν με πειράζει, αν κερδιζει στα άλλα).  Η μικρες που ξεκινανε απο 400 μεχρι 700,  είναι ξερές. Ενα ινοξ κουτί με ινοξ βαρια σχαρα. Εξι καυστηρες με έναν διακόπτη,  ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφάνεια (λενε)  και ενα σημαντικό για μενα,  συρτάρι νερού για λιποσυλεκτη. Το νερό μειώνει κατά πολύ τις αναφλεξεις κ ισως καθαρίζεται πιο ευκολα. Έχει κανείς επαγγελματική;  οπως αυτη (η αυτή ακριβως στην παρακατω φωτο)  ποια τα υπερ κ τα κατά; εγω ειμαι κλασικός,  μπριζόλες, σουβλακια,  λουκανικα,  πανσετες, ψάρια. (απο μαγειρική σκραπας κ ουτε εχω διάθεση να εμβαθυνω τις γνωσεις μου,  εκτος αν με χωρίσει η γυναίκα,  ή αν την πάρω και τρωγωντας μου έρθει η όρεξη για να την χρησιμοποιήσω σαν φούρνο). Στις κλασικές έχετε αναφλεξεις πολλες;  ακουω για θηριες φλόγες οταν μπαινει πανω το βαρυ πυροβολικό (λουκανικα,  προβατα).  Απλά δεν θέλω να δώσω τρια κατοσταρικα για ντιζαιν,  ή για ποιοτικά ντουλαπια/βασεις και να μην ψήνει καλά,  να εχω κρυες ζώνες,  να είμαι με το λεμονοζουμο και να σημαδευω φλόγες συνεχως. Παραθετω φωτο της πιο οικονομικης επαγγελματικου τυπου χειροποιητης ψησταριάς που φτιάχνεται εδω θεσαλλονικη και που εχει και κάδο(μονο/διπλο δεν ξερω) , κ σουβλα κλπ να παρεις έξτρα. Ψιλοκαηκα στο ψαξιμο κ αμα συνεχίσω θα κουραστω και θα μεινω με την ηλεκτρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

 

Λοιπόν αυτήν την ψησταριά υγραερίου έχω.
Με πατέντα για να μπει σε καροτσάκι ώστε να γίνει φορητή.
Ψυχρά σημεία στην αρχή δεν θα έχεις αλλά με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσεις αλλά μαθαίνεις που ακριβώς είναι και την δουλεύεις κατάλληλα.
Αναφλέξεις θα έχεις από το πρώτο ψήσιμο σε συνάρτηση με το είδος του κρέατος που θα ψήνεις.
Λουκάνικα, πανσέτες κλπ λιπαρά κρέατα θα γίνεται χαμός.
Το νερό στο δοχείο δεν προσφέρει κάτι παραπάνω εκτός από το να καθαρίζει ευκολότερα το δοχείο συλλογής λιπών.
Για αυτές που βλέπουμε εδώ δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις νερό στο σημείο που συγκεντρώνει το λίπος.
Ερώτηση προς τους κατέχοντες : 
Η ψησταριά του leroy η Naterial Kenton με τους 3 ή 4 καυστήρες έχει αντίστοιχο δοχείο με νερό;
Ακόμα και με αυτή την αρχαία ψησταριά (την χρησιμοποιούμε πάνω από 10 χρόνια) χωρίς καπάκια, θερμόμετρα κλπ τα κρέατα γίνονται πολύ γρήγορα χειμώνα καλοκαίρι, με μικρή κατανάλωση και πολύ νόστιμα.
Πιστεύω ένας ερασιτέχνης δεν θα καταλάβει την ελάχιστη διαφορά με το καρβουνο.
Για το καθάρισμα μέχρι και πιεστικό χρησιμοποιήσαμε και δεν έπαθε τίποτα.
Για λόγους όμως ευκολίας και ομορφιάς αποφάσισα την αναβάθμιση αγοράζοντας κάποια από τις σύγχρονες ψησταριές με καπάκι, θερμόμετρο, σούβλα κλπ.
Στην αρχή έβλεπα την Blackbuul Grilly αλλά και την Borman 3100 αλλά τελικά είναι ένα βήμα πριν την παραγγελία της Kenton μάλλον με τους 4 καυστήρες γιατί είμαστε πολλοί και φαγανοί. 
 

IMG_20191020_124408.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, georgetst είπε

Χαιρετώ την παρέα. Νέος στο insomnia,  εκεί που έβγαζα τα μάτια μου,  κανοντας έρευνα για ψησταριές υγραερίου,  ο καλός ο γουγλης με πέταξε στο συγκεκριμένο θρεντ,  οπου το διάβασα σχεδον ολο (καλα 40σελιδες περίπου).  Είμαι σε αναζήτηση ψησταριάς,  και οπως πολλοί ελεγα μέχρι 200-300ευρω να διαθεσω. Είδα απο κοντα εδω θεσαλλονικη bormann,  theemogatz οπου η δεύτερη ποιοτικά ηταν πολυ καλύτερη. Μετα ειδα weber spirit,  broil king,  outdoorchef που όντως ανεβαινες επίπεδα, αλλά και τιμη(χ2 τουλ).  Ψαξε ψαξε,  εμαθα και για τις επαγγελματικες. Χαμηλης πιεσης,  για οικιακη χρηση,  αλλά πανακριβες,  χωρις ντιζαιν( δεν με πειράζει, αν κερδιζει στα άλλα).  Η μικρες που ξεκινανε απο 400 μεχρι 700,  είναι ξερές. Ενα ινοξ κουτί με ινοξ βαρια σχαρα. Εξι καυστηρες με έναν διακόπτη,  ομοιομορφο ψησιμο σε ολη την επιφάνεια (λενε)  και ενα σημαντικό για μενα,  συρτάρι νερού για λιποσυλεκτη. Το νερό μειώνει κατά πολύ τις αναφλεξεις κ ισως καθαρίζεται πιο ευκολα. Έχει κανείς επαγγελματική;  οπως αυτη (η αυτή ακριβως στην παρακατω φωτο)  ποια τα υπερ κ τα κατά; εγω ειμαι κλασικός,  μπριζόλες, σουβλακια,  λουκανικα,  πανσετες, ψάρια. (απο μαγειρική σκραπας κ ουτε εχω διάθεση να εμβαθυνω τις γνωσεις μου,  εκτος αν με χωρίσει η γυναίκα,  ή αν την πάρω και τρωγωντας μου έρθει η όρεξη για να την χρησιμοποιήσω σαν φούρνο). Στις κλασικές έχετε αναφλεξεις πολλες;  ακουω για θηριες φλόγες οταν μπαινει πανω το βαρυ πυροβολικό (λουκανικα,  προβατα).  Απλά δεν θέλω να δώσω τρια κατοσταρικα για ντιζαιν,  ή για ποιοτικά ντουλαπια/βασεις και να μην ψήνει καλά,  να εχω κρυες ζώνες,  να είμαι με το λεμονοζουμο και να σημαδευω φλόγες συνεχως. Παραθετω φωτο της πιο οικονομικης επαγγελματικου τυπου χειροποιητης ψησταριάς που φτιάχνεται εδω θεσαλλονικη και που εχει και κάδο(μονο/διπλο δεν ξερω) , κ σουβλα κλπ να παρεις έξτρα. Ψιλοκαηκα στο ψαξιμο κ αμα συνεχίσω θα κουραστω και θα μεινω με την ηλεκτρική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Screenshot_2020-05-13-02-12-11-654_com.android.chrome.png

είχαμε  μιλήσει πριν λιγες σελίδες  για αυτού του τύπου  τις ψησταριές  αυτό που μπορώ να πω είναι οτι είναι μια  διαφορετική προσέγγιση στο  θέμα μας  η συγκεκριμένη που αναφέρεις εχει σελίδα  στο face     εδω   αν και το καλύτερο θα ήταν να  την δεις απο κοντά  αφού όπως λες   είναι θεσ/νικη    δεν έχεις να χάσεις και κάτι . Α !! και που είσαι  θέλουμε   ενημέρωση  

  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...