Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω οτι ειχα δει καπου στο νημα οτι καλο ειναι να μην παιρνουμε απο βενζιναδικα γιατι δεν τις γεμιζουν σωστα αν θυμαμαι καλα. Δεν ισχυει κατι τετοιο?

Επισης αν την αγορασω απο καποιο πρατηριο μπορω να την ξαναπαω για refill?

Επεξ/σία από PortgasDiAce
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PortgasDiAce είπε

Νομιζω οτι ειχα δει καπου στο νημα οτι καλο ειναι να μην παιρνουμε απο βενζιναδικα γιατι δεν τις γεμιζουν σωστα αν θυμαμαι καλα. Δεν ισχυει κατι τετοιο?

Έχω αγοράσει από εταιρικό της ΕΚΟ (με την ονομασία Καλυψώ) μπουκάλα και ήταν άψογη. Όπως είπαν και άλλα παιδιά καλό είναι να αποφεύγουμε να τις πηγαίνουμε να μας τις ξαναγεμίζουνε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, plasTOST είπε

Έχω αγοράσει από εταιρικό της ΕΚΟ (με την ονομασία Καλυψώ) μπουκάλα και ήταν άψογη. Όπως είπαν και άλλα παιδιά καλό είναι να αποφεύγουμε να τις πηγαίνουμε να μας τις ξαναγεμίζουνε.

Με εχει μπερδεψει λιγο αυτο με το ξαναγεμισμα. Μπορω δλδ να παω αρχικα να την παρω απο καποιο πρατηριο και μετα να παω σε αλλη εταιρια π.χ. πετρογκαζ και να ζητησω να την ξαναγεμισουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, PortgasDiAce είπε

Με εχει μπερδεψει λιγο αυτο με το ξαναγεμισμα. Μπορω δλδ να παω αρχικα να την παρω απο καποιο πρατηριο και μετα να παω σε αλλη εταιρια π.χ. πετρογκαζ και να ζητησω να την ξαναγεμισουν;

Πας αφήνεις την δική σου (άδεια) και σου δίνουν μία άλλη γεμάτη. Αυτοί που τις ξαναγεμίζουν (όχι σε πρατήρια) παίρνουν εκείνη την στιγμή την δική σου και την γεμίζουν επιτόπου

Επεξ/σία από plasTOST
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostasmor είπε

Καλησπέρα και από εμένα. Μετά από όλες τις σελίδες που διάβασα κατέληξα στην Weber spirit is e310 gbs. 
Με πληροφόρησαν όμως ότι η ψησταριά αυτή κατασκευάζεται στην Κίνα και μου αντιπρότειναν την king broil gem 320 που είναι και πιο φθηνή. Μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος για τις διάφορες τους και αν τελικά είναι πιο vfm η king broil?

εχει μεγαλυτερη επιφανεια ψησιματος η spirit και ετοιμη θεση για την σουβλα αν χρειαστεις ενω στην gem πρεπει να κανεις πατεντα

εχει πιο δυνατους καυστηρες η spirit

αυτες ειναι οι βασικες διαφορες

 

1 ώρα πριν, PortgasDiAce είπε

Καλησπερα και απο εμένα. Περιμενω μεσα στις επομενες μέρες να μου ερθει η Weber Spirit II 310.

Περα απο την μπουκαλα, τι αλλο πιστευετε οτι ειναι απαραιτητο να αγορασω για να ειμαι προετοιμασμενος? (π.χ. βουρτσα)

Δεν με νοιαζει η επωνυμια. Οσο πιο οικονομικα τοσο το καλυτερο. Η οποια προταση ειναι καλοδεχουμενη.

Ευχαριστω

Βουρτσα, σπατουλα και τσιμπιδα θα ελεγα οτι ειναι απο τα πιο βασικα

Λιποσυλλεκτες η μικρα sanitas αν βρεις στο καταλληλο μεγεθος (μπορεις μετα να τα ντυσεις με αλουμινοχαρτο για να μην τα πετας καθε φορα)

Θερμομετρο ειναι κατι ακομα επιπλεον που θεωρητικα θα χρειαστει αν εισαι εκλεκτικος με τα ψησιματα σου αλλα οχι στο πρωτο ψησιμο φανταζομαι

Καλυμμα αν θα ειναι εκτεθειμενη

Ενα πινελο θα σου φανει χρησιμο για να αλοιφεις με λαδι το φαγητο κ την σχαρα

 

Αυτα εν ολιγοις απο εκει κ περα ο καθενας με τις αναγκες και το μερακι του :)

Επεξ/σία από spyros_vas
  • Like 2
Δημοσ.

Μίλησα με ένα κατάστημα στην Αθήνα και με πληροφόρησαν για τις διάφορες και ουσιαστικά επέστρεψα στην αρχική μου άποψη. Weber λοιπόν. 5 χρόνια παραπανω εγγύηση, πιο ισχυροί καυστήρες και πιο χοντρές σχάρες για λιγότερα flame ups. 
Και τώρα το δίλλημα: e310 η e210? Κάπου στη σελίδα 50 το είχε και άλλος αυτό το δίλλημα και αυτό που ουσιαστικά χάνεις με την επιλογή της 210 είναι το έμμεσο ψήσιμο. ΟΚ. Σε ποιες περιπτώσεις θα κάνεις έμμεσο ψήσιμο; 
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι απ´ όσο έψαξα, προσφορά σε e310 και άμεση διαθεσιμότητα δεν κατάφερα να βρω που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένω 20 μέρες τουλάχιστον για διαθεσιμότητα και μετά βλέπουμε για προσφορά (μιας και τα 680 δεν προτίθεμαι να τα διαθέσω). Από την άλλη, η e210 είναι στα 470 στον Κωτσόβολο και άμεσα διαθέσιμη. Αξίζει λοιπόν η αναμονή 20+ ημερών και 100€ περισσότερα για ένα επιπλέον καυστήρα;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, sndev είπε

Μετά το "hack" στον ρυθμιστή, η πρώτη προσπάθεια σε Mοσχαρισια .

επιάσε σταθερά σχεδόν 300 βαθμούς. (έφτανε με πολύ ζόρι 250) 

ελληνική σπαλοπριζολα 450 γρ ,ωρίμανσης 28 ημερων, ψήσιμο από 3 λεπτά σε κάθε πλευρά - 

image.png.c7d95c2ffd25dae74dec86e360469987.png 

Eξαιρετικο φαινεται μπραβο sndev.

  • Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα σε αυτό το φόρουμ είναι ότι ξεκινάς να πάρεις μια ψησταριά αερίου για  να σταματήσεις να μουτζουρωνεσαι με τα κάρβουνα και καταλήγεις να πάρεις ένα σωρό μπίρμπιλα τζίρτζιλα, ατμοκαθαριστη, σκούπα, φουρνάκια πίτσας και να δούμε τι άλλο θα προκύψει 😛

Όντως αυτά που αναφέρεις θα χρειαστούν αλλά πιστεύω σιγά σιγά θα τα βρει ο άνθρωπος με τη χρήση. Το πιο σημαντικό πιστεύω είναι η βούρτσα γιατί δεν θες να ψήσεις δεύτερη φορά πάνω στα υπολείμματα της πρώτης. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostasmor είπε

Μίλησα με ένα κατάστημα στην Αθήνα και με πληροφόρησαν για τις διάφορες και ουσιαστικά επέστρεψα στην αρχική μου άποψη. Weber λοιπόν. 5 χρόνια παραπανω εγγύηση, πιο ισχυροί καυστήρες και πιο χοντρές σχάρες για λιγότερα flame ups. 
Και τώρα το δίλλημα: e310 η e210? Κάπου στη σελίδα 50 το είχε και άλλος αυτό το δίλλημα και αυτό που ουσιαστικά χάνεις με την επιλογή της 210 είναι το έμμεσο ψήσιμο. ΟΚ. Σε ποιες περιπτώσεις θα κάνεις έμμεσο ψήσιμο; 
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι απ´ όσο έψαξα, προσφορά σε e310 και άμεση διαθεσιμότητα δεν κατάφερα να βρω που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένω 20 μέρες τουλάχιστον για διαθεσιμότητα και μετά βλέπουμε για προσφορά (μιας και τα 680 δεν προτίθεμαι να τα διαθέσω). Από την άλλη, η e210 είναι στα 470 στον Κωτσόβολο και άμεσα διαθέσιμη. Αξίζει λοιπόν η αναμονή 20+ ημερών και 100€ περισσότερα για ένα επιπλέον καυστήρα;

Την εχει για αμεση παραλαβη απο το you συμφωνα με το σκρουτζ

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, spyros_vas είπε

εχει μεγαλυτερη επιφανεια ψησιματος η spirit και ετοιμη θεση για την σουβλα αν χρειαστεις ενω στην gem πρεπει να κανεις πατεντα

εχει πιο δυνατους καυστηρες η spirit

αυτες ειναι οι βασικες διαφορες

Βουρτσα, σπατουλα και τσιμπιδα θα ελεγα οτι ειναι απο τα πιο βασικα

Λιποσυλλεκτες η μικρα sanitas αν βρεις στο καταλληλο μεγεθος (μπορεις μετα να τα ντυσεις με αλουμινοχαρτο για να μην τα πετας καθε φορα)

Θερμομετρο ειναι κατι ακομα επιπλεον που θεωρητικα θα χρειαστει αν εισαι εκλεκτικος με τα ψησιματα σου αλλα οχι στο πρωτο ψησιμο φανταζομαι

Καλυμμα αν θα ειναι εκτεθειμενη

Ενα πινελο θα σου φανει χρησιμο για να αλοιφεις με λαδι το φαγητο κ την σχαρα

Αυτα εν ολιγοις απο εκει κ περα ο καθενας με τις αναγκες και το μερακι του :)

 

Δημοσ.

σήμερα το μενού ειχε ρολό κοτόπουλο και αντι να μπει στο φούρνο ειπα να δοκιμάσω να το βάλω στην gem μιας που ημουν σπίτι.

το πασπάλισα με λίγη ριγανη και αλατακι, έφτιαξα ζουμάκι με λάδι, νερό λεμόνι και θυμάρι και αφού την προθέρμανα στους 250 βαθμούς έσβησα τον μεσαίο καυστήρα και χαμήλωσα σχεδόν στο τέρμα τους δυο ακριανούς.

Το άφησα να ψηθεί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για μια ωρα και κάτι στου 210-220 βαθμους και άλλο ένα μισάωρο στους 200 χωρίς αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

Αποτέλεσμα 100 φορές ανώτερο από το φούρνο

Συνοδεύτηκε με τηγανιτές πατάτες και ξεραθυμίσαμε

1741755068__Viber_2020-05-14_16-41-59.jpg.810ba7890a1a136b0767e0e0810702eb.jpg

  • Like 6
Δημοσ.

Λοιπόν το στήσιμο μας πήρε 1 ώρα και 40 λεπτά εγώ με τον γιο μου.
Στην αρχή φαίνεται δύσκολο αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες και βλέποντας βίντεο στο youtube η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς απρόοπτα.
Σύνδεση φιάλη, έλεγχος για διαρροή και άναμμα.
Σε 10 λεπτά έπιασε 300 βαθμούς.
Μετά άνοιξα το καπάκι και το άφησα ανοιχτό με αναμμένους τους καυστήρες στο τέρμα.
Η θερμοκρασία μετά από λίγα λεπτά έπεσε στους 150 βαθμούς.
Έσβησα τους καυστήρες και έκλεισα το καπάκι.
Η θερμοκρασία παρέμεινε στους 150 για λίγα λεπτά με κλειστό το καπάκι.

Κρεατάκια θα ψήσω αύριο.IMG_20200514_162040.jpg.9b79e785a2a50dd633caabaa07049bd8.jpgIMG_20200514_162059.jpg.887438c370838aa84142b844f4cbd71d.jpgIMG_20200514_162849.jpg.b5fc979e2a15660a1988b0721ccd00d8.jpg

  • Like 11
Δημοσ.
3 ώρες πριν, solton57010 είπε

Με αφορμή το ερώτημα για την πετρα επειδη και εγω είμαι/ήμουν στο ψάξιμο πέτρα/μαντέμι ,αν και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το σκέυος της lodge ή του mypizzaproject ,βρήκα τυχαία μία πέτρα σε ελληνικό μαγαζί με 14,95 https://www.kitchenmall.gr/product/87570/stroggylo-tapsi-basi-gia-pitsa-me-labes-stirixis-diametroy.html

οπότε με αυτό το κόστος έριξα μια παραγγελία για δοκιμή και λογικά αύριο θα παραγγείλω και θα γράψω εντυπώσεις .

Μαλλον την τελευταια πηρες!!!

Δεν την εχει διαθεσιμη αμεσα.....

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Vaggelisd66 είπε

Λοιπόν το στήσιμο μας πήρε 1 ώρα και 40 λεπτά εγώ με τον γιο μου.
Στην αρχή φαίνεται δύσκολο αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες και βλέποντας βίντεο στο youtube η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς απρόοπτα.
Σύνδεση φιάλη, έλεγχος για διαρροή και άναμμα.
Σε 10 λεπτά έπιασε 300 βαθμούς.
Μετά άνοιξα το καπάκι και το άφησα ανοιχτό με αναμμένους τους καυστήρες στο τέρμα.
Η θερμοκρασία μετά από λίγα λεπτά έπεσε στους 150 βαθμούς.
Έσβησα τους καυστήρες και έκλεισα το καπάκι.
Η θερμοκρασία παρέμεινε στους 150 για λίγα λεπτά με κλειστό το καπάκι.

Κρεατάκια θα ψήσω αύριο.IMG_20200514_162040.jpg.9b79e785a2a50dd633caabaa07049bd8.jpgIMG_20200514_162059.jpg.887438c370838aa84142b844f4cbd71d.jpgIMG_20200514_162849.jpg.b5fc979e2a15660a1988b0721ccd00d8.jpg

Καλά ψησίματα !! Επόμενη φορά όταν την ανοίξεις και πέσει η θερμοκρασία δες και πες μας πόσο γρήγορα την επαναφέρει ! 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...