Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 hours ago, swstost said:

Κλείνω τους ρυθμιστές καυστήρων της ψησταριάς και τέλος.

Πάντως στις οδηγίες της δικιάς μου (Weber) στο σβήσιμο αναφέρει ότι τελευταία κλείνουμε το αέριο. Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει αλλά έτσι το κάνω. 

image.png.d92d7cfdf7db958939131da59342ce33.png

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, protathlitis είπε

Πάντως στις οδηγίες της δικιάς μου (Weber) στο σβήσιμο αναφέρει ότι τελευταία κλείνουμε το αέριο. Δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει αλλά έτσι το κάνω. 

image.png.d92d7cfdf7db958939131da59342ce33.png

Εγω μπουκαλα κλεινω παντα πρωτη για δυο λογους. Πρωτον για να μην την ξεχασω και παει ο μικρος και ανοιξει κανενα διακοπτη (εχω πετυχει 2-3 φορες ανοιχτους διακοπτες, αλλα παντα ευτυχως ηταν κλειστη η μπουκαλα). Και δευτερον για να καταναλωσει ολο το αεριο που θα εχει μεινει μεσα στη σωληνα και τους καυστηρες.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.
51 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Εγω μπουκαλα κλεινω παντα πρωτη για δυο λογους. Πρωτον για να μην την ξεχασω και παει ο μικρος και ανοιξει κανενα διακοπτη (εχω πετυχει 2-3 φορες ανοιχτους διακοπτες, αλλα παντα ευτυχως ηταν κλειστη η μπουκαλα). Και δευτερον για να καταναλωσει ολο το αεριο που θα εχει μεινει μεσα στη σωληνα και τους καυστηρες.

Ok το πρώτο είναι δικό σου concern , το καταλαβαίνω. Για το δεύτερο όμως, δεν θα το είχε λάβει αυτό υπόψιν του ο κατασκευαστής? την ίδια μάρκα έχουμε. Μπορεί να είναι κάποιος τεχνικός λόγος που δεν πάει το μυαλό μας. 

  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, aoua3 είπε

Καλησπέρα, νέος στο άθλημα, φοβάμαι λίγο το αέριο κ θέλω να είμαι σίγουρος. Βάζω το άλλο άκρο από το λάστιχο στην ψησταριά με τον σφιγκτήρα ξεκαρω για διαρκή με σαπουναδα κ μετά πως ανοίγω; Πειράζω μόνο το μαύρο μέρος; Αυτή τη στιγμή στο πράσινο που έχει στην άκρη λέει off? Δεξιά αριστερά ας πούμε για το άνοιξε κλείσε; Ευχαριστω

IMG_20241125_220747.jpg

Δεν υπάρχει λόγος για φόβο, απλά χρειάζεται προσοχή.

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εγω μπουκαλα κλεινω παντα πρωτη για δυο λογους. Πρωτον για να μην την ξεχασω και παει ο μικρος και ανοιξει κανενα διακοπτη (εχω πετυχει 2-3 φορες ανοιχτους διακοπτες, αλλα παντα ευτυχως ηταν κλειστη η μπουκαλα). Και δευτερον για να καταναλωσει ολο το αεριο που θα εχει μεινει μεσα στη σωληνα και τους καυστηρες.

Ακριβώς αυτό κάνω κι εγώ. Πρώτα κλείνω την παροχή/μπουκάλα και μετά τους διακόπτες των καυστήρων, ώστε να καεί όσο αέριο υπάρχει στις σωληνώσεις.

https://www.wnins.com/blog/grillingsafety.html

Ο μόνος λόγος που υπάρχει για το αντίθετο, είναι απλά για να μην χαθεί η εξισορρόπηση της πίεσης, στο επόμενο άναμμα, ώστε να μην ενεργοποιηθεί η ασφάλεια του ρυθμιστή. Όπου επανέρχεται κάνοντας την διαδικασία για το reset

2 ώρες πριν, digitalarchive είπε

οι πιτες απο που; φαιννται καταπληκτικες

Πίτες «Νάρκισσος»

IMG_0476.jpeg.da47da6fae85dd98bb28ef0b61cc54fe.jpeg

Τις βρίσκω σε τοπικό κρεοπωλείο. Τις έχουν διάφορα καταστήματα και στην wolt/efood/box.

2 ώρες πριν, ritualistic είπε

Ομαδαρα ξερει κανεις αν μπορουμε να βρουμε καπου στα νοτια προαστια καλαμακι προβατινα για ψησιμο ??

https://kreopoleionasopoulos.gr/product/σουβλάκι-πρόβατο/
https://agnomarket-meat.gr/product/souvlaki-provato-a-o-nopo/

https://kreopoleioagoras.gr/product/σουβλακι-προβατο/

 

Σίγουρα μπορείς να βρεις και σε άλλα πολλά. Καλύτερα να ρωτήσεις αν μπορεί να σου φτιάξει ο χασάπης που πηγαίνεις ήδη ή σε κάποιο άλλο κοντινό σου.

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το έχω αναφέρει

Ουπς. Sorry boss 🤭

🤗

Επεξ/σία από est
  • Haha 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, virginkiller είπε

Σήμερα μπζαρι.

 

Το ένα ψήθηκε σωστά το άλλο κόλλησε

IMG_20241126_200922.jpg.41e9709ab6482253102bcbdedf35b2f4.jpg

👍 Αλλά δεν γυρίζουμε το ψάρι αν δεν ξεκολλάει από τη σχάρα 👌

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

https://kreopoleionasopoulos.gr/product/σουβλάκι-πρόβατο/
https://agnomarket-meat.gr/product/souvlaki-provato-a-o-nopo/

https://kreopoleioagoras.gr/product/σουβλακι-προβατο/

 

Σίγουρα μπορείς να βρεις και σε άλλα πολλά. Καλύτερα να ρωτήσεις αν μπορεί να σου φτιάξει ο χασάπης που πηγαίνεις ήδη ή σε κάποιο άλλο κοντινό σου.

Ωραιος!

Κ εγω απο τον χασαπη μου ζητησα αλλα μου το παρουσιασε σαν αρκετα δυσκολο κ ακριβο στην τιμολογηση οποτε ψαχνομαι απο αλλου…

Εχεις ψησει ; Οι χρονοι ειναι παρομοιοι με χοιρινο/κοτοπουλο να υποθεσω ;

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ritualistic είπε

Ομαδαρα ξερει κανεις αν μπορουμε να βρουμε καπου στα νοτια προαστια καλαμακι προβατινα για ψησιμο ??

Γιατι δεν φτιαχνεις μονος σου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

Ωραιος!

Κ εγω απο τον χασαπη μου ζητησα αλλα μου το παρουσιασε σαν αρκετα δυσκολο κ ακριβο στην τιμολογηση οποτε ψαχνομαι απο αλλου…

Εχεις ψησει ; Οι χρονοι ειναι παρομοιοι με χοιρινο/κοτοπουλο να υποθεσω ;

Σε σουβλάκι όχι, δεν έχω ψήσει. Σε θερμοκρασία θα πρέπει να το πας 70-72 λογικά. Κάποια στιγμή θα πάρω κι εγώ να δοκιμάσω.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...