Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σχάρα μπορώ να βάλω στην συγκεκριμένη να μην βγάζει φωτιά όσο ψήνω 

IMG_7239.webpΕίναι αέριο γκριλ με νερό 

Επεξ/σία από Neos-s
  • Απαντ. 21,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2416

  • ilpapacha

    2125

  • sndev

    1138

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
22 hours ago, prapasgiorgos said:

Κάτι ακόμα που σκέφτηκα. Όταν λαδώνουμε το μαντέμι το λαδώνουμε όλο και την βάση του που ακουμπάει πάνω στο μάτι της κεραμικής ή επαγωγικής εστίας. Όταν τα βάλουμε στο μάτι να μαγειρεψουμε αυτό το λάδι που θα έχει η βάση του τηγάνιου δεν θα καπνίσει; ή δεν υπάρχει περίπτωση να μας χαλάσει την εστία επειδή θα κάψει αυτό το λάδι; 

Αν είναι η σωστή ποσότητα θα καπνίσει ελάχιστα έως καθόλου. Μετά πολυμερίζεται 

22 hours ago, prapasgiorgos said:

Κάτι ακόμα που σκέφτηκα. Όταν λαδώνουμε το μαντέμι το λαδώνουμε όλο και την βάση του που ακουμπάει πάνω στο μάτι της κεραμικής ή επαγωγικής εστίας. Όταν τα βάλουμε στο μάτι να μαγειρεψουμε αυτό το λάδι που θα έχει η βάση του τηγάνιου δεν θα καπνίσει; ή δεν υπάρχει περίπτωση να μας χαλάσει την εστία επειδή θα κάψει αυτό το λάδι; 

Αν είναι η σωστή ποσότητα θα καπνίσει ελάχιστα έως καθόλου. Μετά πολυμερίζεται 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Neos-s είπε

Τι σχάρα μπορώ να βάλω στην συγκεκριμένη να μην βγάζει φωτιά όσο ψήνω 

IMG_7239.webpΕίναι αέριο γκριλ με νερό 

Τι ακριβώς εννοείς; Συνήθως οι σχάρες που έχουν οι συγκεκριμένες ψησταριές είναι ανοξείδωτες. Τα λίπη στάζουν πάνω στους διαχύτες. Αν τους καθαρίζεις τακτικά, δεν θα έχεις έντονες αναφλέξεις.

  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Neos-s είπε

Τι σχάρα μπορώ να βάλω στην συγκεκριμένη να μην βγάζει φωτιά όσο ψήνω 

IMG_7239.webpΕίναι αέριο γκριλ με νερό 

Οπως σου εγραψε και ο @ilpapacha προσπαθησε να εχεις καθαρους τους φλογοκρυπτες οσο γινεται.

Δυστυχως υπαρχει μια παραπληροφορηση οσον αφορα τις συγκεκριμενες με το νερο οτι εχουν μηδενικες αναφλεξεις, πραγμα που το διαπιστωσες και συ προφανως, αφου το νερο δεν προσφερει κατι εκει που βρισκεται. Θελουν συχνο καθαρισμα οπως ολες.

Αν θες να βαλεις κατι οπως, ειτε καποια μαντεμενια πλακα, ειτε σχαρα τυπου grill grates, αυτες με τις τρυπουλες.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Neos-s είπε

Τι σχάρα μπορώ να βάλω στην συγκεκριμένη να μην βγάζει φωτιά όσο ψήνω 

IMG_7239.webpΕίναι αέριο γκριλ με νερό 

κάτι κάνεις λάθος , και το ποιο πιθανό απ όλα είναι να  έχεις πολύ δυνατά τους καυστήρες  , χιλιάδες μααγαζιά σε όλη την ελλαδα με τέτοιες ψησταριές ψήνουν χωρίς κανένα πρόβλημα

ΥΓ. είναι κρίμα να χρησιμοποιήσεις πλάκα  θα είναι σαν να τα τηγανίζεις  ..γνώμη μου

Επεξ/σία από ηνίοχος
Δημοσ.
19 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

κάτι κάνεις λάθος , και το ποιο πιθανό απ όλα είναι να  έχεις πολύ δυνατά τους καυστήρες  , χιλιάδες μααγαζιά σε όλη την ελλαδα με τέτοιες ψησταριές ψήνουν χωρίς κανένα πρόβλημα

ΥΓ. είναι κρίμα να χρησιμοποιήσεις πλάκα  θα είναι σαν να τα τηγανίζεις  ..γνώμη μου

Ούτε η πλάκα είναι σαν να τηγανίζεις, ούτε το τηγάνι με μια κουταλιά του γλυκού λάδι ή βούτυρο είναι σαν να τηγανίζεις. Τηγανητό/ανθυγιεινό είναι κάτι που μαγειρεύεται με μεγάλη ποσότητα λαδιού, πχ πατάτες, μπακαλιάρος, και οτιδήποτε κολυμπάει στο λάδι. Η πλάκα/μαντέμι είναι από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ σε μια ψησταριά υγραερίου και γλιτώνει από αναφλέξεις προσθέτοντας ποικιλία στις επιλογές ψησίματος.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, est είπε

250 😲 ; Θυμάμαι κάποτε τη Rexon σε υψηλότερη τιμή και η Triton είναι σίγουρα καλύτερη.

Ναι, ανέβηκε θέμα στις προσφορές εδώ και μέρες. Ρώτησα μήπως κάποιος γνώστης πει τη γνώμη του.

Δημοσ.

Picanha Ναξου. 17 μερες σιτεμα στο ψυγειο του κρεοπωλειου και μια βδομαδα σε vacuum στο δικο μου.

Ψηθηκε 4 λεπτα ανα πλευρα σε καυτη σχαρα και στο τελος εσβησα καυστηρες και το εβαλα με το λιπος να παταει πανω στη σχαρα μεχρι να πιασει 47βαθμους και να το βγαλω απο την ψησταρια. Στην ξεκουραση εφτασε μεχρι 56 βαθμους.

Ηταν πραγματικα λουκουμι!

 

viber_image_2024-12-06_10-16-53-484.jpg

  • Like 13
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Picanha Ναξου. 17 μερες σιτεμα στο ψυγειο του κρεοπωλειου και μια βδομαδα σε vacuum στο δικο μου.

Ψηθηκε 4 λεπτα ανα πλευρα σε καυτη σχαρα και στο τελος εσβησα καυστηρες και το εβαλα με το λιπος να παταει πανω στη σχαρα μεχρι να πιασει 47βαθμους και να το βγαλω απο την ψησταρια. Στην ξεκουραση εφτασε μεχρι 56 βαθμους.

Ηταν πραγματικα λουκουμι!

 

viber_image_2024-12-06_10-16-53-484.jpg

Όταν πήγα σε κρεοπώλη και του είπα picanha με κοίταζε. Του είπα καπάκι με κιλότο από τα πίσω πόδια και κατάλαβε :D

  • Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Όταν πήγα σε κρεοπώλη και του είπα picanha με κοίταζε. Του είπα καπάκι με κιλότο από τα πίσω πόδια και κατάλαβε :D

Πάλι καλά 😄. Συνήθως, κόβουν λίγο κιλότο, καλό δε λέω και σου λένε πικάνια είναι 🥴

Χοιρινός λαιμός και λίγο κοτόπουλο για κανένα σαντουιτσάκι ...

 

 

  • Like 2
Δημοσ.

Πολύ ωραία φαίνεται σε εμφάνιση.

Από γεύση πως ήταν;

Εψησες όλο το κομμάτι της πικανιας ή την έκοψες σε κομμάτια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...