Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, fysikos είπε

Καποια προταση για πατεντα ωστε να ψηνεται και απο την πανω μερια η πιτσα σε αυτη την ψησταρια; Thermogatz Gs Grill 2 Mini

Εγω ειχα κανει με φλογιστρο το τελειωμα. Εναλλακτικη να φτιαξεις κατι σαν θόλο.

• Like 1
  • Απαντ. 22,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2465

• ilpapacha

2157

• sndev

1155

• ηνίοχος

606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/01/2025 at 10:01, verylife78 said:

το 2021?? εισαι σιγουρος?
Παντως μερικα χρονια πριν οποτε ζηταγαμε προβατινα απο τον κρεοπωλη μας εριχνε ενα βλεμμα συνομοτικο...ξερω εισαι καλοφαγας ε???
Τωρα απο τιμη θυμαμαι οτι ειχε τα μισα λεφτα απο το κατσικι και αρνια δηλαδη περιπου 5-6€ αλλα τοσο χαμηλα δεν θυμαμαι, βεβαια βαρβακειο εχει αλλες τιμες απο οπουδηποτε αλλου.
Τωρα οπου και να πας θα δεις εχουν προβατινα στο μενου τους ή ζυγουρι οι πιο ψαγμενοι

Ναι (ίσως 2020, αλλά όχι νωρίτερα).

Έχουν ανεβεί πολλά προϊόντα τα τελευταία χρόνια, γενικό το φαινόμενο.

Οι περισσότεροι έχουν πρόβατο που το λένε ζυγούρι δυστυχώς 😅

Επεξ/σία από vins
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, hf77 είπε

Ψάχνω μια μικρή ψησταριά Υγραερίου λόγω ότι δεν έχω χώρο πολύ αλλά και επειδή θέλω να την παίρνω μαζί μου. Δεν έχω μεγάλο μπάτζετ μέχρι 250 ευρώ, και βλέπω αυτές τις 2. Θα ήθελα την άποψη σας 

Thermogatz Gs Grill 2 Mini Ψησταριά Υγραερίου Σχάρας 52x39εκ. με 2 Εστίες 5kW

Campingaz Attitude 2 Go CV Ψησταριά Υγραερίου Μαντεμένιας Σχάρας 48x26εκ. με 1 Εστία 2.4kW Μαύρη

Σας ευχαριστώ πολύ 

https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-kaiser-intro-3-151597

https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-nattera-advance-3-me-mantemi-133111

Δεν έχω αγοράσει καμία από τις δυο. Σήμερα μου ήρθε μαιλ κ τις είδα.

Επίσης από τα φυλλάδια της πρώτης κατάλαβα οτι τα ράφια κλείνουν κ ότι το συρτάρι λιπών βγαίνει όλο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, titikos είπε

https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-kaiser-intro-3-151597

https://www.praktiker.gr/p/psistaria-ygraeriou-nattera-advance-3-me-mantemi-133111

Δεν έχω αγοράσει καμία από τις δυο. Σήμερα μου ήρθε μαιλ κ τις είδα.

Επίσης από τα φυλλάδια της πρώτης κατάλαβα οτι τα ράφια κλείνουν κ ότι το συρτάρι λιπών βγαίνει όλο.

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Πήγα σε αυτές τις 2 επιλογές που ανέφερα γιατί κάποιες φορές θέλω να την παίρνω μαζί μου έκτος σπιτιού οπότε λόγο όγκου θα με βόλευαν. 

Δημοσ.

Όπως θα έλεγε και ο γνωστός YouTuber: "φιλαράκια μου, μπουγάτσα από το σούπερ μάρκετ, όνειρο..." 😂

Screenshot_2025-02-01-08-41-53-724_com.miui.gallery-edit.jpg

Screenshot_2025-02-01-08-42-24-553_com.miui.gallery-edit.jpg

• Like 4
Δημοσ.
Στις 31/1/2025 στις 9:07 ΠΜ, hf77 είπε

Ψάχνω μια μικρή ψησταριά Υγραερίου λόγω ότι δεν έχω χώρο πολύ αλλά και επειδή θέλω να την παίρνω μαζί μου. Δεν έχω μεγάλο μπάτζετ μέχρι 250 ευρώ, και βλέπω αυτές τις 2. Θα ήθελα την άποψη σας 

Thermogatz Gs Grill 2 Mini Ψησταριά Υγραερίου Σχάρας 52x39εκ. με 2 Εστίες 5kW

Campingaz Attitude 2 Go CV Ψησταριά Υγραερίου Μαντεμένιας Σχάρας 48x26εκ. με 1 Εστία 2.4kW Μαύρη

Σας ευχαριστώ πολύ 

Εγω πηρα την thermogatz και ειμαι πολυ ευχαριστημένος.μεταφερεται πανευκολα και πιανει γρηγορα 300+ βαθμους.

Το μονο που μενει ειναι να βρω το κολπο να ψηνω και πιτσα σε πετρα. Μαλλον θα φτιαξω ενα τρίποδο και μετα απο 2' θα βαζω την πετρα πανω του ωστε να φταει κοντα στον θολο της και να ψηθει κ απο πανω.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, fysikos είπε

Εγω πηρα την thermogatz και ειμαι πολυ ευχαριστημένος.μεταφερεται πανευκολα και πιανει γρηγορα 300+ βαθμους.

Το μονο που μενει ειναι να βρω το κολπο να ψηνω και πιτσα σε πετρα. Μαλλον θα φτιαξω ενα τρίποδο και μετα απο 2' θα βαζω την πετρα πανω του ωστε να φταει κοντα στον θολο της και να ψηθει κ απο πανω.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου, η μόνη μου τελευταία σκέψη είναι ότι η camping gaz έχει την δυνατότητα  για τοποθέτηση μικρού φιαλιδιου υγραερίου που την κάνει ακόμα πιο ευέλικτη 

Δημοσ.
Στις 30/1/2025 στις 8:37 ΜΜ, fysikos είπε

Καποια προταση για πατεντα ωστε να ψηνεται και απο την πανω μερια η πιτσα σε αυτη την ψησταρια; Thermogatz Gs Grill 2 Mini

Εύχομαι να καταφέρεις το αποτέλεσμα που θες. Η γεύση μιας καλοψημένης πίτσας είναι ασύγκριτη και δεν τολμώ να μπω στα χωράφια των μάστερς του είδους που παρακολουθούν το νήμα.

Εναλλακτικά όμως, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τη διπλώσεις και να την ψήσεις σαν καλτσόνε. Καλή προθέρμανση και στη συνέχεια χαμηλή φωτιά και περιορισμένα γυρίσματα...

IMG_20250202_134110.jpg.f1ae67b01ae40752fab15411c8772fcb.jpg

Όλες οι ζύμες, τυρόπιτες κλπ ψήνονται μια χαρά στη σχάρα, εύκολα και γρήγορα...

IMG_20250202_133847.jpg.59a18fe29425a910d234aa11bed8bfd9.jpg

Οι Νοτιοαφρικανοί κάτι ξέρουν με τα Roosterkoek 😏

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Κάνω ανακαίνιση το σπίτι και δυστυχώς η ψησταριά δεν είναι σε καλή κατάσταση. σκέφτηκα μήπως αντί να χτιστεί καινούργια , να βάλω μια υγραερίου; Οπότε κοιτάω για ίσως μια εντοιχιζόμενη. Η μία χωρίς ερμάριο. Προτεραιότητα είναι η ποιότητα υλικών για να "μου μείνει" και το εύκολο καθάρισμα. Σίγουρα θα εκτιμηθεί να σηκώνει σούβλα . 

Έχετε κάποια πρόταση;

FB_IMG_1738498870544.jpg.abe87ef01db0977120785c7a8f142f69.jpg

Επεξ/σία από virginkiller
Δημοσ.

Καλησπέρα άπαντες 

Προχθές παρήγγειλα φιάλη και μιας και ο δικός μου έκλεινε εκείνη τη ώρα πήρα από έναν άλλο πρώτη φορά 

Μου έφερε μια πράσινη η οποία λέει δεν είναι μείγμα αλλά σκέτο προπάνιο.

Τώρα η μου φάνηκε η είδα μεγάλη διαφορά και στην θερμοκρασία και στην πίεση αλλά και στην μυρωδιά 

Πίεση μεγάλη στο μανόμετρο 

Θερμοκρασίες η ψησταριά δεν ανέβαζε!

Επίσης το πιο ενοχλητικο μύριζε περίεργα, δεν ξέρω τώρα αν φταίνε και τα μπιφτέκια για την μυρωδιά γιατί γενικά ήταν λίγο αποτυχία η συνταγή 

Καμιά ιδέα?

Δημοσ.
1 hour ago, mastoras007 said:

Καλησπέρα άπαντες 

Προχθές παρήγγειλα φιάλη και μιας και ο δικός μου έκλεινε εκείνη τη ώρα πήρα από έναν άλλο πρώτη φορά 

Μου έφερε μια πράσινη η οποία λέει δεν είναι μείγμα αλλά σκέτο προπάνιο.

Τώρα η μου φάνηκε η είδα μεγάλη διαφορά και στην θερμοκρασία και στην πίεση αλλά και στην μυρωδιά 

Πίεση μεγάλη στο μανόμετρο 

Θερμοκρασίες η ψησταριά δεν ανέβαζε!

Επίσης το πιο ενοχλητικο μύριζε περίεργα, δεν ξέρω τώρα αν φταίνε και τα μπιφτέκια για την μυρωδιά γιατί γενικά ήταν λίγο αποτυχία η συνταγή 

Καμιά ιδέα?

Αν όντως ήταν προπάνιο θα έπρεπε να πάρεις και να βάλεις άλλο ρυθμιστή πίεσης (ρυθμιστής 30mbar με 1,5kg/h για μείγμα, ενώ  στα 37mbar 1,5kg/h για προπάνιο). Εγώ έχω προπάνιο και ποτέ δεν μύριζε τίποτα. Εκτός και αν κάπου έχεις διαρροή ή δε γίνεται καλή καύση. Ας απαντήσουν και οι πιο ειδικοί

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos16717 είπε

Αν όντως ήταν προπάνιο θα έπρεπε να πάρεις και να βάλεις άλλο ρυθμιστή πίεσης (ρυθμιστής 30mbar με 1,5kg/h για μείγμα, ενώ  στα 37mbar 1,5kg/h για προπάνιο). Εγώ έχω προπάνιο και ποτέ δεν μύριζε τίποτα. Εκτός και αν κάπου έχεις διαρροή ή δε γίνεται καλή καύση. Ας απαντήσουν και οι πιο ειδικοί

Η μυρωδιά μπορεί και να έτυχε, μυρίζει σαν υγραέριο ένα πραμα αλλά κατά την καύση από πάνω όταν ανοίγω το καπάκι 

Μια φορά έψησα μπορεί να ήταν λίπη από προηγούμενο ψήσιμο, θα το δω στο επόμενο ψήσιμο 

Δημοσ.
Στις 2/2/2025 στις 8:02 ΠΜ, hf77 είπε

Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου, η μόνη μου τελευταία σκέψη είναι ότι η camping gaz έχει την δυνατότητα  για τοποθέτηση μικρού φιαλιδιου υγραερίου που την κάνει ακόμα πιο ευέλικτη 

Με διπλάσια τιμή ομως και δεν ξερω πόση ωρα "βγαζει" με το φιαλιδιο της el greco. Εχει 175gr/h κατανάλωση 

Ps το elgreco ειναι 450γρ αρα 2,5ω ψησιματος...επαρκει πιστευω για camping

Στις 2/2/2025 στις 1:57 ΜΜ, est είπε

Εύχομαι να καταφέρεις το αποτέλεσμα που θες. Η γεύση μιας καλοψημένης πίτσας είναι ασύγκριτη και δεν τολμώ να μπω στα χωράφια των μάστερς του είδους που παρακολουθούν το νήμα.

Εναλλακτικά όμως, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τη διπλώσεις και να την ψήσεις σαν καλτσόνε. Καλή προθέρμανση και στη συνέχεια χαμηλή φωτιά και περιορισμένα γυρίσματα...

IMG_20250202_134110.jpg.f1ae67b01ae40752fab15411c8772fcb.jpg

Όλες οι ζύμες, τυρόπιτες κλπ ψήνονται μια χαρά στη σχάρα, εύκολα και γρήγορα...

IMG_20250202_133847.jpg.59a18fe29425a910d234aa11bed8bfd9.jpg

Οι Νοτιοαφρικανοί κάτι ξέρουν με τα Roosterkoek 😏

Στην hudson εχω βαλει πετρα ψησιματος και στο τελευταίο λεπτό την μεταφερω πανω σε τριποδο σχεδον κολλητα με τον θολο οποτε ειμαι οκ.

Σε αυτην που πήρα τωρα  και η οποια ειναι πιο μικρη μαλλον θα κανω το ιδιο. Για την ωρα βαζω μια μεταλλική πλακα και μεταφερω πανω της την πίτσα. Απο κατω ψηνεται αλλα απο πανω θελει λιγο ακομη οποτε την βαζω στον γκριλ του φουρνου. 

Τι ειναι τα roosterkoek; Να ψαξω στο wiki; Αξιζει;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, fysikos είπε

......

Τι ειναι τα roosterkoek; Να ψαξω στο wiki; Αξιζει;

Roosterkoek: Ονομασία με την οποία έγιναν γνωστά από τους Ολλανδούς αποίκους που εγκαταστάθηκαν στη Νότια Αφρική, τα ψωμάκια που έψηναν σε σχάρα  οι ιθαγενείς κάτοικοι. Δεν το αναφέρω σαν πρόταση αλλά ως ένα παράδειγμα ψησίματος ψωμιού όχι σε παραδοσιακό φούρνο αλλά απευθείας στη σχάρα, σε ανοιχτή φωτιά. Κι αυτό για να επισημάνω ότι σε σχάρα, γίνεται μια χαρά, οποιαδήποτε ζύμη μπορεί να γυριστεί και να ψηθεί από όλες τις πλευρές της. Εντάξει, όχι καρβέλια αλλά οπωσδήποτε ψωμάκια, καλτσόνε, τυρόπιτες κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...