est Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Όπως θα έλεγε και ο γνωστός YouTuber: "φιλαράκια μου, μπουγάτσα από το σούπερ μάρκετ, όνειρο..." 😂 4
fysikos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Στις 31/1/2025 στις 9:07 ΠΜ, hf77 είπε Ψάχνω μια μικρή ψησταριά Υγραερίου λόγω ότι δεν έχω χώρο πολύ αλλά και επειδή θέλω να την παίρνω μαζί μου. Δεν έχω μεγάλο μπάτζετ μέχρι 250 ευρώ, και βλέπω αυτές τις 2. Θα ήθελα την άποψη σας Thermogatz Gs Grill 2 Mini Ψησταριά Υγραερίου Σχάρας 52x39εκ. με 2 Εστίες 5kW Campingaz Attitude 2 Go CV Ψησταριά Υγραερίου Μαντεμένιας Σχάρας 48x26εκ. με 1 Εστία 2.4kW Μαύρη Σας ευχαριστώ πολύ Εγω πηρα την thermogatz και ειμαι πολυ ευχαριστημένος.μεταφερεται πανευκολα και πιανει γρηγορα 300+ βαθμους. Το μονο που μενει ειναι να βρω το κολπο να ψηνω και πιτσα σε πετρα. Μαλλον θα φτιαξω ενα τρίποδο και μετα απο 2' θα βαζω την πετρα πανω του ωστε να φταει κοντα στον θολο της και να ψηθει κ απο πανω.
hf77 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, fysikos είπε Εγω πηρα την thermogatz και ειμαι πολυ ευχαριστημένος.μεταφερεται πανευκολα και πιανει γρηγορα 300+ βαθμους. Το μονο που μενει ειναι να βρω το κολπο να ψηνω και πιτσα σε πετρα. Μαλλον θα φτιαξω ενα τρίποδο και μετα απο 2' θα βαζω την πετρα πανω του ωστε να φταει κοντα στον θολο της και να ψηθει κ απο πανω. Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου, η μόνη μου τελευταία σκέψη είναι ότι η camping gaz έχει την δυνατότητα για τοποθέτηση μικρού φιαλιδιου υγραερίου που την κάνει ακόμα πιο ευέλικτη
est Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Στις 30/1/2025 στις 8:37 ΜΜ, fysikos είπε Καποια προταση για πατεντα ωστε να ψηνεται και απο την πανω μερια η πιτσα σε αυτη την ψησταρια; Thermogatz Gs Grill 2 Mini Εύχομαι να καταφέρεις το αποτέλεσμα που θες. Η γεύση μιας καλοψημένης πίτσας είναι ασύγκριτη και δεν τολμώ να μπω στα χωράφια των μάστερς του είδους που παρακολουθούν το νήμα. Εναλλακτικά όμως, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τη διπλώσεις και να την ψήσεις σαν καλτσόνε. Καλή προθέρμανση και στη συνέχεια χαμηλή φωτιά και περιορισμένα γυρίσματα... Όλες οι ζύμες, τυρόπιτες κλπ ψήνονται μια χαρά στη σχάρα, εύκολα και γρήγορα... Οι Νοτιοαφρικανοί κάτι ξέρουν με τα Roosterkoek 😏 2
virginkiller Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Κάνω ανακαίνιση το σπίτι και δυστυχώς η ψησταριά δεν είναι σε καλή κατάσταση. σκέφτηκα μήπως αντί να χτιστεί καινούργια , να βάλω μια υγραερίου; Οπότε κοιτάω για ίσως μια εντοιχιζόμενη. Η μία χωρίς ερμάριο. Προτεραιότητα είναι η ποιότητα υλικών για να "μου μείνει" και το εύκολο καθάρισμα. Σίγουρα θα εκτιμηθεί να σηκώνει σούβλα . Έχετε κάποια πρόταση; Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από virginkiller
mastoras007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Καλησπέρα άπαντες Προχθές παρήγγειλα φιάλη και μιας και ο δικός μου έκλεινε εκείνη τη ώρα πήρα από έναν άλλο πρώτη φορά Μου έφερε μια πράσινη η οποία λέει δεν είναι μείγμα αλλά σκέτο προπάνιο. Τώρα η μου φάνηκε η είδα μεγάλη διαφορά και στην θερμοκρασία και στην πίεση αλλά και στην μυρωδιά Πίεση μεγάλη στο μανόμετρο Θερμοκρασίες η ψησταριά δεν ανέβαζε! Επίσης το πιο ενοχλητικο μύριζε περίεργα, δεν ξέρω τώρα αν φταίνε και τα μπιφτέκια για την μυρωδιά γιατί γενικά ήταν λίγο αποτυχία η συνταγή Καμιά ιδέα?
nikos16717 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 1 hour ago, mastoras007 said: Καλησπέρα άπαντες Προχθές παρήγγειλα φιάλη και μιας και ο δικός μου έκλεινε εκείνη τη ώρα πήρα από έναν άλλο πρώτη φορά Μου έφερε μια πράσινη η οποία λέει δεν είναι μείγμα αλλά σκέτο προπάνιο. Τώρα η μου φάνηκε η είδα μεγάλη διαφορά και στην θερμοκρασία και στην πίεση αλλά και στην μυρωδιά Πίεση μεγάλη στο μανόμετρο Θερμοκρασίες η ψησταριά δεν ανέβαζε! Επίσης το πιο ενοχλητικο μύριζε περίεργα, δεν ξέρω τώρα αν φταίνε και τα μπιφτέκια για την μυρωδιά γιατί γενικά ήταν λίγο αποτυχία η συνταγή Καμιά ιδέα? Αν όντως ήταν προπάνιο θα έπρεπε να πάρεις και να βάλεις άλλο ρυθμιστή πίεσης (ρυθμιστής 30mbar με 1,5kg/h για μείγμα, ενώ στα 37mbar 1,5kg/h για προπάνιο). Εγώ έχω προπάνιο και ποτέ δεν μύριζε τίποτα. Εκτός και αν κάπου έχεις διαρροή ή δε γίνεται καλή καύση. Ας απαντήσουν και οι πιο ειδικοί
mastoras007 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, nikos16717 είπε Αν όντως ήταν προπάνιο θα έπρεπε να πάρεις και να βάλεις άλλο ρυθμιστή πίεσης (ρυθμιστής 30mbar με 1,5kg/h για μείγμα, ενώ στα 37mbar 1,5kg/h για προπάνιο). Εγώ έχω προπάνιο και ποτέ δεν μύριζε τίποτα. Εκτός και αν κάπου έχεις διαρροή ή δε γίνεται καλή καύση. Ας απαντήσουν και οι πιο ειδικοί Η μυρωδιά μπορεί και να έτυχε, μυρίζει σαν υγραέριο ένα πραμα αλλά κατά την καύση από πάνω όταν ανοίγω το καπάκι Μια φορά έψησα μπορεί να ήταν λίπη από προηγούμενο ψήσιμο, θα το δω στο επόμενο ψήσιμο
fysikos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Στις 2/2/2025 στις 8:02 ΠΜ, hf77 είπε Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου, η μόνη μου τελευταία σκέψη είναι ότι η camping gaz έχει την δυνατότητα για τοποθέτηση μικρού φιαλιδιου υγραερίου που την κάνει ακόμα πιο ευέλικτη Με διπλάσια τιμή ομως και δεν ξερω πόση ωρα "βγαζει" με το φιαλιδιο της el greco. Εχει 175gr/h κατανάλωση Ps το elgreco ειναι 450γρ αρα 2,5ω ψησιματος...επαρκει πιστευω για camping Στις 2/2/2025 στις 1:57 ΜΜ, est είπε Εύχομαι να καταφέρεις το αποτέλεσμα που θες. Η γεύση μιας καλοψημένης πίτσας είναι ασύγκριτη και δεν τολμώ να μπω στα χωράφια των μάστερς του είδους που παρακολουθούν το νήμα. Εναλλακτικά όμως, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να τη διπλώσεις και να την ψήσεις σαν καλτσόνε. Καλή προθέρμανση και στη συνέχεια χαμηλή φωτιά και περιορισμένα γυρίσματα... Όλες οι ζύμες, τυρόπιτες κλπ ψήνονται μια χαρά στη σχάρα, εύκολα και γρήγορα... Οι Νοτιοαφρικανοί κάτι ξέρουν με τα Roosterkoek 😏 Στην hudson εχω βαλει πετρα ψησιματος και στο τελευταίο λεπτό την μεταφερω πανω σε τριποδο σχεδον κολλητα με τον θολο οποτε ειμαι οκ. Σε αυτην που πήρα τωρα και η οποια ειναι πιο μικρη μαλλον θα κανω το ιδιο. Για την ωρα βαζω μια μεταλλική πλακα και μεταφερω πανω της την πίτσα. Απο κατω ψηνεται αλλα απο πανω θελει λιγο ακομη οποτε την βαζω στον γκριλ του φουρνου. Τι ειναι τα roosterkoek; Να ψαξω στο wiki; Αξιζει;
est Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, fysikos είπε ...... Τι ειναι τα roosterkoek; Να ψαξω στο wiki; Αξιζει; Roosterkoek: Ονομασία με την οποία έγιναν γνωστά από τους Ολλανδούς αποίκους που εγκαταστάθηκαν στη Νότια Αφρική, τα ψωμάκια που έψηναν σε σχάρα οι ιθαγενείς κάτοικοι. Δεν το αναφέρω σαν πρόταση αλλά ως ένα παράδειγμα ψησίματος ψωμιού όχι σε παραδοσιακό φούρνο αλλά απευθείας στη σχάρα, σε ανοιχτή φωτιά. Κι αυτό για να επισημάνω ότι σε σχάρα, γίνεται μια χαρά, οποιαδήποτε ζύμη μπορεί να γυριστεί και να ψηθεί από όλες τις πλευρές της. Εντάξει, όχι καρβέλια αλλά οπωσδήποτε ψωμάκια, καλτσόνε, τυρόπιτες κλπ 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 14 ώρες πριν, mastoras007 είπε Καλησπέρα άπαντες Προχθές παρήγγειλα φιάλη και μιας και ο δικός μου έκλεινε εκείνη τη ώρα πήρα από έναν άλλο πρώτη φορά Μου έφερε μια πράσινη η οποία λέει δεν είναι μείγμα αλλά σκέτο προπάνιο. Τώρα η μου φάνηκε η είδα μεγάλη διαφορά και στην θερμοκρασία και στην πίεση αλλά και στην μυρωδιά Πίεση μεγάλη στο μανόμετρο Θερμοκρασίες η ψησταριά δεν ανέβαζε! Επίσης το πιο ενοχλητικο μύριζε περίεργα, δεν ξέρω τώρα αν φταίνε και τα μπιφτέκια για την μυρωδιά γιατί γενικά ήταν λίγο αποτυχία η συνταγή Καμιά ιδέα? Aρχικα βαλε στο προγραμμα να παρεις 2η φιαλη να εχεις παντα καβατζα, για να γλυτωσεις περιπτωσεις που κλεινει καποιος ή αλλες αντιστοιχες. Οπως σου ειπαν, κανονικα χρειαζεσαι αλλο ρυθμιστη στα 37. Θα δουλεψει και με τον 30αρη, αλλα οχι σε φουλ αποδοση. Κανονικα επρεπε να σου δωσει και ρυθμιστη, αφου δεν ειχε αυτη που του ζητησες, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. Το θεμα της μυρωδιας, θα ελεγα να ψαξεις για καποια διαρροη, αλλιως ηταν η ιδεα σου ή κατι αλλο, οπως λιπη που ειπες.
protathlitis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 11 hours ago, fysikos said: Απο κατω ψηνεται αλλα απο πανω θελει λιγο ακομη οποτε την βαζω στον γκριλ του φουρνου. Μήπως να χαμήλωνες λίγο τον καυστήρα για να προλάβει να ψηθεί και από επάνω, έστω σε πιο πολύ ώρα? Δεν έχει νόημα πιστεύω να ανάβεις και ψησταριά και φούρνο για μία πίτσα. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, fysikos είπε Σε αυτην που πήρα τωρα και η οποια ειναι πιο μικρη μαλλον θα κανω το ιδιο. Για την ωρα βαζω μια μεταλλική πλακα και μεταφερω πανω της την πίτσα. Απο κατω ψηνεται αλλα απο πανω θελει λιγο ακομη οποτε την βαζω στον γκριλ του φουρνου. Γιατι δεν την βαζεις απ ευθειας φουρνο?
fysikos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου γιατί στο bbq φτάνει στους 300+ βαθμούς ενώ στον φούρνο 250 μαξ... 1 ώρα πριν, protathlitis είπε Μήπως να χαμήλωνες λίγο τον καυστήρα για να προλάβει να ψηθεί και από επάνω, έστω σε πιο πολύ ώρα? Δεν έχει νόημα πιστεύω να ανάβεις και ψησταριά και φούρνο για μία πίτσα. συμφωνώ γι' αυτό ψάχνω να βρω λύση στο bbq
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα