Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Ναι απο χαμηλής να πάω υψηλής οντος είναι επικίνδυνο απόσο εψαξα, μπορώ ομμος να ανεβάσω τα mbar στον χαμηλής, απο 0,30 να το πάω 0,60 η η παραπάνω, εκει θα είμαι οκ αλλά θα ανέβουν πραγματικά τα kw του καυστήρα η νάχαμε να λέγαμε

πάντος με αυτόν που πουλάει της φιάλες που ρώτησα μου απάντησε ''Μια χαρά θα δουλευει και καλύτερα ετσι'' (αν βάλω υψηλής )

βάσει ποιον γνώσεων στο είπε; θα είναι παρών οταν το δοκιμάσεις να συμμετάσχει στο μπαμ;

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Ναι απο χαμηλής να πάω υψηλής οντος είναι επικίνδυνο απόσο εψαξα, μπορώ ομμος να ανεβάσω τα mbar στον χαμηλής, απο 0,30 να το πάω 0,60 η η παραπάνω, εκει θα είμαι οκ αλλά θα ανέβουν πραγματικά τα kw του καυστήρα η νάχαμε να λέγαμε

πάντος με αυτόν που πουλάει της φιάλες που ρώτησα μου απάντησε ''Μια χαρά θα δουλευει και καλύτερα ετσι'' (αν βάλω υψηλής )

Η εστία έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να λειτουργεί ομαλά και αποδοτικά. Συνήθως στα 30mbar για μείγμα και στα 37mbar για προπάνιο με 1-1,5kg/h ροή. Αν αυξήσεις τα mbar, όπου κι αυτό δεν ενδείκνυται, θα έχεις ακανόνιστη φλόγα και μη σωστή καύση, το λιγότερο.

Η λύση είναι να πουλήσεις αυτή που έχεις, εφόσον δεν την χρειάζεσαι και δεν σε καλύπτει, και να πάρεις μια με περισσότερα kw.

Δημοσ.
11 hours ago, zanskou said:

 λογικά δεν θα έχει καδο οπότε χειμώνα δεν θα μπορείς να ψήσεις 

Τι εννοείς με αυτό;

Δεν το λέω ειρωνικά. :P 

Δημοσ.
1 hour ago, nemesiskp said:

Τι εννοείς με αυτό;

Δεν το λέω ειρωνικά. :P 

Αν ο θάλαμος δεν έχει αρκετή μάζα για να κρατήσει θερμοκρασία θα έχει απώλειες και δεν θα μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία εσωτερικά του θαλάμου λόγω εξωτερικής θερμοκρασίας.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nemesiskp είπε

Τι εννοείς με αυτό;

Δεν το λέω ειρωνικά. :P 

οι φτηνές ψησταριές ειναι ανοιχτές από κάτω και έχουν ένα απλό ταψί για τη συλλογή λίπους. 

στις ακριβότερες  υπάρχει κάδος με αποτέλεσμα η θερμότητα να μένει μέσα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό όταν η εξωτερική θερμοκρασία ειναι χαμηλή. 

πρέπει να παςνα τις δεις από κοντά και θα καταλάβεις. 

Επεξ/σία από zanskou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Η εστία έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε να λειτουργεί ομαλά και αποδοτικά. Συνήθως στα 30mbar για μείγμα και στα 37mbar για προπάνιο με 1-1,5kg/h ροή. Αν αυξήσεις τα mbar, όπου κι αυτό δεν ενδείκνυται, θα έχεις ακανόνιστη φλόγα και μη σωστή καύση, το λιγότερο.

Η λύση είναι να πουλήσεις αυτή που έχεις, εφόσον δεν την χρειάζεσαι και δεν σε καλύπτει, και να πάρεις μια με περισσότερα kw.

Αυτό από την σελίδα κατασκευαστή, δεν το είχα βρει νωρίτερα στα 50mb και με βουτάνιο εχω την μεγαλύτερη απόδωση για την συγκεκριμένη εστία 

περίπου 2,7 kg /h οπότε πρέπει να πάρω τον αντίστοιχο ρυθμιστή ως προς την παροχή - πίεση  

Χωρίς τίτλο.png

3 ώρες πριν, fysikos είπε

βάσει ποιον γνώσεων στο είπε; θα είναι παρών οταν το δοκιμάσεις να συμμετάσχει στο μπαμ;

Πάντος παλιότερα σε μια δουλειά που ήμουν, σε διπλανές εγκαταστάσεις μαγείρευαν με το λάστιχο κατευθείαν πάνω στην φιάλη, δέν λέω οτι είναι σωστό, είναι επικίνδυνο και πολύ μάλιστα απλά το αναφέρω γιατί έτσι το είχαν , γιά κάνα μηνα ετσι μαγείρευαν 

Επεξ/σία από mastoras007
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

Αυτό από την σελίδα κατασκευαστή, δεν το είχα βρει νωρίτερα στα 50mb και με βουτάνιο εχω την μεγαλύτερη απόδωση για την συγκεκριμένη εστία 

περίπου 2,7 kg /h οπότε πρέπει να πάρω τον αντίστοιχο ρυθμιστή ως προς την παροχή - πίεση  

Χωρίς τίτλο.png

Πάντος παλιότερα σε μια δουλειά που ήμουν, σε διπλανές εγκαταστάσεις μαγείρευαν με το λάστιχο κατευθείαν πάνω στην φιάλη, δέν λέω οτι είναι σωστό, είναι επικίνδυνο και πολύ μάλιστα απλά το αναφέρω γιατί έτσι το είχαν , γιά κάνα μηνα ετσι μαγείρευαν 

Καλύτερα να επικοινωνήσεις και με την εταιρεία για την επιβεβαίωση. Ότι ουσιαστικά απλά χρειάζεσαι ένα ρυθμιστή στα 50mbar με ροή 2,5kg/h και θα δουλέψει σωστά, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποια άλλη αλλαγή πχ σε μπεκ κτλ

Δημοσ.

Ερώτηση έχετε δοκιμάσει reverse sear σε tomahawk επίσης αξίζει όταν θελουμε να πετύχουμε καλύτερο θωρακισμα να αφαιρούμε τις μπάρες ;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Moorer7 είπε

Ερώτηση έχετε δοκιμάσει reverse sear σε tomahawk επίσης αξίζει όταν θελουμε να πετύχουμε καλύτερο θωρακισμα να αφαιρούμε τις μπάρες ;

Είναι ανώτερο το reverse sear σε χοντρά κομμάτια. 

  • Like 2
Δημοσ.

Αγαπητοί

Εχω αυτή την ψησταριά κι έχω κάνει μόνο δύο ψησίματα.

Την δίνω σε άριστη κατάσταση με κουκούλα και coral gas μπουκάλα συνδεδεμένη έτοιμη για χρήση!

 Αθήνα είμαι.

Οποίος ενδιαφέρεται ας στείλει μηνυμα

Ευχαριστώ 

 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623

  • Like 1
Δημοσ.
On 10/02/2025 at 21:33, Moorer7 said:

Καλησπέρα στην παρέα πρόσφατα κάναμε κάτι ψησίματα στην Weber Spirit ii e-310 και ψήθηκε ο κολλητός να πάρει και αυτός μια και έσκασε ψησταριά από τα Lidl https://www.lidl-hellas.gr/p/grillmeister-pistaria-ygraerioy/p10050900?pageId=10064902&tabCode=Next_Sales_Week και φαίνεται τρελό value συγκριτικά με την Weber παίζει να υστερεί σε κάτι αναφορικά με το ψήσιμο και την ένταση βλέπω απ τους καυστήρες έχει και περιοχή άμεσου ψησίματος, όποιος έχει εμπειρία από την συγκεκριμένη ας μας γράψει καμία γνώμη …

Δες review εδώ

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 4/2/2025 στις 11:02 ΜΜ, fifini είπε

Παιδιά, καλησπέρα. Έχω στην κατοχή μου εδώ και έναν χρόνο περίπου μία Weber spirit 2 με 3 εστίες. Με έχει σώσει. Όμως πείτε μου σας παρακαλώ πώς την καθαρίζετε χωρίς να γίνει χάλια το μπαλκόνι; Εγώ έχω βάλει αλουμινόχαρτο στο εσωτερικό , με τα + και τα - του. Έχει κανείς κάποιο κόλπο για εύκολο καθάρισμα; Την πρώτη φορά που πήγα να την καθαρίσω απογοητεύτηκα.

Περιληπτικά:

Βγάζεις ταψάκι από κάτω, βάζεις ένα κουβά σφουγγαρίσματος με μία σακούλα μέσα. (προσοχή να χωράει σε ύψος ο κουβάς.

Σπάτουλες πλαστικές από Praktiker 1,5€ κάνουν

Ανάβεις την ψησταριά 3-5 λεπτά ίσα να μαλακώσουν τα λίπη.

Τρίβεις τις σχάρες με βούρτσα πάνω κάτω και σκουπίζεις με χαρτί, τις βγάζεις και τρίβεις τις φλογοκρύπτες, τις βγάζεις, βλέπεις αν είναι καθαροί οι καυστήρες και οι τρύπες είναι ανοικτές.

Βγάζεις την σχαρίτσα που είναι στον κάδο.

Αν σε βολεύει βγάζεις καυστήρες αλλιώς ξεκινάς με σπάτουλα μικρή πρώτα στα αυλάκια ανάμεσα από τους καυστήρες και μετά την μεγαλήτερη σπάτουλα τα πλαϊνά και τον κάδο.

περνάς αν θες με χαρτί τον κάδο ή ακόμα και με σφουγγάρι με νερό και ήπιο απορυπαντικό πιάτων. Εδώ καλό είναι αν δεν θες να πέφτουν στην σακούλα που έχεις τον κουβά να βγάλεις την σακούλα με ότι έχει πέσει μέσα από το καθάρισμα.

Αφού τελειώσεις, ξεκινάς ανάποδα να τοποθετείς, σχαρίτσα κάδου, φλογοκρύπες, σχάρες και βγάζεις κουβά. Μην ξεχάσεις να βάλεις το ταψάκι στο τέλος καθαρό. Ανάβεις για να στεγνώσει αν έχει χρησιμοποιήσει νερό και είσαι έτοιμος. 

Διαδικασία 10 λεπτών και δεν γκρινιάζει κανείς. 

Επίσης το καπάκι καλό είναι να το καθαρίσεις με χαρτί στις πατούρες που πατάει στον κάδο καθώς και μέσα. Αν δεν έχει λίπη/κρούστα μην βάλεις σπάτουλα.

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, plasTOST είπε

Διαδικασία 10 λεπτών και δεν γκρινιάζει κανείς. 

Εγω θελω 10λεπτα να βρω ποιον κουβα θα βαλω για να μην γκρινιαζει η γυναικα :P 

  • Thanks 1
  • Haha 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...