Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

 

Ξαφνική επιθυμία για ψάρι και μια τσιπούρα πήγε από την κατάψυξη απευθείας στην ψησταριά. Σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι, χωρίς αλάτι, χωρίς τίποτα. Με τη μέθοδο "πέτα 'το στη σχάρα και άστο να ψηθεί..." 😂

  • Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, est said:

 

Ξαφνική επιθυμία για ψάρι και μια τσιπούρα πήγε από την κατάψυξη απευθείας στην ψησταριά. Σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι, χωρίς αλάτι, χωρίς τίποτα. Με τη μέθοδο "πέτα 'το στη σχάρα και άστο να ψηθεί..." 😂

ωπα χωρίς απόψυξη; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, virginkiller είπε

ωπα χωρίς απόψυξη; 

Ναι, στη σχάρα απευθείας όπως βγήκε παγωμένη. Όλα στην κατάψυξη είναι ξεχωρισμένα, όχι μόνο για γρηγορότερη απόψυξη αλλά επειδή πολύ συχνά, πάνε απευθείας στη σχάρα 🥴

  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Είτε θα χρησιμοποιείς ρυθμιστή 30mbar με μείγμα είτε 37mbar με προπάνιο. Από την στιγμή που έχεις τον ρυθμιστή, απλά αλλάζεις σε προπάνιο.

Μου φέρανε προπάνιο ενώ έχω ρυθμιστή 30mbar δεν γνώρισα για αυτήν την ιδιαιτερότητα και η ψησταριά δεν πάει βήμα, ψήνει πάρα πολύ αργά, θα μου πεις δυνάμωσε την, τες πα περιμένω να αδειάσει να την αλλάξω 

 

2 ώρες πριν, est είπε

 

Ξαφνική επιθυμία για ψάρι και μια τσιπούρα πήγε από την κατάψυξη απευθείας στην ψησταριά. Σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι, χωρίς αλάτι, χωρίς τίποτα. Με τη μέθοδο "πέτα 'το στη σχάρα και άστο να ψηθεί..." 😂

Για τα ψάρια έχω πάρει έξτρα σχάρα να τα γυρνάω με την μια όλα μαζί, 

Ρίξε λίγο αλατακι τουλάχιστον!!! Πώς βγήκε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

Μου φέρανε προπάνιο ενώ έχω ρυθμιστή 30mbar δεν γνώρισα για αυτήν την ιδιαιτερότητα και η ψησταριά δεν πάει βήμα, ψήνει πάρα πολύ αργά, θα μου πεις δυνάμωσε την, τες πα περιμένω να αδειάσει να την αλλάξω 

Στο ποστ που έκανες, αναφέρεις ότι σου έδωσαν ρυθμιστή στα 37mbar.

Το προπάνιο λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα.

Καλύτερα να την λειτουργείς με προπάνιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mastoras007 είπε

Μου φέρανε προπάνιο ενώ έχω ρυθμιστή 30mbar δεν γνώρισα για αυτήν την ιδιαιτερότητα και η ψησταριά δεν πάει βήμα, ψήνει πάρα πολύ αργά, θα μου πεις δυνάμωσε την, τες πα περιμένω να αδειάσει να την αλλάξω 

 

Για τα ψάρια έχω πάρει έξτρα σχάρα να τα γυρνάω με την μια όλα μαζί, 

Ρίξε λίγο αλατακι τουλάχιστον!!! Πώς βγήκε 

Ως προς τους ρυθμιστές και τις διαφορετικές απαιτήσεις των αερίων, τα προανέφερε ο @ilpapacha : 37 mbar για το προπάνιο και 30 mbar για το μίγμα.

 

Ως προς την κατεψυγμένη τσιπούρα αλλά και οτιδήποτε περίεργο πέφτει πάνω στη σχάρα, "δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο" .... Και το αλατάκι, μπήκε εννοείται, αλλά αργότερα. Όπως και το μίγμα που έχω πάντα έτοιμο στο ψυγείο σε μια συσκευασία μουστάρδας για το σερβίρισμα όλων σχεδόν των ψητών, αποτελούμενο από μουστάρδα, λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Στο ποστ που έκανες, αναφέρεις ότι σου έδωσαν ρυθμιστή στα 37mbar.

Το προπάνιο λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα.

Καλύτερα να την λειτουργείς με προπάνιο.

Όχι δεν μου δώσανε ρυθμιστή, έχω τον ίδιο 0.3mbar 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, slaughter είπε

ρε παιδιά η coral gas - Prime των 10 κιλών τι έχει? Μείγμα? προπάνιο? Βουτάνιο? Δεν λένε πουθενά λεπτομέριες.

μπορντο χρωμα μειγμα

γκρι χρωμα προπανιο

  • Like 2
Δημοσ.

Καλημερες

Ενεκα Τσικνοπεμπτης σκεφτομαι να ψησω κανενα γαρδουμπακι η κοκορετσακι αλλα χωρις σουβλα.

Το εχει ξανακανει κανεις να δωσει καμια βοηθεια ?? Σκεφτομουν για indirect αλλα δεν θα ψηθει καλα απεξω λογικα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ritualistic είπε

Καλημερες

Ενεκα Τσικνοπεμπτης σκεφτομαι να ψησω κανενα γαρδουμπακι η κοκορετσακι αλλα χωρις σουβλα.

Το εχει ξανακανει κανεις να δωσει καμια βοηθεια ?? Σκεφτομουν για indirect αλλα δεν θα ψηθει καλα απεξω λογικα

Μια χαρά ψήνονται indirect. Αρκεί να μην ανοιγοκλείνει η ψησταριά για κοψίδια λόγω της ημέρας 😁

  • Haha 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, est είπε

Μια χαρά ψήνονται indirect. Αρκεί να μην ανοιγοκλείνει η ψησταριά για κοψίδια λόγω της ημέρας 😁

Τα βαζω απο την αρχη μεχρι τελος indirect ? Θα χρειαστει ταψακι απο κατω η οχι ?

Και σε τι θερμοκρασια πρεπει να φτασει ?

Δημοσ.
On 15/02/2025 at 20:14, F117 said:

 

cal-flamecal-flame-8-ft-bbq-island-l-sha

 

 

Πώς σου φαίνεται αυτό?

Να φτιάξεις τον σκελετό με γυψοσανίδα και να πάρεις μια κανονική ψησταριά και να την διαιρέσεις. Και αν δε θες να μην χρησιμοποιήσεις και τα ντουλάπια.

Εγώ φτιάχνω με μια Kenton 4b.

Σίγουρα οι beefeater θα είναι ανοξείδωτες και θα προορίζονται για έξω πιστεύω και δε θα παθαίνουν τπτ.

 

 

IMG_20250215_201138_copy_1829x1054.jpg

 

Μου έδωσες ιδεαρα να ξέρεις.  Φτιάχνουμε και ένα άλλο κομμάτι στο κτήριο με γυψοσανίδες και θα περισσέψουν ρεταλια λογικά. Τα σίδερα του σκελετού σίγουρα είναι φτηνότερα αν χρειαστεί. Όταν έρθει η ώρα και αποφασίσω και σε ποια ψησταριά θα καταλήξω θα σου αφιερώσω το πρώτο ψήσιμο 

Messenger_creation_1569590483757452.jpeg.4cbfea99b5c6fd9cb9b5d4ccf891fb48.jpeg

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

Τα βαζω απο την αρχη μεχρι τελος indirect ? Θα χρειαστει ταψακι απο κατω η οχι ?

Και σε τι θερμοκρασια πρεπει να φτασει ?

Ανάλογα τι ακριβώς θα βάλεις, μπορείς να παίξεις με θωράκιση ή χρώμα. Αλλά δεν έχεις θέμα, με indirect για όλη τη διάρκεια και τουλάχιστον ένα γύρισμα μέχρι να πιάσεις 80⁰. Ένα ταψάκι από κάτω συνήθως χρειάζεται...

Memorial Day Bbq GIF

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...