sndev Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Dionisisf said: Αν βρεις πάρε κιμά από brisket. Έχει σχεδόν την τιμή του κλασσικού κιμά και είναι άλλο επίπεδο για burgers, ειδικά smashed 🤯. Το επιβεβαιώνουν τουλάχιστον 15 άτομα που έχουν δηλώσει ότι ειναι τα πιο ωραία burgers που έχουν φάει ever 😁 Απλά επειδή έχει αρκετό λίπος γίνεται πανικός από πιτσιλίσματα όσο ψήνονται. Εγώ κάθε φορά μετά που καθαρίζω , λέω ότι είναι η τελευταία που βάζω τον συγκεκριμένο κιμά αλλά όταν έρχειται η ώρα πάλι αυτόν πέρνω γιατί είναι πολύ καλύτερος ο άτιμος από τον κανονικό. Δλδ πας στο κρεωπολειο κ τι λες; Γτ αν πω θελω κιμα απο μπρισκετ η ερώτηση του ειναι αν θελω να έχει λιπακι Btw αν κ το έχω ξαναπεί ,για οσους ενδιαφέρονται ,ο καλύτερος κ προσιτός (οχι οικονομικά ) κιμας για smash ειναι του lidl. Ειναι τοσο μπασταρδεμενος με λιπος για να κονομανε που ειναι οτι πρεπει για τα τα smashed Επεξ/σία 18 Μαρτίου από sndev 4
tutuyo Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, sndev said: Btw αν κ το έχω ξαναπεί ,για οσους ενδιαφέρονται ,ο καλύτερος κ προσιτός (οχι οικονομικά ) κιμας για smash ειναι του lidl. Ειναι τοσο μπασταρδεμενος με λιπος για να κονομανε που ειναι οτι πρεπει για τα τα smashed 😀 Φαντασου! Ωραιες οι συμβουλες, νομιζω τοχω Πρεσσα απο Πρακτικερ - τσεκ χαρτι μαγειρεματος - τσεκ κιμας απο λιντλ, ντρεπομαι να πω ¨απο μπρισκετ¨ στον κρεοπωλη μου😉 πλακα μαντεμενια, τσεκ, ειχα παρει μια της Naterial απο Leroy, αλλα ειχε πιασει αραχνες απο την αχρησια, να μια φορα που θα την χρησιμοποιησω, οχι τιποτα αλλο, να μην προστεθει κι αυτες στις τοσες αχρηστες αγορες.... νομιζω πρεπει να βρω πιο μικρα ψωμακια τωρα, γιατι τα αλλα για κανονικο μπεργκερ μου φαινονται τεραστια btw πειραματιζομαι με διαφορα Chutney απο γουμενισσες, ειναι φοβερα, λεω να παιξω στην γλυκια πιπερια Επεξ/σία 19 Μαρτίου από tutuyo
Soki11 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Καλημέρα σας, Χρόνια χρήστης κάρβουνου, πλέον κουράστηκα και αυτό φαίνεται και στο αποτέλεσμα 😂 Οπότε είμαι στην αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου και η αλήθεια είναι ότι έχω χαθεί στις επιλογές, Το budget είναι έως 400€ και η αλήθεια είναι ότι αυτές που είδα είναι μια της borman και μια της jamestown η διαφορά στα 100€ περίπου αλλά δεν έχω καταλάβει που υπάρχουν αυτά τα 100€ πάνω, έχει 1 εστία παραπάνω που δεν ξέρω αν τα δικαιολογεί. Εχετε να μου προτείνετε κάτι;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, Soki11 είπε Καλημέρα σας, Χρόνια χρήστης κάρβουνου, πλέον κουράστηκα και αυτό φαίνεται και στο αποτέλεσμα 😂 Οπότε είμαι στην αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου και η αλήθεια είναι ότι έχω χαθεί στις επιλογές, Το budget είναι έως 400€ και η αλήθεια είναι ότι αυτές που είδα είναι μια της borman και μια της jamestown η διαφορά στα 100€ περίπου αλλά δεν έχω καταλάβει που υπάρχουν αυτά τα 100€ πάνω, έχει 1 εστία παραπάνω που δεν ξέρω αν τα δικαιολογεί. Εχετε να μου προτείνετε κάτι; Kαλημερα, στα 400ευρω παιρνεις ειτε naterial απο leroy (παιζει πιο φθηνα) ειτε καμια jamestown απο praktiker. Αν θες κατι πιο ποιοτικο πας σε φορητη (μικρη δλδ) weber/napoleon. Λογικα θα παιξει καμια προσφορα λογω Πασχα γυρω στα 550ευρω weber spirit και napoleon freestyle, αν θες να πας σε κατι πιο ποιοτικο και πιο ολοκληρωμενο χωρις να ξεπαραδιαστεις.
tutuyo Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Για εμενα Jamestown δαγκωτο, τουλαχιστον casual ψησιμο - δλδ κυριως θερινους μηνες Εχουν καλη ποιοτητα, βασικα κατι αναμεσα στις no name κινεζικες και στις πιο πριμιουμ weber κτλ, εχουν καλα ανταλλακτικα και αξεσουαρ και διαθεσιμοτητα αυτων απο το Πρακτικερ, σε καλες γενικα τιμες. Στην θεση σου θα περιμενα το Πασχα, σχεδον παντα βγαζουν προσφορες. Εγω ειχα παρει Jamestown στα 299 αν θυμαμαι+κουκουλες, αξεσουαρ, μπουκαλα πηγα στα 400 Το δικο μου μοτο ειναι οτι την νοστιμια την κανει ο ψηστης και οχι το εργαλειο. Εχω φαει πχ θεικα μπριζολακια σε μαγαζι με μια παλιοσομπα 55 minutes ago, Soki11 said: Καλημέρα σας, Χρόνια χρήστης κάρβουνου, πλέον κουράστηκα και αυτό φαίνεται και στο αποτέλεσμα 😂 Οπότε είμαι στην αναζήτηση ψησταριάς υγραερίου και η αλήθεια είναι ότι έχω χαθεί στις επιλογές, Το budget είναι έως 400€ και η αλήθεια είναι ότι αυτές που είδα είναι μια της borman και μια της jamestown η διαφορά στα 100€ περίπου αλλά δεν έχω καταλάβει που υπάρχουν αυτά τα 100€ πάνω, έχει 1 εστία παραπάνω που δεν ξέρω αν τα δικαιολογεί. Εχετε να μου προτείνετε κάτι; 1
sndev Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 1 hour ago, tutuyo said: Το δικο μου μοτο ειναι οτι την νοστιμια την κανει ο ψηστης και οχι το εργαλειο. Εχω φαει πχ θεικα μπριζολακια σε μαγαζι με μια παλιοσομπα Για να σε δω λοιπον στο σμασ που χρειαζεσαι δυνατή φωτιά κ μαντεμι της προκοπής για να καραμελωσει κ να μη γινει βραστό.. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 9 λεπτά πριν, sndev είπε Για να σε δω λοιπον στο σμασ που χρειαζεσαι δυνατή φωτιά κ μαντεμι της προκοπής για να καραμελωσει κ να μη γινει βραστό.. Η παλιοσομπα λογικα ειναι μαντεμι 2 2
Soki11 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Kαλημερα, στα 400ευρω παιρνεις ειτε naterial απο leroy (παιζει πιο φθηνα) ειτε καμια jamestown απο praktiker. Αν θες κατι πιο ποιοτικο πας σε φορητη (μικρη δλδ) weber/napoleon. Λογικα θα παιξει καμια προσφορα λογω Πασχα γυρω στα 550ευρω weber spirit και napoleon freestyle, αν θες να πας σε κατι πιο ποιοτικο και πιο ολοκληρωμενο χωρις να ξεπαραδιαστεις. Leroy δεν εχω στο νησί δυστυχώς, τωρα στο θεμα "πιο ποιοτικό" πως το μετράμε αυτό; Θέλω να πω αν έχει ίδια υλικά κατασκευής πως υπάρχει η διαφορά; 2 ώρες πριν, tutuyo είπε Για εμενα Jamestown δαγκωτο, τουλαχιστον casual ψησιμο - δλδ κυριως θερινους μηνες Εχουν καλη ποιοτητα, βασικα κατι αναμεσα στις no name κινεζικες και στις πιο πριμιουμ weber κτλ, εχουν καλα ανταλλακτικα και αξεσουαρ και διαθεσιμοτητα αυτων απο το Πρακτικερ, σε καλες γενικα τιμες. Στην θεση σου θα περιμενα το Πασχα, σχεδον παντα βγαζουν προσφορες. Εγω ειχα παρει Jamestown στα 299 αν θυμαμαι+κουκουλες, αξεσουαρ, μπουκαλα πηγα στα 400 Το δικο μου μοτο ειναι οτι την νοστιμια την κανει ο ψηστης και οχι το εργαλειο. Εχω φαει πχ θεικα μπριζολακια σε μαγαζι με μια παλιοσομπα Καλά στο σημείο με την σόμπα πέθανα, ήρθα όμως ξανά στην ζωή για να ρωτήσω το εξης, επίσης σχετικά με το "τουλαχιστον casual ψησιμο - δλδ κυριως θερινους μηνες", στους χειμερινούς μήνες θες κατι πιο δυνατό; (περισσοτερά μάτια;)
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 14 λεπτά πριν, Soki11 είπε Leroy δεν εχω στο νησί δυστυχώς, τωρα στο θεμα "πιο ποιοτικό" πως το μετράμε αυτό; Θέλω να πω αν έχει ίδια υλικά κατασκευής πως υπάρχει η διαφορά; Δεν εχουν ολες την ιδια κατασκευη, υλικα, σχεδιασμο κλπ. Πηγαινε σε ενα praktiker και δες τα μοντελα που εχει διπλα διπλα. Πιασε κουνησε τις, σηκωσε καπακια, βαρος σχαρας, δες αν ο καδος ειναι ενιαιος ή λαμαρινα λεπτη κολλημενη στις γωνιες. Δες κλιση στις φλογοκρυπτες, αποσταση απο τη σχαρα κλπ κλπ Και ολα αυτα εχουν αποτελεσμα στην εμπειρια ψησιματος, αν θα ψηνει ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια, αν θα κραταει θερμοκρασια, αν σβηνει με το πρωτο αερακι κλπ κλπ 1
Soki11 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν εχουν ολες την ιδια κατασκευη, υλικα, σχεδιασμο κλπ. Πηγαινε σε ενα praktiker και δες τα μοντελα που εχει διπλα διπλα. Πιασε κουνησε τις, σηκωσε καπακια, βαρος σχαρας, δες αν ο καδος ειναι ενιαιος ή λαμαρινα λεπτη κολλημενη στις γωνιες. Δες κλιση στις φλογοκρυπτες, αποσταση απο τη σχαρα κλπ κλπ Και ολα αυτα εχουν αποτελεσμα στην εμπειρια ψησιματος, αν θα ψηνει ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια, αν θα κραταει θερμοκρασια, αν σβηνει με το πρωτο αερακι κλπ κλπ Περισσότερη ανάλυση και απο μεταπτυχιακό μυρίζομαι... και εγω που έλεγα, σιγα απλή θα είναι η επιλογή.. Σε ευχαριστώ παντως. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 13 λεπτά πριν, Soki11 είπε Περισσότερη ανάλυση και απο μεταπτυχιακό μυρίζομαι... και εγω που έλεγα, σιγα απλή θα είναι η επιλογή.. Σε ευχαριστώ παντως. Πηγαινε να τις δεις απο κοντα και θα καταλαβεις πολλα, δεν χρειαζεσαι "μεταπτυχιακο". Ακομα και μοντελα της ιδιας εταιρειας να δεις διπλα διπλα καταλαβαινεις αμεσως διαφορες, πχ weber spirit/genesis
slaughter Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 6 minutes ago, Soki11 said: Περισσότερη ανάλυση και απο μεταπτυχιακό μυρίζομαι... και εγω που έλεγα, σιγα απλή θα είναι η επιλογή.. Σε ευχαριστώ παντως. Κοίτα όλα στο τέλος θα έχουν να κάνουν απο την εμπειρία που θα έχεις με αυτή που θα αγοράσεις. Αν η εμπειρία σου είναι πολύ καλή, θα την χαρείς και θα θες να την ανάβεις πιο συχνά. Αν δεν είναι καλή τότε θα σκουριάζει στην άκρη και θα λες μάπα το υγραέριο. Εμένα μου έκαναν δώρο την πρώτη ψησταριά (250 ευρώ) και είχα μια ΟΚ εμπειρία αλλά όχι την ιδανική και με διάφορα προβλήματάκια. Έτσι δεν την ανάβαμε συχνά και με τον καιρό σκούριασε (μεταλικές σχάρες και φλογοκρυπτες). Τώρα έκανα μια αναβάθμιση σε μια premium (1300 ευρώ) και η διαφορά είναι τεράστια. Το ψήσιμο πολύ καλύτερο και χωρίς αναφλέξεις, τα υλικά όλα πολύ καλύτερα, η κατασκευή πιο στιβαρή και το καθάρισμα πολύ πιο ανώδυνο. Τώρα θέλω να την ανάβω και κάθε μέρα αν μπορώ. Δες τι χρήση θες να κάνεις (σχάρες, πίτσα, σούβλα, κλπ) και ανάλογα βλέπεις τι υπάρχει με αυτα τα χαρακτηριστικά. Εγώ έχω πάθει πλάκα με τις πίτσες που φτιάχνουμε στην ψησταριά 2
Grfoxz Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Soki11 είπε Περισσότερη ανάλυση και απο μεταπτυχιακό μυρίζομαι... και εγω που έλεγα, σιγα απλή θα είναι η επιλογή.. Σε ευχαριστώ παντως. Θεωρώ πως πρεπει να ψήσεις σε μια ψησταρια και να την καθαρίσεις για να ξέρεις τι πρέπει να κοιτάξεις σε κάποια. Οπότε με γνώμονα πάντα την τσέπη σου ξεκίνα απο το πόσο εύκολα μπορεί να καθαριστεί η ψησταρια που θα πάρεις. Αυτο μπορεις να το δείς. To δύσκολο καθάρισμα είναι το νουμερο ένα πράγμα που θα σε αποτρέψει απο να την χρησιμοποιείς. Προτιμώ να έχω μια ψησταριά που καθαρίζει εύκολα αλλα δεν ψήνει καλά παρά το ανάποδο. Την δουλεια σου θα την κάνεις. Τα υπόλοιπα μόνο με την χρήση θα τα μάθεις και χωρίς εμπειρία σε προηγούμενη ψησταρια. Η reviews. Επεξ/σία 19 Μαρτίου από Grfoxz 1
skskre Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου 5 hours ago, Grfoxz said: Προτιμώ να έχω μια ψησταριά που καθαρίζει εύκολα αλλα δεν ψήνει καλά παρά το ανάποδο. Την δουλεια σου θα την κάνεις. Νομίζω οτι το βλέπεις ανάποδα, πρώτα πρέπει να ψήνει καλά η ψησταρια, γιατί αν δεν ψήσει καλά να την γουστάρεις και να θες να ξαναψήσεις δεν έχει νόημα η αγορά και χρήση της . Επίσης, οι καλές και ακριβές ψησταριές - Weber Napoleon κ.τ.λ και καλά ψήνουν και εύκολα καθαρίζονται..... αρκετά ώστε να μην έχεις αναφλέξεις την επόμενη φορά... Αν θέλεις να την ξαναφέρεις σαν καινούρια δεν πρόκειται να γίνει ποτέ......... 2
ηνίοχος Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εγώ μια φορά ρε παιδιά ψήνω δύο με τρεις φορές την εβδομάδα την καθαρίζω δύο με τρεις φορές το χρόνο , οπότε έχω χρόνο (εκτός από το να αδειάζω το συρτάρι με το νερό) και αυτό ασχετως εάν εάν ψήνω φιλέτο κοτόπουλο και μανιτάρια η πανσετες και αρνίσια παιδάκια 8 ώρες πριν, sndev είπε Για να σε δω λοιπον στο σμασ που χρειαζεσαι δυνατή φωτιά κ μαντεμι της προκοπής για να καραμελωσει κ να μη γινει βραστό.. Γιώργο το καλύτερο σμας γίνεται στο τηγάνι σε εστία υγραερίου Επεξ/σία 19 Μαρτίου από ηνίοχος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα