virginkiller Δημοσ. Τρίτη στις 05:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:11 μμ 1 hour ago, est said: Νομίζω ότι για τη μεσαία Q που νομίζω ότι έχεις, η στρογγυλή είναι μεγάλη και μάλλον οριακά δεν χωράει καν. Μπορείς πάντως να αγοράσεις και τις δύο, να τις τσεκάρεις πως κάθονται και να επιστρέψεις τη μια ή και τις δύο ακόμα αν κάτι δεν σου αρέσει. στην Napoleon θα μπει οπως ειναι! 1
nikos16717 Δημοσ. Τρίτη στις 07:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:21 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, noasgr said: Τσέκαρε τις διαστάσεις της ψησταριάς σου (επιφάνεια ψησίματος) και υπολόγισε. Εγώ πχ πήρα δύο τετράγωνες που χωράνε η μία δίπλα στην άλλη (ενώ δύο στρογγυλές όχι) Hide contents Με τις δύο πλάκες δίπλα δίπλα ανεβαίνει η θερμοκρασία για να ψηθεί από πάνω η πίτσα σωστά? Ποια ψησταρία είναι, η genesis 310? Επεξ/σία Τρίτη στις 07:22 μμ από nikos16717
noasgr Δημοσ. Τρίτη στις 09:09 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:09 μμ 1 hour ago, nikos16717 said: Με τις δύο πλάκες δίπλα δίπλα ανεβαίνει η θερμοκρασία για να ψηθεί από πάνω η πίτσα σωστά? Ποια ψησταρία είναι, η genesis 310? Ναι, δεν παρατήρησα κανένα θέμα με τη θερμοκρασία. (genesis II 310)
virginkiller Δημοσ. Τρίτη στις 09:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:36 μμ Κάτι διαφορετικό σήμερα. Σολομός " καπνιστός" σε πλάκα καπνίσματος από κέδρο. Πρώτα μουλιασμα μια ώρα σε νερό μετά κάψιμο στη ψησταριά και το Τούμπα να μπει το ψάρι στη "καμμένη μεριά " 8
Wspr Δημοσ. Τρίτη στις 10:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:01 μμ 11 ώρες πριν, AsmoGr είπε καλησπέρα στην παρέα , θα ήθελα τν γνώμη σας , σκεφτομαι να πάρω για πρώτη φορά υγραέριο , αξίζει να δώσεις "αρκετά" ( τύπου 500-600 ) για κάτι ποίο καλο σαν πρώτη φορά , η κάτι φτηνότερο ( τυπου 200-300 ) για δοκιμή να δεις αν σ κάνει κ το τι χρειάζεσαι ? η αλήθεια είναι οτι δεν χρειάζομαι τρομερά πράγματα , κατι για μπαλκόνι ( 2-3 καυστήρες ) για 2-4 άτομα , ψήσιμο κυρίως ΣΚ , γνώμες κ προτάσεις καλοδεχούμενες , ευχαριστώ εκ τν προτέρων Αν σε ενδιαφερει η γευση οχι δεν αξιζει καμμια ψησταρια υγραεριου.Αυτο που χρειαζεσαι ειναι μια kettle και δουλευεις καρβουνα/μπρικετα.Αυτο προυποθετει οτι μπορεις να ψησεις στο μπαλκονι βεβαια. Αν σε ενδιαφερει η ευκολια η αν ψηνεις οχι και τοσο καλα κρεατα τοτε ναι παρε μια υγραεριου ιδανικα με 4 καυστηρες για να εχεις ποικιλια στους τροπους ψησιματος. Απο αποψη συντηρησης και καθαριοτητας,μιας και δουλευω και τις δυο,ειναι περιπου το ιδιο.Ισως του υγραεριου να ειναι λιγακι πιο δυσκολη γιατι μια φορα το 3μηνο θελει βαθυ καθαρισμο. Οτι και να παρεις αξιζει να επενδυσεις σε ενα θερμομετρο meater,θα ειναι μακραν η καλυτερη αγορα που εχεις κανει. 1
virginkiller Δημοσ. Τρίτη στις 10:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:21 μμ 18 minutes ago, Wspr said: Αν σε ενδιαφερει η γευση οχι δεν αξιζει καμμια ψησταρια υγραεριου.Αυτο που χρειαζεσαι ειναι μια kettle και δουλευεις καρβουνα/μπρικετα.Αυτο προυποθετει οτι μπορεις να ψησεις στο μπαλκονι βεβαια. Αν σε ενδιαφερει η ευκολια η αν ψηνεις οχι και τοσο καλα κρεατα τοτε ναι παρε μια υγραεριου ιδανικα με 4 καυστηρες για να εχεις ποικιλια στους τροπους ψησιματος. Απο αποψη συντηρησης και καθαριοτητας,μιας και δουλευω και τις δυο,ειναι περιπου το ιδιο.Ισως του υγραεριου να ειναι λιγακι πιο δυσκολη γιατι μια φορα το 3μηνο θελει βαθυ καθαρισμο. Οτι και να παρεις αξιζει να επενδυσεις σε ενα θερμομετρο meater,θα ειναι μακραν η καλυτερη αγορα που εχεις κανει. Το κάρβουνο βγάζει μια τσίκνα παραπάνω και μπορεί να βγάλει καλύτερα αποτελέσματα από το υγραέριο αλλά αυτό δεν κάνει το υγραέριο κακό ψήσιμο. 2
protathlitis Δημοσ. Τρίτη στις 10:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:34 μμ 27 minutes ago, Wspr said: Αν σε ενδιαφερει η γευση οχι δεν αξιζει καμμια ψησταρια υγραεριου. Περίεργο συμπέρασμα αυτό. Εγώ πάντως καμιά τετραετία που ψήνω με υγραερίου, αρκετοί γνωστοί μου ψήστες κάρβουνου "μου έχουν βγάλει το καπέλο" όταν δοκιμάζουν τα ψητά μου. 4 1
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 10:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:39 μμ Το ίδιο λένε και σε μένα όταν δοκιμάζουν απ' την ηλεκτρική μου. Δε λέει κάτι αυτό από μόνο του. Χωρίς τεχνικές για κάπνισμα δεν παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ψησταριά υγραερίου.
protathlitis Δημοσ. Τρίτη στις 10:47 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:47 μμ 1 minute ago, phanispal said: Χωρίς τεχνικές για κάπνισμα δεν παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ψησταριά υγραερίου. Δηλαδή το καπνιστό είναι πανάκεια ? Για μένα όχι. Όπως και να χει, πολύ εύκολα κάνω κάπνισμα στην ψησταριά μου, το έχω κάνει αρκετές φορές.
skskre Δημοσ. Τρίτη στις 11:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:30 μμ 1 hour ago, Wspr said: Αν σε ενδιαφερει η γευση οχι δεν αξιζει καμμια ψησταρια υγραεριου.Αυτο που χρειαζεσαι ειναι μια kettle και δουλευεις καρβουνα/μπρικετα.Αυτο προυποθετει οτι μπορεις να ψησεις στο μπαλκονι βεβαια. Νομίζω είναι λίγο αυθαίρετο αλλά και προσωπική άποψη αυτό το συμπέρασμα σου για τη γεύση. Επίσης, ακόμα και να μπορείς να ψήσεις με κάρβουνο στο μπαλκόνι, το υγραέριο είναι πολύ πιο έυκολο, γρήγορο και πιο καθαρό απο το κάρβουνο 1 hour ago, Wspr said: Αν σε ενδιαφερει η ευκολια η αν ψηνεις οχι και τοσο καλα κρεατα τοτε ναι παρε μια υγραεριου ιδανικα με 4 καυστηρες για να εχεις ποικιλια στους τροπους ψησιματος. Γιατί τα καλά κρέατα είναι για κάρβουνο και όχι για υγραέριο, πώς προκύπτει αυτό? 1 hour ago, Wspr said: Απο αποψη συντηρησης και καθαριοτητας,μιας και δουλευω και τις δυο,ειναι περιπου το ιδιο.Ισως του υγραεριου να ειναι λιγακι πιο δυσκολη γιατι μια φορα το 3μηνο θελει βαθυ καθαρισμο. Οτι και να παρεις αξιζει να επενδυσεις σε ενα θερμομετρο meater,θα ειναι μακραν η καλυτερη αγορα που εχεις κανει. Στο κάρβουνο νομίζω οτι θέλει λιγότερο καθάρισμα, αφού πέραν της στάχτης, τι άλλο να κάνεις, το υγραέριο θέλει περισσότερο καθάρισμα, αλλά όχι απαραίτητα κάθε 3μηνο, εξαρτάται πόσο ψήνεις και πόσο "ψυχωτικός" είσαι..... Συμφωνώ απόλυτα στο meater, αξίζει. 3
Wspr Δημοσ. χθες στις 12:12 πμ Δημοσ. χθες στις 12:12 πμ Το καρβουνο δινει μια παραπανω διασταση στο κρεας την οποια η ψησταρια υγραεριου δεν εχει.Το υγραεριο απλως παραγει θερμοτητα.Το καρβουνο παραγει εκτος απο θερμοτητα και γευση.Ειδικα αμα παιξεις με wood chips το αποτελεσμα απογειωνεται.Μπορεις να καπνισεις brisket,ribs,,να φτιαξεις καπνιστες tomahawk κτλ και οχι δεν μπορεις να καπνισεις με pellet στην υγραεριου,been there done that. Προφανως δεν μπορω να εξηγησω γιατι το φαγητο στα καρβουνα ειναι πιο ωραιo απ οτιδηποτε αλλο μεσο ψησιματος,αν εχεις δοκιμασει και σου αρεσει ο φουρνος its fine by me. Τα καλα κρεατα ειναι για καρβουνα αν θες να παρεις το 100%.Προφανως μιλαμε για ψησιματα με καλα καρβουνα,ξυλα καπνισματος,τεχνικες οπως special rubs,brine και ψησιμο με θερμομετρο.Αν θες να φας απλα ωραια και το υγραεριο μια χαρα ειναι απλως το αλλο ειναι χομπι(υπαρχουν πολλα καναλια στο youtube σχετικα). Σιγουρα το υγραεριο ειναι πιο ευκολο,ψησταρια υγραεριου εχω και μαλιστα αρκετα καλη του 1000ρικου,παρολαυτα η απολαυση του να καπνιζω ενα brisket στη kettle που πηρα 80 γιουρια απ το leroy,πραγματικα δεν συγκρινεται. Αυτα τα λεω για το φιλο παραπανω που αναζητα τι θα παρει.Σιγουρα σε μια ψησταρια υγραεριου θα φαει ωραια,αλλα αν το δει σαν χομπι το καρβουνο δεν συγκρινεται απο αποψη γευσης οποτε δεν χρειαζεται να ξοδευτει για να μαθει
SagoniasSlutRos Δημοσ. χθες στις 01:15 πμ Δημοσ. χθες στις 01:15 πμ 55 λεπτά πριν, Wspr είπε Το καρβουνο δινει μια παραπανω διασταση στο κρεας την οποια η ψησταρια υγραεριου δεν εχει.Το υγραεριο απλως παραγει θερμοτητα.Το καρβουνο παραγει εκτος απο θερμοτητα και γευση.Ειδικα αμα παιξεις με wood chips το αποτελεσμα απογειωνεται.Μπορεις να καπνισεις brisket,ribs,,να φτιαξεις καπνιστες tomahawk κτλ και οχι δεν μπορεις να καπνισεις με pellet στην υγραεριου,been there done that. Προφανως δεν μπορω να εξηγησω γιατι το φαγητο στα καρβουνα ειναι πιο ωραιo απ οτιδηποτε αλλο μεσο ψησιματος,αν εχεις δοκιμασει και σου αρεσει ο φουρνος its fine by me. Τα καλα κρεατα ειναι για καρβουνα αν θες να παρεις το 100%.Προφανως μιλαμε για ψησιματα με καλα καρβουνα,ξυλα καπνισματος,τεχνικες οπως special rubs,brine και ψησιμο με θερμομετρο.Αν θες να φας απλα ωραια και το υγραεριο μια χαρα ειναι απλως το αλλο ειναι χομπι(υπαρχουν πολλα καναλια στο youtube σχετικα). Σιγουρα το υγραεριο ειναι πιο ευκολο,ψησταρια υγραεριου εχω και μαλιστα αρκετα καλη του 1000ρικου,παρολαυτα η απολαυση του να καπνιζω ενα brisket στη kettle που πηρα 80 γιουρια απ το leroy,πραγματικα δεν συγκρινεται. Αυτα τα λεω για το φιλο παραπανω που αναζητα τι θα παρει.Σιγουρα σε μια ψησταρια υγραεριου θα φαει ωραια,αλλα αν το δει σαν χομπι το καρβουνο δεν συγκρινεται απο αποψη γευσης οποτε δεν χρειαζεται να ξοδευτει για να μαθει Φίλε έχω και τις δύο. Πήρα ένα kettle για κάπνισμα low and slow (brisket, ribs κλπ). Για γρήγορα καπνίσματα που θέλεις απλά γεύση και όχι να κάνεις το τέλειο bark, μια χαρά καπνίζεις με πελετ στην υγραεριου. Αρκεί να πάρεις καλή ποιότητα και από σωστό ξύλο. Και φυσικά να υπάρχει σωστός καπνός και όχι το ντουπανι που βλέπω από διάφορους. Για everyday use, δεν συγκρίνεται η ευκολία του υγραερίου. Γύρισα σπίτι σήμερα και σε μισή ώρα είχα έτοιμες μπριζόλες. Θα ήταν πιο νόστιμες στο κάρβουνο? Ναι ένα τσακ σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά θα είχα φάει 20-30 λεπτά να ανάψω κάρβουνα και θα είχα γκρίνια από τους γείτονες. Τώρα μεχρι να σκεφτούν να γκρινιαξουν έχω φάει και έχω πλύνει και τα πιάτα. Το αυτό το λόγο το κάρβουνο το ανάβω μόνο για κάπνισμα και χειμώνα. 4
Wspr Δημοσ. χθες στις 02:32 πμ Δημοσ. χθες στις 02:32 πμ Το ιδιο λεμε...Αν θες να φας γρηγορα,ευκολα και νοστιμα παιζεις υγραεριο.Αν παρεις μια πικανια η ενα brisket του 100ευρου και θες να την απογειωσεις με σωστο bark και αρωμα δεν ειναι κριμα να τη πεταξεις στο υγραεριο;Στη τελικη οπως περιμενεις ενα τεταρτακι να παρει θερμοκρασια το μαντεμι,ετσι περιμενεις και για τα καρβουνα. Για τους γειτονες δεν εχω αποψη γιατι μενω ρετιρε.Ξαναλέω την προσωπικη μου αποψη:αν θελω να φαω μια σπαλομπριζολα η να ψησω ενα ribeye παιζω υγραεριο.καθαρο,γρηγορο χωρις πολλα πολλα Αν ομως θελω να απογειωσω το κρεας,να κανω το χομπι μου και να περασω ωραια ψηνοντας τοτε μονο καρβουνο. Αν λοιπον ο φιλος που ζητησε γνωμη θελει ενα εργαλειο να ψηνει ακομα τοτε ναι υγραεριο οσο το δυνατον μεγαλυτερο για να μπορει να παιζει σε διαφορετικες ζωνες.Αν θελει να ψηνει τα σκ και εχει μερακι με τη μαγειρικη τοτε καρβουνο all the way και γλιτωνει και τα χρηματα αποκτησης του υγραεριου που δεν ειναι κ λιγα... 1
ilpapacha Δημοσ. χθες στις 09:09 πμ Δημοσ. χθες στις 09:09 πμ 6 ώρες πριν, Wspr είπε Αν θελει να ψηνει τα σκ και εχει μερακι με τη μαγειρικη τοτε καρβουνο all the way Δεν έχει καμία σχέση ο τύπος ψησταριάς που χρησιμοποεί κάποιος, ηλεκτρική/αερίου/κάρβουνου/pellet κτλ, ή το κόστος αυτής, με το αν έχει μεράκι με την μαγειρική ή όχι. 5
Wspr Δημοσ. χθες στις 10:57 πμ Δημοσ. χθες στις 10:57 πμ Οποιος έχει μεράκι αναζητά το καλύτερο αποτέλεσμα,όχι την πιο εύκολη και γρήγορη λύση οπότε έχει άμεση σχέση ο τύπος ψησταριάς που χρησιμοποιεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα