Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει chips αρχικά αλλά όντως τελείωναν γρήγορα. Μετά δοκίμασα chunks και είχαν πιο μεγάλη διάρκεια. 

Έχω το μεταλλικό τρυπυτό κουτί της weber , φαντάζομαι θα κάνουν εκεί τα pellet. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ. 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 minutes ago, protathlitis said:

Είχα δοκιμάσει chips αρχικά αλλά όντως τελείωναν γρήγορα. Μετά δοκίμασα chunks και είχαν πιο μεγάλη διάρκεια. 

Έχω το μεταλλικό τρυπυτό κουτί της weber , φαντάζομαι θα κάνουν εκεί τα pellet. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ. 

Ο,τι είπε ο Φανης, τα chips είναι «μούφα».

Τα πελετ αξίζουν γιατί κρατάνε και δε σβήνουν αν ανάψουν καλά στο σωλήνα.

Τα chunks είναι ωραία για kettle/παραδοσιακο καπνιστηρι, ειδικά δε αν έχεις ξύλα δικά σου ή από γνωστό. 

Εγω πχ κάποιες φορές κόβω με το μηχανάκι λίγη κεράσια που έχω κόψει κάνα 2 δέντρα από το κτήμα και τα πετάω διπλα/πανω στα κάρβουνα. 

  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vins είπε

Τα chunks είναι ωραία για kettle/παραδοσιακο καπνιστηρι, ειδικά δε αν έχεις ξύλα δικά σου ή από γνωστό. 

Εγω πχ κάποιες φορές κόβω με το μηχανάκι λίγη κεράσια που έχω κόψει κάνα 2 δέντρα από το κτήμα και τα πετάω διπλα/πανω στα κάρβουνα. 

Kαι γω στο kettle με chunks καπνιζω.

  • Like 2
Δημοσ.

Που και που, πετάω λίγες φλούδες πορτοκάλι μέσα στα τσιπς ή ακόμα και σκέτες μέσα στο αυτοσχέδιο πουγγί απ' το αλουμινόχαρτο ή πάνω στη σχάρα σε μια άκρη. Το άρωμα τους είναι τόσο οικείο και ταιριάζει μια χαρά με τα ψητά.

  • Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν νομίζω ότι έχω διαβάσει πάνω από 500-600 σελίδες ήδη 😵 το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την Napoleon rogue se με μάτι υπέρυθρων… και ο λόγος  ήταν αυτό το περιβόητο  μάτι.

Σήμερα λοιπόν δοκίμασα να κάνω έμμεσο ψήσιμο σε ένα rib eye του κιλού black angus. Ανοίγω το κεντρικό και το δεξί καυστήρα, πάνω από τους οποίους βάζω καλαμάκια κοτόπουλο και στην αριστερή πλευρά που παραμένει κλειστή βάζω το rib eye.

Βγαζω το κοτόπουλο φανταστικό.

Συνεχίζω με το rib eye έμμεσο για συνολικά 25-30 λεπτά. Τότε το βγάζω και το πετάω πάνω στις υπέρυθρες στο φουλ για ένα λεπτό κάθε πλευρά. Οπτικά ήταν κάτι καταπληκτικό, για φωτογραφίες. Medium medium-rare.
 

Η γεύση… μύριζε έντονα προπάνιο το κρέας, μια μυρωδιά που δεν έλεγε να φύγει  :(:(: πολύ τρυφερό κατά τα άλλα.

Τι μπορεί να φταίει;; Τα 30 λεπτά στο έμμεσο στο τέρμα αριστερό μάτι. Μήπως έπρεπε να μπει στην μέση και να ανοίξω τους πλαϊνούς καυστήρες;; Δεν έχω ιδέα.

Δημοσ.
33 minutes ago, psycho said:

Λοιπόν νομίζω ότι έχω διαβάσει πάνω από 500-600 σελίδες ήδη 😵 το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την Napoleon rogue se με μάτι υπέρυθρων… και ο λόγος  ήταν αυτό το περιβόητο  μάτι.

Σήμερα λοιπόν δοκίμασα να κάνω έμμεσο ψήσιμο σε ένα rib eye του κιλού black angus. Ανοίγω το κεντρικό και το δεξί καυστήρα, πάνω από τους οποίους βάζω καλαμάκια κοτόπουλο και στην αριστερή πλευρά που παραμένει κλειστή βάζω το rib eye.

Βγαζω το κοτόπουλο φανταστικό.

Συνεχίζω με το rib eye έμμεσο για συνολικά 25-30 λεπτά. Τότε το βγάζω και το πετάω πάνω στις υπέρυθρες στο φουλ για ένα λεπτό κάθε πλευρά. Οπτικά ήταν κάτι καταπληκτικό, για φωτογραφίες. Medium medium-rare.
 

Η γεύση… μύριζε έντονα προπάνιο το κρέας, μια μυρωδιά που δεν έλεγε να φύγει  :(:(: πολύ τρυφερό κατά τα άλλα.

Τι μπορεί να φταίει;; Τα 30 λεπτά στο έμμεσο στο τέρμα αριστερό μάτι. Μήπως έπρεπε να μπει στην μέση και να ανοίξω τους πλαϊνούς καυστήρες;; Δεν έχω ιδέα.

Να ταν το κρεας αντί του κιλου απλα για τη χωματερή παιζει;

Εφοσον ηταν κλειστοι οι καυστήρες δε παίζει να πότισε το κρεας με αεριο. Η φωτια καίει το αέριο δεν γινεται εκ των πραγμάτων 

Δημοσ.

Δεν πιστεύω να φταίει το κρέας. Το πήρα από καλό χασάπη. Ηταν ξεκάθαρα μυρωδιά από αέριο. 

Δημοσ.

Ρε συ θα γίνει καύση... Εκτος αν δεν είχες κλειστο το 3ο καυστηρα οσο έκανες τα κοτόπουλα κ δεν ειχε αρπάξει φωτιά 🔥 🔥 

Δημοσ.
1 hour ago, psycho said:

Λοιπόν νομίζω ότι έχω διαβάσει πάνω από 500-600 σελίδες ήδη 😵 το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την Napoleon rogue se με μάτι υπέρυθρων… και ο λόγος  ήταν αυτό το περιβόητο  μάτι.

Σήμερα λοιπόν δοκίμασα να κάνω έμμεσο ψήσιμο σε ένα rib eye του κιλού black angus. Ανοίγω το κεντρικό και το δεξί καυστήρα, πάνω από τους οποίους βάζω καλαμάκια κοτόπουλο και στην αριστερή πλευρά που παραμένει κλειστή βάζω το rib eye.

Βγαζω το κοτόπουλο φανταστικό.

Συνεχίζω με το rib eye έμμεσο για συνολικά 25-30 λεπτά. Τότε το βγάζω και το πετάω πάνω στις υπέρυθρες στο φουλ για ένα λεπτό κάθε πλευρά. Οπτικά ήταν κάτι καταπληκτικό, για φωτογραφίες. Medium medium-rare.
 

Η γεύση… μύριζε έντονα προπάνιο το κρέας, μια μυρωδιά που δεν έλεγε να φύγει  :(:(: πολύ τρυφερό κατά τα άλλα.

Τι μπορεί να φταίει;; Τα 30 λεπτά στο έμμεσο στο τέρμα αριστερό μάτι. Μήπως έπρεπε να μπει στην μέση και να ανοίξω τους πλαϊνούς καυστήρες;; Δεν έχω ιδέα.

Κατά πάσα πιθανότητα πρώτα πέταξες το κρέας πάνω και μετά άναψες τον καυστήρα.

Σε αυτά τα 2” που πέρασαν μέχρι να αρπάξει πήρε μυρωδιά. 

Δημοσ.

Όχι τον καυστήρα τον αριστερό που ήταν η μπριζόλα τον είχα πάντα κλειστό. Οι άλλοι δύο έψηναν κοτόπουλο. 

Αρχίζω να σκέπτομαι μήπως ο αριστερός να έχει τελικά διαρροή (γίνεται αυτό;;;), κι ενώ εγώ νόμιζα ότι ήταν κλειστός να μην ηταν; Μήπως η μπουκάλα είναι παραπάνω ανοιχτή σπίτι πρέπει; Η ακόμα το μάτι υπερύθρων πετάει πολύ αέριο που δεν προλαβαίνει να το κάψει ολοκληρωτικά;

Δημοσ.
15 minutes ago, psycho said:

Όχι τον καυστήρα τον αριστερό που ήταν η μπριζόλα τον είχα πάντα κλειστό. Οι άλλοι δύο έψηναν κοτόπουλο. 

Αρχίζω να σκέπτομαι μήπως ο αριστερός να έχει τελικά διαρροή (γίνεται αυτό;;;), κι ενώ εγώ νόμιζα ότι ήταν κλειστός να μην ηταν; Μήπως η μπουκάλα είναι παραπάνω ανοιχτή σπίτι πρέπει; Η ακόμα το μάτι υπερύθρων πετάει πολύ αέριο που δεν προλαβαίνει να το κάψει ολοκληρωτικά;

Το μάτι υπερύθρων το άναψες πρώτα και μετά έβαλες το κρέας πάνω, ή έβαλες το κρέας και μετά το άναψες; 

8 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Αν τον είχες αφήσει ανοιχτό και πέταγε αέριο, λογικά θα άρπαζε μετά από λίγο

Αυτό ακριβώς. Ή και μετά από όχι λίγο και θα άκουγες κάνα μπαμ άμα ήταν κλειστό το καπάκι. Ρωτα με πώς το ξέρω 😅

  • Haha 1
Δημοσ.

Αμα είναι στο χαμηλο ο ακριανος κ οι αλλοι 2 ππυ καίνε παλι στο μίνιμουμ δεν ειναι απαραίτητο οτι θα ανάψει 

Δεν γίνεται η μπουκαλα να βγαζει περισσότερο ξεχνατο , ουτε το ματι , σε τέτοιες θερμοκρασίες κανει στάχτη το κρεας δε θα κάψει το αέριο πιστεύεις;

 

Δημοσ.
54 minutes ago, vins said:

Το μάτι υπερύθρων το άναψες πρώτα και μετά έβαλες το κρέας πάνω, ή έβαλες το κρέας και μετά το άναψες; 

Αυτό ακριβώς. Ή και μετά από όχι λίγο και θα άκουγες κάνα μπαμ άμα ήταν κλειστό το καπάκι. Ρωτα με πώς το ξέρω 😅

Όχι το άφησα να κάψει πρώτα. Να σου πω την αλήθεια τρόμαξα από την ένταση και το χαμήλωσα στο ελάχιστο και μετά το άνοιξα πάλι στο φουλ. Λες να παίζει ρόλο; 

Να υποθέσω ότι είμαστε τυχεροί που είσαι μαζί μας 😅

41 minutes ago, sndev said:

Αμα είναι στο χαμηλο ο ακριανος κ οι αλλοι 2 ππυ καίνε παλι στο μίνιμουμ δεν ειναι απαραίτητο οτι θα ανάψει 

Δεν γίνεται η μπουκαλα να βγαζει περισσότερο ξεχνατο , ουτε το ματι , σε τέτοιες θερμοκρασίες κανει στάχτη το κρεας δε θα κάψει το αέριο πιστεύεις;

 

Δεν ξέρω τι να υποθέσω και τα σκέφτομαι όλα. Ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά πάντως. 

Αν είναι αυτό που λες ότι ο αριστερός καυστήρας που ήταν η μπριζόλα έβγαζε λίγο αέριο, τόσο λίγο που δεν έφθανε ώστε να ανάψει (αν και φαινομενικά κλειστός), πως μπορώ να το τεσταρω;

Δημοσ.
5 hours ago, psycho said:

Όχι το άφησα να κάψει πρώτα. Να σου πω την αλήθεια τρόμαξα από την ένταση και το χαμήλωσα στο ελάχιστο και μετά το άνοιξα πάλι στο φουλ. Λες να παίζει ρόλο; 

Να υποθέσω ότι είμαστε τυχεροί που είσαι μαζί μας 😅

Δεν ξέρω τι να υποθέσω και τα σκέφτομαι όλα. Ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά πάντως. 

Αν είναι αυτό που λες ότι ο αριστερός καυστήρας που ήταν η μπριζόλα έβγαζε λίγο αέριο, τόσο λίγο που δεν έφθανε ώστε να ανάψει (αν και φαινομενικά κλειστός), πως μπορώ να το τεσταρω;

εγω ειπα να τον ειχες ανοιχτό πάντως στο μίνιμουμ.  Anyway αν κ δε πιστεύω οτι έχεις διαρροή μονο για να σου φυγει η ιδέα 

 

Νερο με σαπούνι να δεις αν κάνει φουσκαλες

Spoiler

1. Απενεργοποίησε πλήρως τη ροή αερίου από τη φιάλη.

 

Βεβαιώσου ότι η βάνα της φιάλης είναι κλειστή (στρίψε δεξιόστροφα μέχρι να σταματήσει).

 

 

 

2. Ανάμειξε σαπουνάδα:

 

Βάλε σε ένα δοχείο ή μπουκάλι ψεκασμού νερό με υγρό πιάτων (π.χ. 1 μέρος υγρού πιάτων σε 3-4 μέρη νερού).

 

 

 

3. Άνοιξε  τη βάνα της φιάλης αερίου.

 

ΟΧΙ τον καυστήρα — μόνο τη φιάλη — για να υπάρχει πίεση στη γραμμή.

 

 

 

4. Ψέκασε ή άπλωσε σαπουνάδα:

 

 

Αν υπάρχει διαρροή σε κάποιο σημείο, θα αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες.

 

 

 

5. Δες τι γίνεται στον καυστήρα ενώ ο διακόπτης είναι κλειστός:

 

Αν βλέπεις φυσαλίδες  υπάρχει διαρροή ακόμη και όταν είναι "κλειστός".

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...