vins Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 35 minutes ago, skskre said: Ξύλα έχω για κάπνισμα και κουτάκι temu... όχι tube Αν μείνουν όλη την ώρα πάνω στο καυστήρα δεν θα καουν πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ή λάθος το έχω? Τα ξύλα γενικά δεν κρατάνε πολύ ώρα, θέλει να αναπληρώνεις! Καποιοι τα μουλιάζουν πιο πριν αλλά εγώ διαφωνώ. Με τα πελετ εγώ την έχω κατα βρει γιατί ακριβώς μπορεί να κρατήσει και 3-4ωρο το μεγάλο tube. 3
ilpapacha Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 5 λεπτά πριν, vins είπε Τα ξύλα γενικά δεν κρατάνε πολύ ώρα, θέλει να αναπληρώνεις! Καποιοι τα μουλιάζουν πιο πριν αλλά εγώ διαφωνώ. Με τα πελετ εγώ την έχω κατα βρει γιατί ακριβώς μπορεί να κρατήσει και 3-4ωρο το μεγάλο tube. Το ξύλο δεν χρειάζεται κανένα μούλιασμα, συμφωνώ. 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 3 ώρες πριν, Wspr είπε Προφανως και το υγραεριο θα δωσει ωραιο αποτελεσμα,δεν ειπε κανενας το αντιθετο.Απλα αν ο ιδιος ανθρωπος με τις ιδιες τεχνικες και τα ιδια εργαλεια/πρωτη υλη ψησει σε ψησταρια με καρβουνο θα εχει πιο νοστιμο αποτελεσμα.Υπαρχει καποιος που διαφωνει σε αυτο; Σε κοντοσουβλι που θέλει κάνα 2ωρο θα πάρει ωραία γεύση από κάρβουνο. Σε μπριζόλα που θα ψηθεί 4+4 λεπτά, δεν καταλαβαίνω καμία τρελή διαφορά. 3 ώρες πριν, Wspr είπε @SagoniasSlutRos ωραιο το bark αλλα η οψη του εξαρταται μονο απο το rub και τη θερμοκρασια που ψηνεις.Η γευση που εχει το καπνισμα σε καρβουνο δεν αποτυπωνεται σε φωτογραφια,μονο η μυτη και ο ουρανισκος σου μπορουν να το νιωσουν Και γω γι αυτό πήρα weber kettle, για καπνιστά μόνο. Αλλά την έχω ανάψει ελάχιστα. Η φώτο απλά έδειξε ότι μπορείς να πετύχεις πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα και με τα πελετ. Αλλιώς δεν θα είχαν ζήτηση τα traeger και τα άλλα πελετ καπνιστήρια. Εννοείται το ξύλο/κάρβουνο είναι καλύτερο, αλλά ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει, ασχέτως πόσο μερακλής είναι. 1
sndev Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 4 hours ago, Wspr said: https://chatgpt.com/share/682dee60-000c-800f-a744-97cf6cceb92c Εμενα αυτα μου λεει το μηχανημα παντως ☺️ Προφανως οποιος δεν μπορει να καπνισει στο μπαλκονι του για χ,ψ λογους δεν θα παρει ψησταρια με καρβουνο. Αλλα τουλαχιστον για μενα,οποιος εχει μερακι ψαχνει να βρει τις καλυτερες δυνατες συνθηκες(οχι δεν λεω σε καποιον να μετακομισει σε μονοκατοικια για να καπνιζει,μη παρεξηγηθω) Προφανως και το υγραεριο θα δωσει ωραιο αποτελεσμα,δεν ειπε κανενας το αντιθετο.Απλα αν ο ιδιος ανθρωπος με τις ιδιες τεχνικες και τα ιδια εργαλεια/πρωτη υλη ψησει σε ψησταρια με καρβουνο θα εχει πιο νοστιμο αποτελεσμα.Υπαρχει καποιος που διαφωνει σε αυτο; @SagoniasSlutRos ωραιο το bark αλλα η οψη του εξαρταται μονο απο το rub και τη θερμοκρασια που ψηνεις.Η γευση που εχει το καπνισμα σε καρβουνο δεν αποτυπωνεται σε φωτογραφια,μονο η μυτη και ο ουρανισκος σου μπορουν να το νιωσουν Φαίνεσαι μερακλής , θα ανεβάσεις καμια ωραια φωτο με ψητα να τρέξει το σαλάκι μας; 1
energy52 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vins είπε Τα ξύλα γενικά δεν κρατάνε πολύ ώρα, θέλει να αναπληρώνεις! Καποιοι τα μουλιάζουν πιο πριν αλλά εγώ διαφωνώ. Με τα πελετ εγώ την έχω κατα βρει γιατί ακριβώς μπορεί να κρατήσει και 3-4ωρο το μεγάλο tube. Για χοιρινες & μοσχαρισιες μπριζολες ποιο πελετ θα προτεινες; Για οσο πιο κοντα στο καρβουνο! Επισης οταν λες tube εννοεις κατι τετοιο; https://www.skroutz.gr/s/27884578/Broil-King-60181-Kouti-Kapnismatos-PSistarias-Inox.html Τωρα βεβαια..στη μοσχαρισια που γινεται σε 4+4 λεπτα τι καπνισμα να προλαβει να παρει; Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από energy52
SagoniasSlutRos Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) Για μοσχάρι oak, δες πίσω ένα που έβαλα της weber. Σε 4+4 λεπτά δεν θα προλάβει. Σε χοντρό κομμάτι που θα κάνεις έμμεσα και θα πάρει 45-60' παίρνει τρομερή γευση. Για πελετ θες τετοιο με τρύπες γύρω γύρω Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από SagoniasSlutRos 1 1
Wspr Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Σε κοντοσουβλι που θέλει κάνα 2ωρο θα πάρει ωραία γεύση από κάρβουνο. Σε μπριζόλα που θα ψηθεί 4+4 λεπτά, δεν καταλαβαίνω καμία τρελή διαφορά. Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες...Παροτι ψηνω μονο beef kettle θα παιξεις σε πικανια,tri tip,brisket οτι δλδ χρειαζεται low n slow ωστε να ρουφηξει καπνο.Στα γρηγορα ψησιματα η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη παρολο που με το καρβουνο πετυχαινεις καλυτερο seer λογω υψηλοτερης θερμοκρασιας. Και γω γι αυτό πήρα weber kettle, για καπνιστά μόνο. Αλλά την έχω ανάψει ελάχιστα. Η φώτο απλά έδειξε ότι μπορείς να πετύχεις πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα και με τα πελετ. Αλλιώς δεν θα είχαν ζήτηση τα traeger και τα άλλα πελετ καπνιστήρια. Εννοείται το ξύλο/κάρβουνο είναι καλύτερο, αλλά ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει, ασχέτως πόσο μερακλής είναι. Για να δεις αν το αποτελεσμα ειναι αξιολογο πρεπει να δειξεις το smoke ring,οχι το bark 43 λεπτά πριν, sndev είπε Φαίνεσαι μερακλής , θα ανεβάσεις καμια ωραια φωτο με ψητα να τρέξει το σαλάκι μας; Spoiler Στη πρωτη φωτο εβαλα ενα brisket Αμερικης που εχει γινει στη kettle και στη δευτερη μια πικανια ουρουγουαης που εχει γινει στην υγραεριου Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Wspr 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Wspr είπε Για να δεις αν το αποτελεσμα ειναι αξιολογο πρεπει να δειξεις το smoke ring,οχι το bark Το smoke ring είναι μόνο για το εφέ, δεν αλλάζει η γεύση. Εξαρτάται από αρχική θερμοκρασία κρέατος, υγρασία, εξωτερικό λίπος, το είδος του ξύλου κλπ. Για να είναι πετυχημένο θα πρέπει να έχουν μπει σωστά τα μπαχαρικά ομοιόμορφα, να είναι σωστα χοντρά κομμένα, να βγει μαλακό σαν βούτυρο, ζουμερό από το λιωμένο κολλαγόνο, με γεύση καπνού, με σωστό bark, το brisket να κάνει bend κλπ κλπ. Όποιος θέλει ας διαβάσει εδώ: https://bbqchamps.com/smoke-ring/ Does the Smoke Ring Enhance the Flavor of the Meat? This is one of the most common questions when it comes to a smoke ring and the most important one to address. Simply put, the answer is no, a smoke ring will not make the meat taste any better. Any belief that it does is a BBQ myth. An even, pink, smoke ring definitely looks great to the eye. Many competition barbecue teams always aim for one because many judges are always on the lookout for it and may even question the skill of the pitmaster if it’s not there. Somehow, a smoke ring has become somewhat of an indicator of a job well done. But the truth is, a smoke ring does nothing to add to the natural flavor of the meat or any seasonings/rubs/sauces used. You can absolutely smoke a piece of meat to perfection without having a single bit of a ring. Alternatively, you can create a “perfect” ring, but still overcook and dry out the meat. So, a smoke ring has magically gotten to the point where it can convince people that they are eating quality smoked meat while actually being nothing but a mouth-watering illusion. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από SagoniasSlutRos 1
Wspr Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες δεν ειπε κανενας οτι αλλαζει η γευση...ειναι ομως αποδειξη οτι το κρεας εχει καπνιστει,ειτε ειναι γευστικο ειτε οχι.Μπορεις να πετυχεις smoke ring με την ψησταρια υγραεριου;Η απαντηση ειναι οχι γιατι δεν μπορεις να εχεις την ιδια ποσοτητα καπνου,τουλαχιστον με τα wood chips...pellet δεν εχω δοκιμασει
SagoniasSlutRos Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Η γεύση είναι το θέμα, όχι το smoke ring, οχι αν έχει γίνει με chips, pellet, chunks, μόνο ξύλα κλπ. Και όπως είπα, η ποσότητα καπνού πρέπει να είναι η σωστή, δεν θέλουμε πολύ καπνό, θέλουμε καθαρό καπνό που σχεδόν δεν φαίνεται. 1
sndev Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) Αυτο το smoke ring που λυσάτε γτ ειναι τοσο σημαντικό; Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από sndev 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, sndev είπε Αυτο το smoke ring που λυσάτε γτ ειναι τοσο σημαντικό; Δεν είναι. Εφέ είναι μόνο όπως το κόκαλο στην tomahawk και τα τετράγωνα sear marks που κάνουμε στη μπριζόλα κατά το searing (εννοώ ότι τα κάνουμε τετράγωνα για ομορφιά και μόνο. Γεύση θα δώσουν είτε τετράγωνα, είτε ανομοιομορφα) . Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από SagoniasSlutRos 1 1
plasTOST Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Προτιμώ πάντως να ανάψω ξύλα ποιοτικά και να ψήσω μετά, παρά να ανάψω κάρβουνα. Παρόλα αυτά θεωρώ βασικό παράγοντα το κρέας στο τελικό αποτέλεσμα. 3
noasgr Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 14 hours ago, vins said: Καποιοι τα μουλιάζουν πιο πριν αλλά εγώ διαφωνώ. 14 hours ago, ilpapacha said: Το ξύλο δεν χρειάζεται κανένα μούλιασμα, συμφωνώ. Πριν δυο μέρες παρέλαβα αυτά: Spoiler Στις οδηγίες της συσκευασίας λέει ότι θέλει μούλιασμα. Στο νετ οι απόψεις διίστανται... Έχετε δοκιμάσει με μούλιασμα; Γιατί θεωρείτε καλύτερα χωρίς; Ευχαριστώ πολύ!
SagoniasSlutRos Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, noasgr είπε Στις οδηγίες της συσκευασίας λέει ότι θέλει μούλιασμα. Στο νετ οι απόψεις διίστανται... Έχετε δοκιμάσει με μούλιασμα; Γιατί θεωρείτε καλύτερα χωρίς; Ευχαριστώ πολύ! Noμιζω το μουλιασμα ειναι για οταν θες να τα πεταξεις πανω στα καρβουνα για να μην παρουν φωτια. Μεσα στο smoker box δεν ερχονται σε επαφη με φωτια, οποτε θα πρεπει να στεγνωσουν πρωτα με τη ζεστη και μετα να αρχισουν να βγαζουν καπνο. Παντως να ξερεις τα chips δεν αξιζουν απο αποψη τιμης. Κρατανε κανενα μισαωρο μαξ και το σακουλακι νομιζω εχει κατω απο 1 κιλο μεσα. Οποτε για ενα ψησιμο που θα χρειαστει καπνισμα 4 ωρες θα πρεπει να το γεμιζεις συνεχεια και σχεδον τα καταναλωσεις μια συσκευασια. Ενω αμα παρεις πελετ που τα αγοραζεις σε συσκευασια 8-9 κιλα, ενας σωληνας βγαζει ανετα 3-4 ωρες, οποτε μια συσκευασια πελετ θα σου κρατησει παρα πολλα ψησιματα. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από SagoniasSlutRos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα