Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2476

  • ilpapacha

    2173

  • sndev

    1160

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, plasTOST είπε

το πελετ σε κουτί για chips μπαίνει; ή πρέπει αν το βάλεις σε κουτί να το ανάψεις χεράτα;

Και στον σωλήνα να το βάλεις, θέλει άναμμα με φλογιστρο. Σε κουτί που το έχω δοκιμάσει, σβήνουν. Ίσως χρειάζονται πολύ οξυγόνο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Και στον σωλήνα να το βάλεις, θέλει άναμμα με φλογιστρο. Σε κουτί που το έχω δοκιμάσει, σβήνουν. Ίσως χρειάζονται πολύ οξυγόνο.

Τώρα μου έβαλες ιδέα να κάνω και τρύπες στο κουτί!

  • Haha 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Τώρα μου έβαλες ιδέα να κάνω και τρύπες στο κουτί!

Παρε ενα σωληνα και οποτε ξαναρθεις Γαλατσι στειλε μου να σου δωσω ενα σακουλακι πελετ για δοκιμη να δοκιμασεις και τη γευση.

  • Like 1
Δημοσ.

Είχα δοκιμάσει chips αρχικά αλλά όντως τελείωναν γρήγορα. Μετά δοκίμασα chunks και είχαν πιο μεγάλη διάρκεια. 

Έχω το μεταλλικό τρυπυτό κουτί της weber , φαντάζομαι θα κάνουν εκεί τα pellet. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ. 

Δημοσ.
2 minutes ago, protathlitis said:

Είχα δοκιμάσει chips αρχικά αλλά όντως τελείωναν γρήγορα. Μετά δοκίμασα chunks και είχαν πιο μεγάλη διάρκεια. 

Έχω το μεταλλικό τρυπυτό κουτί της weber , φαντάζομαι θα κάνουν εκεί τα pellet. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ. 

Ο,τι είπε ο Φανης, τα chips είναι «μούφα».

Τα πελετ αξίζουν γιατί κρατάνε και δε σβήνουν αν ανάψουν καλά στο σωλήνα.

Τα chunks είναι ωραία για kettle/παραδοσιακο καπνιστηρι, ειδικά δε αν έχεις ξύλα δικά σου ή από γνωστό. 

Εγω πχ κάποιες φορές κόβω με το μηχανάκι λίγη κεράσια που έχω κόψει κάνα 2 δέντρα από το κτήμα και τα πετάω διπλα/πανω στα κάρβουνα. 

  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vins είπε

Τα chunks είναι ωραία για kettle/παραδοσιακο καπνιστηρι, ειδικά δε αν έχεις ξύλα δικά σου ή από γνωστό. 

Εγω πχ κάποιες φορές κόβω με το μηχανάκι λίγη κεράσια που έχω κόψει κάνα 2 δέντρα από το κτήμα και τα πετάω διπλα/πανω στα κάρβουνα. 

Kαι γω στο kettle με chunks καπνιζω.

  • Like 2
Δημοσ.

Που και που, πετάω λίγες φλούδες πορτοκάλι μέσα στα τσιπς ή ακόμα και σκέτες μέσα στο αυτοσχέδιο πουγγί απ' το αλουμινόχαρτο ή πάνω στη σχάρα σε μια άκρη. Το άρωμα τους είναι τόσο οικείο και ταιριάζει μια χαρά με τα ψητά.

  • Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν νομίζω ότι έχω διαβάσει πάνω από 500-600 σελίδες ήδη 😵 το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την Napoleon rogue se με μάτι υπέρυθρων… και ο λόγος  ήταν αυτό το περιβόητο  μάτι.

Σήμερα λοιπόν δοκίμασα να κάνω έμμεσο ψήσιμο σε ένα rib eye του κιλού black angus. Ανοίγω το κεντρικό και το δεξί καυστήρα, πάνω από τους οποίους βάζω καλαμάκια κοτόπουλο και στην αριστερή πλευρά που παραμένει κλειστή βάζω το rib eye.

Βγαζω το κοτόπουλο φανταστικό.

Συνεχίζω με το rib eye έμμεσο για συνολικά 25-30 λεπτά. Τότε το βγάζω και το πετάω πάνω στις υπέρυθρες στο φουλ για ένα λεπτό κάθε πλευρά. Οπτικά ήταν κάτι καταπληκτικό, για φωτογραφίες. Medium medium-rare.
 

Η γεύση… μύριζε έντονα προπάνιο το κρέας, μια μυρωδιά που δεν έλεγε να φύγει  :(:(: πολύ τρυφερό κατά τα άλλα.

Τι μπορεί να φταίει;; Τα 30 λεπτά στο έμμεσο στο τέρμα αριστερό μάτι. Μήπως έπρεπε να μπει στην μέση και να ανοίξω τους πλαϊνούς καυστήρες;; Δεν έχω ιδέα.

Δημοσ.
33 minutes ago, psycho said:

Λοιπόν νομίζω ότι έχω διαβάσει πάνω από 500-600 σελίδες ήδη 😵 το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την Napoleon rogue se με μάτι υπέρυθρων… και ο λόγος  ήταν αυτό το περιβόητο  μάτι.

Σήμερα λοιπόν δοκίμασα να κάνω έμμεσο ψήσιμο σε ένα rib eye του κιλού black angus. Ανοίγω το κεντρικό και το δεξί καυστήρα, πάνω από τους οποίους βάζω καλαμάκια κοτόπουλο και στην αριστερή πλευρά που παραμένει κλειστή βάζω το rib eye.

Βγαζω το κοτόπουλο φανταστικό.

Συνεχίζω με το rib eye έμμεσο για συνολικά 25-30 λεπτά. Τότε το βγάζω και το πετάω πάνω στις υπέρυθρες στο φουλ για ένα λεπτό κάθε πλευρά. Οπτικά ήταν κάτι καταπληκτικό, για φωτογραφίες. Medium medium-rare.
 

Η γεύση… μύριζε έντονα προπάνιο το κρέας, μια μυρωδιά που δεν έλεγε να φύγει  :(:(: πολύ τρυφερό κατά τα άλλα.

Τι μπορεί να φταίει;; Τα 30 λεπτά στο έμμεσο στο τέρμα αριστερό μάτι. Μήπως έπρεπε να μπει στην μέση και να ανοίξω τους πλαϊνούς καυστήρες;; Δεν έχω ιδέα.

Να ταν το κρεας αντί του κιλου απλα για τη χωματερή παιζει;

Εφοσον ηταν κλειστοι οι καυστήρες δε παίζει να πότισε το κρεας με αεριο. Η φωτια καίει το αέριο δεν γινεται εκ των πραγμάτων 

Δημοσ.

Δεν πιστεύω να φταίει το κρέας. Το πήρα από καλό χασάπη. Ηταν ξεκάθαρα μυρωδιά από αέριο. 

Δημοσ.

Ρε συ θα γίνει καύση... Εκτος αν δεν είχες κλειστο το 3ο καυστηρα οσο έκανες τα κοτόπουλα κ δεν ειχε αρπάξει φωτιά 🔥 🔥 

Δημοσ.
1 hour ago, psycho said:

Λοιπόν νομίζω ότι έχω διαβάσει πάνω από 500-600 σελίδες ήδη 😵 το αποτέλεσμα ήταν να πάρω την Napoleon rogue se με μάτι υπέρυθρων… και ο λόγος  ήταν αυτό το περιβόητο  μάτι.

Σήμερα λοιπόν δοκίμασα να κάνω έμμεσο ψήσιμο σε ένα rib eye του κιλού black angus. Ανοίγω το κεντρικό και το δεξί καυστήρα, πάνω από τους οποίους βάζω καλαμάκια κοτόπουλο και στην αριστερή πλευρά που παραμένει κλειστή βάζω το rib eye.

Βγαζω το κοτόπουλο φανταστικό.

Συνεχίζω με το rib eye έμμεσο για συνολικά 25-30 λεπτά. Τότε το βγάζω και το πετάω πάνω στις υπέρυθρες στο φουλ για ένα λεπτό κάθε πλευρά. Οπτικά ήταν κάτι καταπληκτικό, για φωτογραφίες. Medium medium-rare.
 

Η γεύση… μύριζε έντονα προπάνιο το κρέας, μια μυρωδιά που δεν έλεγε να φύγει  :(:(: πολύ τρυφερό κατά τα άλλα.

Τι μπορεί να φταίει;; Τα 30 λεπτά στο έμμεσο στο τέρμα αριστερό μάτι. Μήπως έπρεπε να μπει στην μέση και να ανοίξω τους πλαϊνούς καυστήρες;; Δεν έχω ιδέα.

Κατά πάσα πιθανότητα πρώτα πέταξες το κρέας πάνω και μετά άναψες τον καυστήρα.

Σε αυτά τα 2” που πέρασαν μέχρι να αρπάξει πήρε μυρωδιά. 

Δημοσ.

Όχι τον καυστήρα τον αριστερό που ήταν η μπριζόλα τον είχα πάντα κλειστό. Οι άλλοι δύο έψηναν κοτόπουλο. 

Αρχίζω να σκέπτομαι μήπως ο αριστερός να έχει τελικά διαρροή (γίνεται αυτό;;;), κι ενώ εγώ νόμιζα ότι ήταν κλειστός να μην ηταν; Μήπως η μπουκάλα είναι παραπάνω ανοιχτή σπίτι πρέπει; Η ακόμα το μάτι υπερύθρων πετάει πολύ αέριο που δεν προλαβαίνει να το κάψει ολοκληρωτικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...