Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2453

  • ilpapacha

    2141

  • sndev

    1151

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
4 minutes ago, ventic139 said:

Για δώσε πληροφορίες 👀👀

Δεν το έχω φτιάξει. Το έχω φάει. 🤣🤣

 

Για σουβλα κακώς έτσι υποθέτω. Κάπνισμα με smokebox και καπνιστή πάπρικα 

 

  • Like 1
Δημοσ.

έχω κάνει πανσέτα στην σχάρα και έχει γίνει με τραγανό δέρμα. Πάρα πολύ ωραία. 

Χαράζεις το δέρμα με κοφτερό μαχαίρι και απλώνεις αλάτι και λιγότερο πιπέρι. Στο ψυγείο για μερικές ώρες για να πιάσει το αλάτι, και μετά ψήσιμο έμμεσο ψηλή θερμοκρασία για μισή ώρα, κατά την οποία δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι της ψησταριάς. Μετά, χαμήλωμα θερμοκρασίας μέχρι να ψηθεί όπως πρέπει (καλύτερα με θερμόμετρο).

Η πανσέτα καλό είναι να έχει ένα αλουμινένιο δοχείο με νερό από κάτω.

 

  • Like 5
Δημοσ.
Στις 31/5/2025 στις 9:12 ΜΜ, ilpapacha είπε

Ή Weber αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις seasoning

https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/how-to-season-your-new-grates/weber-30505.html

Προσωπικά πάντως, θα έκανα.

Καλύτερα να πάρεις προπάνιο. Από την στιγμή που θα επιλέξεις να πάρεις coral prime, είτε προπάνιο είτε μείγμα, θα χρειαστείς τον αντίστοιχο δικό τους ρυθμιστή, 30mbar για το μείγμα ή 37mbar για το προπάνιο. Ο ρυθμιστής δεν έχει ένδειξη στάθμης, η ένδειξη που έχει είναι για την πίεση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια 2η μπουκάλα.

Διάβασα σε κάποιο ποστ ότι σε μαντεμένια σχάρα με εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση χρησιμοποιούμε βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες και όχι ανοξείδωτες αλλα δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω από το website της Weber. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει;

Δημοσ.
1 hour ago, protathlitis said:

έχω κάνει πανσέτα στην σχάρα και έχει γίνει με τραγανό δέρμα. Πάρα πολύ ωραία. 

Χαράζεις το δέρμα με κοφτερό μαχαίρι και απλώνεις αλάτι και λιγότερο πιπέρι. Στο ψυγείο για μερικές ώρες για να πιάσει το αλάτι, και μετά ψήσιμο έμμεσο ψηλή θερμοκρασία για μισή ώρα, κατά την οποία δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι της ψησταριάς. Μετά, χαμήλωμα θερμοκρασίας μέχρι να ψηθεί όπως πρέπει (καλύτερα με θερμόμετρο).

Η πανσέτα καλό είναι να έχει ένα αλουμινένιο δοχείο με νερό από κάτω.

 

Αφού περάσει το μισάωρο σε έμμεσο, μετά την γυρνάς σε άμμεσο ή το αφήνεις ως έχει απλά με χαμήση θερμοκρασία και κλειστό καπάκι;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasos9791 είπε

Διάβασα σε κάποιο ποστ ότι σε μαντεμένια σχάρα με εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση χρησιμοποιούμε βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες και όχι ανοξείδωτες αλλα δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω από το website της Weber. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει;

Γενικά σε μαντεμένιες σχάρες, προτείνεται η χρήση βούρτσας με ορειχάλκινες τρίχες ώστε να μην «χαλάει» το seasoning, καθώς είναι πιο μαλακές.

Η Weber αναφέρει τα παρακάτω 

https://contact-emea.weber.com/hc/en-us/articles/360003089078-Which-cleaning-brush-should-I-use-for-my-grate

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nemesiskp είπε

Αφού περάσει το μισάωρο σε έμμεσο, μετά την γυρνάς σε άμμεσο ή το αφήνεις ως έχει απλά με χαμήση θερμοκρασία και κλειστό καπάκι;

το πρώτο μισάωρο έμμεσο με 250-275 και το επόμενο διάστημα 175-180 πάλι έμμεσο. 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Γενικά σε μαντεμένιες σχάρες, προτείνεται η χρήση βούρτσας με ορειχάλκινες τρίχες ώστε να μην «χαλάει» το seasoning, καθώς είναι πιο μαλακές.

Η Weber αναφέρει τα παρακάτω 

https://contact-emea.weber.com/hc/en-us/articles/360003089078-Which-cleaning-brush-should-I-use-for-my-grate

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html

Απ' ότι καταλαβαίνω η Weber προτείνει τις κλασσικές ανοξείδωτες. Αναφέρει όμως να μην χρησιμοποιούμε κάτι αιχμηρό για να μην γίνει ζημιά στην επίστρωση.. Λέω να ξεκινήσω, όπως μου προτείνεις  με ορειχάλκινη.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα, αγόρασα μια τέτοια έχω κάνει 4-5 ψησίματα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

https://www.skroutz.gr/s/23850574/Thermogatz-Gs-Grill-2-Mini-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-52x39ek-me-2-Esties-5kW.html

Ωστόσο δεν ξέρω πως να καθαρίσω αποτελεσματικά και εύκολα τον χώρο κάτω από τις σχάρες και με χαρτί και σπρέι που προσπάθησα απογοητεύτηκα.

Έχει κάποιος βρει κάποια εύκολη λύση?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, DeareN είπε

Καλησπέρα στην παρέα, αγόρασα μια τέτοια έχω κάνει 4-5 ψησίματα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

https://www.skroutz.gr/s/23850574/Thermogatz-Gs-Grill-2-Mini-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-52x39ek-me-2-Esties-5kW.html

Ωστόσο δεν ξέρω πως να καθαρίσω αποτελεσματικά και εύκολα τον χώρο κάτω από τις σχάρες και με χαρτί και σπρέι που προσπάθησα απογοητεύτηκα.

Έχει κάποιος βρει κάποια εύκολη λύση?

Τους καυστήρες τους βγάζεις? από ότι βλέπω είναι με 4 βίδες. Σαν καινούργια δεν πρόκειτε να γίνει. Πάρε τα χοντρά  με σπάτουλα και μετά με χαρτί.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...