nemesiskp Δημοσ. Δευτέρα στις 11:41 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:41 πμ Για περίπου 2 κιλά πανσέτα ολόκληρη να την κάνω στο γκάζι τι προτείνετε;
ventic139 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:31 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:31 μμ 1 ώρα πριν, nemesiskp είπε Για περίπου 2 κιλά πανσέτα ολόκληρη να την κάνω στο γκάζι τι προτείνετε; Σούβλα;
nemesiskp Δημοσ. Δευτέρα στις 01:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:34 μμ Έχω και την δυνατότητα σούβλας δεν με απασχολεί.
ventic139 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:36 μμ Πάρε και ένα κιλό λαιμό και κάνε κοντοσούβλι με κρεμμύδι αλάτι πιπέρι κρασί και λίγο πουμαρο 1
virginkiller Δημοσ. Δευτέρα στις 01:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:43 μμ Καπνιστή πανσετα σούβλας είναι μπόμπα
ventic139 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ 3 λεπτά πριν, virginkiller είπε Καπνιστή πανσετα σούβλας είναι μπόμπα Για δώσε πληροφορίες 👀👀
virginkiller Δημοσ. Δευτέρα στις 01:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:53 μμ 4 minutes ago, ventic139 said: Για δώσε πληροφορίες 👀👀 Δεν το έχω φτιάξει. Το έχω φάει. 🤣🤣 Για σουβλα κακώς έτσι υποθέτω. Κάπνισμα με smokebox και καπνιστή πάπρικα 1
protathlitis Δημοσ. Δευτέρα στις 02:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:51 μμ έχω κάνει πανσέτα στην σχάρα και έχει γίνει με τραγανό δέρμα. Πάρα πολύ ωραία. Χαράζεις το δέρμα με κοφτερό μαχαίρι και απλώνεις αλάτι και λιγότερο πιπέρι. Στο ψυγείο για μερικές ώρες για να πιάσει το αλάτι, και μετά ψήσιμο έμμεσο ψηλή θερμοκρασία για μισή ώρα, κατά την οποία δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι της ψησταριάς. Μετά, χαμήλωμα θερμοκρασίας μέχρι να ψηθεί όπως πρέπει (καλύτερα με θερμόμετρο). Η πανσέτα καλό είναι να έχει ένα αλουμινένιο δοχείο με νερό από κάτω. 5
tasos9791 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:06 μμ Στις 31/5/2025 στις 9:12 ΜΜ, ilpapacha είπε Ή Weber αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις seasoning https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/how-to-season-your-new-grates/weber-30505.html Προσωπικά πάντως, θα έκανα. Καλύτερα να πάρεις προπάνιο. Από την στιγμή που θα επιλέξεις να πάρεις coral prime, είτε προπάνιο είτε μείγμα, θα χρειαστείς τον αντίστοιχο δικό τους ρυθμιστή, 30mbar για το μείγμα ή 37mbar για το προπάνιο. Ο ρυθμιστής δεν έχει ένδειξη στάθμης, η ένδειξη που έχει είναι για την πίεση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια 2η μπουκάλα. Διάβασα σε κάποιο ποστ ότι σε μαντεμένια σχάρα με εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση χρησιμοποιούμε βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες και όχι ανοξείδωτες αλλα δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω από το website της Weber. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει;
nemesiskp Δημοσ. Δευτέρα στις 04:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:50 μμ 1 hour ago, protathlitis said: έχω κάνει πανσέτα στην σχάρα και έχει γίνει με τραγανό δέρμα. Πάρα πολύ ωραία. Χαράζεις το δέρμα με κοφτερό μαχαίρι και απλώνεις αλάτι και λιγότερο πιπέρι. Στο ψυγείο για μερικές ώρες για να πιάσει το αλάτι, και μετά ψήσιμο έμμεσο ψηλή θερμοκρασία για μισή ώρα, κατά την οποία δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι της ψησταριάς. Μετά, χαμήλωμα θερμοκρασίας μέχρι να ψηθεί όπως πρέπει (καλύτερα με θερμόμετρο). Η πανσέτα καλό είναι να έχει ένα αλουμινένιο δοχείο με νερό από κάτω. Αφού περάσει το μισάωρο σε έμμεσο, μετά την γυρνάς σε άμμεσο ή το αφήνεις ως έχει απλά με χαμήση θερμοκρασία και κλειστό καπάκι;
ilpapacha Δημοσ. Δευτέρα στις 06:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:57 μμ 2 ώρες πριν, tasos9791 είπε Διάβασα σε κάποιο ποστ ότι σε μαντεμένια σχάρα με εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση χρησιμοποιούμε βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες και όχι ανοξείδωτες αλλα δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω από το website της Weber. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει; Γενικά σε μαντεμένιες σχάρες, προτείνεται η χρήση βούρτσας με ορειχάλκινες τρίχες ώστε να μην «χαλάει» το seasoning, καθώς είναι πιο μαλακές. Η Weber αναφέρει τα παρακάτω https://contact-emea.weber.com/hc/en-us/articles/360003089078-Which-cleaning-brush-should-I-use-for-my-grate https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html 1
protathlitis Δημοσ. Δευτέρα στις 09:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:27 μμ 4 ώρες πριν, nemesiskp είπε Αφού περάσει το μισάωρο σε έμμεσο, μετά την γυρνάς σε άμμεσο ή το αφήνεις ως έχει απλά με χαμήση θερμοκρασία και κλειστό καπάκι; το πρώτο μισάωρο έμμεσο με 250-275 και το επόμενο διάστημα 175-180 πάλι έμμεσο. 1
tasos9791 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:47 μμ 3 ώρες πριν, ilpapacha είπε Γενικά σε μαντεμένιες σχάρες, προτείνεται η χρήση βούρτσας με ορειχάλκινες τρίχες ώστε να μην «χαλάει» το seasoning, καθώς είναι πιο μαλακές. Η Weber αναφέρει τα παρακάτω https://contact-emea.weber.com/hc/en-us/articles/360003089078-Which-cleaning-brush-should-I-use-for-my-grate https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html Απ' ότι καταλαβαίνω η Weber προτείνει τις κλασσικές ανοξείδωτες. Αναφέρει όμως να μην χρησιμοποιούμε κάτι αιχμηρό για να μην γίνει ζημιά στην επίστρωση.. Λέω να ξεκινήσω, όπως μου προτείνεις με ορειχάλκινη. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου 1
DeareN Δημοσ. Τρίτη στις 10:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:51 μμ Καλησπέρα στην παρέα, αγόρασα μια τέτοια έχω κάνει 4-5 ψησίματα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος https://www.skroutz.gr/s/23850574/Thermogatz-Gs-Grill-2-Mini-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-52x39ek-me-2-Esties-5kW.html Ωστόσο δεν ξέρω πως να καθαρίσω αποτελεσματικά και εύκολα τον χώρο κάτω από τις σχάρες και με χαρτί και σπρέι που προσπάθησα απογοητεύτηκα. Έχει κάποιος βρει κάποια εύκολη λύση?
plasTOST Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 9 ώρες πριν, DeareN είπε Καλησπέρα στην παρέα, αγόρασα μια τέτοια έχω κάνει 4-5 ψησίματα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος https://www.skroutz.gr/s/23850574/Thermogatz-Gs-Grill-2-Mini-PSistaria-Ygraeriou-Scharas-52x39ek-me-2-Esties-5kW.html Ωστόσο δεν ξέρω πως να καθαρίσω αποτελεσματικά και εύκολα τον χώρο κάτω από τις σχάρες και με χαρτί και σπρέι που προσπάθησα απογοητεύτηκα. Έχει κάποιος βρει κάποια εύκολη λύση? Τους καυστήρες τους βγάζεις? από ότι βλέπω είναι με 4 βίδες. Σαν καινούργια δεν πρόκειτε να γίνει. Πάρε τα χοντρά με σπάτουλα και μετά με χαρτί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα