Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, plasTOST said:

Τους καυστήρες τους βγάζεις? από ότι βλέπω είναι με 4 βίδες. Σαν καινούργια δεν πρόκειτε να γίνει. Πάρε τα χοντρά  με σπάτουλα και μετά με χαρτί.

Δε τους έχω βγάλει, σκέφτηκα να πάρω έναν μικρό ατμοκαθαριστή να του βάζω και λίγο καθαριστικό ψησταριάς μέσα και να ψεκάζω.

Για αυτό έγραψα μήπως υπάρχει κάποιος πιο εύκολο τρόπος. Ψήνει πολύ καλά η συγκεκριμένη αλλά ο τρόπος κατασκευής από κάτω δε περίμενα ότι θα με απασχολήσει έτσι στο καθάρισμα, σε βαθμό που βαριέμαι να ψήσω γιατί πρέπει πρώτα να καθαρίσω από κάτω.

Κάθε βοήθεια δεκτή...

  • Απαντ. 22,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2453

  • ilpapacha

    2142

  • sndev

    1151

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Δεν υπαρχει μαγικος τροπος οτιδηποτε δεν εχει αφαιρουμενο ταψι να καθαριζεις πιο ευκολα ειναι θεμα, οπως σου ειπαν παρε μια σπατουλα https://www.leroymerlin.gr/gr/ergaleia/ergaleia-heiros/ergaleia-oikodomis/spatoula-82285178

και οσο ειναι ζεστα ξυσε σιγα σιγα, δεν προκειται ποτε να γινει πεντακαθαρη, μετα απο καιρο που θα βαρεθεις θα κανεις μια αναβαθμιση σε πιο μεγαλη με αφαιρουμενο πατο να κανεις την ζωη σου πιο ευκολη ;)

  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, DeareN είπε

Δε τους έχω βγάλει, σκέφτηκα να πάρω έναν μικρό ατμοκαθαριστή να του βάζω και λίγο καθαριστικό ψησταριάς μέσα και να ψεκάζω.

Για αυτό έγραψα μήπως υπάρχει κάποιος πιο εύκολο τρόπος. Ψήνει πολύ καλά η συγκεκριμένη αλλά ο τρόπος κατασκευής από κάτω δε περίμενα ότι θα με απασχολήσει έτσι στο καθάρισμα, σε βαθμό που βαριέμαι να ψήσω γιατί πρέπει πρώτα να καθαρίσω από κάτω.

Κάθε βοήθεια δεκτή...

Μήπως θες να γίνει όπως την αγόρασες; Αν ναι ματαιοπονείς και δεν χρειάζεται. Έχεις ένα δοχείο συλλογής που δείχνει βέβαια αρκετά μικρό και μάλλον σε υποχρεώνει να το αδειάζεις μετά από 1-2 ψησίματα. Ένα σκούπισμα του εσωτερικού με σκέτο χαρτί κουζίνας σπρώχνοντας ότι μπορείς στο δοχείο και κάπου- καπου ένα ξύσιμο με μια πλαστική σπάτουλα είναι αρκετά.

Fun Party GIF

  • Like 3
Δημοσ.

το απλό το meter plus στα 79 έχει κανένα σοβαρό μειονέκτημα σε σχέση με τα άλλα?  η ψησταριά μου έχει θερμόμετρο , οπότε το θέλω για καμία σούβλα ή ακόμα και για το φούρνο.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, protathlitis είπε

το απλό το meter plus στα 79 έχει κανένα σοβαρό μειονέκτημα σε σχέση με τα άλλα?  η ψησταριά μου έχει θερμόμετρο , οπότε το θέλω για καμία σούβλα ή ακόμα και για το φούρνο.

Μόνο στη μέγιστη θερμοκρασία. Δεν κάνει για searing δλδ, θα βαράει κόρνες. Καλύτερα πάρε το καινούριο. 

  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, DeareN είπε

Δε τους έχω βγάλει, σκέφτηκα να πάρω έναν μικρό ατμοκαθαριστή να του βάζω και λίγο καθαριστικό ψησταριάς μέσα και να ψεκάζω.

Για αυτό έγραψα μήπως υπάρχει κάποιος πιο εύκολο τρόπος. Ψήνει πολύ καλά η συγκεκριμένη αλλά ο τρόπος κατασκευής από κάτω δε περίμενα ότι θα με απασχολήσει έτσι στο καθάρισμα, σε βαθμό που βαριέμαι να ψήσω γιατί πρέπει πρώτα να καθαρίσω από κάτω.

Κάθε βοήθεια δεκτή...

Εγω σπρωχνω με σπατουλα μεταλλική τα υπολείμματα προς το κεντρο και ως εκει. Με 5ην θερμοκρασια υγροποιουνται και οανε στον συλλέκτη.

Αν μπορούσαμε να ψήσουμε και πίτσα θα ηταν ιδανικη για μικρα μπαλκόνια 

  • Like 1
Δημοσ.
Just now, fysikos said:

Εγω σπρωχνω με σπατουλα μεταλλική τα υπολείμματα προς το κεντρο και ως εκει. Με 5ην θερμοκρασια υγροποιουνται και οανε στον συλλέκτη.

Αν μπορούσαμε να ψήσουμε και πίτσα θα ηταν ιδανικη για μικρα μπαλκόνια 

Θα το δοκιμάσω με σπάτουλα γιατί με σκέτο χαρτί και φάρμακο δουλειά δε γίνεται. 

Αγόρασα και τις μαντεμένιες σχάρες και το ψήσιμο είναι απόλαυση, μόλις λύσω και το καθάρισμα από κάτω θα ψήνω όλο το καλοκαίρι 😂

  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, DeareN said:

Θα το δοκιμάσω με σπάτουλα γιατί με σκέτο χαρτί και φάρμακο δουλειά δε γίνεται. 

Αγόρασα και τις μαντεμένιες σχάρες και το ψήσιμο είναι απόλαυση, μόλις λύσω και το καθάρισμα από κάτω θα ψήνω όλο το καλοκαίρι 😂

Έχω την Weber q200 που είναι πάνω κάτω παρόμοιο στιλ. 

Όσο αναφορά τον καθαρισμό έχω καταλήξει στο εξής. 

Πριν το ζέσταμα ξύσιμο τα χοντρά στη σχάρα με πλαστική σπάτουλα .

Μετά τρίψιμο την σχάρα με σφουγγάρι σκληρό για ψησταριές.

Αφαιρώ την σχάρα και ξύνω σπρώχνω τα χοντρά μέσα στο δισκάκι. Κάνω ένα απλό πέρασμα με χαρτί κουζίνας το κάδο όπου έχει πολύ χλαπατσα. Όταν γεμίσει το δισκάκι το αδειάζω. 

Βάζω σχάρα πίσω. Ζεσταίνω ψησταριά πριν το ψήσιμο περνάω με ένα κρεμμύδι την σχάρα. 

100% δεν θα καθαρίσει μέσα. Αλλά με την θερμοκρασία στερεοποιείται το λίπος και βγαίνει στο επόμενο τρίψιμο με την σπάτουλα.  Η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά 

  • Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, virginkiller said:

Έχω την Weber q200 που είναι πάνω κάτω παρόμοιο στιλ. 

Όσο αναφορά τον καθαρισμό έχω καταλήξει στο εξής. 

Πριν το ζέσταμα ξύσιμο τα χοντρά στη σχάρα με πλαστική σπάτουλα .

Μετά τρίψιμο την σχάρα με σφουγγάρι σκληρό για ψησταριές.

Αφαιρώ την σχάρα και ξύνω σπρώχνω τα χοντρά μέσα στο δισκάκι. Κάνω ένα απλό πέρασμα με χαρτί κουζίνας το κάδο όπου έχει πολύ χλαπατσα. Όταν γεμίσει το δισκάκι το αδειάζω. 

Βάζω σχάρα πίσω. Ζεσταίνω ψησταριά πριν το ψήσιμο περνάω με ένα κρεμμύδι την σχάρα. 

100% δεν θα καθαρίσει μέσα. Αλλά με την θερμοκρασία στερεοποιείται το λίπος και βγαίνει στο επόμενο τρίψιμο με την σπάτουλα.  Η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά 

Στο επόμενο ψήσιμο θα βάλω να παίζει το virginkiller και θα πιω ένα τσίπουρο στη υγεία σου 😂

  • Like 1
  • Haha 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fysikos είπε

Εγω σπρωχνω με σπατουλα μεταλλική τα υπολείμματα προς το κεντρο και ως εκει. Με 5ην θερμοκρασια υγροποιουνται και οανε στον συλλέκτη.

Αν μπορούσαμε να ψήσουμε και πίτσα θα ηταν ιδανικη για μικρα μπαλκόνια 

Την πίτσα κάντην "καλτσόνε" και πέτα 'τη απευθείας στη σχάρα.  Θα βγει μούρλια, σε αρκετά δυνατή φωτιά και σε ελάχιστο χρόνο όπως κάθε ψωμί ή παρασκευή ζύμης που μπορεί να ψηθεί και από τις δύο πλευρές, τυρόπιτες, μπουγατσες, τοστ, πίτες κλπ  

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, est είπε

Την πίτσα κάντην "καλτσόνε" και πέτα 'τη απευθείας στη σχάρα.  Θα βγει μούρλια, σε αρκετά δυνατή φωτιά και σε ελάχιστο χρόνο όπως κάθε ψωμί ή παρασκευή ζύμης που μπορεί να ψηθεί και από τις δύο πλευρές, τυρόπιτες, μπουγατσες, τοστ, πίτες κλπ  

ειναι αρκετα κοντα οι σχαρα στους καυστηρες και καιγεται απο κατω.Στην hudson που εχω βάζω την πέτρα να ανεβασει θερμοκρασια και χαμηλώνω τους καυστηρες. σε αυτην δεν χωραει πέτρα οπότε αρπάζει από κατω. πρεπει να κάνω πατέντα με τρίποδο και μικρότερη πετρα αλλα δεν ασχοληθηκα.

θα το δοκιμασω ομως αυτό που πρότεινες και θα ενημερώσω

Επεξ/σία από fysikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, DeareN said:

Στο επόμενο ψήσιμο θα βάλω να παίζει το virginkiller και θα πιω ένα τσίπουρο στη υγεία σου 😂

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΥΤΌ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. μια προβατίνα στο παιδί 

Επεξ/σία από virginkiller
  • Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...