Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά η φιάλη είναι πάρα πολύ παλιά - η ΕSSO έχει φύγει απο την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες-

Σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί για γέμισμα..... θα έπρεπε και ο έμπορος αλλά και η εταιρεία - ΕΚΟ- να την έχουν στείλει για ανακύκλωση και όχι για αναγόμωση....

• Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2482

• ilpapacha

2184

• sndev

1168

• ηνίοχος

606

Δημοσ.

Από ότι έμαθα είναι ότι η μπουκάλα ήταν σίγουρα 10ετιας  ξεχασμένη που είχε αγοραστεί σαν spare για μια γκαζιερα που είχε η γιαγιά. Παραπάνω στοιχεία για το πού είχε γίνει η αγορά δεν θυμάται καθόλου και αφού δεν έγινε κάποιο κακό την πέταξε και κάποιος γύφτος θα την πήγε για σκραπ 

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, ilpapacha said:

Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει event της Weber στο grillme 

image.png.a77aebd3fb0bb771b799e067211bee22.png

https://grillme.gr/gr/blog/180-bbq-weber-grill-me-bbq

Μόνο στας Αθήνας τα έχετε αυτά!

Εμεις στη φτωχομάνα Β. Ελλάδα με το κυαλι 😁

Πολυ καλή ευκαιρία και το μάθημα ακόμα και για προχωρημένους!

• Haha 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, vins είπε

Εγώ έχω μελέτη 🔥 στο σπίτι ... 😁

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Εν τω μεταξύ το I love bbq είναι αντιπρόσωπος, μεταξύ άλλων, των Traeger & Outdoorchef. Τουλάχιστον για Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει μια χαρά event.

• Like 1
Δημοσ.

@est
Βλέπω συνέχεια ψήσιμο με αέριο που από κάτω τα βαράει η φλόγα...
Εμένα γιατί με ενοχλεί πολύ αυτό και στο τέλος δεν μου αρέσει γευστικά και το κρέας;
Δεν δημιουργεί κάπνα πάνω στο φαγητό που φαντάζομαι το κάνει και ανθυγιεινό;
Βλέπω να αρπάζει και τρέχω πανικόβλητος να σβήσω φλόγες.
Είμαι λίγο άσχετος θα ήθελα τη γνώμη σας .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, est said:

Εγώ έχω μελέτη 🔥 στο σπίτι ... 😁

Δώσε πόνο 🔥🔥🔥

19 minutes ago, ilpapacha said:

Εν τω μεταξύ το I love bbq είναι αντιπρόσωπος, μεταξύ άλλων, των Traeger & Outdoorchef. Τουλάχιστον για Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει μια χαρά event.

Έχεις δίκιο σε αυτό, ωστόσο δυστυχώς σε ενα event που έτυχε να πάω όσο ήμουν Θεσσαλονίκη, υπήρχε πολύς κόσμος ο οποίος πήγαινε για να φάει να χορτάσει (δεν υπερβάλλω) και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τις ψησταριές κλπ.

Επιχειρήσεις έχουν κι αυτοί, δεν είναι φιλανθρωπικές. 

Και η αλήθεια είναι ότι αναλογικά, οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες για τον μέσο έλληνα. Μια Traeger πχ που ο μέσος αμερικανός την παίρνει στα 400$ ενώ βγάζει 4κ το μήνα, είναι αστείο κόστος. Τα 1000€ για το μέσο έλληνα είναι ένας μισθός…

Επεξ/σία από vins
  • Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, vins είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό, ωστόσο δυστυχώς σε ενα event που έτυχε να πάω όσο ήμουν Θεσσαλονίκη, υπήρχε πολύς κόσμος ο οποίος πήγαινε για να φάει να χορτάσει (δεν υπερβάλλω) και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τις ψησταριές κλπ.

Επιχειρήσεις έχουν κι αυτοί, δεν είναι φιλανθρωπικές. 

Και η αλήθεια είναι ότι αναλογικά, οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες για τον μέσο έλληνα. Μια Traeger πχ που ο μέσος αμερικανός την παίρνει στα 400$ ενώ βγάζει 4κ το μήνα, είναι αστείο κόστος. Τα 1000€ για το μέσο έλληνα είναι ένας μισθός…

Σίγουρα υπάρχουν άτομα που πάνε σε τέτοιου τύπου event για να φάνε και να πιούνε.

Επίσης οι τιμές σε τέτοια είδη είναι όντως αρκετά πιο ακριβές από τις αντίστοιχες στην Αμερική. Συνήθως κάνουν προσφορές την ημέρα του event πάντως.

Καλό πάντως είναι να στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες και να παρευρισκόμαστε, όσοι μπορούμε. Σε όσα events παρευρίσκομαι, αγοράζω κάτι από το κατάστημα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης αξίας, έστω 5-10€. 

Να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας, να συνεχίσουν να γίνονται.

Στο εξωτερικό γίνονται τεράστια events με bbq, ακόμα και σε χώρες με μικρό πληθυσμό. Σε κάποια από αυτά υπάρχει είσοδος για να μπεις. 

Εδώ έχουμε «θεοποιήσει» κάτι events που γίνονται στο Γκάζι, στο παλιό αμαξοστάσιο, όπου πραγματικά είναι άθλια. Ακριβό φαγητό, ακριβά ποτά και είσοδος.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, konandrio είπε

@est
Βλέπω συνέχεια ψήσιμο με αέριο που από κάτω τα βαράει η φλόγα...
Εμένα γιατί με ενοχλεί πολύ αυτό και στο τέλος δεν μου αρέσει γευστικά και το κρέας;
Δεν δημιουργεί κάπνα πάνω στο φαγητό που φαντάζομαι το κάνει και ανθυγιεινό;
Βλέπω να αρπάζει και τρέχω πανικόβλητος να σβήσω φλόγες.
Είμαι λίγο άσχετος θα ήθελα τη γνώμη σας .

Δεν υπήρξε κανένας πανικός. Τα λαχανικά είχαν μπει από την αρχή και ψήθηκαν με λίγες περιστροφές, απροβλημάτιστα.. Στη συνέχεια και ενώ η φωτιά ήταν σταθερά δυνατή προστέθηκαν τα κρέατα . Τα λεπτά κομμάτια αρνιού και μοσχαριού, σε λίγα λεπτά,  βγήκαν ζουμερά και καλοψημενα. Η χοντρή μοσχαρίσια, χρειάστηκε να συνεχίσει με έμμεσο ψήσιμο για να βγει τελικά medium.

13 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Σίγουρα υπάρχουν άτομα που πάνε σε τέτοιου τύπου event για να φάνε και να πιούνε.

Επίσης οι τιμές σε τέτοια είδη είναι όντως αρκετά πιο ακριβές από τις αντίστοιχες στην Αμερική. Συνήθως κάνουν προσφορές την ημέρα του event πάντως.

Καλό πάντως είναι να στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες και να παρευρισκόμαστε, όσοι μπορούμε. Σε όσα events παρευρίσκομαι, αγοράζω κάτι από το κατάστημα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης αξίας, έστω 5-10€. 

Στο εξωτερικό γίνονται τεράστια events με bbq, ακόμα και σε χώρες με μικρό πληθυσμό. Σε κάποια από αυτά υπάρχει είσοδος για να μπεις. 

Εδώ έχουμε «θεοποιήσει» κάτι events που γίνονται στο Γκάζι, στο παλιό αμαξοστάσιο, όπου πραγματικά είναι άθλια. Ακριβό φαγητό, ακριβά ποτά και είσοδος.

Όπως τα λες  👍.

Πέρα από ένα φίλο που μπορεί να μας βάλει στο τριπάκι, αυτά τα events είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να προσεγγίσει κάποιος το χώρο του ψησίματος σε υγραέριο.

Επεξ/σία από est
  • Like 2
Δημοσ.
52 minutes ago, ilpapacha said:

Συμφωνώ απολύτως!

Κι εγώ το ίδιο έκανα όταν πήγαινα, κάνα γάντι, κάνα αξεσουάρ για σούβλα κλπ.

Η πλάκα είναι ότι συνειδητοποίησα πως υπάρχει αγορά στην επαρχία, γιατί και μερακλήδες είναι με το ψήσιμο και παραπάνω χρόνος υπάρχει και ίσως και allocated budget για πιθανή αγορά. Ωστόσο δεν υπάρχει δυνατότητα σοβαρής ενημέρωσης/experience λόγω του ότι είναι απλωμένοι όλοι από δω κι από κει και είναι δύσκολο να πάνε Θεσσαλονίκη για ένα event.

Φαντάζομαι το γνωρίζουν ήδη οι αντιπρόσωποι των εταιριών και το ROI δεν είναι αρκετό για τέτοια events στην επαρχία.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, vins είπε

Συμφωνώ απολύτως!

Κι εγώ το ίδιο έκανα όταν πήγαινα, κάνα γάντι, κάνα αξεσουάρ για σούβλα κλπ.

Η πλάκα είναι ότι συνειδητοποίησα πως υπάρχει αγορά στην επαρχία, γιατί και μερακλήδες είναι με το ψήσιμο και παραπάνω χρόνος υπάρχει και ίσως και allocated budget για πιθανή αγορά. Ωστόσο δεν υπάρχει δυνατότητα σοβαρής ενημέρωσης/experience λόγω του ότι είναι απλωμένοι όλοι από δω κι από κει και είναι δύσκολο να πάνε Θεσσαλονίκη για ένα event.

Φαντάζομαι το γνωρίζουν ήδη οι αντιπρόσωποι των εταιριών και το ROI δεν είναι αρκετό για τέτοια events στην επαρχία.

Τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις, μπορούν να το διοργανώσουν, πχ Πάτρα/Λάρισα κτλ. Κι όσοι είναι και λίγο πιο μακριά, μπορούν να έρθουν. Την διοργάνωση μπορούν να την κάνουν μαζί με μια τοπική, πχ μεγάλο κρεοπωλείο, ή όχι, πχ ζυθοποιία, επιχείρηση.

Θέλουν ακόμα δουλειά σε αυτό.

Μια πιο «ριζοσπαστική» ιδέα θα ήταν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τουλάχιστον οι μεγάλοι αντιπρόσωποι, να κάνουν ένα event από κοινού φέρνοντας και συνεργασίες, πχ κρεοπωλεία/ζυθοποιίες κτλ, όπου θα μπορούσαν να βάλουν και είσοδο. Το event αυτό θα μπορούσε να γίνεται κάθε χρόνο, ακόμα κι εναλλάξ σε μεγάλες πόλεις.

• Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, ilpapacha said:

Τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις, μπορούν να το διοργανώσουν, πχ Πάτρα/Λάρισα κτλ. Κι όσοι είναι και λίγο πιο μακριά, μπορούν να έρθουν. Την διοργάνωση μπορούν να την κάνουν μαζί με μια τοπική, πχ μεγάλο κρεοπωλείο, ή όχι, πχ ζυθοποιία, επιχείρηση.

Θέλουν ακόμα δουλειά σε αυτό.

Μια πιο «ριζοσπαστική» ιδέα θα ήταν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τουλάχιστον οι μεγάλοι αντιπρόσωποι, να κάνουν ένα event από κοινού φέρνοντας και συνεργασίες, πχ κρεοπωλεία/ζυθοποιίες κτλ, όπου θα μπορούσαν να βάλουν και είσοδο. Το event αυτό θα μπορούσε να γίνεται κάθε χρόνο, ακόμα κι εναλλάξ σε μεγάλες πόλεις.

Εχω πετύχει διάφορα τέτοια events εξωτερικό.

Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, ακόμα και Ουγγαρία!

Ηταν εξαιρετικά. Ειχε ο καθένας την τέντα του, ντόπια προϊόντα, ποτά, ακόμα και εστιατόρια που είχαν ειδικά μενού τύπου canteen food. Περνούσαν και μηχανόβιοι και ποδηλατες και τα συνδύαζαν με τις βόλτες τους. Είχαν και μικρά stages για συγκροτήματα (συνήθως ροκ ευτυχώς) και ήταν σαν φεστιβάλ.

Ωστόσο αυτό προϋποθέτει συνεννόηση και οργάνωση, πράγματα για τα οποία δυστυχώς δεν φημιζόμαστε…

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...