Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή με τρώει ο κώλος μου και γλυκαθηκα με την Traeger που δεν πρόλαβα. 

Αν πάρω την Jamestown Landon θα κερδίσω τίποτα ουσιώδες σε χρηστικότητα η θεωρητικά με την prestige 500 μπορώ να το εξομοιωσω;

• Απαντ. 22,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2476

• ilpapacha

2173

• sndev

1160

• ηνίοχος

606

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fysikos είπε

Μια χαρα ειναι φιλε . Εχει κ πλαινο ματι για τηγανι ωστε να μην μυριζει ολο το σπιτι. Παρτην

Πήγα και την τσίμπησα σήμερα γιατί είδα ότι είχαν μείνει λίγα κομμάτια. Ίσως την συναρμολόγησω αύριο. Δεν έχω ξανά παίξει με υγραέριο, μόνο κάρβουνο οπότε θα πρέπει να πάω να πάρω και μια φιάλη. Κανένα τιπ σε αυτό το κομμάτι?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, virginkiller είπε

Αν πάρω την Jamestown Landon θα κερδίσω τίποτα ουσιώδες σε χρηστικότητα η θεωρητικά με την prestige 500 μπορώ να το εξομοιωσω;

Για την συγκεκριμένη, μπορεί να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες ο @vins Έχει ξεκινήσει και σχετικό θέμα με ψησταριές πέλλετ.

Σίγουρα θα μπορέσεις να καπνίσεις πιο εύκολα, κρέατα. Το πόσο συχνά θα την χρησιμοποιείς ή όχι, έχει να κάνει με το πόσο σου αρέσει ή θα σου αρέσει να καπνίζεις κρέατα. Με την ψησταριά αερίου, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάπνισμα (υπάρχουν αρκετά ποστ και σε αυτό το θέμα), όμως με μία πέλλετ ψησταριά αυτό είναι πιο εύκολο.

Προσωπικά δεν είμαι φαν των πέλλετ, είτε ψησταριών είτε να κάνεις κάπνισμα με αυτά, οπότε θα σου πρότεινα να δεις κάποια Kamado ή kettle. Υπάρχουν επιλογές από σχετικά χαμηλές τιμές.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, iCyd είπε

Το κόκκινο και όχι το μπλε (pizzeria);  Μαγιά νωπή ή ξερή; 

Μην επιλέγεις με το χρώμα, αλλά με το όνομα. Το Pizzeria είναι κόκκινο στη συσκευασία του 1 κιλού και μπλε στις πιο μεγάλες. Και του κιλού ήταν μπλε πιο παλιά. 

Αλλά σε υγρασία 60% και ψήσιμο σε bbq ότι και να βάλεις δεν θα δεις καμία τρελή διαφορά. 

17 ώρες πριν, virginkiller είπε

Ξυσε τον να σου φύγει και πάρε την prestige 

• Like 1
  • Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, ilpapacha said:

Για την συγκεκριμένη, μπορεί να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες ο @vins Έχει ξεκινήσει και σχετικό θέμα με ψησταριές πέλλετ.

Σίγουρα θα μπορέσεις να καπνίσεις πιο εύκολα, κρέατα. Το πόσο συχνά θα την χρησιμοποιείς ή όχι, έχει να κάνει με το πόσο σου αρέσει ή θα σου αρέσει να καπνίζεις κρέατα. Με την ψησταριά αερίου, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάπνισμα (υπάρχουν αρκετά ποστ και σε αυτό το θέμα), όμως με μία πέλλετ ψησταριά αυτό είναι πιο εύκολο.

Προσωπικά δεν είμαι φαν των πέλλετ, είτε ψησταριών είτε να κάνεις κάπνισμα με αυτά, οπότε θα σου πρότεινα να δεις κάποια Kamado ή kettle. Υπάρχουν επιλογές από σχετικά χαμηλές τιμές.

@virginkiller

Η landon για τα χρήματά της είναι εξαιρετική! Στην ουσία η πλακέτα της είναι ίδια με της Pit Boss. Θα χρειαστείς πιθανώς και smoke tube αν δεν είναι να την αφήσεις 8ωρα.

Το θέμα είναι άλλο:

Πόσο συχνά σκοπεύεις να καπνίζεις, low and slow κλπ;

Ειναι θέμα προσωπικής επιλογής αφού απαντήσεις σε αυτό.

Εγω θα ήθελα να τη χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο, αλλά η οικογένεια αφενός δεν είναι τόσο φαν της γευσης και αφετέρου δεν έχουν την ανάλογη υπομονή.

Την είχα πάρει γύρω στα 200€, οπότε δεν με ενδιέφερε και τόσο. Τωρα αν πάρεις τίποτα Pit Boss ή Traeger και δεν τις χρησιμοποιείς, καλύτερα να βρεις κανένα smokehouse να παίρνεις καμιά μερίδα όποτε σου έρθει η όρεξη.

Ή όπως λέει ο @ilpapacha κάποιο kettle. 

Στη θέση σου θα έβλεπα αν με καλύπτει η Prestige πρώτα και μετά θα έκανα κίνηση.

Επεξ/σία από vins
  • Like 4
Δημοσ.
5 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Μην επιλέγεις με το χρώμα, αλλά με το όνομα. Το Pizzeria είναι κόκκινο στη συσκευασία του 1 κιλού και μπλε στις πιο μεγάλες. Και του κιλού ήταν μπλε πιο παλιά. 

Αλλά σε υγρασία 60% και ψήσιμο σε bbq ότι και να βάλεις δεν θα δεις καμία τρελή διαφορά. 

Ξυσε τον να σου φύγει και πάρε την prestige 

Ρε την έχω ήδη την prestige. 

η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο συχνά θα καπνίζω. ας πούμε μια φορά το μήνα και αν. Το ξέρω ότι η prestige  έχει την δυνατότητα για έμμεσο αργό και για κάπνισμα με ένα tube αλλά λέω ότι αν φάει σε υγραέριο τα κέρατα του για να το κάνει  μήπως θα την κάνω απόσβεση την Landon?

Δημοσ.
42 minutes ago, virginkiller said:

Ρε την έχω ήδη την prestige. 

η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο συχνά θα καπνίζω. ας πούμε μια φορά το μήνα και αν. Το ξέρω ότι η prestige  έχει την δυνατότητα για έμμεσο αργό και για κάπνισμα με ένα tube αλλά λέω ότι αν φάει σε υγραέριο τα κέρατα του για να το κάνει  μήπως θα την κάνω απόσβεση την Landon?

Έναν καυστήρα στο χαμηλό θα έχεις λογικά, δε νομίζω να κάψει τα κέρατά της.

Δοκιμασε για αρχή και βλέπεις!

Παρε ένα μεγάλο smoke tube και ξεκίνα

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχει κάποιο ειδικό κόλπο που χρειάζεται για να μπει αυτό στο λάστιχο του ρυθμιστή; Έχω συναρμολογήσει όλη την ψησταριά και δεν βρίσκω τρόπο να συνδέσω το λάστιχο από το σετ που μου έδωσαν από το leroy. Δεν έχω δοκιμάσει και τίποτα περίεργο επειδή φοβάμαι μη φθαρεί 

IMG_20250706_190444.jpg

Δημοσ.

Ένας εύκολος τρόπος είναι να βυθίσεις την άκρη του σωλήνα σε ζεστό όχι βραστό νερό ώστε να μαλακώσει λίγο ...

• Like 1
Δημοσ.
43 minutes ago, ilpapacha said:

Κάποια περισσεύματα, από το χθεσινό brisket, έγιναν σάντουιτς

IMG_1357.jpeg.29828f1a60815fe58f62f45ddd9b9e83.jpeg

Ωραίος! Το σκεύος είναι μαντεμένιο ή carbon steel?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...