Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Eγω οταν ξεκινησα το αθλημα ημουν μονος, οποτε δεν χρειαζοταν να πεισω κανενα. Ενα απο τα επιχειρηματα που χρησιμοποιησα στον εαυτο μου ομως, ηταν οτι δεν θα ξαναγεμισει το σπιτι καπνα. Εψηνα μπριζολες και κοτοπουλο σε μαντεμενιο τηγανι και γεμιζε το σπιτι καπνα.

Started from cast iron now we here 

• Like 1
  • Απαντ. 22,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2476

• ilpapacha

2173

• sndev

1160

• ηνίοχος

606

Δημοσ.

Καλησπέρα στους ψήστες!

Κοιτούσα την Jamestown Knox 4.2 που έχει σε προσφορά στα 500€ το Praktiker:

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-knox-4-2-me-mantemi-133135#

Πόσο μεγάλο upgrade θεωρείτε πως είναι από την ταπεινή Naterial που έχω τώρα;

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623?rcdTag=5&ref=reccodo-search

Τίμια η Naterial για τα χρήματα της, δε λέω. Όμως υπάρχει ανομοιομορφία στο ψήσιμο. Κυρίως στις άκρες, ψήνει ελάχιστα. Επίσης πολλές φορές κολλάνε κάποια κρέατα, κι έχω αναφλέξεις.

Να υποθέσω πως τα παραπάνω ζητήματα δεν θα υπάρχουν στην Jamestown λόγω και μαντεμιού; 

Γενικά, ότι παρατηρήσεις και tips έχετς, ευπρόσδεκτα!

Ευχαριστώ! 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, alexisss13 said:

Καλησπέρα στους ψήστες!

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-ygraeriou-jamestown-knox-4-2-me-mantemi-133135#

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623?rcdTag=5&ref=reccodo-search

Τίμια η Naterial για τα χρήματα της, δε λέω. Όμως υπάρχει ανομοιομορφία στο ψήσιμο. Κυρίως στις άκρες, ψήνει ελάχιστα. Επίσης πολλές φορές κολλάνε κάποια κρέατα, κι έχω αναφλέξεις.

Να υποθέσω πως τα παραπάνω ζητήματα δεν θα υπάρχουν στην Jamestown λόγω και μαντεμιού; 

Ευχαριστώ! 

Και η Naterial μαντέμι έχει παρεμπιπτόντως.

Οσο για την ανομοιομορφία, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. 

Αυτο που αξίζει αρκετά είναι το μάτι υπέρυθρων, το οποίο γενικά το κοστολογούν πάνω από 200€ μόνο του αλλες εταιρίες. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Και η Naterial μαντέμι έχει παρεμπιπτόντως.

Οσο για την ανομοιομορφία, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. 

Αυτο που αξίζει αρκετά είναι το μάτι υπέρυθρων, το οποίο γενικά το κοστολογούν πάνω από 200€ μόνο του αλλες εταιρίες. 

Ναι, απλώς εκτός από την δεξιά πλάκα, οι σχάρες έχουν εμαγιέ επίστρωση και έχω παρατηρήσει πως κολλάνε πολλές φορές τα κρέατα.

Τώρα για την ανομοιομορφία, τι να πω; Σε άλλο φόρουμ μου έγραψαν ότι είναι οκ και είμαι λίγο μπερδεμένος. Σε τι οφείλεται αυτό το ζήτημα;

Από αναφλέξεις πως τα πάει;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, alexisss13 είπε

Και εγω Naterial εχω και δεν εχω κανενα απο αυτα που ανεφερες!

Ανομοιομορφια.. οκ .. ισως πολυ ελαχιστη (5-10%) αλλα σε καμια περιπτωση εμφανης διαφορα.. αν πχ βαζεις τα πιο "λεπτα" στις ακρες γινονται και πιο γρηγορα!! Αλλα και κανονικες μπριζολες που εχω δοκιμασει μια χαρα ψηνονται και στις ακρες!

Ποτε δεν μου εχουν κολλησει κρεατα.. την πρωτη φορα μονο που δεν ειχαν λιπος οι σχαρες! Εγω προσπαθω παντα να αφηνω λιγο τις σχαρες με λιπος που και προστασια ειναι και δεν κολλανε ποτε τα κρεατα!

Για αναφλεξεις, επισης σπανια και μονο σε προβατο εχω δει.. Εχω τις ινοξ φλογοκρυπτες και το ταψακι απο κατω με το νερο που νομιζω βοηθανε ολα αυτα! Σε λουκανικα πχ, τα βαζω στη σχαρα αναμεσα απο τις φλογοκρυπτες ωστε το λιπος να φευγει απευθειας κατω στο ταψακι και να μην πεφτει στην φλογοκρυπτη και γινεται πυροτεχνημα... γενικα με το ψησιμο θα τα καταλαβεις ολα αυτα και μονος σου!

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, alexisss13 είπε

Καλησπέρα στους ψήστες!

Ευχαριστώ! 

εγω εχω την naterial hudson που εχει μαντεμενια σχαρα και πλάκα, δεν εχω τα προβλήματα που αναφέρεις. δεν θεωρω πως αξίζει η αγορά που αναφέρεις. για να μην σου κολάνε δοκίμασε να γυρίσεις λίγο πιο γρηγορα τα πρώτα ΄μεχρι να αποκτήσει λίγο λιπάκι η σχάρα. μετά δεν κολλάει τίποτα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Vstromrider said:

Γι αυτό λέμε παραπάνω. 

Απο του Lidl σαφώς καλύτερο.

Σε σχέση με Naterial παρεμφερής ποιότητα κατασκευής, και πρόσθετα και απλό μάτι αλλά και μάτι υπερύθρων το οποίο γενικά κοστίζει από μόνο του 200€+ σε άλλες μάρκες.

Η Napoleon παίζει σε άλλο επίπεδο και ποιότητας αλλά και τιμής.

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.
17 ώρες πριν, vins είπε

Τι κανει αυτο το ματι ?

2 λεπτά πριν, vins είπε

Η Napoleon παίζει σε άλλο επίπεδο και ποιότητας αλλά και τιμής.

700 εχει αντι για 500. Οποτε οταν φτανεις στο 500αρικο ειναι κοντα τα 700.

Δημοσ.

έχει δοκιμάσει κανείς υπέρυθρο απο άλλη μάρκα εκτός Napoleon να γράψει μια γνώμη? Κάνει δουλειά ή είναι απλά για να πουν οτι το έβαλαν?

Δημοσ.
1 hour ago, slaughter said:

έχει δοκιμάσει κανείς υπέρυθρο απο άλλη μάρκα εκτός Napoleon να γράψει μια γνώμη? Κάνει δουλειά ή είναι απλά για να πουν οτι το έβαλαν?

Μια χαρά είναι της Jamestown, μικρότερο σε διαστάσεις από τα μεγάλα της Napoleon, αλλά κάνει δουλειά. 

Στην ουσία είναι κεραμικός καυστήρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καινούργιος κάτοχος ψησταριάς υγραερίου με τη καινούργια weber spirit e310 και απορίες.

Από το ψάξιμο που έχω κάνει και 2-3 ψησιματα μικρά με κοτόπουλα και τσιπούρες έχω καταλάβει ότι το καπάκι πρέπει να μένει όσο πιο πολύ ώρα γίνεται κλειστό με τους 2 από τους 3 καυστήρες και αυτό στο αρκετα χαμηλό μπας και είναι η θερμοκρασία γύρω στους 200.

Όταν όμως θέλω να φτιάξω πιο λεπτά κρέατα τυπου καλαμακια πανσετες εκεί μήπως θα ήταν καλύτερο να είχα και τους 3 καυστήρες στο τέρμα με ανοιχτο καπάκι ώστε να παίρνουν γρήγορα χρώμα χωρίς να παρά ψήνονται; 

Επίσης αφού έκαψα τη σχάρα την αλειψα με Ηλιέλαιο και την άφησα να κρυώσει αλλά και τις 3 φορές που έχω ψήσει οι σχάρες στο τέλος μετά το ξύσιμο που τους κάνω με βούρτσα μου βγάζουν πολύ μαυρίλα όταν τις σκουπιζω με χαρτί και λίγη μαυρίλα πάνω στα πράγματα που ψήνω που την βλέπω στο πιάτο. Έχω κάνει κάτι λάθος; 

Επεξ/σία από mikeser
Δημοσ.

Επανέρχομαι γιατί είμαι σε φάση έρευνας αγοράς, κυρίως να δω τι παίζει.

Κοιτάω αυτές τις οικονομικές Naterial αλλά και άλλες, και παρατηρώ ότι η επιφάνεια ψησίματος είναι μικρή (το μήκος της σχάρας κυρίως). Δηλαδή αυτή με τους τέσσερις καυστήρες λέει 71,5 πόντους, και μάλλον σε αυτούς είναι και η πλάκα ψησίματος δεξιά από τη σχάρα, εκτός κι αν κάνω λάθος.

Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, mikeser said:

Καινούργιος κάτοχος ψησταριάς υγραερίου με τη καινούργια weber spirit e310 και απορίες.

Από το ψάξιμο που έχω κάνει και 2-3 ψησιματα μικρά με κοτόπουλα και τσιπούρες έχω καταλάβει ότι το καπάκι πρέπει να μένει όσο πιο πολύ ώρα γίνεται κλειστό με τους 2 από τους 3 καυστήρες και αυτό στο αρκετα χαμηλό μπας και είναι η θερμοκρασία γύρω στους 200.

Όταν όμως θέλω να φτιάξω πιο λεπτά κρέατα τυπου καλαμακια πανσετες εκεί μήπως θα ήταν καλύτερο να είχα και τους 3 καυστήρες στο τέρμα με ανοιχτο καπάκι ώστε να παίρνουν γρήγορα χρώμα χωρίς να παρά ψήνονται; 

Επίσης αφού έκαψα τη σχάρα την αλειψα με Ηλιέλαιο και την άφησα να κρυώσει αλλά και τις 3 φορές που έχω ψήσει οι σχάρες στο τέλος μετά το ξύσιμο που τους κάνω με βούρτσα μου βγάζουν πολύ μαυρίλα όταν τις σκουπιζω με χαρτί και λίγη μαυρίλα πάνω στα πράγματα που ψήνω που την βλέπω στο πιάτο. Έχω κάνει κάτι λάθος; 

Πριν το ψήσιμο όσο είναι ζέστη ή σχάρα πέρνα την με ένα κομμένο κρεμμύδι ή λεμόνι και θα φύγει η μαυρίλα. Απανθρακωμένο λίπος είναι. Επίσης όσο είναι κρύα η σχάρα μπορείς να την καθαρίσεις με ένα σκληρό σφουγγάρι αντί για βούρτσα που ξύνει αντί να τρίβει.

Όσο αναφορά το ψήσιμο κάθε ψησταριά είναι διαφορετική αλλά ναι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εξυπηρετεί ανοιχτό το καπάκι. Στην ουσία με ανοιχτό καπάκι μειώνεις την θερμοκρασία θαλάμου αλλά η σχάρα ακόμα έχει. Αν με κλειστό σου φαίνεται ότι παραψηνωνται χαμήλωσε τους καυστήρες ή παίξε με έμμεσο ψήσιμο 

Επεξ/σία από virginkiller

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...