Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, paposgsxr είπε

Γιατί απαγορεύεται; υπάρχει κάποιος κίνδυνος; εγώ έχω πιάσει όλη την επιφάνεια με μεμβράνες ψησίματος εδώ και ένα χρόνο, και δεν είχα κάποιο πρόβλημα 

H μαντεμένια πλάκα συσσωρευει θερμότητα αρα αν δεν αερίζεται επαρκώς (100% κάλυψη) τοτε οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικύνδινα...

Με τις μεμβράνες που αναφέρεις γενικά θέλει προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μην ειναι οτι ποιο υγιεινό για το φαγητό.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, paposgsxr είπε

Γιατί απαγορεύεται; υπάρχει κάποιος κίνδυνος; εγώ έχω πιάσει όλη την επιφάνεια με μεμβράνες ψησίματος εδώ και ένα χρόνο, και δεν είχα κάποιο πρόβλημα 

Δεν είχε δυνατή φωτιά; έχω ακούσει ότι γενικά τα plancha για να δουλέψουν σωστά θέλουν τουλάχιστον 3 καυστήρες και αντιανεμικό περιμετρικά 

 

Ειναι επικυνδυνο να ειναι καλυμενοι οι καυστηρες, δεν θελει πολυ να γινει το μπαμ

Επεξ/σία από imr
  • Like 1
Δημοσ.

Ερωτηση παιδες, θα φυγω για το χωριο για κανα 2μηνο, η ψησταρια ειναι στο μπαλκονι με 3 τεντες περιμετρικα, σκεπασμενη  με καλυμα,  ηλιος θα την χτυπαει ελαχιστα αργα το απογευμα για κανα 2ωρο και αυτο οτι περναει απο καγκελα, αλλες πολυκατοικιες κλπ. Θα εχω κανα θεμα με την μπουκαλα? Να την ξεσυνδεσω λετε να την παω κατω στην πυλωτη?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, imr είπε

 

Ειναι επικυνδυνο να ειναι καλυμενοι οι καυστηρες, δεν θελει πολυ να γινει το μπαμ

Γιατί ρε παιδιά να γίνει έκρηξη; και η βαλβίδα ασφάλεια τι ρόλο παίζει; διακοσμητικό; επίσης όταν καλύπτω όλη την επιφάνεια, παίρνει αρκετό αέρα από τα πλαϊνά και από κάτω. Δεν είναι στεγανή η ψησταριά. 

3 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

H μαντεμένια πλάκα συσσωρευει θερμότητα αρα αν δεν αερίζεται επαρκώς (100% κάλυψη) τοτε οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν επικύνδινα...

Με τις μεμβράνες που αναφέρεις γενικά θέλει προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μην ειναι οτι ποιο υγιεινό για το φαγητό.

Το θερμόμετρο μου δεν έχει γράψει ποτέ πάνω από 220 βαθμούς, οπότε είμαι safe πως προς την αντοχή και την υγιεινή των μεμβρανών που είναι οι 250+ βαθμοί 

  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, paposgsxr είπε

Γιατί ρε παιδιά να γίνει έκρηξη; και η βαλβίδα ασφάλεια τι ρόλο παίζει; διακοσμητικό; επίσης όταν καλύπτω όλη την επιφάνεια, παίρνει αρκετό αέρα από τα πλαϊνά και από κάτω. Δεν είναι στεγανή η ψησταριά. 

Το θερμόμετρο μου δεν έχει γράψει ποτέ πάνω από 220 βαθμούς, οπότε είμαι safe πως προς την αντοχή και την υγιεινή των μεμβρανών που είναι οι 250+ βαθμοί 

Δεν έχει σχέση η βαλβίδα ασφαλείας. 

Το πιο απλό είναι να μαζέψει αέριο χωρίς καύση κατω από την πλάκα. Μόλις γίνει αναφλεψη στην καλύτερη θα λαμπαδιασουν τα πάντα

 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, imr είπε

Δεν έχει σχέση η βαλβίδα ασφαλείας. 

Το πιο απλό είναι να μαζέψει αέριο χωρίς καύση κατω από την πλάκα. Μόλις γίνει αναφλεψη στην καλύτερη θα λαμπαδιασουν τα πάντα

 

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό και έχω κάνει 50+ ψησιματα με καλυμμένη όλη την επιφάνεια. Και να συμβεί αυτό μία στο εκατομμύριο, απλά κλείνεις την μπουκάλα και περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα να σβήσει μόνη της. Τώρα αν καταστραφεί η ψησταριά ή μεμβράνες, αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, paposgsxr είπε

Το θερμόμετρο μου δεν έχει γράψει ποτέ πάνω από 220 βαθμούς, οπότε είμαι safe πως προς την αντοχή και την υγιεινή των μεμβρανών που είναι οι 250+ βαθμοί 

Αν θες κάνε ένα πείραμα. Βάλε όλες τις μεμβράνες που βάζεις συνήθως και φτάσε στους 220°C. Χωρίς να πειράξεις τίποτα, βγάλε τις μεμβράνες και δες αν θα ανέβει η θερμοκρασία ή όχι.

  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, paposgsxr είπε

Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό και έχω κάνει 50+ ψησιματα με καλυμμένη όλη την επιφάνεια. Και να συμβεί αυτό μία στο εκατομμύριο, απλά κλείνεις την μπουκάλα και περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα να σβήσει μόνη της. Τώρα αν καταστραφεί η ψησταριά ή μεμβράνες, αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. 

Εδώ είχε γράψει μέλος που σχεδόν λαμπαδιασε επειδή προσπάθησε να την άναψει με κλειστό καπάκι και δεν πήρε με την μια. 

Αν ήταν ασφαλές να καλύπτεται όλη η ψησταρια δεν θα το έγραφαν στις οδηγιες

  • Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Votritis είπε

Εχω και εγω αυτη με τους 3 καυστήρες , πολυ ευχαριστημένος απο το ψήσιμο που κανει , στα 200Ε που την πηρα δεν το μετάνιωσα καθολου ......... btw φαινεται οτι ψηνεις με ανάποδα την σχαρα , κανονικα ειναι απο την αλλη μερια που ειναι καμπυλωτή.

Thnx.
Αρχικά όταν τη συναρμολόγησα αυτή την εντύπωση είχα αλλά είδα τις προεξοχές σαν τακάκια που έχει στις 4 γωνιές κάθε σχάρα και μόνος μου υπέθεσα πως είναι για να πατάει κάτω στο πλαίσιο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν είχε δυνατή φωτιά και ίση κατανομή θερμότητας πολύ αδύναμους καυστήρες Από τη μέση και πάνω κάτι έκανε για κανένα λαχανικό ήτανε και τίποτα άλλο ψησταριά για Vegan

 

 

11 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Οι επώνυμες, τουλάχιστον, το γράφουν στο manual. Πρέπει κάπως να διαφεύγει ο αέρας που ζεσταίνεται προς τα πάνω.

Εγω 2 χρονια ψηνω κανενα προβλημα στη Ναπολεον

Επεξ/σία από gudinakos
  • Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, gudinakos είπε

 

21 ώρες πριν, gudinakos είπε
21 ώρες πριν, gudinakos είπε

Ναι δεν είχε δυνατή φωτιά και ίση κατανομή θερμότητας πολύ αδύναμους καυστήρες Από τη μέση και πάνω κάτι έκανε για κανένα λαχανικό ήτανε και τίποτα άλλο ψησταριά για Vegan

 

 

Εγω 2 χρονια ψηνω κανενα προβλημα στη Ναπολεον

 

Όλα αυτά που όλα αυτά που περιγράφεις  και σε ανάγκασαν να χρησιμοποιήσεις μεμβράνες συμβαίνουν σε Ναπολέων ;

Δημοσ.
Στις 11/6/2022 στις 10:24 ΜΜ, Deu164 είπε

Την πήρα προχθές και τη συναρμολόγησα σήμερα που βρήκα χρόνο. Δυνατή είναι δεν το περίμενα τόσο!
Στο πρώτο άναμμα για να τη δοκιμάσω και να κάψει κάνα 20λεπτό σε 10 λεπτά έφτασε 370c και χρειάστηκε άλλα 10 για σχεδόν 400c 

6cglNIj.jpg

Την πήρα και εγώ. Μέχρι 350 πήγε η δικιά μου με γκρι μπουκάλα προπανίου Coral

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...