Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Από την πρόσφατη ενασχόλησή μου με το Facebook και από αρκετά ποστ που έχω δει, στις ομάδες που είμαι μέλος, δυστυχώς υπάρχουν αρκετά παρόμοια περιστατικά. Τα πιο συνήθη είναι το «ντύσιμο» της ψησταριάς με αλουμινόχαρτο, το ψήσιμο με μεμβράνες και τώρα τελευταία υπήρξε έξαρση από ψησίματα στην πέτρα πίτσας που είχε το LIDL, όπου οι περισσότεροι έψηναν την πίτσα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τοποθετημένο στην πλάκα.

Γενικά τον κάδο έχω πολύ καιρό να τον καθαρίσω και πρέπει να βρω λίγο χρόνο να το κάνω, μέσα στο καλοκαίρι.

062E3B7A-E587-40FC-A2DC-3D73672793DA.jpeg.afd24fc18fa3256a38fe109c0b1303f5.jpeg

Λογικά εννοείς την προσφορά από το παρακάτω φυλλάδιο του LIDL

https://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia/30-06-lidl-non-food/view/flyer/page/19

Αναφέρει ότι έχει αντοχή μέχρι 240 βαθμούς. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για άλλες εταιρείες, για αντίστοιχα σκεύη, πχ της Lodge

https://www.lodgecastiron.com/product/enameled-dutch-oven?sku=EC6D3Ed

Edit: Σαφώς αναφέρεται η συγκεκριμένη χρήση για το σκεύος 

Όσο για τη λαδόκολλα πάνω σε πέτρα πίτσας που λες ότι διάβασες ,μήπως έχεις κάποιο λινκ ?

Επεξ/σία από est
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, est είπε

Πουθενά στο λινκ δεν υπάρχει μαντεμένιο σκεύος.

Όσο για τη λαδόκολλα πάνω σε πέτρα πίτσας που λες ότι διάβασες ,μήπως έχεις κάποιο λινκ ?

Το λινκ που έχω παραθέσει, από το LIDL, σε «πηγαίνει» στην σελίδα 19 του φυλλαδίου, όπου αναφέρει για μαντεμένια γάστρα (πάνω αριστερά).

https://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia/30-06-lidl-non-food/view/flyer/page/19

058ECDBB-C00C-4CC7-8207-920F58832BCC.jpeg.12b69554af85ee056815cfd9f1bd6131.jpeg

 

Για την λαδόκολλα, ανέφερα ότι είδα κάποια ποστ σε ομάδα του Facebook, όπου έβαζαν να ψηθεί η πίτσα πάνω σε αυτήν, την οποία την είχαν τοποθετήσει πάνω στην πέτρα. Όπως καταλαβαίνεις αυτός ο τρόπος είναι τελείως λάθος, καθώς η λαδόκολλα δεν έχει αντοχή για τόσο υψηλές θερμοκρασίες και καίγεται, ενώ ουσιαστικά δεν ψήνει την πίτσα πάνω στην πέτρα, που αναιρεί τον σκοπό για τον οποίο την πήρε.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"τώρα τελευταία υπήρξε έξαρση από ψησίματα στην πέτρα πίτσας που είχε το LIDL, όπου οι περισσότεροι έψηναν την πίτσα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τοποθετημένο στην πλάκα."...

 

Ένα λινκ παρακαλώ...

Επεξ/σία από est
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, est είπε

"τώρα τελευταία υπήρξε έξαρση από ψησίματα στην πέτρα πίτσας που είχε το LIDL, όπου οι περισσότεροι έψηναν την πίτσα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τοποθετημένο στην πλάκα."...

 

Ένα λινκ παρακαλώ...

Αναφέρομαι σε ομάδα του Facebook. Η ομάδα είναι η BBQ LOVERS.

Δεν χρειάζεται να παρακαλάς…

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ilpapacha είπε

Αναφέρομαι σε ομάδα του Facebook. Η ομάδα είναι η BBQ LOVERS.

Δεν χρειάζεται να παρακαλάς…

Οκ κατανοητό...

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, est είπε

Πουθενά στο λινκ δεν υπάρχει μαντεμένιο σκεύος.

Όσο για τη λαδόκολλα πάνω σε πέτρα πίτσας που λες ότι διάβασες ,μήπως έχεις κάποιο λινκ ?

Ναι αυτήν λέω, φαίνεται τίμια επιλογή για τα χρήματά της. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ilpapacha είπε

υπήρξε έξαρση από ψησίματα στην πέτρα πίτσας που είχε το LIDL, όπου οι περισσότεροι έψηναν την πίτσα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τοποθετημένο στην πλάκα.

Eνταξει αυτο δεν ειναι τοσο τραγικο, γιατι φαντασου χρειαζεσαι φτυαρι για να την βαλεις πανω στην πετρα, που το 99% οσων πηραν πετρα, δεν εχουν φτυαρι.Αρκει βεβαια να βαλεις την πιτσα με το χαρτι και σε ενα λεπτο που θα εχει ψηθει λιγο η βαση να το βγαλεις για να συνεχισει στην πετρα.

Μια αλλη λυση ειναι να ζεστανεις την πετρα και να βαλεις το ζυμαρι ετοιμο ανοιχτο κατευθειαν πανω στην πετρα και μετα να προσθεσεις υλικα.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eνταξει αυτο δεν ειναι τοσο τραγικο, γιατι φαντασου χρειαζεσαι φτυαρι για να την βαλεις πανω στην πετρα, που το 99% οσων πηραν πετρα, δεν εχουν φτυαρι.Αρκει βεβαια να βαλεις την πιτσα με το χαρτι και σε ενα λεπτο που θα εχει ψηθει λιγο η βαση να το βγαλεις για να συνεχισει στην πετρα.

Μια αλλη λυση ειναι να ζεστανεις την πετρα και να βαλεις το ζυμαρι ετοιμο ανοιχτο κατευθειαν πανω στην πετρα και μετα να προσθεσεις υλικα.

Μπορεί να μην είναι τόσο τραγικό όσο τα υπόλοιπα, όμως κι αυτό είναι ανθυγιεινό καθώς η μέγιστη θερμοκρασία που αναφέρει είναι 200 βαθμούς και γι αυτό θέλει προσοχή.

https://sanitas.com.gr/el/node/6

Πάντως και στο εξωτερικό υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, για να μην αναφέρουμε μόνο τα δικά μας.

Τώρα τελευταία είμαι πιο «ζεστός» για να προβώ σε αγορά ενός φούρνου της Alfa για πίτσες και μαγειρέματα.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Τώρα τελευταία είμαι πιο «ζεστός» για να προβώ σε αγορά ενός φούρνου της Alfa για πίτσες και μαγειρέματα.

Το dome της gozney μου αρεσει πολυ εμενα! και παιζει και με γκαζι και με ξυλα. Δεν εχω δει κριτικες σε σχεση με τα Alfa, αλλα απο εμφανιση ειναι ερωτας!

https://www.gozney.com/products/dome

 

  • Like 3
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Τώρα τελευταία είμαι πιο «ζεστός» για να προβώ σε αγορά ενός φούρνου της Alfa για πίτσες και μαγειρέματα.

Ξύλου ή αερίου;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το dome της gozney μου αρεσει πολυ εμενα! και παιζει και με γκαζι και με ξυλα. Δεν εχω δει κριτικες σε σχεση με τα Alfa, αλλα απο εμφανιση ειναι ερωτας!

https://www.gozney.com/products/dome

 

Αν θυμάμαι σωστά είναι χορηγός και του Vito. Συνήθως το συγκρίνουν με το Ooni, το οποίο δεν είναι σωστό καθώς πρόκειται για διαφορετικό τύπο.

Κι εγώ για Hybrid της Alfa ενδιαφέρομαι.

4 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Ξύλου ή αερίου;

Hybrid

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιώ είναι κάτω στο ταψί / λυποσυλλέκτη ότι πιο χοντρό και φαρδύ έχω βρει "επαγγελματικού τύπου"  για να μένει καθαρό.
Το αλλάζω κάθε μερικά  ψησίματα 4-6 ανάλογα τι έχω ψήσει μαζί με ένα γρήγορο καθάρισμα με πλαστική σπάτουλα στην υπόλοιπη ψησταριά.

Spoiler

vAoIwqT.jpg

Εχω και μεμβράνες αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ δε μου εμπνέουν εμπιστοσύνη να ψήσω πάνω σε κάτι που μοιάζει σαν πλαστικό 

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.
Στις 24/6/2022 στις 8:40 ΜΜ, ilpapacha είπε

Εάν δεις βιντεάκια και στο YouTube, η φωτιά που αναφέρεις είναι σύνηθες φαινόμενο στα λιπαρά κρέατα

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Δεν έχει στάξει ποτέ λίπος κάτω από την ψησταριά. Μήπως έχει φύγει από την θέση του το συρταράκι λιποσυλλέκτης που έχει;

Δε μιλάμε για απλές αναφλέξεις αλλά για πολύ πράμα, νομίζω για αρχή θέλει ένα καλό καθάρισμα. 

Πιθανόν όντως ο λιποσυλλέκτης να μετακινήθηκε ελαφρώς, αλλά φαίνεται να στάζει λίπος από το πίσω μέρος της τρύπας που έχει από κάτω. Θα το ξαναδοκιμάσω έχοντας το νου μου στο συρτάρι. Σε ευχαριστώ πολύ!!

  • Like 1
Δημοσ.

κανονικα μετα απο 2 ψησίματα και αναλογα την ποσότητα και την λιπαρότατα του κρεατος, θελει αλλαγη το αλουμινόχαρτο απο κατω τους καυστήρες γιατι παίρνει φωτια.  

  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

Δε μιλάμε για απλές αναφλέξεις αλλά για πολύ πράμα, νομίζω για αρχή θέλει ένα καλό καθάρισμα. 

Πιθανόν όντως ο λιποσυλλέκτης να μετακινήθηκε ελαφρώς, αλλά φαίνεται να στάζει λίπος από το πίσω μέρος της τρύπας που έχει από κάτω. Θα το ξαναδοκιμάσω έχοντας το νου μου στο συρτάρι. Σε ευχαριστώ πολύ!!

Δοκίμασε να το ανοίξεις στο μέγιστο για 10 λεπτά, άφησε το να κρυώσει και σκούπισε με ένα πινέλο ή χρησιμοποίησε μία ηλεκτρική σκούπα.

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/blog/how-care-your-infrared-sizzle-zone

Για τα λίπη, μπορείς να ανεβάσεις φωτό από το σημείο που αναφέρεις; 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...