Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ChristophorosGiam είπε

φαίνεται να στάζει λίπος από το πίσω μέρος της τρύπας που έχει από κάτω.

Αν την εχεις σε μπαλκονι, ειναι πολυ πιθανον να μην ειναι επιπεδη η ψησταρια και να σταζει το λιπος λογω κλησης του μπαλκονιου. Βαλε ενα αλφαδι πανω να δεις.

  • Like 3
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/6/2022 στις 9:45 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε

Το dome της gozney μου αρεσει πολυ εμενα! και παιζει και με γκαζι και με ξυλα. Δεν εχω δει κριτικες σε σχεση με τα Alfa, αλλα απο εμφανιση ειναι ερωτας!

https://www.gozney.com/products/dome

 

ειναι πολλά τα λεφτά Αρη...!!!

Επίσης τετοιοι φουρνοι θελουν πολύ ωρα για προθέρμανση που τους κανει ασυμφωρους για οικιακή χρηση πχ 4-5 πιτσες την φορά...

 

ΑΛΛΑ ειναι κουκλά...θα συμφωνήσω...!!!

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι σε αναζήτηση της πρώτης μου ψησταριάς.. έχω καταλήξει στη γνωστή naterial  Kenton από leroi η στην Kaiser  από πρακτικέρ. Σε αυτό το budget θέλω να κινηθώ.  Αυτή την στιγμή υπάρχει προσφορά η Kaiser ,. Να  περιμένω προσφορά στη naterial που ξέρω βγαίνει συχνά  η χτυπήσω την Kaiser  έχουν διαφορα μεταξύ τους ;  3-4 καυστήρες κοιτάζω.

  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, smav82 είπε

Καλησπέρα είμαι σε αναζήτηση της πρώτης μου ψησταριάς.. έχω καταλήξει στη γνωστή naterial  Kenton από leroi η στην Kaiser  από πρακτικέρ. Σε αυτό το budget θέλω να κινηθώ.  Αυτή την στιγμή υπάρχει προσφορά η Kaiser ,. Να  περιμένω προσφορά στη naterial που ξέρω βγαίνει συχνά  η χτυπήσω την Kaiser  έχουν διαφορα μεταξύ τους ;  3-4 καυστήρες κοιτάζω.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-hudson-naterial-me-3-kaustires-kai-1-pleuriki-estia-62209616

Πάρε αυτήν, πολύ καλύτερη κατασκευή και με πλαϊνό μάτι, την έχω και είναι εξαιρετική 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fysikos είπε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-hudson-naterial-me-3-kaustires-kai-1-pleuriki-estia-62209616

Πάρε αυτήν, πολύ καλύτερη κατασκευή και με πλαϊνό μάτι, την έχω και είναι εξαιρετική 

Ναι την είδα καλή επιλογή και αυτή αλλά πάει 150+ ευρώ πάνω από τις επιλογές μου και το πλαϊνό μάτι δεν το χρειάζομαι 

Δημοσ.

Ενταξει εφόσον προκειται γισ 2πλασιασμο του μπατζετ. Απλα ειδα οτι εκεινη με τους 4 καυστηρες βγαινει στα 299 και σου την προτεινα ως καλυτερη για +50. Καλα ψησιματα με οτι επιλεξεις

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, smav82 είπε

Ναι την είδα καλή επιλογή και αυτή αλλά πάει 150+ ευρώ πάνω από τις επιλογές μου και το πλαϊνό μάτι δεν το χρειάζομαι 

Και μην ξεχνάς ότι μια ψησταριά υγραερίου αντέχει πολλά χρόνια, δηλαδή την "παντρεύεσαι" . Οπότε, κάνε όποια υπέρβαση μπορέσεις για να είναι ο "γάμος" ευτυχισμένος 🍻

Δημοσ.
Στις 2/7/2022 στις 9:07 ΜΜ, smav82 είπε

Καλησπέρα είμαι σε αναζήτηση της πρώτης μου ψησταριάς.. έχω καταλήξει στη γνωστή naterial  Kenton από leroi η στην Kaiser  από πρακτικέρ. Σε αυτό το budget θέλω να κινηθώ.  Αυτή την στιγμή υπάρχει προσφορά η Kaiser ,. Να  περιμένω προσφορά στη naterial που ξέρω βγαίνει συχνά  η χτυπήσω την Kaiser  έχουν διαφορα μεταξύ τους ;  3-4 καυστήρες κοιτάζω.

Πηρα προσφατα την Naterial με τους 4 καυστηρες. Χτυπαει 350c ευκολα. Ειναι η πρωτη φορα που ψηνω σε BBQ υγραεριου με ανοιχτο καπάκι.

 

Δημοσ.

...αυτό που  αδυνατώ να καταλάβω είναι αυτή η εμμονή  με τις υψηλές θερμοκρασίες  και τα πολλά kw ,   σαν τα κοντερ ταχύτητας  των αυτοκινήτων που βλέπαμε μικροί και  ερχόμασταν σε αυξημένη λίμπιντο  :P ή με τους ίππους αργότερα ... τεσπα 

σε ότι αφορά το θέμα των ψησταριών το οξύμωρο είναι  οτι παρόλο  τις υψηλές θερμοκρασίες  που φαίνεται να αναπτύσσουν  δεν συμβαδίζουν με τους χρόνους ψησίματος  , διαβαζω για 20λεπτα  ψησίματα σε ψαρια του μισού κιλού , αλλά και για κρέατα όπως σουβλάκι , μπιφτέκι , κ.α   απ την άλλη υπάρχουν εικόνες  όπως  ψησιμο σε μαντεμένια  πλάκα  ή  ακόμη  με τα κρέατα στην επάνω μικρή σχάρα με κάποιο διάτρητο ταψί να τα  προστατεύει απο τις φλόγες  και  πολλά  άλλα

την να την κάνεις την θερμοκρασία μάνα μου όταν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτής ...

και για να κάνω εναν παραλληλισμό με τα αυτοκίνητα , μην το  τουρμπίζεις το ρημάδι χωρίς να βελτιώσεις   αναρτήσεις και φρένα

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

...αυτό που  αδυνατώ να καταλάβω είναι αυτή η εμμονή  με τις υψηλές θερμοκρασίες  και τα πολλά kw ,   σαν τα κοντερ ταχύτητας  των αυτοκινήτων που βλέπαμε μικροί και  ερχόμασταν σε αυξημένη λίμπιντο  :P ή με τους ίππους αργότερα ... τεσπα 

σε ότι αφορά το θέμα των ψησταριών το οξύμωρο είναι  οτι παρόλο  τις υψηλές θερμοκρασίες  που φαίνεται να αναπτύσσουν  δεν συμβαδίζουν με τους χρόνους ψησίματος  , διαβαζω για 20λεπτα  ψησίματα σε ψαρια του μισού κιλού , αλλά και για κρέατα όπως σουβλάκι , μπιφτέκι , κ.α   απ την άλλη υπάρχουν εικόνες  όπως  ψησιμο σε μαντεμένια  πλάκα  ή  ακόμη  με τα κρέατα στην επάνω μικρή σχάρα με κάποιο διάτρητο ταψί να τα  προστατεύει απο τις φλόγες  και  πολλά  άλλα

την να την κάνεις την θερμοκρασία μάνα μου όταν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτής ...

και για να κάνω εναν παραλληλισμό με τα αυτοκίνητα , μην το  τουρμπίζεις το ρημάδι χωρίς να βελτιώσεις   αναρτήσεις και φρένα

 

Η Δυνατότητα των πολλών KW και Θερμοκρασιών

1. εχει να κάνει με το Sizzling των κρεατων κτλ. που θέλει να πετύχει κάποιος...

2. έχουν να κάνουν επίσης για το αν κάποιος βάλει πολλά πάνω στην ψησταριά να μην βράζουν αλλά να ψήνονται οπως πρέπει..

3. επίσης μπορεί κάποιος (δεν ξέρω γιατί) να ψήσει με ανοικτό καπάκι οπότε και εκει παίζουν ρολο (αλλα δεν το συστήνω)...

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

...αυτό που  αδυνατώ να καταλάβω είναι αυτή η εμμονή  με τις υψηλές θερμοκρασίες  και τα πολλά kw ,   σαν τα κοντερ ταχύτητας  των αυτοκινήτων που βλέπαμε μικροί και  ερχόμασταν σε αυξημένη λίμπιντο  :P ή με τους ίππους αργότερα ... τεσπα 

σε ότι αφορά το θέμα των ψησταριών το οξύμωρο είναι  οτι παρόλο  τις υψηλές θερμοκρασίες  που φαίνεται να αναπτύσσουν  δεν συμβαδίζουν με τους χρόνους ψησίματος  , διαβαζω για 20λεπτα  ψησίματα σε ψαρια του μισού κιλού , αλλά και για κρέατα όπως σουβλάκι , μπιφτέκι , κ.α   απ την άλλη υπάρχουν εικόνες  όπως  ψησιμο σε μαντεμένια  πλάκα  ή  ακόμη  με τα κρέατα στην επάνω μικρή σχάρα με κάποιο διάτρητο ταψί να τα  προστατεύει απο τις φλόγες  και  πολλά  άλλα

την να την κάνεις την θερμοκρασία μάνα μου όταν δεν μπορείς να την εκμεταλλευτής ...

και για να κάνω εναν παραλληλισμό με τα αυτοκίνητα , μην το  τουρμπίζεις το ρημάδι χωρίς να βελτιώσεις   αναρτήσεις και φρένα

 

Επισης εχει να κανει με τη δυνατοτητα η ψησταρια να ψηνει οχι μονο καλοκαιρι αλλα και χειμωνα αλλα και με αερα(δεν μιλαμε για μποφορια),αλλαζοντας οι θερμοκρασιες αλλαζει και η μεγιστη αποδοση της ψησταριας.Συν οτι ειπε ο προλαλησας.

Υ.Γ. Τι τα θες τα φρενα,οι κατασκευαστες απο τις μπαριερες κλεφτες θα γινουν?🤣

Δημοσ.

δεν ειναι μονο αυτό. 

όντως στα περισσότερα ψησίματα τέτοιες θερμοκρασιες ειναι εντελώς περιττές έως επικίνδυνες. 

Ωστόσο μια ψησταριά που έχει την ικανότητα να ανεβάσει τέτοια νούμερα, ειναι αυτή που δεν θα κολώσει καθόλου το χειμώνα, που θα κρατήσει θερμοκρασία στα ανοίγματα για το γύρισμα του ψητού κλπ. 

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Evgenios_V  @Gatilaras @zanskou
βρε έτσι είναι ,  όπως τα λέτε  , η θερμοκρασία χρειάζεται  για τις αντιδράσεις μαγιάρ  και την καραμελοποίηση στα ψητά , 

Πως γίνεται όμως  ενα ψάρι λ.χ.  βάρους  0,5 κιλού να χρειάζεται 20΄ψήσιμο σε μια ψησταριά που  "πιάνει" τα 300+ 

ή έχουμε να  κάνουμε με αισιόδοξα θερμόμετρα (κάπου διάβασα  οτι συμβάνει και αυτό)

ή απλά οι ψησταριές  δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις θερμοκρασίες λόγο αναφλέξεων 

με άλλα λόγια θα  ανταπεξέλθει  σε κάποια μοσχαρίσια κοπη  και μια πυρόλυση που ετσι κι αλλιώς πρακτικά  δεν χρειάζεται αφου μπορείς να εχεις τα ίδια αποτελέσματα σε λίγο περισσότερο χρόνο

 μ αλλα λόγια  δεν φτάνει  μια ψησταριά να μπορεί να πιάνει υψηλές θερμοκρασίες ,  αλλα πρέπει ΚΑΙ να μπορεί να τις διαχειριστεί 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...