Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, est είπε

 

Θυμήθηκα την τηλεοπτική διαφήμιση αναψυκτικού: " Σπίτι είμαστε, δεν είμαστε μαγαζί... " 😂

Το σίγουρο είναι ότι όποιος περάσει από το σπίτι, θα τον κεράσουμε!

  • Like 5
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

@ilpapacha
Η πρώτη ανάρτηση που είδα στο FB σήμερα. Ευτυχώς που στο πρόγραμμα έχω κοντοσούβλι. 
Βέβαια η επόμενη που είδα ήταν πάλι δική σου και είχε μόνο κεμπάπ και λουκάνικα. Δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια!
Αν μπορείς δώσε οδηγίες για το γύρο (τί κρέας, μαρινάδα κλπ) γιατί με ενδιαφέρει.

  • Like 1
Δημοσ.

σήμερα θα κάνω την πρώτη απόπειρα για ψήσιμο ολόκληρου κοτόπουλο πάνω σε βάση. 

για πείτε καμία ιδέα με τι να το "μαρινάρω" και κατά προσέγγιση χρόνο και θερμοκρασία :)

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Trelloneritis είπε

@ilpapacha
Η πρώτη ανάρτηση που είδα στο FB σήμερα. Ευτυχώς που στο πρόγραμμα έχω κοντοσούβλι. 
Βέβαια η επόμενη που είδα ήταν πάλι δική σου και είχε μόνο κεμπάπ και λουκάνικα. Δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια!
Αν μπορείς δώσε οδηγίες για το γύρο (τί κρέας, μαρινάδα κλπ) γιατί με ενδιαφέρει.

Τα λουκάνικα και τα κεμπάπ τα κάναμε την Παρασκευή, να λαδώσουμε λίγο τις σχάρες για το χθεσινό ψήσιμο. 😁

Την επιμέλεια της προετοιμασίας του γύρου την ανέλαβε ο κουμπάρος.

Παραθέτω την συνταγή για την μαρινάδα.

Για το γύρο η μαρινάδα ειχε ξύσμα απο ενα λεμονι μεγαλο , μουστάρδα δυο κουταλιες της σούπας, και ενα μιγμα μπαχαρικών για χοιρινό που παίρνω απο ενα μαγαζι στο κέντρο έτοιμο ,(θα μπει λινκ ) με το μάτι όμως δεν μετράω πόσο ακριβως....😁Στο τελος ρίχνουμε ενα κρασοπότηρο ηλιέλαιο και ενα κρεμμύδι ξερό σε ροδελες και πάει ψυγείο για 24 ώρες...   https://www.piperi-evripidou.gr/el/baxarika-meigmata.html?product=158

Συνήθως βάζω λαιμό 70% και 30% πανσετα.Αλλα έχω κάνει και ολόκληρο με λαιμό ,απλα δεν τον καθαρίζω πολυ αφήνω επίτηδες λιπακια ..!!Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα αξίζει 100% !!

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, zanskou είπε

σήμερα θα κάνω την πρώτη απόπειρα για ψήσιμο ολόκληρου κοτόπουλο πάνω σε βάση. 

για πείτε καμία ιδέα με τι να το "μαρινάρω" και κατά προσέγγιση χρόνο και θερμοκρασία :)

 

Αλάτι πιπέρι σκόρδο κάρυ μια σίγουρη συνταγή ακόμη του ταιριάζει τζίντζερ κόκκινο πιπέρι μουστάρδα σόγια σως κ.α γενικά το κοτόπουλο ταιριάζει με πολλά μπαχαρικά

Σημαντικό θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα εάν βάλεις το μείγμα κάτω από την πέτσα 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πόσταρα την ερώτηση τελευταία στιγμή οπότε ακολουθώντας τη φαντασία έβαλα σε ένα μπωλ ελαιόλαδο, αλάτι, μουστάρδα, πάπρικα τα ανακάτεψα καλά και το άλειψα με πινέλο. 

Στο ταψάκι της βάσης έβαλα λίγη μπύρα και το έψησα στους 200 βαθμούς έμμεσα για 1 ώρα και 45 λεπτά. 

Αποτέλεσμα από ολόκληρο το κοτόπουλο (φάγαμε εγώ, η γυναίκα μου και ο 4 ετών γιός μας) να μην μείνει ούτε κόκκαλο :P

Για πρώτη απόπειρα πήγε πολύ καλά. 

4 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Αλάτι πιπέρι σκόρδο κάρυ μια σίγουρη συνταγή ακόμη του ταιριάζει τζίντζερ κόκκινο πιπέρι μουστάρδα σόγια σως κ.α γενικά το κοτόπουλο ταιριάζει με πολλά μπαχαρικά

Σημαντικό θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα εάν βάλεις το μείγμα κάτω από την πέτσα 

κάτω από την πέτσα με ποιο τρόπο ; 

επίσης σκόρδο εννοείς κανονικό ψιλοκομμένο ή σκόνη; 

 

ΥΓ: Το μόνο κακό ήταν ότι δεν χωρούσε as is, και αναγκάστηκα να βγάλω τις σχάρες και να τοποθετήσω τη βάση στο μεσαίο flavorized bar για να μπορέσει να κλεισει κανονικά το καπάκι. 

Επεξ/σία από zanskou
  • Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, zanskou είπε

πόσταρα την ερώτηση τελευταία στιγμή οπότε ακολουθώντας τη φαντασία έβαλα σε ένα μπωλ ελαιόλαδο, αλάτι, μουστάρδα, πάπρικα τα ανακάτεψα καλά και το άλειψα με πινέλο. 

Στο ταψάκι της βάσης έβαλα λίγη μπύρα και το έψησα στους 200 βαθμούς έμμεσα για 1 ώρα και 45 λεπτά. 

Αποτέλεσμα από ολόκληρο το κοτόπουλο (φάγαμε εγώ, η γυναίκα μου και ο 4 ετών γιός μας) να μην μείνει ούτε κόκκαλο :P

Για πρώτη απόπειρα πήγε πολύ καλά. 

κάτω από την πέτσα με ποιο τρόπο ; 

επίσης σκόρδο εννοείς κανονικό ψιλοκομμένο ή σκόνη; 

 

ΥΓ: Το μόνο κακό ήταν ότι δεν χωρούσε as is, και αναγκάστηκα να βγάλω τις σχάρες και να τοποθετήσω τη βάση στο μεσαίο flavorized bar για να μπορέσει να κλεισει κανονικά το καπάκι. 

Προτιμώ σκόνη η σκελίδα είναι πολύ 

δίνει πολύ έντονη γεύση, αυτό βέβαια είναι εντελώς προσωπικό

για να βάλεις το μείγμα μπαχαρικών κάτω από τη πέτσα θα πρέπει να τραβήξεις την πέτσα στο πίσω μέρος και το  ρίχνεις μέσα, υπάρχουν πολλά βίντεο και μπορείς να δεις και άλλες τεχνικές, γενικά το κοτόπουλο ψήνεται με πολλούς τρόπους και γίνεται πολύ νόστιμο 

 

  • Like 1
Δημοσ.

ρεπό σήμερα και αφού το μεσημέρι ήταν και ο υιός σπίτι λόγω ίωσης είπα να τον περιποιηθω για να ανακτήσει τις δυνάμεις του :D

image.jpeg.f881b81b6e10aba955be3ae59d9726f7.jpeg

  • Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ! Ερώτηση αρχαρίου. Κάτοχος Weber Spirit II 310, ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο αξίζει η αγορά κουτιού καπνίσματος, για τι είδους κρέατα ενδείκνυται το κάπνισμα και τι ξύλα προτιμάτε.

 

Ευχαριστώ !!

Επεξ/σία από nitse85
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Σάββατο πέρασα από Praktiker για να πάρω ταψάκια για την weber. Μία ευγενικότατη υπάλληλος μου είπε ότι δεν έχουν, αν και στο site εμφανίζει ότι έχουν διαθέσιμα, και μου πρότεινε αντί να δώσω 10€ για 10 τμχ να δώσω 3,5 € και να πάρω αυτά της Jamestown. Επειδή είχα τις αμφιβολίες αν θα έκανε μου τα έφερε (2 δεκάδες) και τα δοκιμάσαμε live στην spirit II όπου εφάρμοζαν κανονικά. Μιλάμε για το 1/3 της τιμής! Μέσα στο site δεν τα έχω βρει σε αυτή την τιμή. Θα σας βγάλω φωτό και το ταμπελάκι με το barcode ώστε όποιος θέλει να τα πάρει.

Επεξ/σία από plasTOST
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, plasTOST είπε

Εχθές πέρασα από Praktiker για να πάρω ταψάκια για την weber. Μία ευγενικότατη υπάλληλος μου είπε ότι δεν έχουν, αν και στο site εμφανίζει ότι έχουν διαθέσιμα, και μου πρότεινε αντί να δώσω 10€ για 10 τμχ να δώσω 3,5 € και να πάρω αυτά της Jamestown. Επειδή είχα τις αμφιβολίες αν θα έκανε μου τα έφερε (2 δεκάδες) και τα δοκιμάσαμε live στην spirit II όπου εφάρμοζαν κανονικά. Μιλάμε για το 1/3 της τιμής! Μέσα στο site δεν τα έχω βρει σε αυτή την τιμή. Θα σας βγάλω φωτό και το ταμπελάκι με το barcode ώστε όποιος θέλει να τα πάρει.

Τα εχω παρει και εγω, ειναι οντωφς 99% ιδια...

  • Like 3
Δημοσ.

Να ρωτήσω λίγο τη γνώμη σας.

Έχω μια ψησταρια υγραεριου kwnton naterial.μεσα στο σπίτι έχω εστια υγραεριου.η φυαλη υγραεριου είναι έξω δίπλα απτή ψησταριά.για να μην έχω δύο φιάλες τι μπορώ να κάνω να συνδέσω και τη ψησταρια και την εστία σε μια φιάλη.τι εξάρτημα θα χρειαστώ?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, PCEXPERT2012 είπε

Να ρωτήσω λίγο τη γνώμη σας.

Έχω μια ψησταρια υγραεριου kwnton naterial.μεσα στο σπίτι έχω εστια υγραεριου.η φυαλη υγραεριου είναι έξω δίπλα απτή ψησταριά.για να μην έχω δύο φιάλες τι μπορώ να κάνω να συνδέσω και τη ψησταρια και την εστία σε μια φιάλη.τι εξάρτημα θα χρειαστώ?

Ταφ θελεις αλλα πανω στη φιαλη, πριν το ρυθμιστη, και επειτα ριχνεις ενα ρυθμιστη για το καθενα 

πχ https://www.skroutz.gr/s/29495742/Ταφ-2-φιαλών.html

Δημοσ.
6 ώρες πριν, plasTOST είπε

Το Σάββατο πέρασα από Praktiker για να πάρω ταψάκια για την weber. Μία ευγενικότατη υπάλληλος μου είπε ότι δεν έχουν, αν και στο site εμφανίζει ότι έχουν διαθέσιμα, και μου πρότεινε αντί να δώσω 10€ για 10 τμχ να δώσω 3,5 € και να πάρω αυτά της Jamestown. Επειδή είχα τις αμφιβολίες αν θα έκανε μου τα έφερε (2 δεκάδες) και τα δοκιμάσαμε live στην spirit II όπου εφάρμοζαν κανονικά. Μιλάμε για το 1/3 της τιμής! Μέσα στο site δεν τα έχω βρει σε αυτή την τιμή. Θα σας βγάλω φωτό και το ταμπελάκι με το barcode ώστε όποιος θέλει να τα πάρει.

Είχαμε αναφερθεί και σε παλιότερα ποστ

Για τις Napoleon κάνουν τα R28L

 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...