panoss1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Καλύμματα ψησταριάς για όποιον ενδιαφέρεται στο Praktiker. https://www.praktiker.gr/m/product-grid/kalimata_sales/Ψησταριές-BBQ?catId=1354 1
Evgenios_V Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Αυτο που με παραξενευει με την χρήση αλουμινιχαρτου/καλυμματα κτλ εντος του κάδου είναι... Αγοράζουμε και πληρώνουμε εξτρά για έναν σχεδιασμό κάδου με σωστά υλικά πχ χυτο αλουμίνι κτλ. και στο τέλος πάμε και το καλυπτουμε... ΔΕΝ επιρρεάζουμε αρνητικά τον όποιο σχεδιασμό? Το καθάρισμα είναι σημαντικό...αλλά δεν πρέπει κανένας να περιμένει οτι τα σωθικά μιας ψησταριάς θα λάμπουν και θα είναι σαν να ειναι καινούργια... μου θυμίζει λιγο τους καλυμμένους καναπέδες 2
alex19871987 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Αυτο που με παραξενευει με την χρήση αλουμινιχαρτου/καλυμματα κτλ εντος του κάδου είναι... Αγοράζουμε και πληρώνουμε εξτρά για έναν σχεδιασμό κάδου με σωστά υλικά πχ χυτο αλουμίνι κτλ. και στο τέλος πάμε και το καλυπτουμε... ΔΕΝ επιρρεάζουμε αρνητικά τον όποιο σχεδιασμό? Το καθάρισμα είναι σημαντικό...αλλά δεν πρέπει κανένας να περιμένει οτι τα σωθικά μιας ψησταριάς θα λάμπουν και θα είναι σαν να ειναι καινούργια... μου θυμίζει λιγο τους καλυμμένους καναπέδες Έχεις δίκιο σε αυτό και λογικά επηρεάζει και την κίνηση του αέρα...
zanskou Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Τον αέρα δεν θεωρώ ότι τον επηρρεάζει ιδιαίτερα. το βασικό ειναι οτι πετάει στα σκουπίδια την όποια (καλή ή κακή) σχεδίαση για απορροή λιπών που ειναι ο βασικος παράγοντας σωστού ψησίματος, διατήρησης θερμοκρασιών και αποφυγής αναφλέξεων. και οι λόγοι υγείας φυσικά. γενικά ο κάδος προορίζεται για αυτή τη δουλειά. δεν ειναι δύσκολο να του κάνουμε ένα καθάρισμα 1-2 φορές το μήνα. ένα μικρό κλάσμα της ταλαιπωρίας που θα είχαμε αν ψήναμε με κάρβουνο ειναι. 2
sndev Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Έχεις δίκιο σε αυτό και λογικά επηρεάζει και την κίνηση του αέρα... Καμία κινηση αέρα δεν επηρεάζεται 1
energy52 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, zanskou είπε Τον αέρα δεν θεωρώ ότι τον επηρρεάζει ιδιαίτερα. το βασικό ειναι οτι πετάει στα σκουπίδια την όποια (καλή ή κακή) σχεδίαση για απορροή λιπών που ειναι ο βασικος παράγοντας σωστού ψησίματος, διατήρησης θερμοκρασιών και αποφυγής αναφλέξεων. και οι λόγοι υγείας φυσικά. γενικά ο κάδος προορίζεται για αυτή τη δουλειά. δεν ειναι δύσκολο να του κάνουμε ένα καθάρισμα 1-2 φορές το μήνα. ένα μικρό κλάσμα της ταλαιπωρίας που θα είχαμε αν ψήναμε με κάρβουνο ειναι. Δηλαδη φιλε μου θεωρεις οτι ακομη και το αλουμινοχαρτο απο κατω στη λαμαρινα που πεφτουν τα λιπη και μετα οδηγουνται στον λιποσυλλεκτη ειναι λαθος; επηρεαζει το σωστο ψησιμο; μ εβαλες σε σκεψεις..😄να σ πω την αληθεια κι εγω βαζω μονο στο σημειο αυτο αλουμινοχαρτο, βολευει δεν χρειαζεται πλυσιμο σε καθε ψησιμο.. Χθες βραδυ εκανα πρωτο αναμμα στην πλακα μαντεμι που πηρα εκανα μπεργκερς και το μπεϊκον-ψωμακια ολα εκει σουπερ βγηκαν!!! πως την καθαριζουμε την πλακα, οπως και το μαντεμι με τη βουρτσα και μετα οτι μενει λαδια με χαρτι κουζινας;
zanskou Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, energy52 είπε Δηλαδη φιλε μου θεωρεις οτι ακομη και το αλουμινοχαρτο απο κατω στη λαμαρινα που πεφτουν τα λιπη και μετα οδηγουνται στον λιποσυλλεκτη ειναι λαθος; επηρεαζει το σωστο ψησιμο; μ εβαλες σε σκεψεις..😄να σ πω την αληθεια κι εγω βαζω μονο στο σημειο αυτο αλουμινοχαρτο, βολευει δεν χρειαζεται πλυσιμο σε καθε ψησιμο.. πως οδηγούνται στον λιποσυλλέκτη; αν υποθέσουμε ότι κόβεις το αλουμινόχαρτο σε κάποιο σημείο για να μπορούν να φεύγουν τότε αναγκαστικά λερώνεις την ψησταριά και αναιρείς το σκοπό τοποθέτησης του αλουμινοχαρτου που είναι να την κρατήσεις καθαρή. Γι αυτό λέω ότι εξαρχής είναι λάθος η λογική αυτή. Ο κάδος της ψησταριάς δεν είναι σαλόνι για να μένει καθαρός. Το ψήσιμο επηρρεάζεται από τις αναφλέξεις. αν στάξουν λίπη στο αλουμινόχαρτο και πάρουν φωτιά, η θερμοκρασία θα ανέβει παραπάνω από την επιθυμητή και δεν θα είναι ισοκατανεμημένη, άρα είτε θα σου αρπάξει το κρέας είτε ακόμη χειρότερα θα γίνει λάστιχο ή θα καεί 3
Amaretos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, energy52 είπε Δηλαδη φιλε μου θεωρεις οτι ακομη και το αλουμινοχαρτο απο κατω στη λαμαρινα που πεφτουν τα λιπη και μετα οδηγουνται στον λιποσυλλεκτη ειναι λαθος; επηρεαζει το σωστο ψησιμο; μ εβαλες σε σκεψεις..😄να σ πω την αληθεια κι εγω βαζω μονο στο σημειο αυτο αλουμινοχαρτο, βολευει δεν χρειαζεται πλυσιμο σε καθε ψησιμο.. Βολευει ναι, το ψησιμο δεν το επηρεαζει (κατα 99%) το μονο προβλημα ειναι, κατα την πυρολυση ΑΝ κανεις, που ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες και μπορει πολυ ευκολα να παρει φωτια, η οποια και μεταφερεται και παραπανω στην ψησταρια στα bars κλπ, γιατι υπαρχει λιπος παντου στον καδο και την παθεις οπως εγω Ας δουμε και ενα ποτ πουρι Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από Amaretos 1
energy52 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, zanskou είπε πως οδηγούνται στον λιποσυλλέκτη; αν υποθέσουμε ότι κόβεις το αλουμινόχαρτο σε κάποιο σημείο για να μπορούν να φεύγουν τότε αναγκαστικά λερώνεις την ψησταριά και αναιρείς το σκοπό τοποθέτησης του αλουμινοχαρτου που είναι να την κρατήσεις καθαρή. Γι αυτό λέω ότι εξαρχής είναι λάθος η λογική αυτή. Ο κάδος της ψησταριάς δεν είναι σαλόνι για να μένει καθαρός. Το ψήσιμο επηρρεάζεται από τις αναφλέξεις. αν στάξουν λίπη στο αλουμινόχαρτο και πάρουν φωτιά, η θερμοκρασία θα ανέβει παραπάνω από την επιθυμητή και δεν θα είναι ισοκατανεμημένη, άρα είτε θα σου αρπάξει το κρέας είτε ακόμη χειρότερα θα γίνει λάστιχο ή θα καεί Τα λιπη μενουν στο αλουμινοχαρτο δεν το κοβω (εννοεις στο σημειο που χει τρυπουλες για να οδηγουνται στον λιποσυλλεκτη)αλλα προσεχω πολυ να μη μαζευονται και σε πολυωρο ψησιμο το αλλαζω.. 5 λεπτά πριν, Amaretos είπε Βολευει ναι, το ψησιμο δεν το επηρεαζει (κατα 99%) το μονο προβλημα ειναι, κατα την πυρολυση ΑΝ κανεις, που ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες και μπορει πολυ ευκολα να παρει φωτια, η οποια και μεταφερεται και παραπανω στην ψησταρια στα bars κλπ, γιατι υπαρχει λιπος παντου στον καδο και την παθεις οπως εγω Πυρολυση του 20λεπτου καθε φορα εννοειται δεν κανω, αλλα δεν αφηνω το αλουμινοχαρτο μεσα με τα λιπη το αφαιρω..καψιμο 5 λεπτα μετα το ψησιμο τριψιμο τις σχαρες φευγουν ολα..Αν κανεις καθε φορα πυρολυση 20 λεπτα θεωρω πως η μιση μπουκαλα φευγει εκει, πραγμα ασυμφορο...
alex19871987 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Πρώτη προσπαθεία για ζύμη πίτσας στο μπάρμπεκιου με αρκετά καλό αποτέλεσμα 4
zanskou Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, energy52 είπε σε πολυωρο ψησιμο το αλλαζω.. πώς το αλλάζεις ; εχεις ξεκινήσει να ψήνεις και σε κάποια φάση βγάζει σχάρες, φλογοκρύπτες τα πάντα, αφήνεις το καπάκι ανοιχτό ποση ώρα για να αλλάξεις το αλουμινόχαρτο και μετά τα ξαναβάζεις ολα μεσα και συνεχιζεις ;
energy52 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zanskou είπε πώς το αλλάζεις ; εχεις ξεκινήσει να ψήνεις και σε κάποια φάση βγάζει σχάρες, φλογοκρύπτες τα πάντα, αφήνεις το καπάκι ανοιχτό ποση ώρα για να αλλάξεις το αλουμινόχαρτο και μετά τα ξαναβάζεις ολα μεσα και συνεχιζεις ; Οχι βρε, συρταρωτο ειναι απ το πισω μερος της ψησταριας βγαινει.. Σε καθε περιπτωση θελει μεγαλη προσοχη αμα μαζευτουν λιπη αρπαζουν ευκολα..αυτη εχω https://www.skroutz.gr/s/26008788/Blackbull-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Gusto.html Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2022 από energy52
alex19871987 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Έγινε το πρώτο ψήσιμο και όλα μια χαρά...η σχάρα στην αρχή λίγο κολλάτε αλλά μόλις λούστηκε με λίπος κομπλε..τώρα στο καθάρισμα μπορώ να τρίψω με νερό και συρματάκι και κάποιο καθαριστικό?? 1
ilpapacha Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 17/9/2022 στις 10:31 ΠΜ, alex19871987 είπε Έγινε το πρώτο ψήσιμο και όλα μια χαρά...η σχάρα στην αρχή λίγο κολλάτε αλλά μόλις λούστηκε με λίπος κομπλε..τώρα στο καθάρισμα μπορώ να τρίψω με νερό και συρματάκι και κάποιο καθαριστικό?? Μπορείς να την καθαρίζεις, τρίβοντας με την ορειχάλκινη βούρτσα μετά το ψήσιμο ή/και κατά την προθέρμανση. Εάν θέλεις να τις πλύνεις, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό και για το τρίψιμο, ένα σφουγγάρι κουζίνας χρησιμοποιημένο (αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την πράσινη μεριά του). Μετά θα πρέπει να τις στεγνώσεις καλά και να τις βάλεις να κάψουν για 10-15 λεπτά, ώστε να μην μείνει υγρασία πάνω τους. Έπειτα καλό θα ήταν να κάνεις seasoning. Πάντως δεν υπάρχει λόγος να τις πλένεις κάθε φορά που τις χρησιμοποιείς. 1
Complexgr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Χαίρετε!! Εδώ και 5 περίπου χρόνια είμαι ιδιοκτήτης μίας Broil King Royal 340. Η ψησταριά ήρθε στη συσκευασία της με μαντεμένιες σχάρες της εταιρίας. Φαντάζομαι ότι όσοι θα δουν το θέμα λίγο πολύ έχουν εμπειρία ή έχουν διαβάσει για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του μαντεμιού. Αυτό που θα ήθελα να μάθω εγώ είναι αν κάποιος χρήστης έχει αλλάξει από μαντέμι σε ανοξείδωτη και αν έμεινε ικανοποιημένος από αυτή του την επιλογή. Πιο συγκεκριμένα ο λόγος για τον οποίο ρωτάω. Είμαι κάτοικος Βόλου και ο λόγος που το αναφέρω είναι η εγγύτητα στη θάλασσα αλλά και η υψηλή κατά καιρούς υγρασία που επικρατεί. Η ψησταριά αγοράστηκε με την κουκούλα της για προστασία. Μετά από 2 περίπου χρόνια χρήσης το μαντέμι έδειξε τα πρώτα σημάδια σκουριάς. Ενημερώνω εδώ ότι ακολουθούσα τη ρουτίνα πυρόλυσης (του φαγητού), καθαρισμού με βούρτσα και επάλειψης. Πιθανότατα μία μόνο φορά το επίμαχο καλοκαίρι των 2 ετών, την ξέχασα ακαθάριστη και έφυγα ταυτόχρονα για ένα μικρό διάστημα (δεκαήμερο). Τότε μετά τα πρώτα σημάδια σκουριάς και ενώ ακολούθησα τις διαδικασίες καθαρισμού και αντιμετώπισης της σκουριάς ( 2-3 σημεία του ενός εκατοστού max) αυτή συνέχισε να αυξάνεται. Τώρα κάθε φορά που κάνω βαθύ καθαρισμό (αφαίρεση του coating και εκ νέου seasoning) αποκαλύπτονται περισσότερα ολοένα patches σκουριάς. Επαναλαμβάνω ότι κάνοντας seasoning αυτά καλύπτονται και δεν έρχονται σε επαφή με το φαγητό. Έχω λοιπόν μέσα μου φτάσει στο συμπέρασμα ότι μια μικρή απροσεξία και σε συνέργεια με το τοπικό κλίμα θα μου δημιοιυργήσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον αν αντικαταστήσω τη σχάρα μου με όμοια μαντεμένια και ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξω μία ανοξείδωτη σχάρα της εταιρείας. Η τιμή είναι 85 και 125 ευρώ αντίστοιχα. Κανένας Βολιώτης με παρόμοια εμπειρία στο μαντέμι? Κανείς που να έχει εμπειρία και από τα 2 σε ψησταριά υγραερίου?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα