ilpapacha Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 37 λεπτά πριν, antonis__19 είπε Με συγχωρεις , τωρα καταλαβα τι εννοουσες , θα βγαλω την επιπεδη τελειως και θα μετατοπισω την σχαρωτη....συνεπως και την βαση στο κεντρο!! 1η και 4η στο φουλ να φανταστω για 1.30 ωρα!! Θα επανελθω με φωτος!! Λογικα αυριο!! Ευχαριστω! Δεν ξέρω αν πρέπει να είναι στο μέγιστο ή στην μέση. Θα πρέπει το θερμόμετρο στο καπάκι να δείχνει 170 βαθμούς. 1
Evgenios_V Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, antonis__19 είπε Με συγχωρεις , τωρα καταλαβα τι εννοουσες , θα βγαλω την επιπεδη τελειως και θα μετατοπισω την σχαρωτη....συνεπως και την βαση στο κεντρο!! 1η και 4η στο φουλ να φανταστω για 1.30 ωρα!! Θα επανελθω με φωτος!! Λογικα αυριο!! Ευχαριστω! μην το βάλεις φουλ...δεν υπάρχει λόγος... βάλτους στην μέση και κάτω (ετσι κάνω εγω στην Ναπολέον 525)...και θα ψηθεί σωστά... ισως στο τέλος χρειαστεί να το φουλάρεις για να κάνει κρούστα. Προσωπικά μιας και με το κοτοπουλο δεν εχει πειραματισμούς θα πρότεινα οπωσδήποτε θερμόμετρο αν έχεις στο στήθος (χοντροτερο μέρος) σωστή θερμοκρασία στα υπόλοιπα θα εισαι οκ... Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από Evgenios_V 2
ilpapacha Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Για όποιον ενδιαφέρεται https://www.car.gr/xyma/view/326622976-napoleon-roque-525se 2
alex19871987 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Έχει ψήσει κάνει γενικά μαύρο χοίρο??να μας πει αν αξίζει η διαφορά
ilpapacha Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για όποιον ενδιαφέρεται, θερμόμετρο meater https://www.car.gr/xyma/view/326567657-thermometro-apo-psistaria-napoleon Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από ilpapacha 2
AEE985 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 5/9/2022 στις 11:27 ΜΜ, Theofanis88 είπε Δώσε barcode και σώσε. Πέτρα πίτσας βρήκα την παρακάτω. Θα κάνω δουλειά ή πρέπει να πάω σε κάτι πιο ακριβό; https://www.skroutz.gr/s/23289128/Navaris-Πέτρινη-Πλάκα-Ψησίματος-Πίτσας-XXL-46220-01-35x35x1-5cm.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios Η διάμετρος είναι πολύ καλή και η τιμή της ακόμα καλύτερη! Μόλις τώρα, AEE985 είπε Η διάμετρος είναι πολύ καλή και η τιμή της ακόμα καλύτερη! Εγώ αγόρασα πλάκα κορδιεριτη 40x40 20€ πριν 5 χρόνια
Complexgr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 19/9/2022 στις 5:55 ΜΜ, ilpapacha είπε Δες μία το παρακάτω βιντεάκι υπάρχουν πάρα πολλά, που μπορείς να δεις για το πως μπορείς να επαναφέρεις τα μαντεμένια σκεύη/σχάρες. Έπειτα από την αφαίρεση την σκουριάς, επανέλαβε την διαδικασία του seasoning 2-3 φορές. Για τα μαντεμένια σκεύη/σχάρες είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούνται συχνά, όπου αντίστοιχα θα καθαρίζονται/συντηρούνται. Από την στιγμή που δεν τα χρησιμοποιείς συχνά, θα πρέπει να τα αποθηκεύεις καταλλήλως Βοηθάει να τα περάσεις ένα στρώμα ηλιέλαιο/λαρδί, χωρίς να κάνεις κάψιμο, σαν προστασία. Με τις ανοξείδωτες σχάρες, προφανώς δεν χρειάζεσαι να κάνεις κάτι ιδιαίτερο από θέμα συντήρησης. Πάντως εάν αφιερώσεις χρόνο, μπορείς να επαναφέρεις αυτές που έχεις ήδη. Update... Πριν (είναι προετοιμασμένη με δυνατό κάψιμο και ξύσιμο, δεν έψηνα έτσι) Ο καθαρισμός έγινε! (Δεν έχει γίνει ακόμα seasoning) Παρατηρήσεις: 1. Χρονοβόρα διαδικασία. Υπομονή, χώρο για το τρίψιμο (ανάλογα το μέγεθος της σχάρας - μπανιέρα), χρόνο. Σίγουρα με την τωρινή εμπειρία η επόμενη φορά θα είναι πιο εύκολη και γρήγορη. 2. Η σχάρα της Broil King σε καινούρια κατάσταση έρχεται με προστατευτική (εμαγιέ;) επίστρωση. Ενώ περίμενα μετά από 5 χρόνια να μην υπάρχει διαπίστωσα το αντίθετο μετά από το βαθύ καθαρισμό. Συγκεκριμένα τα σημεία που είχαν το πρόβλημα σκουριάς ήταν τα σημεία στα οποία είχε φύγει αυτή η προστασία. 3. Η Σχάρα είναι σε ένα 90% σαν καινούρια πια, αλλά νομίζω η αλλαγή μου σε καλή ανοξείδωτη είναι θέμα χρόνου (Black Friday;) και η μαντεμένια θα είναι εφεδρεία για τα μοσχαράκια!!! ( Δεν έχω φωτό μετά το seasoning) Ευχαριστώ όλα τα παλικάρια - συμπολεμιστές - ψήστες για τις απόψεις που μοιράστηκαν και τη βοήθεια τους και ιδιαιτέρως τον Ilpapacha για την τελική λύση καθαρισμού. Όταν με το καλό αγοραστεί η ανοξείδωτη θα κάνω μια σύγκριση μεταξύ των 2 (Pros & Cons) Καλά Ψηστήρια! 4
costas_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γιατί δεν αγοράζεις καινούριες μαντεμένιες από την αντιπροσωπεία? Νομίζω ότι Royal & Monarch έχουν τον ίδιο κάδο, οπότε εαν και οι διαστάσεις από τις σχάρες είναι κοινές ( 56cm x 38cm ) μπορείς να πάρεις τις πολύ βαρύτερες και πολύ ποιο καλές μαντεμένιες σχάρες της Monarch. Εγώ τις έχω 3 χρόνια με συνεχή χρήση και είναι μια χαρά. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από costas_
Complexgr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, costas_ είπε Γιατί δεν αγοράζεις καινούριες μαντεμένιες από την αντιπροσωπεία? Νομίζω ότι Royal & Monarch έχουν τον ίδιο κάδο, οπότε εαν και οι διαστάσεις από τις σχάρες είναι κοινές ( 56cm x 38cm ) μπορείς να πάρεις τις πολύ βαρύτερες και πολύ ποιο καλές μαντεμένιες σχάρες της Monarch. Εγώ τις έχω 3 χρόνια με συνεχή χρήση και είναι μια χαρά. Για λόγους ευκολίας συντήρησης οι ανοξείδωτες της Monarch θα ταιριάξουν τέλεια (135Ε). Τσιμπάει τωρα λιγο η τιμή αλλά πιστεύω να πέσει στη B.F.! Με λιπαρά κρέατα, πανσέτες παιδάκια κλπ η συντήρηση - καθαριότητα σε χρόνο για τις ανοξείδωτες θα είναι μηδαμινός.
costas_ Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 €135 είναι πολλά. Νομίζω ότι στην αγορά ένας inox-ας θα τις κατασκευάσει πολύ ποιο φθηνα
Complexgr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, costas_ είπε €135 είναι πολλά. Νομίζω ότι στην αγορά ένας inox-ας θα τις κατασκευάσει πολύ ποιο φθηνα Λογικά ναι αλλά δεν έχω ούτε γνωστό ούτε τις γνώσεις για να είμαι σίγουρος για τα υλικά και τη δουλειά του. Οπότε η αυθεντική είναι μάλλον μονόδρομος, αλλά όχι με 135... Ίσως στη Black Friday ή κάποια άλλη προσφορά
AEE985 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Και ένα μικρό (mod) από εμένα 2 λεπτά πριν, AEE985 είπε Και ένα μικρό (mod) από εμένα 7
ilpapacha Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, Complexgr είπε Update... Πριν (είναι προετοιμασμένη με δυνατό κάψιμο και ξύσιμο, δεν έψηνα έτσι) Ο καθαρισμός έγινε! (Δεν έχει γίνει ακόμα seasoning) Παρατηρήσεις: 1. Χρονοβόρα διαδικασία. Υπομονή, χώρο για το τρίψιμο (ανάλογα το μέγεθος της σχάρας - μπανιέρα), χρόνο. Σίγουρα με την τωρινή εμπειρία η επόμενη φορά θα είναι πιο εύκολη και γρήγορη. 2. Η σχάρα της Broil King σε καινούρια κατάσταση έρχεται με προστατευτική (εμαγιέ;) επίστρωση. Ενώ περίμενα μετά από 5 χρόνια να μην υπάρχει διαπίστωσα το αντίθετο μετά από το βαθύ καθαρισμό. Συγκεκριμένα τα σημεία που είχαν το πρόβλημα σκουριάς ήταν τα σημεία στα οποία είχε φύγει αυτή η προστασία. 3. Η Σχάρα είναι σε ένα 90% σαν καινούρια πια, αλλά νομίζω η αλλαγή μου σε καλή ανοξείδωτη είναι θέμα χρόνου (Black Friday;) και η μαντεμένια θα είναι εφεδρεία για τα μοσχαράκια!!! ( Δεν έχω φωτό μετά το seasoning) Ευχαριστώ όλα τα παλικάρια - συμπολεμιστές - ψήστες για τις απόψεις που μοιράστηκαν και τη βοήθεια τους και ιδιαιτέρως τον Ilpapacha για την τελική λύση καθαρισμού. Όταν με το καλό αγοραστεί η ανοξείδωτη θα κάνω μια σύγκριση μεταξύ των 2 (Pros & Cons) Καλά Ψηστήρια! Μια χαρά είναι η σχάρα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πυρόλυση, εάν κάνεις, μετά ή πριν από κάθε ψήσιμο. Η υψηλή της θερμοκρασία «καταστρέφει» το seasoning που έχεις κάνει. Εάν δεν χρησιμοποιείς συχνά την ψησταριά, καλό θα ήταν να περνάς τις σχάρες με μία λεπτή στρώση από λαρδί/ηλιέλαιο κτλ. Με τις ανοξείδωτες, προφανώς δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη συντήρηση. Καλό θα ήταν να είναι τουλάχιστον 6mm σε πάχος. Το κόστος έχει να κάνει και με την ποιότητα/τύπο του ανοξείδωτου. Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να πάρεις τις Broil King, μπορείς να πάρεις μία μαντεμένια σχάρα από αυτές που έχεις, να πας σε ένα σιδηρουργείο/στράντζα που βρίσκεται κοντά σου και να φτιάξεις ανοξείδωτες. 27 λεπτά πριν, AEE985 είπε Και ένα μικρό (mod) από εμένα Εάν θέλεις, ανέφερε τα «βήματα» που έκανες. Ίσως ενδιαφέρεται να το κάνει και κάποιο άλλο μέλος. 1
dante_k Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε όλους. Νέος κάτοχος Outdoorchef Leon. Μόλις συναρμολόγησα. Έβαλα μπουκάλα. Άνοιξα τέρμα και έριξα σαπουνάδα και στις δυο άκρες. Δεν υπήρχε κάποια κίνηση πέρα του να κυλάει προς τα κάτω. Ωστόσο μόλις έβαλα μπρος βγάζει μυρωδιά αερίου. Συγχωρέστε με αν είναι λογικό αλλά πρώτη φορά χρησιμοποιώ ψησταριά με αέριο. Την βάζω να κάψει με κλειστό καπάκι στο τέρμα για 15’ και μετά ρίχνω σε μικρότερη θερμοκρασία για αλλά 15’. Και ψήνω τα πρώτα κρέατα. Χρειάζεται κάτι άλλο να κάνω; Επισης έχει μέσα το κουτι στο καλώδια σύνδεσης με την μπουκάλα. Και τα δυο αναφέρουν για χρήση Ιταλία και Ελλάδα και φαίνονται ίδια ακριβώς Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από dantekavala
soundkeeper Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, AEE985 είπε Και ένα μικρό (mod) από εμένα Ωχ ... πως το έφτιαξες αυτό ..? Έχω την ίδια , για δώσε οδηγίες ..εστω και με π.μ. αν δεν πρέπει εδώ ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα