Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλημέρα,  ας κανω μια ερωτηση αν και δεν βρηκα κατι σχετικο στο internet. Εχω την Rogue 425, χωρις πλαινο ματι, και εκανα χτες μια δοκιμη κατα ποσο μπορω να τηγανισω πχ πατατες πανω στην σχαρα με μαντεμενιο τηγανι Lodge. Αναψα τους 2 καυστηρες τερμα, εβαλα το τηγανι με το λαδι αφησα κανα 10λεπτα με κλειστο καπακι και μετα τις εριξα μεσα. Προς εκπληξη μου ειδα οτι μια χαρα δουλεια εγινε και γρηγορα, βεβαια με κλειστο το καπακι, ανοιγοκλεινα να βλεπω τι γινεται. Προφανως το αεριο που χρειαστηκα σε σχεση με το να ειχα πλαινο ματι ειναι σιγουρα πολυ περισσοτερο. Και σκεφτομαι, μηπως υπαρχει καμια πατεντα/εξαρτημα, που να βγαινουν οι σχαρες, και να μπαινει κατι "αλλο" πιο χαμηλα ωστε εισαι πιο κοντα στην φλογα? Ελπιζω να καταλαβατε που το παω :).

Παντως απο το τιποτα για μενα φαινεται πολυ σημαντικο που εστω και ετσι γινεται δουλεια (αν εξαιρεσεις την ποσοτητα αεριου) 

 

https://drive.google.com/file/d/1cGeVNTFsXVKuN-2yKLIScWSELosWHXn_/view?usp=sharing

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Amaretos είπε

Καλημέρα,  ας κανω μια ερωτηση αν και δεν βρηκα κατι σχετικο στο internet. Εχω την Rogue 425, χωρις πλαινο ματι, και εκανα χτες μια δοκιμη κατα ποσο μπορω να τηγανισω πχ πατατες πανω στην σχαρα με μαντεμενιο τηγανι Lodge. Αναψα τους 2 καυστηρες τερμα, εβαλα το τηγανι με το λαδι αφησα κανα 10λεπτα με κλειστο καπακι και μετα τις εριξα μεσα. Προς εκπληξη μου ειδα οτι μια χαρα δουλεια εγινε και γρηγορα, βεβαια με κλειστο το καπακι, ανοιγοκλεινα να βλεπω τι γινεται. Προφανως το αεριο που χρειαστηκα σε σχεση με το να ειχα πλαινο ματι ειναι σιγουρα πολυ περισσοτερο. Και σκεφτομαι, μηπως υπαρχει καμια πατεντα/εξαρτημα, που να βγαινουν οι σχαρες, και να μπαινει κατι "αλλο" πιο χαμηλα ωστε εισαι πιο κοντα στην φλογα? Ελπιζω να καταλαβατε που το παω :).

Παντως απο το τιποτα για μενα φαινεται πολυ σημαντικο που εστω και ετσι γινεται δουλεια (αν εξαιρεσεις την ποσοτητα αεριου) 

 

https://drive.google.com/file/d/1cGeVNTFsXVKuN-2yKLIScWSELosWHXn_/view?usp=sharing

πρεπει να ξερεις οτι αυτο που έκανες ήταν εξωφρενικα επικινδυνο και καλο θα ηταν να μη το ξανακανεις... εαν αρπαζε φωτια το λαδι θα σε βλεπαμε στις ειδησεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, paylidis είπε

πρεπει να ξερεις οτι αυτο που έκανες ήταν εξωφρενικα επικινδυνο και καλο θα ηταν να μη το ξανακανεις... εαν αρπαζε φωτια το λαδι θα σε βλεπαμε στις ειδησεις...

Οκ ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο επικινδυνο, ουτε το αφησα και πηγα για καφε εβλεπα τι γινοταν μεσα ;) Εχω τηγανισει παμπολες φορες σε φωτια δεν ειναι 1η φορα 

 

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 2
Δημοσ.

Παρε τουλαχιστον μια μαντεμενια γαστρα να μην φοβασαι μην χυθει το λαδι.

Σε weber που εχουν το GBS μπορεις να βαλεις δικη της γαστρα/γουκ το οποιο θα κατεβει πιο χαμηλα στη φωτια

61TnU1JikfL.jpg

  • Like 5
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Amaretos είπε

Καλημέρα,  ας κανω μια ερωτηση αν και δεν βρηκα κατι σχετικο στο internet. Εχω την Rogue 425, χωρις πλαινο ματι, και εκανα χτες μια δοκιμη κατα ποσο μπορω να τηγανισω πχ πατατες πανω στην σχαρα με μαντεμενιο τηγανι Lodge. Αναψα τους 2 καυστηρες τερμα, εβαλα το τηγανι με το λαδι αφησα κανα 10λεπτα με κλειστο καπακι και μετα τις εριξα μεσα. Προς εκπληξη μου ειδα οτι μια χαρα δουλεια εγινε και γρηγορα, βεβαια με κλειστο το καπακι, ανοιγοκλεινα να βλεπω τι γινεται. Προφανως το αεριο που χρειαστηκα σε σχεση με το να ειχα πλαινο ματι ειναι σιγουρα πολυ περισσοτερο. Και σκεφτομαι, μηπως υπαρχει καμια πατεντα/εξαρτημα, που να βγαινουν οι σχαρες, και να μπαινει κατι "αλλο" πιο χαμηλα ωστε εισαι πιο κοντα στην φλογα? Ελπιζω να καταλαβατε που το παω :).

Παντως απο το τιποτα για μενα φαινεται πολυ σημαντικο που εστω και ετσι γινεται δουλεια (αν εξαιρεσεις την ποσοτητα αεριου) 

 

https://drive.google.com/file/d/1cGeVNTFsXVKuN-2yKLIScWSELosWHXn_/view?usp=sharing

Σίγουρα είναι επικίνδυνο και «απαιτεί» προσοχή. Εξάλλου και στο βιντεάκι, το οποίο παρέθεσες, αναφέρει ότι η ψησταριά είναι σε αυλή, απομακρυσμένη από το σπίτι κτλ, οπότε σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν «απειλείται» κάτι άλλο.

Αυτό που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι να αφαιρέσεις το sear plate που «κάθεται» πιο ψηλά από τις υπόλοιπες, να τοποθετήσεις στην σχάρα, παράλληλα με τον χώρο ψησίματος, και να τοποθετήσεις πάνω το τηγάνι. Το είχα αναφέρει και σε παλιότερο ποστ, για δοκιμή σε ψήσιμο πίτσας. Δεν το έχω κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι, λόγω του σχεδιασμού της ψησταριάς, υπάρχει κλίση στα sear plates και λογικά δεν θα «κάθεται» σωστά η σχάρα ή/και το τηγάνι.

3D852FA0-9526-44F3-A690-CF8D7F307072.jpeg.b987ce5b5ccc1b1998bcdcf673b49838.jpeg

  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Σίγουρα είναι επικίνδυνο και «απαιτεί» προσοχή. Εξάλλου και στο βιντεάκι, το οποίο παρέθεσες, αναφέρει ότι η ψησταριά είναι σε αυλή, απομακρυσμένη από το σπίτι κτλ, οπότε σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν «απειλείται» κάτι άλλο.

Αυτό που θα μπορούσες να δοκιμάσεις είναι να αφαιρέσεις το sear plate που «κάθεται» πιο ψηλά από τις υπόλοιπες, να τοποθετήσεις στην σχάρα, παράλληλα με τον χώρο ψησίματος, και να τοποθετήσεις πάνω το τηγάνι. Το είχα αναφέρει και σε παλιότερο ποστ, για δοκιμή σε ψήσιμο πίτσας. Δεν το έχω κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι, λόγω του σχεδιασμού της ψησταριάς, υπάρχει κλίση στα sear plates και λογικά δεν θα «κάθεται» σωστά η σχάρα ή/και το τηγάνι.

3D852FA0-9526-44F3-A690-CF8D7F307072.jpeg.b987ce5b5ccc1b1998bcdcf673b49838.jpeg

Ναι σωστά δεν το είχα σκεφτεί θα κάνω μια δοκιμή το σκ θα το "αλφαδιασω" κάπως. Όπως και να έχει δοκιμή θέλω να κάνω να ξέρω για μια ώρα ανάγκης αν εξυπηρετεί όχι για μόνιμη κατασταση

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα, 2 φωτο απο το Σαββατο, και ενα πολυ μικρο βιντεακι , επιτηδες την γυρισα ετσι με "μισος" για να ακουσω το λιπος να κανει χαμουλη, και φαινεται ποσο ωραια δουλευει η napoleon με τις αναφλεξεις, σχεδον αμεσως τελειωσαν. Η μεγαλη ειναι χοιρινη σταβλισια, ακριβως 1.000 γραμμαρια.

 

image.jpeg.d7f55420b5219db411e32f2ed9f69461.jpegimage.jpeg.d95881f9af7dc39e4a95b7dd57d1b3a8.jpeg

 

https://drive.google.com/file/d/1dMvoaLAZ19OvibjjU9VHvkph0X9ug4MR/view?usp=sharing

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...