Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jorvik είπε

Kαλησπερα, οσοι πηρατε την jamestown maddox 4.1 τι μπουκαλα χρησιμοποιειται;

Την κανονική .. νομίζω είναι 20κιλη . Και εκεί λοιπόν θέτω την ερώτηση ..... ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ..?  Με χιούμορ τα κεφαλαία λόγο αγανάκτησης και ο λόγος είναι ότι δεν έβγαλε ούτε 15 ψησίματα .. για να ακούσω πόσο κρατάει σε εσάς ?

 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
7 ώρες πριν, soundkeeper είπε

Την κανονική .. νομίζω είναι 20κιλη . Και εκεί λοιπόν θέτω την ερώτηση ..... ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ..?  Με χιούμορ τα κεφαλαία λόγο αγανάκτησης και ο λόγος είναι ότι δεν έβγαλε ούτε 15 ψησίματα .. για να ακούσω πόσο κρατάει σε εσάς ?

 

Καλημέρα,

δεν πρέπει να ρωτάς πόσα ψησίματα εβγαλε μιας και ειναι εντελώς υποκειμενικό απο το τι ψηνεις και το πώς...

πχ. ψηνεις σουβλάκια/μρπιζολες κτλ την εχεις στο φουλ ολη την ωρα (που σιγουρα δεν χρειάζεται) με ανοικτό καπάκι τοτε και 15ψησίματα καλα ειναι...

αρα πες μας περιπου πως τα εκανες αυτα τα 15 ψησιματα περιπου...

  • Like 1
Δημοσ.

Με κλειστό  καπάκι  πάντα έχοντας συνήθως και τους 4 καυστήρες στην μικρή ένταση κατά τη διάρκεια του ψησίματος και 3-4 φορές και το πλαϊνό infra να κάνει πατάτες ... Να σου πω ότι και τα 15 που είπα μπορεί να είναι πολλά και να έβγαλε λίγο πάνω από τα μισά . Σίγουρα όμως , προερχόμενος από bbq με 2 καυστήρες που η μπουκάλα κράταγε μήνες παρότι έμενε για διπλάσιο ή ακόμα και τριπλάσιο χρόνο αναμμένη ( λόγο επιφάνειας ) σίγουρα μου φάνηκε ότι κάτι πήγε ¨ λάθος  " με την αρχική μπουκάλα ....... ( σαν τους εκτυπωτές που τα αρχικά μελάνια είναι ... μισά ) ... 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, soundkeeper είπε

Την κανονική .. νομίζω είναι 20κιλη . Και εκεί λοιπόν θέτω την ερώτηση ..... ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ..?  Με χιούμορ τα κεφαλαία λόγο αγανάκτησης και ο λόγος είναι ότι δεν έβγαλε ούτε 15 ψησίματα .. για να ακούσω πόσο κρατάει σε εσάς ?

 

Δεν είναι 20 κιλών οι συνηθισμένες φιάλες άλλα είκοσι λίτρων δηλαδή 10 κιλών. Η κατανάλωση εξαρτάται από την ισχύ των καυστήρων που έχει η κάθε ψησταριά ανάλογα και με το μέγεθός της. Και βέβαια, την ισχύ που χρησιμοποιούμε κάθε φορά και τη διάρκεια ανάλογα με το είδος του ψησίματος.

Αν λαβουμε πάντως υπόψη η κατανάλωση είναι περίπου 14 KWH ή 46,000 BTU ανά κιλό αερίου, αυτό μας δίνει μια ιδέα για το πόσα ψησίματα θα κάνουμε με μια φιάλη, αναλόγως του είδους ψησίματος και της ισχύος που χρησιμοποιείται κάθε φορά.

Εννοείται πως όσο περισσότεροι καυστήρες και μεγαλύτερη η ψησταριά που χρησιμοποιούμε, θα είναι ανάλογη και η κατανάλωση.

Επεξ/σία από est
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Xτες το μενου ειχε smashed burger με συνοδευτικο πατατουλες και φτερουγες. Για για σβησιμο προφιτερολ. Δεν υπαρχουν φωτογραφικα ντοκουμεντα δυστυχως. Oποιος δεν εχει δοκιμασει smashed burger πρεπει να το κανει αμεσα.

  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Xτες το μενου ειχε smashed burger με συνοδευτικο πατατουλες και φτερουγες. Για για σβησιμο προφιτερολ. Δεν υπαρχουν φωτογραφικα ντοκουμεντα δυστυχως. Oποιος δεν εχει δοκιμασει smashed burger πρεπει να το κανει αμεσα.

Μόνο smashed. Έχεις κάποια ιδιαίτερη τεχνική να προτείνεις ή συνταγή? Εγώ ψήνω πρώτα μπέικον στην πλάκα να βγάλει το λίπος και μετά ψήνω τα μπιφτέκια

 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

 

Μόνο smashed. Έχεις κάποια ιδιαίτερη τεχνική να προτείνεις ή συνταγή? Εγώ ψήνω πρώτα μπέικον στην πλάκα να βγάλει το λίπος και μετά ψήνω τα μπιφτέκια

 

Χτες πρωτη φορα δοκιμασα το αναποδο, πρωτα μπιφτεκια δλδ, γιατι το μπεικον δεν θελει δυνατη φωτια. Και μετα μεχρι να καψει το μαντεμι, θα εχει καει και το λιπος απο το μπεικον. Να σου πω δεν καταλαβα ιδιαιτερες διαφορες. Απλα εκανε πιο ωραιο καραμελωμα το μπιφτεκι που επεσε πανω στο πολυ καυτο μαντεμι. 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Xτες το μενου ειχε smashed burger με συνοδευτικο πατατουλες και φτερουγες. Για για σβησιμο προφιτερολ. Δεν υπαρχουν φωτογραφικα ντοκουμεντα δυστυχως. Oποιος δεν εχει δοκιμασει smashed burger πρεπει να το κανει αμεσα.

για ριξε συνταγη γιατι οποτε εφτιαξα μπιφτεκι δικο μου βγηκε χειροτερο απο mcdonalds σε γευση :P 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

για ριξε συνταγη γιατι οποτε εφτιαξα μπιφτεκι δικο μου βγηκε χειροτερο απο mcdonalds σε γευση :P 

Είναι βασικό να έχεις καλό κιμά. Και μόνο αλάτι πιπέρι βγαίνει σουπερ

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

για ριξε συνταγη γιατι οποτε εφτιαξα μπιφτεκι δικο μου βγηκε χειροτερο απο mcdonalds σε γευση :P 

Παιρνεις κιμα ελια (οχι νεαρο μοσχαρι) και δες να εχει και λιπακι. Φτιαχνεις κεφτεδακια των 90γρ και τα πετας πανω σε καυτη μαντεμενια πλακα και τα πατας με δυναμη να γινουν φλατ, οσο πιο φλατ γινεται. Ριχνεις απο πανω λιγο αλατοπιπερο (και msg αν εχεις). Μολις παρει χρωμα ωραιο καφε απο κατω το γυρνας με μια σπατουλα. Ριχνεις παλι αλατο πιπερο λιγο. Πετας πανω μια φετα "πλαστικο" τυρι (αυτο στο σακουλακι που ειναι σαν ψευτικο με γευση τσενταρ) και περιμενεις να παρει χρωμα και απο την αλλη πλευρα. Παιρνεις ενα μπιφτεκι και το πετας πανω σε ενα αλλο να κανει μεζονετα. Τα παιρνεις και χτιζεις τα μπεργκερ σου οπως θες. Ακομα και σκετο με ψωμι και λιγη σως θα ειναι νοστιμο. Εγω βαζω ψωμι>καυτερη μαγινεζα peri-peri>μαρουλι>ντοματα>μπιφτεκι>μπεικον>καραμελομενα κρεμυδια ετοιμα απο βαζακι>καυτερη μαγινοεζα>ψωμι.

Χτες ειχα και request για αυγο ματι που επεσε πανω στο μαντεμι και εγινε μπομπα. Μπηκε πανω απο το μπεικον.

  • Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιρνεις ενα μπιφτεκι και το πετας πανω σε ενα αλλο να κανει μεζονετα.

"Μεζονετα" κλαιω!!! :) εννοειται και το τηγανητο αυγουλακι πανω πανω επιβαλεται

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιρνεις κιμα ελια (οχι νεαρο μοσχαρι) και δες να εχει και λιπακι. Φτιαχνεις κεφτεδακια των 90γρ και τα πετας πανω σε καυτη μαντεμενια πλακα και τα πατας με δυναμη να γινουν φλατ, οσο πιο φλατ γινεται. Ριχνεις απο πανω λιγο αλατοπιπερο (και msg αν εχεις). Μολις παρει χρωμα ωραιο καφε απο κατω το γυρνας με μια σπατουλα. Ριχνεις παλι αλατο πιπερο λιγο. Πετας πανω μια φετα "πλαστικο" τυρι (αυτο στο σακουλακι που ειναι σαν ψευτικο με γευση τσενταρ) και περιμενεις να παρει χρωμα και απο την αλλη πλευρα. Παιρνεις ενα μπιφτεκι και το πετας πανω σε ενα αλλο να κανει μεζονετα. Τα παιρνεις και χτιζεις τα μπεργκερ σου οπως θες. Ακομα και σκετο με ψωμι και λιγη σως θα ειναι νοστιμο. Εγω βαζω ψωμι>καυτερη μαγινεζα peri-peri>μαρουλι>ντοματα>μπιφτεκι>μπεικον>καραμελομενα κρεμυδια ετοιμα απο βαζακι>καυτερη μαγινοεζα>ψωμι.

Χτες ειχα και request για αυγο ματι που επεσε πανω στο μαντεμι και εγινε μπομπα. Μπηκε πανω απο το μπεικον.

Πάντα μεζονέτα. Μη σου πω κ τριπατο. Θα το ξαναδοκιμασω με ελιά - ίσως όντως φταίει το κρέας που είχα πάρει. 

2 ώρες πριν, imr είπε

Είναι βασικό να έχεις καλό κιμά. Και μόνο αλάτι πιπέρι βγαίνει σουπερ

Black angus έχω δοκιμάσει και τις δυο φορές. Μου φάνηκε πολύ άνοστο. Αλάτι και πιπέρι είχα βάλει και το είχα ψευτοπλασει

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μη σου πω κ τριπατο.

Μην κανεις 3πατο, θα γεύεσαι μονο τον κιμα.

Ξεχασα να πω, εννοειται μπριοσακι ψωμι λιγο καψαλισμενο.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...