vaggelisp7406 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδια καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να με βοηθησετε σε κατι..Εχω τελειωσει το λυκειο και ασχολουμαι με τους υπλογιστες απο τα 9 μου..Θα ηθελα τωρα αφου τελειωσα τον Στρατο να παω σε καποιο ΙΕΚ να σπουδασω πανω στο θεμα της Πληροφορικης.Ομως μου αρεσουν τοσο πολυ ολα που δεν μπορω να διαλεξω και μαζι με αυτο θελω να κανω τα παντα,και τεχνικος,και προγραμματιστης και web designer και γενικα τα παντα στον κλαδο της πληροφορικης με αποτελεσμα να μην μπορω να κατασταλαξω..Ομως κλινω προς το τεχνικος εφαρμογων πληροφορικης αλλα δν ξερω κατα ποσο ζητηση εχει στο κλαδο της αγορας και την αποκατασταση μου μετα απο το πτυχιο μου.Μπορειτε να με βοηθησει καποιος γενικα ποιος κλαδος εχει την περισσοτερη ζητηση απο αυτα και στον οποιο θα μπορω να βρω δουλεια? Και μετα απο αυτο να μου πειτε ποια ειναι τα καλυτερα ΙΕΚ πανω στον καθε κλαδο που μπορω να παω? Θα ηθελα αν ειναι δυνατον καποιος να γνωριζει να μου πει εγκαιρα γιατι αυριο τελειωνουν οι εγγραφες στα περισσοτερα ΙΕΚ
agent_smith Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδια καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να με βοηθησετε σε κατι..Εχω τελειωσει το λυκειο και ασχολουμαι με τους υπλογιστες απο τα 9 μου..Θα ηθελα τωρα αφου τελειωσα τον Στρατο να παω σε καποιο ΙΕΚ να σπουδασω πανω στο θεμα της Πληροφορικης.Ομως μου αρεσουν τοσο πολυ ολα που δεν μπορω να διαλεξω και μαζι με αυτο θελω να κανω τα παντα,και τεχνικος,και προγραμματιστης και web designer και γενικα τα παντα στον κλαδο της πληροφορικης με αποτελεσμα να μην μπορω να κατασταλαξω..Ομως κλινω προς το τεχνικος εφαρμογων πληροφορικης αλλα δν ξερω κατα ποσο ζητηση εχει στο κλαδο της αγορας και την αποκατασταση μου μετα απο το πτυχιο μου.Μπορειτε να με βοηθησει καποιος γενικα ποιος κλαδος εχει την περισσοτερη ζητηση απο αυτα και στον οποιο θα μπορω να βρω δουλεια? Και μετα απο αυτο να μου πειτε ποια ειναι τα καλυτερα ΙΕΚ πανω στον καθε κλαδο που μπορω να παω? Θα ηθελα αν ειναι δυνατον καποιος να γνωριζει να μου πει εγκαιρα γιατι αυριο τελειωνουν οι εγγραφες στα περισσοτερα ΙΕΚ Διάλεξε κάτι απο αυτά που είπες και επικεντρώσου σε 1. Οι γενικές γνώσεις δεν θα σε βοηθήσουν σε πολλά. *Μην βάζεις (,) πριν το (Και)*
vaggelisp7406 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν μου απαντησες ομως σε κανενα απο τα ερωτηματα μου φιλε μου...
agent_smith Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν μου απαντησες ομως σε κανενα απο τα ερωτηματα μου φιλε μου... Σου απάντησα παραπάνω. Το τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής είναι γενικές γνώσεις και σήμερα δεν έχει κάποια συγκεκριμένη απορρόφηση. Αυτό που ζητάνε στην αγορά περισσότερο είναι τεχνικούς με συγκεκριμένες γνώσεις. Αν θές να ξεκινήσεις να πάρεις μια ιδέα σαν Τεχνικός εφαρμογών χρειάζεσαι πολύ δρόμο και χρήμα για να πεις ότι θα είσαι αύριο ένας ανταγωνιστικός τεχνικός στην αγορά εργασίας. Tο χρήμα το λέω ως προς την απόκτηση πιστοποιήσεων (CCNA/P / MCITP κτλπ). Αυτοί που έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση στην αγορά είναι οι προγραμματιστές και οι Web Designer που μπορούν να δουλεύουν και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
vaggelisp7406 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Kαι το καλυτερο ΙΕΚ κατα την γνωμη σας που ειναι καλυτερο πανω σε αυτο? στο Web Designer και προγραμματιστης? Εχω στο νου μου αναμεσα σε καποιο απο ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ, ΙΕΚ ΑΚΜΗ
παπι Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δες κανα που να σου προσφερει εργασια. Πανω κατω σε ολα τα ΙΕΚ θα μαθεις τα ιδια πραγματα, δηλαδη τιποτα
vaggelisp7406 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 ΚΟΡΕΛΚΟ Eιναι καλυτερο απο το ΑΚΜΗ ΔΟΜΗ ας πουμε?
jason_rethymno Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 πληροφοριακά σου λέω το ιεκ ακμη έχει υπολογιστές με windows XP ακόμα
agent_smith Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Λύκειο ενιαίο τελείωσες η ΕΠΑΛ αν έκανες επαλ τι ειδικότητα έκανες;
Xaralambos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2011 Δες κανα που να σου προσφερει εργασια. Πανω κατω σε ολα τα ΙΕΚ θα μαθεις τα ιδια πραγματα, δηλαδη τιποτα κάνεις λάθος για το τίποτα. Μην περιμένεις πουθενά να σου βάλουν γνώσεις στο κεφάλι . Στα ιεκ (και όπουδήποτε βέβαια) αν δεν προσπαθήσεις δεν θα μάθεις, απλώς θα φύγεις απο εκεί με ένα άχρηστο χαρτί στα χέρια. Υπάρχει το 80% των μαθητών που ήρθαν εκεί απο σπόντα ή για να πάρουν αναβολή ή για να πάρουν ένα χαρτί έχοντας στο μυαλό τους τη λογική της 'παλιάς Ελλάδας' (πάρε το χαρτί για να σε βολέψει ο θείος σου κάπου..) Αλλά υπάρχει ένα 20% ίσως και λιγότερο που πάει εκεί για να βρεί δουλειά αύριο μεθάυριο(το σε ποιά χώρα είναι απο άλλη κουβέντα...) Αν έχεις όρεξη θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις, θα πιέσεις το καθηγητή..Γενικά θα προσπαθήσεις! με το να είσαι μες την απάθεια και να λες 'α εδώ δεν έχει όρεξη ο καθηγητής θα βρώ εγώ?..' Όσο αναφορά την επιλογή σου, ψάξε-βρες-ρώτησε τι ακριβώς θέλεις να κάνεις μετά, το αν είναι κάτι που θα σου δώσει δουλειά κτλ.. ιεκ υπάρχουν πολλά που όντως πάνω κάτω τα ίδια θα σου προσφέρουν δηλαδή μια 'βάση' για να ξεκινήσεις. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και μην ψαρώνεις απο τα highclass ΙΕΚ που και καλά έχουν τις απίστευτες βιβλιοθήκες και τις τρελές παροχές.. Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν και αυτοί τα 4-5 χιλιάρικα το χρόνο..
Timonkaipumpa Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Αφού τελείωσες και τον στρατό, κάτσε διάβασε και δώσε πανελλήνιες. Θα σου είναι πιο εύκολα τα μαθήματα απ' ό,τι στα παιδιά του λυκείου.
παπι Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 κάνεις λάθος για το τίποτα. Μην περιμένεις πουθενά να σου βάλουν γνώσεις στο κεφάλι . Στα ιεκ (και όπουδήποτε βέβαια) αν δεν προσπαθήσεις δεν θα μάθεις, απλώς θα φύγεις απο εκεί με ένα άχρηστο χαρτί στα χέρια. Υπάρχει το 80% των μαθητών που ήρθαν εκεί απο σπόντα ή για να πάρουν αναβολή ή για να πάρουν ένα χαρτί έχοντας στο μυαλό τους τη λογική της 'παλιάς Ελλάδας' (πάρε το χαρτί για να σε βολέψει ο θείος σου κάπου..) Αλλά υπάρχει ένα 20% ίσως και λιγότερο που πάει εκεί για να βρεί δουλειά αύριο μεθάυριο(το σε ποιά χώρα είναι απο άλλη κουβέντα...) Αν έχεις όρεξη θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις, θα πιέσεις το καθηγητή..Γενικά θα προσπαθήσεις! με το να είσαι μες την απάθεια και να λες 'α εδώ δεν έχει όρεξη ο καθηγητής θα βρώ εγώ?..' Όσο αναφορά την επιλογή σου, ψάξε-βρες-ρώτησε τι ακριβώς θέλεις να κάνεις μετά, το αν είναι κάτι που θα σου δώσει δουλειά κτλ.. ιεκ υπάρχουν πολλά που όντως πάνω κάτω τα ίδια θα σου προσφέρουν δηλαδή μια 'βάση' για να ξεκινήσεις. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και μην ψαρώνεις απο τα highclass ΙΕΚ που και καλά έχουν τις απίστευτες βιβλιοθήκες και τις τρελές παροχές.. Κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν και αυτοί τα 4-5 χιλιάρικα το χρόνο.. Απτο να γραψω ολο αυτο, δεν ειναι καλυτερα το "τιποτα" ;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Σε όποιο και να πας...δεν έχει διαφορά. Απλά θα σου δώσει κίνητρο να ψαχτείς λίγο παραπάνω στον τομέα που σε ενδιαφέρει. Οπότε ψάξε καλά τι σε ενδιαφέρει και βρες μια αντίστοιχη ειδικότητα με την οποία θέλεις να ασχοληθείς όλη σου τη ζωή. Το άσχημο είναι ότι στα περισσότερα ΙΕΚ επικρατεί μια "χύμα" κατάσταση και είναι εύκολο να παρασυρθείς και εσύ. Απο την άλλη όπως είπε και ο φίλος παραπάνω καλύτερα να ασχοληθείς με πιστοποιήσεις όπως Cisco (CCNA κτλ), Microsoft, Oracle, Linux, ανάλογα το πεδίο των ενδιαφερόντων σου. Με μια τέτοια πιστοποίηση ουσιαστικα λες..."κοίτα δως μου Cisco μηχάνημα και του αλλάζω τα φώτα". Με τις πιστοποιήσεις θα αποκτήσεις πραγματική εξειδίκευση...ενώ με το ΙΕΚ γενικές γνώσεις και ας σου φαίνεται το αντικείμενο εξειδικευμένο.
vaggelisp7406 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Για τετοιες πιστοποιησεις που μπορω να απευθυνθω?
kage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 λοιπον μην περιμενεις να σου βρουν δουλεια τα χαρτια των ιεκ ή το ιδιο το ιεκ... εγω θα σου ελεγα μπες στο xe.gr στα επαγγελματα που θες.δες τι προυποθεσεις ζητανε και μετα αποφασισε ποιες θα ειναι πιο βατες να ξεκινησεις να τις κανεις... -προγραμματιστης δεν υπαρχει ιεκ,τει,αει να σου μαθει να προγραμματιζεις αυτα που θελουν εταιριες!προγραμματισμος δεν ειναι να γραφεις hello world+αριθμητικες πραξεις σε ολες τις ακυρες γλωσσες!freelancer εισαι καταδικασμενος γιατι θα σου παιρνουν τις δουλειες ασια μερια+σερβια,ουκρανια κτλ. -τεχνικος εφαρμογων οτι και καλα θα πηγαινεις και θα φτιαχνεις το bug ή θα κανεις μαθημα πως να το δουλευει?νομιζω οτι οι εταιριες που τους πουλησαν το προγραμμα,τους εχουν συστησει και το συνεργειο! -web designer το 90% πληρωνεται και δουλευει με joomla απο κει και περα για custom κωδικα πρεπει να καεις μονος σου και παλι.freelancer εισαι καταδικασμενος γιατι θα σου παιρνουν τις δουλειες ασια μερια+σερβια,ουκρανια κτλ. -τεχνικος δικτυων κατα 90% οι πιστοποιησεις που λενε πιο πανω και αφου ξερεις να στηνεις ενα απλο δικτυο... -ολα τα παραπανω εχουν ενα κοστος απ οτι διαβαζω κανα 3χιλιαρο η πιστοποιηση! τα ιεκ 4-5χιλ το χρονο!τα uk-gr uni 6-8χιλ .θα τα αξιζουν?! -το τοπικ με τους τεχνικους η/υ το χεις δει? αρχισε να μαθαινεις να googlareis τις πιστοποιησεις με ευρεση στα ελληνικα ή απο ελλαδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.