massey Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα..Τελειοφοιτος Οικ.Επιστημων ειμαι και θελω να ρωρησω καποια πραγματα για αυτον το τομεα..Τι ακριβως κανεις,με τι ασχολεισαι,αν υπαρχει ζητηση και γενικοτερα τι ειναι logistics..Εχω μια γενικη ιδεα στο μυαλο μου αλλα αλλο να το ακους απο εναν καθηγητη και αλλο απο καποιον που ειναι στην αγορα.. Υπαρχουν και καποια μεταπτυχιακα οπως στο ΑΠΘ ή στο Πα.Πει τα οποια δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλα αν και πιστευω οτι το καλυτερο μεταπτυχιακο πλεον ειναι η προυπηρεσια..
apd453 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Στην Ελλάδα έχουν αναγάγει τα logistics σε ολόκληρη επιστήμη. Ημαρτόνε
klainmaingr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπερα..Τελειοφοιτος Οικ.Επιστημων ειμαι και θελω να ρωρησω καποια πραγματα για αυτον το τομεα..Τι ακριβως κανεις,με τι ασχολεισαι,αν υπαρχει ζητηση και γενικοτερα τι ειναι logistics..Εχω μια γενικη ιδεα στο μυαλο μου αλλα αλλο να το ακους απο εναν καθηγητη και αλλο απο καποιον που ειναι στην αγορα.. Υπαρχουν και καποια μεταπτυχιακα οπως στο ΑΠΘ ή στο Πα.Πει τα οποια δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλα αν και πιστευω οτι το καλυτερο μεταπτυχιακο πλεον ειναι η προυπηρεσια.. Efficient warehousing/inventory/transportation management βασικά. Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες logistics στην ελλάδα και δε νομίζω να δυσκολευτείς να βρείς δουλειά. Δύσκολα κάποια μεγαλούτσικη εταιρεία να μην έχει και υπεύθυνο logistics. Afaic μπορεί να σου σώσει/κερδίσει άπειρα λεφτά/χρόνο και εργατοώρες. Πράγματι όμως ότι καλύτερο μπορεί να έχεις με τις σημερινές συνθήκες είναι η προυπηρεσία. Και με 2μεταπτυχιακά και 1 διδακτορικό να είσαι θα βρείς πολύ πιο δύσκολα δουλειά απο κάποιον που έχει 1 ρημαδοπτυχίο και 4-5 χρόνια προυπηρεσία στον τομέα που θα ψάχνεις. Κατα τα άλλα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα (φυσικά) όλο αυτό. Δεν λέω για τον κυρ Γιάννη τον ψαρά και πώς θα πάει πιο φρέσκιες τις σαρδέλες στον Εύοσμο ε.
chill Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Κάθε σύγχρονη οικονομική μονάδα επιδιώκει την μεγιστοποίηση της αξίας των αγαθών/υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της. Η εφαρμογή των Logistics επιδιώκει να συντονίσει όλες τις προσπάθειες που γίνονται σε κάθε κρίκο της αλυσίδας εφοδιασμού, έτσι ώστε η επιδιωκόμενη αύξηση της αξίας σε μία φάση να μην προκαλεί μείωση της πρότυπης αξίας σε προηγούμενη ή επόμενη φάση. Η λειτουργία των Logistics αποτελεί μία σύνθεση με σκοπό την βελτιστοποίηση των επί μέρους λειτουργιών: management του εφοδιαστικού περιβάλλοντος, διοίκηση μεταφορικής λειτουργίας, αποθήκευση και έλεγχος πρώτων υλών, διοίκηση παραγωγής, προγραμματισμός και προβλέψεις, διανομή προϊόντων, εξυπηρέτηση πελατών και service, διαχείριση υποπροϊόντων και αχρήστων κ.ά. Η αύξηση της αξίας επιτυγχάνεται μέσω των πέντε στρατηγικών στόχων που προκύπτουν από την εφαρμογή των Logistics: Σχεδιασμός, ανάπτυξη, παραγωγή και παράδοση προϊόντων χωρίς ελαττώματα Χρήση του χρόνου ως ανταγωνιστικού εργαλείου Μείωση του ολικού κόστους και αύξηση της αξιοπιστίας σε όλο το μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού Καθιέρωση και συντήρηση τεχνολογικής υπεροχής σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον Ελαχιστοποίηση των κινδύνων που προέρχονται από το εξωτερικό εφοδιαστικό περιβάλλον Βασικά εργαλεία για την εφαρμογή της επιστήμης των Logistics στις οικονομικές μονάδες θεωρούνται: Η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού μέσω σύγχρονων μεθόδων διοίκησης όπως εφαρμογή διαλειτουργικών ομάδων εργασίας και σχεδιασμός αμοιβαία επωφελών συνεργασιών (win-win) με πελάτες και προμηθευτές Οι σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής (π.χ. CALS, CAD/CAM, electronic commerce, DRP, MRP) Οι σύγχρονες τεχνολογίες αποθήκευσης και χειρισμού προϊόντων (π.χ. automated warehousing, bar-coding technologies) Οι δοκιμασμένες τεχνικές επιχειρησιακής έρευνας, ποσοτικής ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Κολλητός τελείωσε πρόσφατα το συγκεκριμένο ΜΠΣ στο ΠΑ.ΠΕΙ. Αρκετά ευχαριστημένος δηλώνει τον καλούν συχνά για συνεντεύξεις αλλά δεν καλύπτεται από τις αποδοχές (έχει και 5ετή προϋπηρεσία) και κατά τον Γενάρη σκέφτεται να την κοπανήσει......Έτσι όπως έχουμε γίνει ή μάλλον έτσι όπως μας έχουν κάνει οι απολαβές είναι ένα ερωτηματικό. Εγώ σε λίγες μέρες ξεκινάω εκεί, οπότε θα μπορέσω να παρέχω περισσότερα infos μετά από κάποιο διάστημα
viper2005 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 επεσε στα χερια μου ενα βιβλιο logistics και ηταν γεματο μαθηματικα και ολοκληρωματα το αφησα να συνεχισει την πτωση του στο τραπεζι... 1
apd453 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Έχω δουλέψει σε logistics. Κλάιν. Αυτά που γράφουν τα βιβλία. Ένα πρόγραμμα τύπου ERP χρησιμοποιείς στην ουσία. Περνάς δεδομένα και παίρνεις αποτελέσματα. Μια δυσκολία μόνο στη προσαρμογή του software στις εκάστοτε ανάγκες για να παίρνεις σωστό αποτέλεσμα που και εκεί έχεις την υποστήριξη της εταιρίας που έχει το λογισμικό. Αν διαβάσεις και κανένα δύο βιβλία λογιστικής π.χ. θα νομίσεις ότι οι λογιστές είναι πυρηνικοί φυσικοί. Σε άλλες εποχές που θα ήταν όλα χειρόγραφα θα έλεγα ΟΚ.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Το λογισμικο καμια φορα ειναι απο δεκαετία 70... Δε ξέρω ακριβως τι αλλα συνηθως υπάρχει ενας μπάρμπας που εχει το πρωτο και τελευταιο λόγο που καμια σημασια δε δινει στις θεωρίες.Ποιο πολυ σημασια εχει να γινει η δουλεια παρα το πως πολλες φορες
apd453 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2011 Έχεις δίκιο με τον μπάρμπα όταν είναι πεισματάρης, ξερόλας ή πάσχει από τεχνολογικοφοβία. Και ο μπάρμπας βέβαια έχει πολλές δίκιο γιατί η εμπειρία και η γνώση της αγοράς είναι το Νο1 και πέρα από αυτό έχει μάθει να δουλεύει για πολλά χρόνια με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Βέβαια φαντάζομαι μιλάμε για μεγάλες επιχειρήσεις ή για επιχειρήσεις που παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες logistics και όχι για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το κατά πόσο συμφέρει μια εταιρία να πληρώνει εξωτερικό συνεργάτη για logistics εξαρτάτε από το πλήθος των κωδικών, όγκο, ποσοστό κέρδους (=ανταγωνισμός) κλπ. Στην Ελλάδα οι τιμές είναι ακόμη ψιλές αλλά φαντάζομαι με το καιρό θα πέσουν. Η συντριπτική πλειοψηφία που τα χώνει χοντρά για logistics είναι αντιπροσωπίες προϊόντων, εργοστάσια και όχι απλοί εισαγωγείς που συνήθως έχουν να κάνουν με χιλιάδες κωδικούς που τους αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο ανάλογα με το τι ζητιέται από την αγορά με αποτέλεσμα να χάνεται η μπάλα.
simply88 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Επαναφερω αυτο εδω το θεμα για να μην ανοιγω νεο. Θελω να ρωτησω αν οι σπουδες logistics (σε τμηματα τει) εχουν να κανουν αποκλειστικα με χειρονακτικη αργασια σε δουλεια αποθηκης; Αποθηκαριος, οδηγος κλαρκ; Δεν εχουν καμια σχεση με δουλεια γραφειου;
IOSTEFO Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Επαναφερω αυτο εδω το θεμα για να μην ανοιγω νεο. Θελω να ρωτησω αν οι σπουδες logistics (σε τμηματα τει) εχουν να κανουν αποκλειστικα με χειρονακτικη αργασια σε δουλεια αποθηκης; Αποθηκαριος, οδηγος κλαρκ; Δεν εχουν καμια σχεση με δουλεια γραφειου; Όλα αυτά που λες εδώ είναι. https://www.google.nl/search?q=logistiek&hl=nl&client=firefox-a&hs=3SL&rls=org.mozilla:nl:official&prmd=imvnsb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Ls5IUO3CLO6Y0QW8toGQDA&ved=0CMUBELAE&biw=1024&bih=687
arxaggelos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Ένα από τα "πρωτοκλασάτα" Ι.Ι.Ε.Κ. πέρυσι διαφήμιζε στην τηλεόραση το "logistics" ως "λογιστική". Προσοχή πού θα πέσετε λοιπόν.
simply88 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2012 Όλα αυτά που λες εδώ είναι. https://www.google.n...iw=1024&bih=687 Δηλαδη logistics ειναι κλασσικη δουλεια αποθηκαριου..μεταφορα κλπ Οπως λεει και το παιδι που ανοιξε το τοπικ "αλλα αλλο να το ακους απο εναν καθηγητη και αλλο απο καποιον που ειναι στην αγορα" Οποιος μπορει ας δωσει περισσοτερες πληροφοριες για το χωρο εργασιας.
taazz Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2012 logistics είναι η μεθοδολογία συντήρησης και μεταφοράς προϊόντων. αυτο περιλαμβάνει αλγόριθμους υπολογισμού δρομολογίων, αποθηκευτικών χώρων και τοποθέτησης στην αποθήκη/ μεταφορικό μέσο, tracking δέματος/προϊοντος, συντονισμό στόλου οχημάτων μεταφοράς κλπ. Η χειρωνακτική εργασία, παρότι αναπόσπαστο μέρος της όλης υπηρεσία, δεν είναι διδακτέα. logisticks μπορεί να είσαι προγραμματιστής και να δουλεύεις σε κάποια εφαρμογή δεν σημαίνει αποκλειστικά αποθηκάριος.
teosol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ .ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ 20ΑΡΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ ΔΟΧΕΙΑ 10ΛΤ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΟΙ ΠΑΛΕΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 80*120 ΕΥΡΩΠΑΛΕΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΑΖΩ 55 ΔΟΧΕΙΑ ΑΝΑ ΠΑΛΕΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΧΟΡΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΚΟΜΑ. ΣΑΝ ΒΑΡΟΣ ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΑΤΗΣΩ ΔΟΧΕΙΑ ΣΤΑ ΗΔΗ 55 ΘΑ ΜΟΥ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα