Προς το περιεχόμενο

DVD-R - DVD+R. ποια η διαφορα τους και ο λογος επιλογης. εχει να κανει με τις ζωνες χωρών?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

DVD-R - DVD+R. ποια η διαφορα τους και ο λογος επιλογης. εχει να κανει με τις ζωνες χωρών ?

Δημοσ.

Τα DVD+R είναι ανώτερα των DVD-R, έχουν κάποιες παραπάνω δυνατότητες που έχουν να κάνουν με την εγγραφή τους κυρίως. Καμία σχέση με τις ζώνες χωρών που λες. Παλιότερα υπήρχαν προβλήματα συμβατότητας, μιας και δεν αναγνώριζαν όλες οι συσκευές το DVD+R πρότυπο.

Πλέον δεν έχει σημασία και παίρνεις ότι θέλεις, εκτός και αν έχεις κάποια πολύ παλιά συσκευή, όπου περιορίζεσαι στο DVD-R.

Δημοσ.

"Τα DVD+R είναι ανώτερα των DVD-R, έχουν κάποιες παραπάνω δυνατότητες που έχουν να κάνουν με την εγγραφή τους κυρίως."

Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος, σχετικά με το τι εννοείς, μιλώντας για "παραπάνω δυνατότητες";

Δημοσ.

http://netforbeginners.about.com/cs/multimedia/a/DVD_explained_3.htm

Εδω μπορεις να δεις 5 πραγματακια που ενα dvd-r δεν θα κανει ποτε του...

Ενω ενα dvd+r μπορει...

Το είδα και, όντως, έμαθα πράγματα που δεν τα ήξερα. Απλά - είναι 100% υποκειμενικό και αφορά τις δικές μου ανάγκες από τους εγγραφόμενους δίσκους - δεν είναι χαρακτηριστικά που θα τα αξιοποιούσα ποτέ. Προφανώς και δεν "υποστηρίζω" το ένα ή το άλλο πρότυπο. Αγοράζω ό,τι βρω από τα δύο και - μιλώντας πάντα για καταξιωμένες μάρκες και όχι "του σωρού" - δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα συμβατότητας ή αποτυχημένων εγγραφών, είτε σε +R, είτε σε -R.

Δημοσ.

απο ταχυτητες τι διαφορες εχουν?

εμπειρικα και μονο, εχω δει οτι τα dvd+r διαβαζονται πιο ευκολα και εχουν μεγαλυτερη ταχυτητα στην αναγνωση.

γι'αυτο η αντιγραφη επικολληση απο dvd+r στο σκληρο δισκο, γινεται πιο γρηγορα.

ισχυει κατι τετοιο ή εμενα μου ετυχε?

Δημοσ.

Προσωπικά, έχω γράψει δεκάδες χιλιάδες δισκάκια, λόγω ...μανίας με τη συλλογή ταινιών. Στην αρχή, όταν ακόμα δεν είχα εμπειρία, δοκίμαζα και διάφορα "no name", ή γενικώς "φτηνιάρικα", όπου αποδείχθηκε η αλήθεια του "το φτηνό κρέας είναι για τα σκυλιά" (εδώ που τα λέμε, δεν είναι πια και τόσο μεγάλη η διαφορά τιμής, προκειμένου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...). Εδώ και αρκετά χρόνια όμως, χρησιμοποιώ αποκλειστικά, είτε taiyo yuden ceramic coated, είτε verbatim. Εμπειρικά, αξιολογώ και τις δύο αυτές επιλογές ως κορυφαίες, τόσο σε +R όσο και σε -R. Γράφω πάντα στη μέγιστη - επιτρεπόμενη από το δισκάκι αλλά και από το recorder - ταχύτητα και οι περιπτώσεις αποτυχημένων εγγραφών (βλέπε "καμένα δισκάκια") ή ασυμβατότητας με κάποιο dvd player, οι οποίες έχω συναντήσει, είναι απειροελάχιστες, σε σχέση με τον αριθμό των dvd που έχω γράψει μέχρι τώρα.

Να διευκρινίσω, ότι οι εγγραφές μου αφορούν σχεδόν αποκλειστικά DVD VIDEO. Δεν ξέρω αν θα άλλαζε κάτι σε εγγραφή data, αν και όσα data discs έχω γράψει (πάντα στις συγκεκριμένες μάρκες, τόσο σε +R όσο και σε -R και με τη μέγιστη ταχύτητα) ήταν επίσης χωρίς προβλήματα.

Όσο για τη διαδικασία copy-paste από το dvd στο σκληρό, δεν έκατσα να το παρατηρήσω ιδιαίτερα, αλλά δε θυμάμαι να είδα καμιά υπολογίσιμη διαφορά στην ταχύτητα, όποτε χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο, μεταξύ + & -R.

Δημοσ.

απο ταχυτητες τι διαφορες εχουν?

εμπειρικα και μονο, εχω δει οτι τα dvd+r διαβαζονται πιο ευκολα και εχουν μεγαλυτερη ταχυτητα στην αναγνωση.

γι'αυτο η αντιγραφη επικολληση απο dvd+r στο σκληρο δισκο, γινεται πιο γρηγορα.

ισχυει κατι τετοιο ή εμενα μου ετυχε?

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD%2BR#Speed

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD-R#Speed

Εδω θα βρεις αυτο που ψαχνεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...