Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αθλιε, σοβαρα τωρα. Υπαρχει thread που εχεις ποσταρει κατι που βοηθησε την κουβεντα και οχι απλα εκανες σχολιασμο καφενειου?

 

Οχι δεν ξερει με αυτα που γραφει. Οταν τηγανιζεις σε μεσο που θελει γυρισμα, αυτο ειναι λαθος πχ.

  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω ρε τουφα αλλο θελω να μου πεις, υπαρχει ανθρωπος εκτος απο σενα που να ξερει να κοβει έστω ένα μηλο να φαει?

 

ενα τοστ βρε αδερφε.

Δημοσ.

Οχι δεν ξερει με αυτα που γραφει. Οταν τηγανιζεις σε μεσο που θελει γυρισμα, αυτο ειναι λαθος πχ.

Τι θες να πεις? Δε σε κατάλαβα.

Σορρυ τούφα αλλά να τηγανίσεις πατάτα δεν είναι επιστήμη. Είναι άλλος τύπος πατάτας λέμε.

Δημοσ.

Εγω ρε τουφα αλλο θελω να μου πεις, υπαρχει ανθρωπος εκτος απο σενα που να ξερει να κοβει έστω ένα μηλο να φαει?

Ναι.

 

 

Ξεχασα τοτε που εγραφα κατι απλα για να το γραψω και ειπα "α δεν ξερεις" και μετα δεν εξηγησα τον τροπο σκεψης μου χωρις να επιχειρηματολογησω. Χμ οχι, εγω το εκανα αυτο.

Επισης ξεχασα τις ωρες που σπαταλησες εσυ διαβαζωντας βλεποντας και κανοντας αυτα που εξηγεις και δειχνεις/μοιραζεσαιτην γνωση σου. Α οχι, λαθος. Εγω το εκανα και αυτο.

 

Τι θες να πεις? Δε σε κατάλαβα.

Σορρυ τούφα αλλά να τηγανίσεις πατάτα δεν είναι επιστήμη. Είναι άλλος τύπος πατάτας λέμε.

Δεν αντιλεγω στο οτι ο καθε τυπος πατατας εχει αλλο αποτελεσμα! Αλλα εχω τηγανισει απο ολα τα ειδη, και δεν εχω δει ποτε μου αυτο που λες. Το μονο που μπορει να ειναι το προβλημα ειναι το μεσο, μιας και δεν ειναι το σωστο οπως και να το κανεις, γιατι πατατες στην ελλαδα εχω τηγανισει παρα πολλες φορες στην ζωη μου, ισως πιο πολλες απο οσες στην κανονικη μου ζωη στην αγγλια (εκτος δουλειας).

 

Το τηγανι δεν ειναι σωστο για να τηγανισεις πατατες, καλαμαρια, κροκετες κλπ. Θες ολοκληρωτικη καλυψη απο λαδι και το φαγητο θα ειναι στον "αερα" μεσα στο λαδι. Δεν θα ακουμπαει καμια πλευρα του σκευους που του φερνει θερμοκρασια. Επισης για πατατες θες τουλαχιστον 2 διαφορετικες θερμοκρασιες τηγανισματος. Αν κανεις 2, θες την πρωτη χαμηλη για να μαγειρεψει την πατατα, να παγωσει (ωστε να κατσει το αμυλο παλι εκει που πρεπει) να ξεραθει (οχι υδρατμους,νερο) και μετα να τηγανισεις για να γινει η κρουστα σε υψηλη θερμοκρασια.

Δημοσ.

Δε το έχω ψάξει και τόσο. Άλλωστε εσύ ζεις από αυτό.

Σε καφτό λάδι τις βάζω όπως τα λες να είναι στον "αέρα" και μετά χαμηλώνω λίγο (αν τις αφήσω στο τέρμα θα αρχίζει να καπνίζει το λάδι πέρα από όλα τα άλλα)

Από εκεί και πέρα σου λέω ακόμη δεν έχουν καμία σχέση στη γεύση (γλυκές) αλλά και στην υφή. Πέρα όμως και από αυτό τα ίδια σκατά είναι αν τις κάνεις στο φούρνο με κοτόπουλο.

Τι να πω?! Ίσως δεν έτυχε να αγοράσεις από αυτές που λέω. Εδώ Θεσσαλονίκη την έχω πατήσει πολλές φορές.

Δημοσ.

Σε φριτεζα τις εκανες? Τι να πω, δεν λεω οτι αποκλειεται να επεσες σε κωλοπατατα. Οταν τις βρασεις πως γινονται αυτες? Δοκιμασε τες και στην actifry

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) αν βαλεις στην actifty, προτηγανισμενες πατατες, θες παλι 40 λεπτα για να γινουν?

 

 

2) Μπορείς να μαγειρέψεις ρύζι στην actifry? Οποιοδηποτε τυπο ρυζιου?

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ.

ειναι δυσκολο σε αυτο το thread οι 'ειδημονες' οσοι απαντουν να απαντουν σε αυτα που βλεπουν? Μιλησα για υγιεινα? Στα @@ μου, ελεος.....

Δημοσ.

Από άλλο φορουμ:

 

εμεις επειδη τρωμε πολυ τηγανιτή πατατα και γιατι μας αρέσει (και απο οτι καταλάβατε είμαι πολύ καλή μαγείρισσα :lol: :lol: ) εγω εχω μείνει πολύ ευχαριστημένη δεν θα συμφωνήσω οτι δεν μοιάζει η γεύση τους με αυτές που ψήνουν οι άλλες φριτέζες.Εμένα μου αρέσει πολύ.

Και αν βάζετε προτηγανισμένες πατάτες σε 25 λεπτάκια είναι έτοιμες :wink:

δεν μαζεύει και την λαδιλα που μετα παγωνει και όσο να τρίψεις τισ άλλες φριτέζες πάντα μες στην μπίχλα είναι :D .

Δημοσ.

Εγώ πάλι δοκίμασα άλλο τρόπο "τηγανοψησίματος" της πατάτας. Κομμένη σε φέτες (σαν χοντρά τσιπς φανταστείτε), πασάλειμα με λαδομένο πινέλο και αλάτισμα (ποσότητα λαδιού σιγουρα δεν ξεπερνά την κουταλια που λέτε), αράδιασμα σε αντικολητικο χαρτί και βουρ στο φούρνο στον αέρα για κανα μισάωρο+.

Το δοκίμασα και με επιπλέον garlic powder από πάνω. Προσωπικά τις βρήκα πολυ καλύτερες και εύπεπτες από τις τηγανισμένες κανονικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...